每次經過尖沙咀港鐵站,都會被💕西樹泡芙吸引,買返幾個返屋企同阿女歎🥰👏🎈🎉又有新口味推出,真的保持到新鮮感,今次選擇3個都是第一次食的口味。✨️💗夏日清新之選熱情果荔枝泡芙,味道酸酸甜甜好freah,勁開胃,裏面仲有粒荔枝肉,非常清甜。🎀爆漿開心果布甸泡芙。平時都鍾意食唔同款式嘅開心果甜品,見到呢個開心果布甸泡芙,一定要試吓。勁多餡,真係爆曬漿,食完好開心,果仁味濃厚。🎁爆漿吉士布甸泡芙。入邊嘅吉士cream有雞蛋香同焦糖香,有啲似食緊焦糖燉蛋。💗💕

🎀爆漿開心果布甸泡芙。

🎁爆漿吉士布甸泡芙。

2025-07-28
2025-07-15 25 瀏覽
Intentionally went to Tsim Sha Tsui MTR Station to visit this bakery on our bday with my sis, as they offer a free puff to the bday star on their special day. .My sis and I got the Rich Custard Puff. Despite its unremarkable appearance, the puff boasted a crispy exterior and an incredibly rich custard filling. With each bite, a delightful creaminess and milky aroma enveloped my senses. The custard was so satisfying that each bite was enjoyable. .To claim our treat, we showed our valid birthday p

Rich Custard Puff

To claim our treat, we showed our valid birthday proof (i.e.ID card) at the store and followed their Instagram account. Keep in mind that this offer is only available on the day of one's bday.
2025-05-02
慶祝紀念
生日
2025-07-07 19 瀏覽
💡【人氣泡芙店】每次經過西樹泡芙的泡芙勁香 。日日新鮮製造,價錢大眾化,仲有好多款選擇,又會定期有品出,唔驚食到悶。 🥭芒果乳酪泡芙一啖咬落去爆餡,新鮮芒果粒mix乳酪醬,酸甜平衡得啱啱好~泡芙皮灑咗糖霜,仲係好脆。 🍓士多啤梨乳酪泡芙少女心爆發,日本士多啤梨果肉+乳酪餡, 酸甜清新,好岩而家咁熱天氣食。 🍵日式抹茶牛奶布丁泡芙 抹茶控必試,京都宇治抹茶布甸餡,茶味回甘唔苦澀,面頭仲有層焦糖脆脆,口感層次爆燈💫
💡【人氣泡芙店】

🥭芒果乳酪泡芙

🍓士多啤梨乳酪泡芙

🍵日式抹茶牛奶布丁泡芙

2025-07-01 32 瀏覽
每次經過港鐵站都傳來香噴噴的泡芙香氣,引到大家口水流,雖然日日話減肥,但都係食埋先減啦。泡芙款式好多,個人喜歡水果口味,但朱古力也很吸引。除了經典忌廉口味,也有皇牌嘅乳酪口味同埋北海道3.6牛乳口味。乳酪帶點酸甜,配合士多啤梨和芒果水果鮮甜,不會膩滯。朱古力三重奏$31朱古力三重奏,朱古力味濃郁可口,入口即溶,配合泡芙外脆內軟的一流口感,真係好難忍口!芒果乳酪$32士多啤梨乳酪$31太多款式,一次過買曬三款返屋企歎

泡芙款式好多,個人喜歡水果口味,但朱古力也很吸引。

乳酪帶點酸甜,配合士多啤梨和芒果水果鮮甜,不會膩滯。

朱古力三重奏$31

芒果乳酪$32

士多啤梨乳酪$31

太多款式,一次過買曬三款返屋企歎
2025-06-27
2025-05-31 87 瀏覽
平時我都好鍾意食泡芙,有間泡芙專門店在好多地鐵站都有,所以都好方便!有時候一出閘已經聞到好香嘅泡芙味,會忍唔住買,而且呢間都好多口味,而且都係大眾化,仲有埋新鮮果肉!白桃乳酪:差唔多又到食桃的季節,白桃果肉好鮮甜,乳酪又酸酸甜甜,真係完美嘅配搭!士多啤梨乳酪:呢個我覺得好澎湃,中間夾住一片片士多啤梨,再加埋乳酪一齊食好夾,食完好滿足!芒果乳酪:芒果都係一年四季都啱食,說動後當甜品非常好,下午茶點一流!

2025-05-30
2025-05-21 79 瀏覽
今日去尖沙咀做美容,回家經過港鐵尖沙咀站西樹泡芙,見到玻璃櫃內七彩繽紛嘅泡芙,非常吸引,西樹泡芙採用新鮮、上等和時令的食材,創作出與眾不同的獨特餡料,別具一格,極受歡迎。而家仲做緊優惠,即刻買幾個回家食!金莎榛子牛奶泡芙:泡芙外脆內軟,內𥚃嘅布丁和忌廉奶味香濃,入口即化,上面加咗榛子,增加了口感。芒果乳酪泡芙: 泡芙外皮酥脆,內餡選用鮮甜多汁呂宋芒果,再搭配乳酪,味道酸甜,口感非常豐富。特濃吉士泡芙:吉士餡料非常濃郁,口感滑順,入口即化。
而家仲做緊優惠,即刻買幾個回家食!

特濃吉士泡芙:吉士餡料非常濃郁,口感滑順,入口即化。
2025-05-15
2025-04-10 116 瀏覽
作為一個甜品控西樹真係唔陌生,見到有個新推出嘅口味點可能錯過,放工就去買左幾個夜晚食完飯食。髒髒奶蓋芋泥 $32成個泡芙味道同口感幾豐富,芝士奶蓋係面仲要加左D可可粉特別香。泡芙size唔細,咬落去係真係會成口都「髒髒」晒。芋泥用左台灣大甲芋頭,唔怪知食落咁香同棉密。朱古力三重奏 $31三重朱古力,係連埋個泡芙都係朱古力口味。另外就係有好濃嘅朱古力忌廉同埋朱古力醬,成粒食落都係好有朱古力嘅味道北海道牛奶布丁 $29有個布丁係入面,仲要係用北海道牛奶整出黎,食落好開心因為好香好滑,個泡芙一樣都好脆小小總結:新口味好食,芋頭味真係好香。平時放工口痕買幾個返屋企當飯後甜品幾好

髒髒奶蓋芋泥 $32

朱古力三重奏 $31

北海道牛奶布丁 $29

2025-04-03
日本爆餡泡芙店!少女心大爆發好立克麻薯泡芙驚喜度爆燈,外皮酥脆,咬下去「咔嚓」聲!滿滿濃郁,上層煙韌麻薯,吃出拉絲效果~凍吃好立克雪糕感覺,流心效果白桃泡芙 一啖咬開桃香大爆發,忌廉輕盈得嚟帶果肉粒粒,清新到以為自己喺日本果園!粉紅色脆皮仲灑咗食用金粉,打卡必點士多啤梨乳酪泡芙草莓酸酸甜甜,果醬和雲呢拿吉士醬,比例完美,不膩口!重點是中間的酸甜草莓,美美,棒呢美味之日式泡芙,滿滿的日本風味,咬落去那刻,聽到東京晴空塔風鈴聲

日本爆餡泡芙店!少女心大爆發

好立克麻薯泡芙

白桃泡芙

士多啤梨乳酪泡芙

2025-04-07 44 瀏覽
西树泡芙新出的芋泥泡芙外壳酥脆 芋泥绵密细腻再加上奶油和可可粉一口回血现在套餐价好划算!一个芋泥泡芙(原价32$)➕两个自选泡芙 原价$22(原味/可可/脆皮朱古力)只要60蚊立省$16!
西树泡芙新出的芋泥泡芙
外壳酥脆 芋泥绵密细腻
再加上奶油和可可粉
一口回血

现在套餐价好划算!
只要60蚊
立省$16!

2025-03-27 91 瀏覽
西樹泡芙嘅「朱古力三重奏」、「士多啤梨乳酪」同「芒果乳酪」三款口味真係甜品控嘅天堂! 朱古力三重奏 絕對係朱古力迷嘅首選!曲奇外皮脆到「咔嚓」聲咬落去先係濃郁嘅黑朱古力忌廉中間仲夾住朱古力布甸口感滑溜得嚟帶微微苦甜面頭灑埋合桃碎層次豐富到爆食完仲有回甘,完全唔會死甜士多啤梨乳酪 就係清新擔當!新鮮士多啤梨粒大大粒又爆汁酸酸甜甜嘅乳酪忌廉平衡得啱啱好食落似飲緊士多啤梨乳酪特飲仲有微微奶香夏天食真係爽到唔停口至於芒果乳酪 果肉甜到似糖心配埋微酸乳酪忌廉果香同奶香完美融合質地順滑到「跣入口」芒果控一定上癮!不過要快啲食放耐咗外皮會變軟,影響脆度三款入面,朱古力最濃郁、士多啤梨最解膩、芒果最香甜,各有特色。不過食晒三件都幾飽肚,建議同朋友share,順便試多幾款口味啦!🍫🍓🥭

真係甜品控嘅天堂!

朱古力三重奏 絕對係朱古力迷嘅首選!
曲奇外皮脆到「咔嚓」聲
咬落去先係濃郁嘅黑朱古力忌廉
中間仲夾住朱古力布甸
口感滑溜得嚟帶微微苦甜
面頭灑埋合桃碎
層次豐富到爆
食完仲有回甘,完全唔會死甜

士多啤梨乳酪 就係清新擔當!
新鮮士多啤梨粒大大粒又爆汁

至於芒果乳酪
果肉甜到似糖心
配埋微酸乳酪忌廉
果香同奶香完美融合
質地順滑到「跣入口」
芒果控一定上癮!

不過要快啲食
放耐咗外皮會變軟,影響脆度

2025-03-23 156 瀏覽
昨晚經過尖沙咀港鐵站,見到西樹泡芙出咗新口味既芋泥泡芙,身為芋頭控既我覺得好吸引,就買返屋企做飯後甜品。🩷💝💜髒髒奶蓋芋泥💜 圓碌碌嘅造型好可愛😍 😋粉紫色既芋泥香濃綿密,甜度啱啱好,仲咬到d芋頭粒粒,有層次感。面頭嘅髒髒🧀芝士奶蓋灑滿可可粉,好食到停唔到口!🤤💝😍仲有女女最愛的🍑白桃乳酪泡芙,特選韓國優質乳酪,紐西蘭香濃忌廉,經過精心調配,口感順滑,酸酸甜甜與白桃嘅清新完美結合,桃香滿溢。✨️🍼🥛北海道牛奶布丁泡芙🍮選用北海道3.6牛奶製作,香濃順滑嘅布丁,奶味濃郁。

💜髒髒奶蓋芋泥💜

圓碌碌嘅造型好可愛😍

面頭嘅髒髒🧀芝士奶蓋灑滿可可粉,好食到停唔到口!🤤

2025-03-21
外賣自取
今日同朋友約喺尖沙咀行街,經過地鐵站就望到西樹泡芙又出咗新品,作為定時定候都會購入新品既小編就當然會入手試吓!髒髒奶蓋芋泥 $32髒髒奶蓋芋泥泡芙外表好吸睛!表面有一層芝士奶蓋,並且灑上可可粉,入邊嘅內餡就用上嚟自台灣嘅大甲芋泥,泡芙本身口感輕盈,配上芋泥嘅微甜內餡,仲有表面嘅鹹甜芝士奶蓋以及可可粉,令人有耳目一新嘅感覺除咗新品之外,依家都有提供熱食泡芙,仲有大熱既開心果味,以及多款經典味道,適合飯後/下午茶買返一個丫

髒髒奶蓋芋泥 $32

今天我刷到新预告,忍不住去购入芋泥奶盖泡芙。真是太幸运了,竟然只剩最后一个!这款甜品毫无疑问是我心目中的梦中情芙,第一口就让我惊艳不已。结合了苦涩的可可粉与微咸的芝士酱,再加上冰凉的芋泥酱,口感真是绝了。芋头的自然甜味不会腻,喜欢提拉米苏和芋泥奶贝的一定会爱上!至于芒果乳酪,它与经典草莓口味一样美味,绝对值得一试。而北海道牛奶布丁更是让人感受到浓郁的奶香,彷佛在品尝一口超级醇厚的浓缩牛奶,泡芙脑袋拒绝不了一点啊啊啊!
2025-03-04
1 分鐘 (堂食)
  • 朱古力三重奏
  • 芒果乳酪泡芙
2025-03-02 104 瀏覽
擁有一個甜品胃嘅我真係乜甜品我都啱嫁😆行過地鐵站比一陣香味吸引左我🤤原來係西樹泡芙 忍唔住要去買黎食啦😋我最鍾意佢嘅乳酪系列 香甜嘅水果 加埋微酸嘅乳酪忌廉 輕盈又唔膩口 超正😚除左芒果仲有士多啤梨味同白桃味我就覺得芒果同乳酪味最夾 😊😊😊三重朱古力 唔會好甜 非常醇厚 一啖咬落去啲Cream 湧晒出黎好滿足🍫🍫牛奶布甸 忌廉好香好滑 加上有軟嫩嘅牛奶牛甸 多左一層口感 🥛🥛鍾意食泡芙嘅朋友真係唔好錯過😋
擁有一個甜品胃嘅我真係乜甜品我都啱嫁😆
行過地鐵站比一陣香味吸引左我🤤

原來係西樹泡芙 忍唔住要去買黎食啦😋

除左芒果仲有士多啤梨味同白桃味
我就覺得芒果同乳酪味最夾 😊😊😊

鍾意食泡芙嘅朋友真係唔好錯過😋
每次路過尖沙咀港鐵站,都會望吓西樹泡芙每個月出既新口味!正值二月情人節,見到有新口味就買咗幾個返屋企食啦甜蜜之戀 $32睇個名都知道係情人節口味,外表確實幾打卡,泡芙先由一粒士多啤梨作點綴,下層分別有比利時75%黑朱古力同士多啤梨布甸,食落唔會太甜,味道主要都係濃厚嘅朱古力,士多啤梨就增加咗一份果香爆漿開心果布甸泡芙 $28知道最近呢一款熱食泡芙好有人氣,所以都買咗個開心果口味試吓!建議大家買返屋企食嘅話記得要返熱,除咗泡芙外皮變返脆卜卜之外,流心效果亦好明顯,全是濃郁嘅開心果醬!!本身小編都想影一張流心嘅澎湃相比大家睇下,不過實在太流心食到周圍都係所以無影到

甜蜜之戀 $32

爆漿開心果布甸泡芙 $28