2021-08-06 256 瀏覽
大家都知譚仔最近新推出左撈米線,我第二日已經去左試,拖到而家先出post😂😂·麻辣汁烤雞炸醬撈米線($45)辣度由5小辣開始,平時食開3小辣,但今次就試返5小辣先🤣譚仔炸醬一向信心保證,好好食,烤雞唔會太實或太鞋,口感同味道唔錯,好入味,但得幾件唔係好夠喉🙈撈米線比平時嘅湯米線硬少少無咁淋,不過撈埋麻辣汁同炸醬一齊食都好正😆🤤·撈米線不設加底或走辣,我地本身想走蔥,但姐姐話無得走😂😂明明都係灑係面點解唔走得🥲🤣
麻辣汁烤雞炸醬撈米線($45)
2021-04-11 483 瀏覽
唔知大家知唔知小編係譚仔既忠粉黎🥰佢之前出啲湯底都唔多吸引我,直到佢呢期出既呢個新口味終於吸引到我去試一試😍🍜 香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇 $43今次冇加到「芫荽山」同「皮蛋海」~點之上枱時都覺得夠多😙😙😙叫左小辣都幾辣下😁 湯底夠晒芫茜味😃脆肉鯇幾大件爽口,都冇我最怕既魚腥味🙈中意茜味既你地,值得一試呀😀
唔知大家知唔知小編係譚仔既忠粉黎🥰

🍜 香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇 $43
今次冇加到「芫荽山」同「皮蛋海」~
點之上枱時都覺得夠多😙😙😙
叫左小辣都幾辣下😁 湯底夠晒芫茜味😃
脆肉鯇幾大件爽口,都冇我最怕既魚腥味🙈
中意茜味既你地,值得一試呀😀
2021-02-04 376 瀏覽
譚仔一向係固定食堂之一,今次幫襯呢間分店,點知大為失望! 店內人手嚴重不足,坐低想搵店員拎餐牌都舉左手成5分鐘有多。拎完餐牌之後想落單,又舉左手幾分鐘,終於有侍應尼到,點知一落單就被告知一心想叫嘅推廣米線已經賣哂!等完又等點知得個吉,即刻唔食走人了😤
2020-12-06 331 瀏覽
華都商場成日都會行,但就比較少去呢一間分店食譚仔。今次行過就試吓,我哋叫咗一碗過橋、細香草雞翼,同埋涼拌茄子。今次最出色嘅竟然係茄子,只需$16,但係個份量好似好多,個醬汁亦都非常之入味,只需將啲茄子輕輕沾幾下,已經好有辣味😋😋
涼拌茄子
2020-12-05
涼拌茄子
2020-11-03 246 瀏覽
譚仔新推出脆肉鯇木瓜魚湯米線,作為譚仔fans緊係要試下,湯底可能係木瓜魚湯,味道好清甜,加上魚鮮味,感覺好健康!用上新鮮木瓜塊和木瓜蓉,滋潤養顏,簡直係女士恩物,岩哂貪美的jo🥰木瓜就好淋身,相反脆肉鯇就好有咬口好鮮甜,這次譚仔用蠶豆鯇,所以比一般鯇魚更結實爽脆,好食!.呢個湯底滋潤又養顏,岩哂愛健康的朋友,如果好辣的不用擔心一樣照可加辣,老公食小辣已經食到好過癮🤣.如果還是喜歡平時散叫組合,最少加$10就可叫到脆肉鯇作配料,相當抵食呢另外仲有人氣之選白桃蜜、經典雙檸樂兩杯特飲,食完辣想飲返啲清甜飲品就啱晒!

2020-06-27 458 瀏覽
原本去華都係想食咖哩飯,不過太多人,我地又趕時間,最後揀咗去譚仔。.有時一個禮拜食2次譚仔,有時幾個月先食1次🙈🙈今次終於試到春卷😍😍 次次夜晚都話賣哂,係墨魚加蟹子,好好食呀!一碗有成5條,係咪比多咗我呀?!😂 真係有咁多?.配番茄湯底,第一次試😂 屬偏甜嘅湯底,幾有新鮮感🤣 呀姐問加唔加辣,我都係試原味先.另外試新嘅小食,爽脆生腸 $31,都ok,一定要連埋啲辣椒油食,如果唔食得辣嘅朋友,洗走辣椒油的話,會完全無味
有時一個禮拜食2次譚仔,有時幾個月先食1次🙈🙈

巴蜀爽脆生腸

2020-06-15 237 瀏覽
吃左譚仔咁多年,基本上都能保持水凖,而且不斷有新出品,算是不錯麻辣黑柏葉,略為老左小小,但醬汁的確好味過橋米線超多餸,各樣都好味,炸醬酸菜分開上,真係細心周到!
2020-04-17 372 瀏覽
本來想試另一間點知佢落場,唯有改去譚仔好耐冇食,就自動波入左去。我去親都係湖南酸辣米線,微辣酸湯好好味我試過重慶就太辣下午茶$35 兩餸米線,另外再加左口水雞翼。真係好滿足,屯門講中心有兩間譚仔里間係遠dd 冇咁方便不過我覺米線唔會差好遠但係雞翼一定里間好食d。我好鍾意食譚仔d小食,好似拍青瓜,皮蛋,木耳,我都推薦大家可以試一試。之前次次買外賣第一次堂食,原來佢入面咁大,佢地貼左膠紙我仲以為唔坐得,原來比食客坐開d,可以坐開d幾好。
本來想試另一間點知佢落場,唯有改去譚仔

兩餸下午茶米線
2020-04-17
兩餸下午茶米線
  • 口水雞翼
  • 拍青瓜
2019-10-26 564 瀏覽
每過一段時間都會特別想食譚仔~好似中左毒咁~今日自己一個fing fing下~解決午餐就自己叫左碗墨丸麻辣5小~加多碟土匪雞翼~冇咩特別~仍然同以前一樣😂😂😂
每過一段時間
都會特別想食譚仔~
好似中左毒咁~
今日自己一個fing fing下~
解決午餐
就自己叫左碗墨丸麻辣5小~
加多碟土匪雞翼~
冇咩特別~
仍然同以前一樣😂😂😂

2019-10-12 342 瀏覽
一向都鍾意食"譚仔酸辣米線" 😋, 今晚去左華都分店食,只可以用"亂" 黎形容😓見到有部份顧客叫左no 仲叫佢地入,但入左去又話冇位,又要出番去等...叫左個🐔雞肉酸辣米線🍜味道👍🏻仲叫多碗外賣...點之等左好耐都未有...大約等左15-20分鐘我就問係咪漏單...譚仔牙姐就話好快就有...包緊😓😓😓原來包緊既意思係要我再等多15-20分鍾😓😓😓到最後將外賣比我個時,先同我講頭先漏單...第一次問個時我都講左如果漏單就吾要...😠😠😠😠差吾多用左成45分鐘先拎得到碗外賣😓😓

叫左個🐔雞肉酸辣米線🍜味道👍🏻

2019-10-01 245 瀏覽
香港人一定認識譚仔吧⋯⋯這間在華都已經好幾年,地方夠大,就算等位也不用太久👍👍米缐當然出色,軟硬適中,湯底也好味,不過應該下了調味的,餸的份量其實好多,平民米芝蓮🤩
香港人一定認識譚仔吧⋯⋯

這間在華都已經好幾年,地方夠大,就算等位也不用太久👍👍

2019-08-25 164 瀏覽
土匪雞翼好似未發育咁,有大有細,用最大隻放係面,細既放底,同譚仔姐姐講果隻吾會要,拎番走,佢話ok,轉頭大叫入廚房「補番一隻比個客嫌細」之後換左一隻正常既雞翼黎(右邊果隻)。

土匪雞翼

之後換左一隻正常既雞翼黎(右邊果隻)。

2019-07-13 176 瀏覽
譚仔米線係諗唔到食咩 但又想平既選擇 抵食 夠大碗 量多 夠曬飽我中意佢地既麻辣同埋重慶酸辣 辣度有得簡 愈食愈滋味🤣送方面就推介佢地既魚腐 豆卜 炸醬 我通常都係叫兩個送 米線份量好多 女仔通常都會食剩少少😂佢地既小食都係令人回味 最欣賞土匪雞翼同豬耳 前者新鮮出爐 熱辣辣 咬落有肉汁...後者配佢既招牌辣汁 正👍🏼 當晚仲叫左皮蛋 都係果個辣汁 同一隻味 但始終可能多味精 食完好口渴 但整體黎講 譚仔係隔一排都仲想再食 佢既味道係其他店搵唔到😆

都係果個辣汁 同一隻味

豬耳
皮蛋
豬耳
2019-07-07 101 瀏覽
係譚仔呢度除咗食米線佢啲小食都好好味,我哋3個人嗌咗土匪雞翼啦麻辣豬耳啦蒜泥白肉啦仲有麻辣青瓜~啲小食仲豐富過主菜米線哈哈😋不過一大班朋友一齊食一齊分享好快就食完啦~
2019-05-17 202 瀏覽
今日又黎食譚仔。因為係午飯時間,好多學校都放lunch,所以都等左一陣先有位。每次黎到譚仔都會叫番茄湯底,因為我唔食得辣,清湯又覺得佢太清,無乜味,所以番茄湯底就係最好選擇。而餸就只係揀左豬肉,一個餸已經夠,有好多片豬肉。唔知係咪太耐無食,今次d番茄湯底好似多左番茄,小小酸味,又唔會太酸,幾開胃,一碗份量已經好夠,所以都係叫左少米。最中意食佢d配菜,特別係腐皮,好有豆味。下次黎都會繼續要番茄湯底。

而餸就只係揀左豬肉,一個餸已經夠,有好多片豬肉。
2019-05-17