招聘中
$60-$75
時薪 (面議)
$60-$75
時薪 (面議)
餐廳: 譚仔雲南米線 (觀塘廣場)
資訊:

2021-09-05 488 瀏覽
今日夜晚去咗食譚仔 叫左個酸辣 酸菜雞肉加可樂 同埋一碟皮蛋同蒜泥白肉 上菜速度算幾快 亦都唔使排隊個湯底味道就ok嘅 少少酸 可以接受 但係個酸菜就成一大塊未切咁掉入去 咬落味道有啲奇怪 😓雞肉就同三哥質素一樣 不過不失 林林地咁個皮蛋就正常 不過蒜泥白肉麻麻地 唔太好食 整體來講 我覺得以呢個分店以呢個價錢黎講算可以接受嘅 但唔係好味道😂

2021-06-17 1002 瀏覽
譚仔最近新出左芫茜口味嘅米線,可惜只有部分分店係有早餐先可以嘗試到芫茜煎蛋🥺🥺但由於我係觀塘返工,所以聽到一出呢個新米線就決定lunch係觀塘去試下!🍡香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇湯底好清甜好有魚味,皮蛋口感好似啫喱咁!脆肉鯇就唔使講啦,無骨加埋本身脆脆嘅口感簡直一流!芫茜我都係第一次食咁多😂😂加咗$3要個芫茜山後,真係一路食就一路feel到好強勁嘅芫茜味,充斥着我嘅口腔同鼻😂😂真係好鬼正😌

🍡香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇
2021-05-02 794 瀏覽
睇廣告不斷宣傳勁重口味的芫茜山米線....專登走去試下,叫左個乜都有的麵再加錢轉左芫茜皮蛋湯底,但原來咁樣叫只係得好少芫茜起面,所以加左3蚊額外加多D芫茜。另外再叫個芫茜青檸特飲。睇實物以為湯底係煲到入晒味的芫茜湯,可惜只係飲到似魚湯味的湯,一點芫茜味都沒有。平時阿媽煲的芫茜魚片湯更加有芫茜味。芫茜麵原來只係放一堆芫茜在麵面上,有些失望。芫茜特飲佢有打碎少少芫茜混入特飲,可惜又係完全冇茜味,成杯特飲變成青檸七喜,又係失望。整體說,對於呢個茜遊記原本寄語希望,可惜完全失望而回。
睇廣告不斷宣傳勁重口味的芫茜山米線....

另外再叫個芫茜青檸特飲。

芫茜麵原來只係放一堆芫茜在麵面上,有些失望。

整體說,對於呢個茜遊記原本寄語希望,可惜完全失望而回。
2021-04-24
2021-04-09 476 瀏覽
Hungry time🍴重口味之選: 芫荽皮蛋魚湯米線配脆肉鯇🤟🏻講真食米線啤子偏向食小店米線但譚仔呢排出嘅新菜式真係幾吸引😻以前去譚仔一定要食辣 但今次出左魚湯米線 鍾意食魚湯同魚既啤子第一時間去試下芫荽控必食☘️☘️😋香:隔住口罩都聞到芫荽香☘️芫荽:冇浸真係湯太耐,食落香脆,索索聲,正常分量既芫荽已經好夠味😋湯底: 比起芫荽味更食到魚湯既清甜 ,少少少少咸(純粹個人喜好,啤子對咸好敏感😹) 鍾意食魚湯嘅我覺得魚味可以再濃郁啲但魚湯同腐皮好夾!😋皮蛋:同芫荽湯簡直絕配‼️有入口即溶的感覺,感覺再煮耐少少再淋身d會再好食啲😋米線:米線當然係譚仔嘅正常發揮,但魚湯浸入米線,有濃郁嘅魚湯味,不錯🤪 食到尾有少少芫荽味😋脆鯇魚:最驚喜‼️‼️真係食到鮮魚味,唔腥!好有口感,好似食龍躉咁啖啖肉既感覺大推😻😻‼️😽配料份量:皮蛋同魚份量唔太多,剛剛好,魚湯魚米線實屬健康之選🤣💕建議食法:一啖湯加少少米線加芫荽加魚,一整匙羹擺入口食.整體來講都幾有驚喜,本身對佢冇乜期望(應該話只期望佢係普通譚仔嘅正常發揮😹)不過好鍾意食芫荽濃味嘅朋友可能小失望,因為湯底係冇乜芫荽味,只有濃濃的魚味,而芫荽係當topping咁
Hungry time🍴
但今次出左魚湯米線 鍾意食魚湯同魚既啤子第一時間去試下

芫荽控必食☘️☘️
芫茜皮蛋魚湯脆肉鯇米線

😋香:隔住口罩都聞到芫荽香

但魚湯同腐皮好夾!

大推😻😻‼️

💕建議食法:一啖湯加少少米線加芫荽加魚,一整匙羹擺入口食
不過好鍾意食芫荽濃味嘅朋友可能小失望,因為湯底係冇乜芫荽味,只有濃濃的魚味,而芫荽係當topping咁食👀
但個人認為正常份量既芫荽已經足夠 太多芫荽會好大陣草青味

呢個配搭都幾夾!屋企本身都會不時煲芫荽皮蛋魚湯,譚仔呢個就比較濃郁
加上脆肉鯇真係好正😻😻 即使叫咗少米都食到勁飽 套餐好足料‼️
大家不妨一試🤪🤪

2021-04-09
芫茜皮蛋魚湯脆肉鯇米線
2020-12-24 1082 瀏覽
又到食米線時間,真係超級鐘意食米線,今次叫外賣返屋企慢慢睇住電視食,叫咗雞肉番茄湯底,雞肉好淋有雞味,譚仔個番茄湯底真係好好味好香番茄,好食得黎又唔會酸,又另人有胃口,真係岩岩好,下次試下辣既番茄湯底先
2020-07-09 1929 瀏覽
今日同朋友去咗譚仔食佢嘅最新推介^_^就係蕃茄豬肚米線啦!^_^環境尚算衛生乾淨!都幾有風格!同埋都好闊落~^_^等咗10 分鐘終於上枱啦!!非常好食!蕃茄湯底同紫菜配搭得非常之香!豬肚係滷水唔錯水準爽口彈牙!最後係西洋菜蜜唔錯!成餐都好好食!
今日同朋友去咗譚仔食佢嘅最新推介^_^
就係蕃茄豬肚米線啦!^_^

環境尚算衛生乾淨!都幾有風格!同埋都
好闊落~^_^

等咗10 分鐘終於上枱啦!!

非常好食!蕃茄湯底同紫菜配搭得非常之香!
豬肚係滷水唔錯水準爽口彈牙!

最後係西洋菜蜜唔錯!
成餐都好好食!
2020-06-28 939 瀏覽
週末同阿女上完畫畫班,通常都係觀塘廣場食埋嘢先返屋企。今次就一拖二嚟左譚仔食米線,呢度嘅份量都多,兩個女可以share一個清湯米線,大女叫左3餸: 冬菇、鮮牛肉、魚蛋。而我就一定食十少辣,揀左兩餸: 魚片頭、豬膶👍🏻佢哋碗餸都多,連芽菜、腐皮都唔少😋😋😋👌🏻😱小朋友梗係唔太like配菜,所以媽咪包辦埋😅冬菇入味,鮮牛肉好淋👍🏻媽咪碗十少辣真係好微好微嘅辣,我自己覺得好似比兩年前再少左辣,下次可以試吓叫7,8少辣👍🏻🤪埋單時,侍應仲俾左啲單人小食卷,可以响下一次用👍🏻👍🏻👍🏻

埋單時,侍應仲俾左啲單人小食卷,可以响下一次用👍🏻👍🏻👍🏻

2020-06-06
2020-06-20 526 瀏覽
好耐冇食過譚仔,今次一食有少少失望觀塘繁忙時間真係好多人,一位都要等五分鐘左右,要同人搭枱嗌咗個墨丸清湯米線小米走韮菜,等咗差唔多十五分鐘先嚟一食,嘩啲米線咁硬嘅!?好似啱啱擺落去咁,未煮熟嘅感覺,但心諗都等咗咁耐,再換返工就遲到就算啦唉,墨丸好正常,但個清湯真係好咸,原本今日想食清淡啲先啱清湯,但咸到咁真係唔知佢清得去邊,食完我返去飲咗成樽水先頂得順雖然繁忙時間真係好忙,但都希望譚仔可以保持返水準啦!
好耐冇食過譚仔,今次一食有少少失望

觀塘繁忙時間真係好多人,一位都要等五分鐘左右,要同人搭枱
墨丸清湯米線
嗌咗個墨丸清湯米線小米走韮菜,等咗差唔多十五分鐘先嚟
雖然繁忙時間真係好忙,但都希望譚仔可以保持返水準啦!
2020-06-16
2020-05-04 879 瀏覽
見到社交平台譚仔米線有優惠,好抵啊!一共有3個優惠,最正係3個優惠可以同時使用,好似出奇蛋咁,一次過滿足你3個願望~~!! 優惠1: 2蚊有野飲,凍野都係$2咋優惠2:3蚊有一人分量小食 (皮蛋/豬耳/木耳/青瓜)優惠3:4蚊有1件黃金蟹蓋只要叫一餸米線已經可以加配哂3個優惠,係咪抵到爛先?! 因為唔食辣嘅關係,無叫到小食,淨係加配蟹蓋,蟹蓋都幾大舊,不過味道就好一般,仲有啲殼碎添,我就覺得麻麻地喇!不過$4就一試無妨嘅!
見到社交平台譚仔米線有優惠,好抵啊!

優惠1: 2蚊有野飲,凍野都係$2咋
優惠2:3蚊有一人分量小食 (皮蛋/豬耳/木耳/青瓜)
優惠3:4蚊有1件黃金蟹蓋

只要叫一餸米線已經可以加配哂3個優惠,係咪抵到爛先?!

2020-05-04
15 分鐘 (外賣自取)
2020-04-26 457 瀏覽
唔會再比機會黑柏葉,今晚叫番正常小食,之前除咗魚片頭係必叫外,宜家一定會叫豬潤補補佢,屋企唔會煲豬潤水,唯有有時間就去深水埗食豬潤麵。坐後面個女仔叫特辣加雞翼,重點係佢無叫嘢飲,堅呀! @ 譚仔雲南米線 觀塘廣場分店
2020-04-21
2019-12-29 1082 瀏覽
聖誕節🎄假期後,由於食得太多,是日午餐想輕食,所以選擇譚仔,呢間開左一段時間,地方夠大,唔係太噪,坐也好舒服😌見到個餐牌雖然細了,但見到個湯底有鮮蕃茄選擇,平時通常選擇清湯,但今次有新鮮蕃茄,即轉,一來個色澤都好天然,不是用茄膏,這已可加分,喜歡食蕃茄的人又多一選擇👍🏻
魚蛋少米線配鮮蕃茄湯底
2019-12-29
午餐
魚蛋少米線配鮮蕃茄湯底
2019-10-20 865 瀏覽
對我而言本人是覺得譚仔雲南米線比譚仔三哥米線更好吃的,最喜歡是他的重慶酸辣湯,配上竹笙能夠吸入他的湯汁, 10分好吃呢!土匪雞翼、皮蛋和蒜泥白肉也是一定要吃呢!差不多每個星期也要吃一次譚仔米線。
2019-10-09 598 瀏覽
今日去觀塘廣場睇下食譚仔定大快活,難得譚仔今日唔使等位,好,就食譚仔啦。入到去坐底,唔知點解我哋張枱係無左個餐牌嘅...,不過算啦,食左n 次,來來去都係嗰d野食,唔睇都識叫,個職員黎到,無神無氣,我唔知佢疲定唔想招呼我哋,我岩岩叫完想加句小米, 佢黑曬面話落咗單喇喎ok...由佢之後我碗麵黎左,酸辣味道一向唔錯,今日仲比左好多竹笙然後食咗好一陣子,我朋友講咗句"我碗麵去左邊....",的確等咗好耐,前後應該20分鐘有多終於嚟左咗,譚仔係唔係知我朋友食得快我好多諗住幫下我今日d麵d料都幾足,good

ok...由佢

之後我碗麵黎左,酸辣味道一向唔錯,今日仲比左好多竹笙
今日d麵d料都幾足,good
2019-10-09 248 瀏覽
返平時返工諗唔到食乜就會過黎食譚仔米線,貪佢夠平同有得即刻入座。譚仔米線推介食重慶酸辣湯底,成碗野個湯底紅卜卜,但有得自己選辣度,所以都唔會話太辣而食唔到,辣得黎又帶點酸味,1鍾意食辣既人就一定要試呢個重慶酸辣湯底喇。另外,小食方面,我慣常必會點既係口水汁青瓜同蒜泥白肉。青瓜好爽取,連埋花生芫茜同埋個汁一齊食就好惹味。蒜泥白肉就唔洗多講,好多人都好鍾意食,蒜泥落得好重手,個辣汁都好濃味。總結黎講,每間譚仔其實都食得出d味唔太一樣,而呢個可以話係我覺得最濃味既一間!
2019-10-03 240 瀏覽
係觀塘收工晏,想快d 食完番屋企抖,譚仔係不二之選依度係兩個人既野食share油菜白烚,無味,菜質素一般,點左豆腐個汁辣辣地會好食dd豆腐明顯唔係百福山水個d,因為完全無豆味。。。。但個汁辣辣地夠開胃份量中等,某d 分店份量特別細架水準正常,湯底好似略淡左d
係觀塘收工晏,想快d 食完番屋企抖,譚仔係不二之選

依度係兩個人既野食share

油菜

油菜白烚,無味,菜質素一般,點左豆腐個汁辣辣地會好食dd

豆腐

雞肉牛肉蕃茄底

份量中等,某d 分店份量特別細架

水準正常,湯底好似略淡左d

2019-09-26