2020-04-09 804 瀏覽
由門口到裝修都係一間超級黃店四周被文宣包圍着用餐🤤612已經參與罷工八月都有捐款去612人道基金。餐牌超有心思:埋單算帳、白色恐怖、泡砌生豬肉、 猶如黑社會。▪️馳名無敵屯門牛 $75煎蛋泡菜燒汁牛小排飯牛小排煎得好juicy,好似一口牛咁細細粒只係其中一細細件就比較乾其實冇估到呢個日漢fusion幾好食甜甜地燒汁+唔辣泡菜+蛋汁撈飯👍🏻分量如果一個男士來說可能有點不夠呢.▪️小總結:全日不設+1黃店一定要支持啦全店只有14個位碰上政府呢啲咁嘅政策其實只可以招待七個人🙈支持黃色經濟圈,盡快食完等餐廳可以做多幾轉生意呢

由門口到裝修都係一間超級黃店
四周被文宣包圍着用餐🤤
612已經參與罷工
八月都有捐款去612人道基金

餐牌超有心思:
埋單算帳、白色恐怖、泡砌生豬肉、 猶如黑社會

▪️馳名無敵屯門牛 $75
煎蛋泡菜燒汁牛小排飯
牛小排煎得好juicy,好似一口牛咁細細粒
只係其中一細細件就比較乾

黃店一定要支持啦
全店只有14個位
碰上政府呢啲咁嘅政策
其實只可以招待七個人🙈
支持黃色經濟圈,盡快食完
等餐廳可以做多幾轉生意呢

2020-03-29 672 瀏覽
💛💛位於華都呢間小店之前終於去咗試喇 因為香港愈黎愈多呢啲食意粉嘅小店 我覺得間間都差唔多冇話邊間好有驚喜 但係呢個意粉我真係覺得好好食又平 【白色恐怖-卡邦尼扁意粉】餐廳係即叫即整所以都要等10至15分鐘 意粉一黎就好香芝士味 同埋上面有隻🌞蛋但係我覺得如果隻蛋係流心就好了 醬汁濃郁到爆 而且意粉唔會好腍唔會搞到撈埋一齊好似食漿糊咁 份量好夠 我食到最後其實已經好飽但係太好味飽都要食曬佢( ˙༥˙ ) 佢地仲有好多其他意粉 好值得去encore 但係鋪位比較細 食飯時段應該要等好耐 但係呢個價錢好抵食!!
2020-03-11 552 瀏覽
卡邦尼扁意粉煙肉蘑菇餡料好多,每一啖都食到好滿足,食落味道夠濃味,而且幾creamy🤤意粉掛到汁 份量夠多 整體性價比高蟹肉菠菜扁意粉蟹肉份量都唔少,而且幾重蟹肉味,可惜菠菜太少得幾條😂,整得賣相無咁靚,差啲以為係卡邦尼意粉栗米忌廉湯栗米忌廉湯對我黎講,我鐘意尼款多過白汁栗米湯,湯底比較濃稠,可惜栗米粒多左少少,太有咬口,而且碗湯唔熱,有少少扣分
卡邦尼扁意粉

卡邦尼扁意粉
蟹肉菠菜扁意粉

蟹肉菠菜扁意粉
加$18  有餐湯+餐包+餐飲

栗米忌廉湯
2020-03-11
2020-03-11 396 瀏覽
同朋友去咗屯門行街行街前去咗食晏特登揀咗一間黃店💛好在黎得早唔使等店舖細小 貼滿文宣 不斷播黃歌💛我嗌左泡砌生豬肉$68🍳🐖🍚即煎蛋泡菜燒汁黑毛豬飯🍳🐖🍚黑毛豬肉煎得香口😋但略嫌少少乾朋友叫咗白色恐怖$60🍳🧀🍝即卡邦尼意粉🍳🧀🍝意粉軟硬適中煎蛋好食🍳都幾多芝士粉🧀但食到最後有d漏餐包一杯飲品☕️整體黎講食物質素還好創意加分💕加上黃店💛要支持而且價錢相宜👍🏻不能要求更多!下次黎屯門有機會都會再食!
同朋友去咗屯門行街

加上黃店💛
要支持
而且價錢相宜👍🏻
不能要求更多!
下次黎屯門有機會都會再食!
2020-03-11
午餐
泡砌生豬肉
2020-03-03 367 瀏覽
屯門黃店上一次自己一個人黎呢度食今次叫埋個朋友陪我食今次未夠12點就黎到係門口等佢開鋪因為太早既緣故 唔太多人等位所以好快就可以入去坐今次我就揀左白色恐怖(卡邦尼意粉)$60同朋友傾下計 聽下店鋪播既歌 無耐就送上份意粉 熱辣辣咁呢個價錢黎講份量都算幾多下一個女仔食一定已經好夠飽個人覺得隻整得幾好D意粉條條都有汁包住食落唔會好漏 味道剛好
屯門黃店

個人覺得隻整得幾好
D意粉條條都有汁包住
食落唔會好漏 味道剛好

2020-02-08 668 瀏覽
📍香港📍屯門📍西麵 West noodle📍屯門屯利街1號華都商場地下60號舖📍星期一至日 11:00 - 22:00🦄 雜菌黑松露扁意粉 $60🦄 評分: 9/10呢個價錢黎講份量都算多!! 勁香黑松露味👍🏻👍🏻好creamy超多汁🍝本人表示極度喜歡💕 鍾意食黑松露嘅你一定要試呢個意粉!!!🤫成間餐廳嘅環境好舒服😌 服務💯 支持黃色經濟💛 不過聽住啲歌望住啲poster會好感觸…餐廳細細間 位置較偏僻 建議五點幾六點左右去到避免排隊排太耐!
📍香港📍屯門

🦄 評分: 9/10
雜菌黑松露意粉

雜菌黑松露意粉
2020-02-04 510 瀏覽
今日特登入大西北揾朋友,朋友介紹呢間意粉幾正,所以就決定試一試佢💕 間鋪都幾細,但唔算等得耐,好快就有位。員工服務態度好好💯分。叫左個意粉加set(湯、包、餐飲),total埋單先$80一個人,好抵食!!!味道方面都幾好🥰 重點係你慢慢坐,慢慢食,個店員都唔會催你👍🏻👍🏻

2020-02-04
15 分鐘 (堂食)
2020-02-01 406 瀏覽
嚟到屯門,男朋友決定要帶我去食近排超有人氣嘅「西麵」!為咗保證有位,我哋特登早啲到,果然我哋入咗去一陣之後出面就開始有人排隊,果然人氣爆燈! 👍🏻餐廳嘅餐牌好盞鬼!我哋叫咗「白色恐怖」(即係卡邦尼意粉):呢個意粉真係要讚一讚!個汁超級香!配埋隻蛋食,正!另外一個係「猶如黑社會」(即係魷魚墨汁意大利飯):個飯嘅份量好多!絕對對得住個價錢!保證食得飽飽!😋另外個餐仲包嘢飲,完全唔hea,我哋就揀咗「柚子蜜」,為呢餐畫上完滿嘅句號!😋
嚟到屯門,男朋友決定要帶我去食近排超有人氣嘅「西麵」!

2020-01-16 608 瀏覽
🥢屯門 超香濃雜菌黑松露意粉🥢之前一直 book mark 了一間專食意粉的良心小店,因為見到人post 啲意粉碟碟都勁多忌廉汁,個人最鐘意食好多汁的意粉,而這店是超級人氣店,所以要去的話都一定要有心理準備要排隊等位🥢當日星期一晚上大約8:30 左右等位,大約等7個號碼,最後等了一個鐘頭就可以就座🥢店面裝修風格全部由文宣加連儂牆組成,而且店入面播緊黃歌,店員都好風趣,唱下黃歌又會同你吹下水🥢升級套餐+$18 (餐湯,餐包咖啡或茶)餐湯今日是粟米忌廉湯,用新鮮粟米打成,入口有豐富的粟米成成蓉的口感🥢雜菌黑松露意粉 $60超強勁的黑松露香氣,而且超多汁,食落好 creamy ,而且份量幾大,食曬一個個好滿意足🥢蟹肉菠菜意粉 $68充滿幼滑濃厚芝士忌廉汁,而且沾上每一條意粉,附上少量磨菇及菠菜,意粉軟硬度剛剛好🥢香煎日本帶子 $28帶子是刺身級別,煎的火候剛剛好,表面香口,內部很滑,完全是一粒好好食的帶子🥢因為小店位置不多,需要等佢比較耐,食物水準真係意料之外咁好味,由其是黑松露意粉真係好想再去食多次西麵 地址: 屯門屯利街1號華都商場地下
🥢屯門 超香濃雜菌黑松露意粉

🥢升級套餐+$18
(餐湯,餐包咖啡或茶)

🥢雜菌黑松露意粉 $60

🥢蟹肉菠菜意粉 $68

🥢香煎日本帶子 $28

西麵
地址: 屯門屯利街1號華都商場地下60號舖
2020-01-06 530 瀏覽
每次經過都好多人等位,今日終於有機會同朋友一齊試一試依間咁受歡迎嘅良心小店入面位置唔係好大,廚師每一道菜都好認真煮,唔會因為多人排隊而影響水準。白色恐怖(卡邦尼扁意粉)好香,份量好大,creamy,抵讚😋野飲叫咗杯洋甘菊茶同柚子蜜,兩杯都唔錯,幾好飲猶如黑社會(尤魚墨汁扁燴飯),份量都好大,尤魚都有幾條,口感好好👍雖然等候時間可能會長d,但係下次都會繼續黎食,因為食物有水準,繼續支持良心小店。

野飲叫咗杯洋甘菊茶同柚子蜜,兩杯都唔錯,幾好飲

2020-01-05 328 瀏覽
屯門依間西式野出曬名黃💛🤤今晚決定試試佢一去到係見到 好多好多人排緊但都係好想試 最後排左1個鐘度🤭店內痴滿曬文宣✨✨好靚💛d野食 高質!👍🏻✨蟹肉波菜扁意粉🦀🥬 好重料! 啖啖都食到蟹肉🤪雖然唔多波菜🤣🤣而且個意粉好creamy🤤🤤麵既質地又好 不會太硬太淋😗價錢都好抵食 大約$70就有🤪雖然排左成個鐘但又黃又好食😋 抵番!🥳🥳
屯門依間西式野出曬名黃💛🤤

價錢都好抵食 大約$70就有🤪
雖然排左成個鐘
但又黃又好食😋 抵番!🥳🥳
2019-12-22 513 瀏覽
晚上來到小店門外,已有圍數不少的人在等候。店內位置不多,大概十多坐位,所以如果太多人排隊,需要等候頗長時間。牛油餐包意粉額外加錢轉套餐,有餐包及飲品。餐包充滿牛油香,趁熱食,餐包鬆軟好味。粟米湯本以為跟一般餐廳配既餐湯差不多,但飲落去相當有驚喜,啖啖已攪碎粟米連皮衣,很足料。相當濃郁墨魚汁,未食前已經聞到香味,意大利麵完全沾上墨魚汁,意粉彈牙配墨魚汁一起吃,十分滋味。蟹肉驟眼看以為很少,但其實充滿於意粉裡面,意粉同樣煮得彈牙,忌廉汁很多,很好吃,建議配檸檬茶飲,可解滯既感覺。食物高質,價錢比起商店內意粉來得便宜,值得來光顧。

餐包

牛油餐包
粟米湯

蟹肉野菌意粉

食物高質,價錢比起商店內意粉來得便宜,值得來光顧。
蟹肉野菌意粉
呢日1點幾黎左西麵試一試佢 呢度次次經過都排晒隊 堆滿人係門口身邊既朋友都好想黎試 但佢地怕唔知等唔等到位有次黎之前係睇佢facebook 唔知道果日佢地休息無開 所以大家如果黎食之前 記得一定一定要係facebook睇下佢地既update呀!因為呢日下午我一個人黎食 所以等左一陣就有位員工比左個餐牌我 選擇都好多 我見好多人都食飯 而我就揀左蟹肉菠菜意粉因為係即煮 所以都要等一陣員工態度好好 會主動比杯水我 因為我呢個意粉中午係唔跟餐 即係唔包野飲店鋪外貼左超多memo 店內都有好多好多poster 好高質 佢地都係後生仔 播既歌主要都係流行歌聽聽下歌 時間都過得幾快 就黎左我既意粉喇望落 雖然無咩特別 唔會話有咩裝飾但食落 好食 熱辣辣唔在講 你以為佢無咩蟹肉?咁就錯喇 佢係幾多蟹肉下 個汁都好高質同埋成碟既份量都真心多 我食到勁飽 條條意粉都有汁包住我食晒d意粉都重剩左好多汁😂 我覺得價錢好合理 係屯門唔錯既西餐選擇不過係鋪面太細希望佢可以細鋪變大鋪 同keep住水準
呢日1點幾黎左西麵試一試佢

我食晒d意粉都重剩左好多汁😂

我覺得價錢好合理 係屯門唔錯既西餐選擇
不過係鋪面太細
希望佢可以細鋪變大鋪 同keep住水準
5 分鐘 (堂食)
2019-12-21 212 瀏覽
未到晚飯時間門口已經人潮擁擁,鋪頭細細間,坐位大約有十多個,食客入完一批又一批,等位時間較長。職員好有禮貌,見你等得耐都會傾下計講笑。💛 #白色恐怖 ( #卡邦尼扁意粉 ) $60可以 +$18跟餐 (牛油餐包、粟米湯、飲品)聞落幾香,意粉軟硬適中,份量足夠,醬汁略厭淡左啲。熱茉莉茶☕️用茶包沖,花香味濃,欣賞隻杯😍好有英國貴婦Feel。題外話:店主好有愛💛將大家寫既Memo紙排得好整齊,每張都要blue tape痴到實。店內歌單好岩💛聽,店員不時技癢都會唱返兩句😂,大大力懲罰佢。

💛 #白色恐怖 ( #卡邦尼扁意粉 ) $60
可以 +$18跟餐 (牛油餐包、粟米湯、飲品)
聞落幾香,意粉軟硬適中,份量足夠,醬汁略厭淡左啲。
白色恐怖 (卡邦尼扁意粉)

30 分鐘 (堂食)
  • 白色恐怖  (卡邦尼扁意粉)
2019-11-09 1379 瀏覽
屯門華都有好多小店,見呢間好多人等,我緊係唔執輸,都去排下隊。晚上七點左右,等左半個中有位。舖頭細細,但好善用空間,水泥配搭木,影相好好睇。其實點完餐都等左20分鐘先有野食,見到佢係逐個餐咁煮,唔會因為同隔離枱嗌同一樣嘢,而一齊煮,而分薄份量,呢點好抵讚餐湯係粟米濃湯,好有口感,唔會好稀。 餐包用蒜茸烘過,唔錯。雜菌黑松露扁意粉,好香黑松露味,好creamy,份量好多,食完好濟。值得推介。呢個雖然有墨汁,但會食到口乾同口渴, 我個人應為冇黑松露扁意粉咁好味,但都OK。和牛粒廿幾蚊,有大概5粒,都不過不失嘅。每人100蚊都唔洗,就有主菜、餐湯餐包餐飲,而且食到好飽,都幾抵食。

雜菌黑松露扁意粉

香煎和牛粒

和牛粒廿幾蚊,有大概5粒,都不過不失嘅。

2019-11-06
30 分鐘 (堂食)
雜菌黑松露扁意粉