2019-12-28 306 瀏覽
今日約左朋友在尖沙咀等,當經過尖東港鐵站L4出囗去九龍酒店既時候,見到有間店鋪門面裝修好靚好吸引店鋪名又好特別俾佢吸引左埋去睇吓賣乜,原來係賣飲品,見佢哋d產品又幾特別,有不同囗味嘅鮮奶(凍/熱)、沙冰和飲得嘅芒果糯米飯,同埋唔太貴,又有d囗喝,好奇下叫左一杯試吓味芒果益力多沙冰:賣相好吸睛,入囗酸酸尾尾,冰涼清爽,濃濃嘅芒果味,寒天晶條好彈牙,感覺似食緊蒟蒻果凍,飲完幾解渴,下次經過可再試埋其他

2019-12-04
外賣自取
2019-11-21 194 瀏覽
佢開咗咁耐終於得閒黎trytry佢啦,係靚女kol vivi tam開既嘢飲店🥳地理位置優越👍🏻好易搵,一出尖沙咀L4出口就見到signature既靚靚花牆啦😊🌸叫咗一杯開心果榛子鮮奶,走冰走甜🌟🌟問下店員可唔可以多開心果碎🤭佢都好nice咁話可以啊!🤣💕啖啖開心果碎,好香濃,刮埋掛杯既榛子醬,好好味hehe😋😋📍 象花兒 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店B2樓10號舖

叫咗一杯開心果榛子鮮奶,走冰走甜🌟🌟
問下店員可唔可以多開心果碎🤭佢都好nice咁話可以啊!🤣💕

啖啖開心果碎,好香濃,刮埋掛杯既榛子醬,好好味hehe😋😋

📍 象花兒 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店B2樓10號舖
用餐優惠
試食活動
2019-11-17 116 瀏覽
先前在網路上已不時留意這家店,特別是那幅花牆,特別適合來打卡我個人很喜歡吃芒果糯米飯,居然製作成飲料,覺得很新奇,當然要來嚐嚐店家位於港鐵尖東站L4岀口,很容易找到「芒果糯米飯」喝下去味道比較像楊枝甘露,奶味比較多,但不知道用的是普通奶或椰奶,反正椰味並不突岀。裡面還配上芒果沙冰,但沒有吃到芒果肉,底層有些糯米飯粒,幸好沒有很甜。整體味道還可以,但沒有很驚喜,我會寧願去泰國餐廳點個正宗的芒果糯米飯
店家位於港鐵尖東站L4岀口,很容易找到

2019-11-17 82 瀏覽
店鋪位於尖沙咀地鐵站B2出口,步行5分鐘便找到,在香港第一次是到台灣黑糖珍珠的美味特飲!點了小黑糖珍珠厚鮮奶, 奶味較重,味道濃郁,黑糖珍珠非常煙韌,黑糖非常甜,但搖勻之後味道剛好,確實是夏天消暑飲品之一。
2019-11-16 77 瀏覽
這是飲品外賣店,沒有座位提供,位置就在尖東站L4出口旁。店子門面裝飾得很漂亮,有一幅花牆,這花牆吸引了我的目光,想到在花牆前拍照一定很漂亮。我看飲品名稱時,看到其中一款是芒果糯米飯,還以為是自己看錯了。芒果糯米飯,不是有名的泰國甜品嗎?為何會變成飲品?原來芒果糯米飯是這店的特色飲品。選擇了芒果糯米飯,喝一口飲品,嚐到濃濃的芒果和椰奶的味道。飲品內還有軟軟糯米飯,將飲品和糯米飯一併喝入口中,口感獨特,挺有趣的。
原來芒果糯米飯是這店的特色飲品。
2019-11-03 22 瀏覽
雖然已經入秋, 尖沙咀晏晝時間依然有少少熱, 所以大食妹就走咗去象花兒, 買咗個芒果益力多沙冰既消暑又解渴<芒果益力多沙冰>象花兒嘅芒果益力多沙冰比較偏重芒果味, 相對嚟講益力多嘅味道就冇咁出沙冰比較順滑, 但依然食到一粒粒細冰嘅口感, 芒果汁非常濃郁, 佢最下低有少少爽口嘅啫喱, 飲落都幾清爽而且象花兒店舖附近有花牆作為襯托, 當然要攞住杯嘢飲去打下卡啦
既消暑又解渴

<芒果益力多沙冰>
沙冰比較順滑, 但依然食到一粒粒細冰嘅口感

2019-10-26 30 瀏覽
這家飲品店是2位模特兒開 充滿少女心的外觀去到的時候忍不住要拍拍照片打卡一下才行🐿❤📸與松鼠妹妹一起拍了很多照片🤭🤭 挻美的牆haha門面是藍色與花花外牆太吸引吧 再看看餐牌有十多款飲品可以選擇 等了一會兒就有飲品了·玫瑰火龍果鮮奶(玫瑰水晶) HKD$35 賣相很少吸睛 面頭還有食用玫瑰可以安心食用點了微糖 所以不會太甜 還有水晶在底增加咬感·芒果益力多沙冰(寒天水晶條) HKD$33沙冰酸酸甜甜 配合益力多感覺挻健康的飲品haha這杯面頭也有食用花 這杯也有水晶條在裡面

這家飲品店是2位模特兒開 充滿少女心的外觀

·芒果益力多沙冰(寒天水晶條) HKD$33

沙冰酸酸甜甜 配合益力多感覺挻健康的飲品haha
這杯面頭也有食用花 這杯也有水晶條在裡面[得意]

2019-10-25
5 分鐘 (堂食)
2019-10-21 41 瀏覽
今次介紹下2位人氣女神開既飲品店以泰式風格為主題小妹就簡左玫瑰火龍果鮮奶試味配上花瓣賣相都幾有少女心♡旁邊更有副花牆岩晒打卡之用 ~玫瑰花味都幾濃郁牛奶飲落晒夠滑身 配有條狀果凍 《像是荔枝味》加埋紅肉火龍果果粒 口感十足甜度剛好 冰唔算太多 較天然味服務員更會提示客人飲前請攪拌先整體味道唔錯不過個人就覺得如果有埋奶蓋泡沫應該可以增加味道既層次另外人氣之選仲有飲得既芒果糯米飯😋可能都仲係新新地開業等候時間都唔算長 ~哈
今次介紹下2位人氣女神開既飲品店
以泰式風格為主題
小妹就簡左玫瑰火龍果鮮奶試味
配上花瓣賣相都幾有少女心♡
旁邊更有副花牆岩晒打卡之用 ~
玫瑰花味都幾濃郁
另外人氣之選仲有飲得既芒果糯米飯😋
可能都仲係新新地開業
等候時間都唔算長 ~哈

2019-10-15 57 瀏覽
而家嘢飲鋪開到周圍都係,但呢間嘅嘢飲配搭真係俾人耳目一新嘅感覺。今次我嗌咗開心果鮮奶,朋友就分別嗌咗桂花烏龍同芒果糯米飯。每一杯都好有驚喜,首先我自己嗌個杯開心果我就最鐘意,一開頭每飲一啖都好濃開心果味,而且仲有一粒粒嘅開心果碎,我諗如果嗌少冰,飲到尾冇溝稀咗啲奶會好飲!另外創飲咗朋友杯芒果糯米飯,好得意真係會飲到粒粒糯米,估唔到將呢個泰國甜品融入嘢飲度都咁夾👍🏻
2019-10-13 58 瀏覽
地點非常方便,在地鐵站出口L4出口連接九龍酒店地庫,花花外牆一搵就搵到第一次當然試一試象花兒的王牌飲品芒果糯米饭,無錯係飲得既芒果糯米飯, 店員即叫即做,新鮮有保證底層係帶有微溫的糯米飯,上層是新鮮即打芒果汁和椰汁再加上芒果泥,整杯超有份量店員溫馨提示飲用前可以輕輕攪拌,讓每一啖都可以有糯米飯加上芒果,個人覺得比起一般在店吃到的芒果糯米飯更好,因為可以一路行街一路飲 haha 店員的服務態度也很好,細心介紹回一款飲料下次會再來試一試其他的~

2019-10-11
5 分鐘 (堂食)
  • 芒果糯米飯
-芒果糯米飯😍($34)依杯係芒果糯米飯,幾特別,除左用匙羹食芒果糯米飯,今次仲可以用飲管飲芒果糯米飯😆杯底有好多糯米飯🍚,糯米飯食落煙煙韌韌😘,仲加左椰奶和芒果汁,正,十分足料🥰芒果都幾甜,味道同係餐廳食的一樣😍賣相吸引,仲有朵花花🌼放係杯面上,飲之前記得要攪拌均勻😎-Ps 門口有靚靚花牆🌸,打卡一流🤩-Name🏠: 象花兒 BlossomE TeaLocation📌:尖沙咀彌敦道19-21號九龍酒店B2樓10號舖(港鐵尖沙咀/尖東站 L3 出口, 步行約1分鐘)價錢💰: 芒果糯米飯($34)

芒果糯米飯😍($34)
芒果糯米飯

Ps 門口有靚靚花牆🌸,打卡一流🤩
Name🏠: 象花兒 BlossomE Tea
價錢💰: 芒果糯米飯($34)
2019-09-27 86 瀏覽
象花兒位於九龍酒店地庫, 連接港鐵站L4出口旁。門面有花牆, 吸睛之餘, 又適合打咭。飲品選擇貴精不貴多, 每款飲品均很吸引, 是次選擇了芒果糯米飯。芒果糯米飯 $34飲用版芒果糯米飯, 底層有充滿椰奶的糯米飯, 加上由芒果肉打成的果汁, 面頭放一朵食用花, 站在花牆前打咭, 頓時心花怒放。店員溫馨提示, 飲用前需攪拌均勻, 淺嘗一口, 糯米飯煙韌軟綿, 椰奶味道香濃, 十分討喜。至於由芒果肉打成的果汁, 芒果味淡淡的, 感覺還可以。

芒果糯米飯 $34
2019-09-23
外賣自取
2019-09-25 52 瀏覽
在尖沙咀地鐵站內,其實不難搵,但唔外眼,33元的「芒果益力多沙冰」真的不錯,值得去試試,沙冰好幼滑,不太甜,好有芒果味,好飲,服務因只得兩個人,所以慢功出細貨。
,服務因只得兩個人,所以慢功出細貨。

2019-09-24 55 瀏覽
每日返工經過見到有一大幅花花牆因為每次都好趕時間 冇時間再行過去睇下係咩黎今次終於都唔趕 可以去睇下有啲咩啦最吸引我嘅係芒果糯米飯 係飲得嘅芒果糯米飯 😍咁岩唔多人 點完唔係好耐就有得拎啦賣相好吸引 一見到就好想快啲飲但一定要過隔離大大幅花牆度打個卡先成杯飲品鮮黃色 襯埋啲花度 好靚要影到靚相 一啲都唔難影完靚相終於可以飲返啖啦芒果好多 好甜 加埋有椰汁味 好正另外攪勻左之後 就可以飲埋啲糯米飯真係好有泰國嘅味道!!返工之前飲一杯 真係可以當食左個lunch好抵飲!!
每日返工經過見到有一大幅花花牆
要影到靚相 一啲都唔難
影完靚相終於可以飲返啖啦
芒果好多 好甜 加埋有椰汁味 好正
另外攪勻左之後 就可以飲埋啲糯米飯
真係好有泰國嘅味道!!
返工之前飲一杯 真係可以當食左個lunch
好抵飲!!

2019-08-03
2019-09-03 115 瀏覽
Was debating between Pistachio Nutella Latte & Pistachio Soy Milk Smoothie.Listened to the super nice & pretty owner's recommendation for getting the latte.Love the latte indeed as the pistachio flavour is really rich.
5 分鐘 (外賣自取)