2023-06-08 126 瀏覽
同朋友喺沙田食完飯佢介紹屋企樓下呢間小店主打豆乳甜品.芋圓街坊價錢又唔貴喎揀咗幾款返屋企 做飯後甜品✨芋圓1號豆腐花 舖滿煙煙靭靭嘅三色芋圓再加入 仙草 花奶,口感豐富配上冰糖椰汁味道好夾✨黑糖豆腐花豆腐花上加上黑糖味道特別香甜豆腐花份量好多,口感非常幼滑✨楊枝甘露拆咗肉嘅柚子 同芒果加入爽彈嘅西米之中啖啖都充滿鮮甜味炎炎夏日,來一碗冰凍又降溫✨特濃豆乳自家製 嘅 豆乳味道好香濃加拿大豆製作.豆味好香無添加 甜度適中,健康之選

同朋友喺沙田食完飯

佢介紹屋企樓下呢間小店
主打豆乳甜品.芋圓

街坊價錢又唔貴喎
揀咗幾款返屋企 做飯後甜品

✨芋圓1號
豆腐花 舖滿煙煙靭靭嘅三色芋圓
再加入 仙草 花奶,口感豐富
配上冰糖椰汁味道好夾

✨黑糖豆腐花
豆腐花上加上黑糖
味道特別香甜
豆腐花份量好多,口感非常幼滑

✨楊枝甘露
拆咗肉嘅柚子 同芒果
加入爽彈嘅西米之中
啖啖都充滿鮮甜味
炎炎夏日,來一碗冰凍又降溫

✨特濃豆乳
自家製 嘅 豆乳味道好香濃
加拿大豆製作.豆味好香
無添加 甜度適中,健康之選

2023-06-08
下午茶
2023-06-07 86 瀏覽
🥸俗語有云:「香港人食甜品,都係食唔甜嘅最好食」其實都好想即刻駁嘴😂但係諗諗吓又真係駁佢唔到🤣今次捐窿捐罅捐到個好地方🤓俾大家體驗吓好食嘅甜品真締😎🤟🏻🍠鮮芋泥豆乳 $18🍼真係好香濃嘅豆奶🤠濃到飲完都仲會有浸豆香喺條脷黏黏哋嗰隻🤓然後😂唔太甜得嚟又有芋頭天然嗰隻香甜👍🏻重點係唔貴👍🏻👍🏻🐄椰汁鮮奶桃膠 $34🍑就係😎你眼見咁大碗滿滿滿滿滿滿滿滿滿嘅桃膠都係收你34蚊咁大把🤑淨係講抵已經抵絕香港😎🤟🏻仲要係好食嫁吓🤩個核膠軟滑然後個奶又香濃飲兩啖已經覺得後生左🤣🥭芒果仙草小丸子 $40🪴🐒你望吓🐒飯咁大兜🐒然後啲仙草好食過某啲地鋪連鎖甜品🦧真係有少少藥材味得嚟又滑滑哋有咬口嗰種跟住好多芒果又好多丸子🤓食完勁飽🤣有緣住附近真係要試一試,唔試會後悔🤓👍🏻肥仔指數🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分豆研心事地址:沙田沙角街6號博康邨街市地下50號舖電話:66774936#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #豆研心事 #甜品 #甜
🥸俗語有云:「香港人食甜品,都係食唔甜嘅最好食」
其實都好想即刻駁嘴😂但係諗諗吓又真係駁佢唔到🤣

然後啲仙草好食過某啲地鋪連鎖甜品🦧
真係有少少藥材味得嚟又滑滑哋有咬口嗰種
跟住好多芒果又好多丸子🤓
食完勁飽🤣

有緣住附近真係要試一試,唔試會後悔🤓👍🏻

肥仔指數🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

地址:沙田沙角街6號博康邨街市地下50號舖
電話:66774936

#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #豆研心事 #甜品 #甜品控 #沙田美食 #沙田圍 #芋頭 #豆乳 #桃膠 #仙草 #性價比高 #低糖 #少甜 #美食地圖 #本土
2023-06-05 80 瀏覽
今次來到了豆硏心事的甜品店,點了幾款甜品回家品嚐。🥰 呢間小店的甜品價錢優惠,份量又足,好抵食!👍首先是他們的招牌甜品之一的芋圓2號,這款甜點是由豆腐花、紅豆、仙草、花奶和黑糖組成。豆腐花口感綿密軟滑,紅豆和仙草都有嚼勁,花奶的香氣十分濃郁,配上黑糖的甜度,口感和味道都十分完美。😋接下來的熱芝麻糊豆腐花,豆腐花加入香濃的芝麻糊,芝麻糊的香氣十分濃郁,有著濃濃的芝麻味,配合暖滑的豆腐花讓人一口接一口地吃下去。😋最後仲有自家製無添家的黑芝麻豆乳和紫米豆乳,這兩款豆乳分別加入了黑芝麻和紫米,讓豆乳口感更加豐富,非常美味。😋

2023-05-24 68 瀏覽
👉🏻 B11 芝麻糊豆腐花 $20:這道芝麻糊豆腐花是一道經典的廣東甜品,口感滑嫩,香氣四溢。豆腐花使用了優質的豆漿和明膠製作而成,配上濃郁的芝麻糊,讓整道甜品更加香濃。此外,這道甜品味道不會太甜,非常適合作為下午茶或甜品點心。如果你喜歡豆腐花和芝麻糊,那麼這道甜品絕對不容錯過!👉🏻F5 芋圓5號(豆腐花、桃膠、仙草、花奶)$38:這道芋圓甜品是一道混合了豆腐花、桃膠、仙草和花奶的繽紛創意,絕對是甜品愛好者不能錯過的美味。芋圓Q彈有嚼勁,配上豆腐花口感滑嫩,桃膠和仙草則帶來清涼解暑的感覺,最後再加上花奶的香氣,綜合起來絕對是一道絕妙的口感饗宴。如果你想嚐試不同口感的甜品,這道芋圓5號絕對是不容錯過的好選擇。👉🏻D8 多芒西米小丸子 $40:這道多芒西米小丸子是一道港式甜品,口感紮實,甜度適中。小丸子使用了優質的西米粉和芋頭粉製作而成,每一顆都有著綿密的口感,加上多種水果的點綴,讓整道甜品更加色彩繽紛。此外,這道甜品還帶有清涼的芒果、椰子和花生等水果風味,給人一種清新的感覺,非常適合在炎炎夏日享用。如果你想嚐試一道不同於傳統的甜品,這道多芒西米小丸子絕對值得一試,讓你在品嚐美食的同時,感
👉🏻 B11 芝麻糊豆腐花 $20:

👉🏻F5 芋圓5號(豆腐花、桃膠、仙草、花奶)$38:

👉🏻D8 多芒西米小丸子 $40:
這道多芒西米小丸子是一道港式甜品,口感紮實,甜度適中。小丸子使用了優質的西米粉和芋頭粉製作而成,每一顆都有著綿密的口感,加上多種水果的點綴,讓整道甜品更加色彩繽紛。此外,這道甜品還帶有清涼的芒果、椰子和花生等水果風味,給人一種清新的感覺,非常適合在炎炎夏日享用。如果你想嚐試一道不同於傳統的甜品,這道多芒西米小丸子絕對值得一試,讓你在品嚐美食的同時,感受到了夏日的清涼和愉悅。
2023-05-22 54 瀏覽
自從博康街巿裝修重開 多左好多野食估唔到糖水都得得地喎楊枝甘露 $36外賣糖水黎講 佢好大兜個兜又好實淨 包保唔會倒瀉楊枝甘露唔係好甜 非常好勁足料 芒果大粒新鮮甜加埋甘柚少少酸 大讚芋園4號 $38(豆腐花,芋泥,仙草,花奶)有齊我最鍾意食嘅配料芋園勁煙韌 芋泥我至愛 仲食到少少芋頭粒 豆腐花勁滑 一啖食晒勁幸福粢飯 不得不提個粢飯勁好食 飯個煙韌度好夠 入面好足料 絕不馬虎老闆娘話佢都係貪得意 整少少出黎賣 甘好彩俾我買埋最後一個🤭🤭

自從博康街巿裝修重開 多左好多野食

楊枝甘露唔係好甜 非常好
勁足料 芒果大粒新鮮甜
加埋甘柚少少酸 大讚

芋園4號 $38
(豆腐花,芋泥,仙草,花奶)
有齊我最鍾意食嘅配料

粢飯
不得不提個粢飯勁好食
飯個煙韌度好夠 入面好足料
絕不馬虎
2023-05-19 586 瀏覽
2023年5月8日 星期一今日放工之後專登過去沙田圍接老婆收工,見時間尚早,就諗住喺附近買個外賣返屋企食下喺博康邨街市裏面見到呢一間店舖,由店舖名可以睇得出應該係甜品店行緊啲見到餐牌,上面有好多唔同種類嘅甜品,主要係豆類製品,有豆腐花系列、豆乳系列,連芋圓桃膠都有,另外仲見到有提供炸物添,價錢真係好貼地,擺到明做街坊生意,於是決定幫襯下,帶返屋企食返到屋企打開呢一個一口炸燒賣仍然係熱辣辣,外皮撒咗少少准鹽,食落去幾香口,外皮有少少脆,裡面好煙韌,而且$18仲有9粒,都真係幾抵食!!呢一個係我要嘅芋圓3號,一睇落去就已經見到落足料,裡面分別有三色芋圓、紫米、仙草同花奶,而下面仲有豆腐花添,所以每一啖食落去都好豐富,令到本身冇乜味嘅豆腐花多咗好多味道,而且豆味好濃郁至於老婆就要咗紅豆豆腐花加三色芋圓,佢話紅豆同豆腐花好夾,甜甜地幾好食,而且紅到起晒沙,份量足足有半碗咁多,所以佢食得好滿足最後我哋再share咗一碗芝麻糊豆腐花,留返食完晚飯之後食,本身芝麻糊同豆腐花都好夾,食落去既有芝麻嘅濃香,又有豆腐花本身帶出嘅豆味,仲更加滑溜添,本身餐廳仲附有黃糖,不過我哋覺得唔使加都已經好夠味,食完真
2023年5月8日 星期一

最後我哋再share咗一碗芝麻糊豆腐花,留返食完晚飯之後食,本身芝麻糊同豆腐花都好夾,食落去既有芝麻嘅濃香,又有豆腐花本身帶出嘅豆味,仲更加滑溜添,本身餐廳仲附有黃糖,不過我哋覺得唔使加都已經好夠味,食完真係已經飽晒
2023-05-08
10 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)
2023-05-19 55 瀏覽
豆研心事鮮奶木瓜雪耳桃膠養生美顏之選!大大碗,十分足料,奶滑木瓜鮮甜新鮮,加上雪耳桃膠,口感層次豐富,每口都充滿木瓜桃膠,大滿足芋圓豆腐花 (少甜)整碗放滿三色芋圓,豆花豆香濃郁,入口幼滑,再配上豆乳糖水底,豆香LEVEL UP!黑芝麻豆乳 (少甜)可要求少甜,豆乳味非常非常濃郁,每啖都滿滿黃豆香🥰,揀選了黑芝麻口味,芝麻味香濃,更可養顔美髮!豆研心事 📍沙田沙角街6號博康邨街市地下50號舖

鮮奶木瓜雪耳桃膠

芋圓豆腐花 (少甜)

黑芝麻豆乳 (少甜)

📍沙田沙角街6號博康邨街市地下50號舖

2023-05-19 55 瀏覽
沙田友又多一個外賣糖水選擇😎 翻新左博康街市 同學生時期嘅店舖好唔同🫢 多左好多小食舖頭!家庭式糖水小店🤩 性價比好高好抵食!【鮮奶木瓜雪耳桃膠】$38超級足料嘅糖水!而家食糖水成日都想養生 健康啲咁🤫 木瓜雪耳桃膠真係勁多!糖水亦都唔會太甜 甜度適中!【芋圓4號】$38入面有豆腐花、芋泥、仙草、花奶!另配黑糖~ 每層都好足料,撈埋嚟食口感豐富!不過建議怕甜唔好揀黑糖🤫 有啲可惜嘅係豆腐花碎晒🥹【芋圓豆乳】$20店舖豆乳真係勁香濃勁好飲!豆味勁香,味道亦都唔會太甜~ 淨特濃豆乳都只係賣$16 經過嚟買支豆漿飲都唔覺得貴!

【鮮奶木瓜雪耳桃膠】$38

【芋圓4號】$38

【芋圓豆乳】$20
2023-05-13 54 瀏覽
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 豆研心事@沙田用料十足,做飯後甜品簡直一流👍🏻👍🏻💁🏻B8 黑糖桃膠豆腐花 $22這碗黑糖桃膠豆腐花絕對是一道讓人垂涎三尺的甜品!豆腐花口感滑嫩,加入了桃膠後更添嚼勁,而黑糖的甜味和香氣更是讓人回味無窮。整碗甜品充滿了濃郁的黑糖味道,吃起來非常的滿足。💁🏻C5 紅棗蓮子桂圓桃膠 $34這碗甜品呈現出淡淡的粉色色澤,非常吸睛。裡面加入了紅棗、蓮子和桂圓等多種食材,口感豐富,而桃膠更是讓整碗甜品更加有嚼勁。整體來說,這道甜品甜度適中,非常適合喜歡清爽口感的人品嚐。💁🏻C6 鮮奶木瓜雪耳桃膠 $38這碗甜品的呈現非常精美,整碗甜品的色澤呈現出淡淡的黃色,讓人看起來就有食欲。雪耳和桃膠的口感非常的爽滑,而木瓜的鮮甜味道更是讓整碗甜品更加美味。是否推薦↩️?✅yes yes,用料十足令到甜品口感豐富,味道清新,非常值得一試,重點是他不會太過甜,連小朋友都可以吃
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 豆研心事@沙田

用料十足,做飯後甜品簡直一流👍🏻👍🏻

💁🏻B8 黑糖桃膠豆腐花 $22

💁🏻C5 紅棗蓮子桂圓桃膠 $34

💁🏻C6 鮮奶木瓜雪耳桃膠 $38

是否推薦↩️?

• 紅棗蓮子桂圓桃膠
  • 鮮奶木瓜雪耳桃膠
2023-04-26 100 瀏覽
兩位小編都好鍾意食芋圓 好鍾意食豆乳狂人但依家豆乳狂人越嚟越貴😖最近比我發現到一間平民價嘅甜品店主打豆乳製品 有桃膠、豆腐花、芋圓、雜果系列嘅甜品住喺沙田嘅人有福了!-🍧芋圓3號 💰$36有豆腐花、紫米、仙草、花奶另外可以配黑糖/豆乳/紅糖/煉奶/冰糖椰汁🥥超足料!全部配料都超多 性價比高呢個唔可以當做飯後甜品 因為會超飽🤣兩個人share食都夠!-🥭多芒西米小丸子 💰$40芒果切得大大粒 而且味道好甜 份量都幾多食到最後都仲食到芒果肉!! 值得一讚整體味道酸酸甜甜 有細個食許留山嘅回憶😹但係如果小丸子再多啲就好啦!!🫡-🍡粒粒炸芋圓+煉奶 💰$25炸芋圓都真係第一次食 🤣原本見個樣好似好乾咁 仲以為中咗伏但估唔到有驚喜!芋圓煙煙韌韌 仲可以分別食到芋頭、紫薯、番薯嘅味道點埋煉奶甜甜地幾好食😋
兩位小編都好鍾意食芋圓 好鍾意食豆乳狂人
但依家豆乳狂人越嚟越貴😖
最近比我發現到一間平民價嘅甜品
主打豆乳製品 有桃膠、豆腐花、芋圓、雜果系列嘅甜品
住喺沙田嘅人有福了!

🍧芋圓3號 💰$36
有豆腐花、紫米、仙草、花奶
另外可以配黑糖/豆乳/紅糖/煉奶/冰糖椰汁🥥
超足料!全部配料都超多 性價比高
呢個唔可以當做飯後甜品 因為會超飽🤣
兩個人share食都夠!
芋圓3號

芋圓3號
多芒西米小丸子
粒粒炸芋圓+煉奶
2023-04-25 54 瀏覽
越來越街市翻新後,增添不同美食小店, 豆研心事 位於翻新後的博康街市入口位置。👩‍🍳小店主打豆品系列,亦有賣台式的三色芋圓,同時有傳統的糖水,選擇種類多,而且價格親民貼地,芋圓系列$3x 就有一碗,抵食💰🔅芋圓 3 號 - 豆腐花、紫米、仙草、花奶︱配黑糖 ($36)🔅芋圓 5 號 - 豆腐花、桃膠、仙草、花奶︱配豆乳 ($38)兩款芋圓豆花份量超多,🌈三色芋圓鋪得滿滿,顏色賣相都好吸引。芋圓煙韌;仙草清爽;豆腐花亦算滑,一碗甜品三重口感,而且亦好飽肚食後先發現,3 號的紫米本身帶甜,其實可以選配清少少嘅豆乳,相反 5 號的桃膠味道清新,如果配重味道,例如黑糖漿會較好🔅芋圓豆乳 $20豆味重亦香,無糖,感覺好健康

🔅芋圓豆乳 $20
豆味重亦香,無糖,感覺好健康

外賣自取
豆研心事 沙田沙角街6號博康邨街市地下50號舖街坊糖水小店♥️主打特濃豆乳製品~更有三色芋圓、桃膠、雜果等糖水系列仲出左炸物小食~沙田人糖水外賣好推介叫左兩支自家出品 無添加 豆乳~ 豆味濃香使用加拿大黃豆😀更可自選凍 / 暖 / 無糖 。黑芝麻豆乳 $18 。芋圓豆乳 $20 叫左兩款糖水~ 超級足料😍絕對係食糖水都可以食得飽😆。楊枝甘露 $36芒果、柚子、西米、鮮忌廉、淡奶每一啖都食到芒果🥭果肉 同柚子絲食落酸甜開胃 ~ 好幸福。黑糖仙草桃膠$32黑糖配上仙草同桃膠 ~ 簡直係絕配♥️仙草滑溜帶點煙韌~桃膠Q彈😋 又養顏整體來講呢間♥️性價比超高家庭式經營小店🤝健康又美味 🤝大家來開沙田可以來試下😋
沙田沙角街6號博康邨街市地下50號舖

街坊糖水小店♥️主打特濃豆乳製品~

更有三色芋圓、桃膠、雜果等糖水系列

仲出左炸物小食~沙田人糖水外賣好推介

叫左兩支自家出品 無添加 豆乳~ 豆味濃香
使用加拿大黃豆😀更可自選凍 / 暖 / 無糖

。黑芝麻豆乳 $18

。芋圓豆乳 $20

叫左兩款糖水~ 超級足料😍
絕對係食糖水都可以食得飽😆

。楊枝甘露 $36

芒果、柚子、西米、鮮忌廉、淡奶
每一啖都食到芒果🥭果肉 同柚子絲

整體來講呢間♥️性價比超高
家庭式經營小店🤝健康又美味 🤝
大家來開沙田可以來試下😋
外賣自取
作為一個新晉沙田友😂係時候蒲下沙田圍站嘅周邊啦,呢間行5分鐘就到嘅用心小店,位置就喺剛翻新無耐嘅博康邨街市內,比以前細細個來乾淨企理左好多。豆研心事店主低調開鋪,主打即叫即做自家制糖水甜品小食,以最低價$16起嘅凍/熱糖水豆乳飲品吸客,家庭式經營乾淨企理,方便街坊食到由細到大嘅地道街邊糖水味😋平民價錢窩心高性價嘅款式都幾多。🍠芋圓5號 $38推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最具人氣之選豆腐花、桃膠、仙草、花奶及三色芋圓豐富併奏登場,糖漿可選擇黑糖、豆乳、紅糖、煉奶或冰糖椰汁,大碗滿足嘅份量,豆腐花嫩滑有豆香,加埋仙草桃膠兩種口感爽口軟綿,食埋粒粒三色芋圓軟糯夠哂滿足。🥭多芒西米小丸子 $40推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️無得輸,海量西米甜美滑溜配上大片大粒香甜芒果加埋軟糯小丸子,煙韌可口大滿足😋🍠鮮芋泥豆乳$18🥛綠豆沙豆乳 $18推介:⭐️⭐️⭐️⭐️兩杯十分經濟嘅豆乳性價比高👍🏼特別要推介綠豆沙豆乳最岩夏天飲,飲完整個人透心涼,十分推介🫶🏼另外叫左兩款小食分別係一口炸燒賣 $18/9粒粒粒炸芋圓+煉奶 $25/份估唔到有驚喜,特別係炸燒賣加個酸甜醬🤤👍🏼整體係平民價格足料天然食材,鄰近街坊飯後甜品有食神啦👏

作為一個新晉沙田友😂
係時候蒲下沙田圍站嘅周邊啦,
呢間行5分鐘就到嘅用心小店,
位置就喺剛翻新無耐嘅博康邨街市內,
比以前細細個來乾淨企理左好多。

豆研心事店主低調開鋪,
主打即叫即做自家制糖水甜品小食,
以最低價$16起嘅凍/熱糖水豆乳飲品吸客,
家庭式經營乾淨企理,方便街坊食到由細到大嘅地道街邊糖水味😋
平民價錢窩心高性價嘅款式都幾多。

🍠芋圓5號 $38
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最具人氣之選
豆腐花、桃膠、仙草、花奶及三色芋圓豐富併奏登場,
糖漿可選擇黑糖、豆乳、紅糖、煉奶或冰糖椰汁,

🥭多芒西米小丸子 $40
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
無得輸,海量西米甜美滑溜配上大片大粒香甜芒果
加埋軟糯小丸子,煙韌可口大滿足😋

🍠鮮芋泥豆乳$18
🥛綠豆沙豆乳 $18
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
兩杯十分經濟嘅豆乳性價比高👍🏼
特別要推介綠豆沙豆乳最岩夏天飲,
飲完整個人透心涼,十分推介🫶🏼

另外叫左兩款小食分別係
一口炸燒賣 $18/9粒
粒粒炸芋圓+煉奶 $25/份
估唔到有驚喜,特別係炸燒賣加個酸甜醬🤤👍🏼

整體係平民價格足料天然食材,
鄰近街坊飯後甜品有食神啦👏
2023-04-16 79 瀏覽
沙田博康街市翻新後,多咗好多餐廳選擇。一到門口就有間外賣糖水舖,Menu望落幾吸引,價錢又唔貴。F1 芋圓1號(豆腐花、仙草、花奶)$34F3 芋圓3號(豆腐花、紫米、仙草、花奶) $36✔️份量大方,勁多芋圓✔️仙草微甜✔️一碗叫咗冰糖、一碗黑糖汁,同豆腐花好夾✔️豆腐花嘅豆味都好濃,又滑✔️F3紫米嘅份量都唔少芋圓豆乳 $20✔️同樣地好多芋圓係底✔️豆味好重,飲落比較杰身同黏,幾好人均消費$30-40Igable打卡度:7.5/10Taste 好味度:7/10 Worth revisiting返兜度:7/10

F1 芋圓1號(豆腐花、仙草、花奶)$34
F3 芋圓3號(豆腐花、紫米、仙草、花奶) $36
✔️份量大方,勁多芋圓
✔️仙草微甜
✔️一碗叫咗冰糖、一碗黑糖汁,同豆腐花好夾
✔️豆腐花嘅豆味都好濃,又滑
✔️F3紫米嘅份量都唔少

芋圓豆乳 $20
✔️同樣地好多芋圓係底
✔️豆味好重,飲落比較杰身同黏,幾好

人均消費$30-40

Igable打卡度:7.5/10
Taste 好味度:7/10
Worth revisiting返兜度:7/10
2023-04-12 55 瀏覽
鮮奶木瓜雪耳桃膠♨️養生健康之選,桃膠煮得淋得黎又有咬口😆 木瓜好新鮮,係真材實料既糖水~生磨芝麻糊♨️好濃郁,第一次食咁足料份量又多芝麻糊,2個人食都夠,抵食又好食😍芋圓5號❄️材料好豐富,除左芋圓,仲有豆腐花、桃膠、仙草、花奶,唔會好甜,飽足感滿滿🤤鮮芋泥豆乳❄️身為芋泥控,呢個芋泥好岩個人口味,唔甜又綿密,同豆乳好夾,份量多到當早餐飲都得☺️ 鍾意芋泥既朋友值得一試!呢間真係幾抵食🥰賣單都係一百零 下次會再encore😚
鮮奶木瓜雪耳桃膠♨️

生磨芝麻糊♨️