2019-11-15 475 瀏覽
我好聲好氣同店員講要地瓜薯、大香香雞、塩酥菇、雞亦,聽唔清楚唔緊要,仲要兇返你仲要咩野,又唔講你已經落左邊幾樣,重覆完一次又兇住問你辣定唔辣!收錢講聲多謝都唔奢望啦,大佬,俾錢唔係大晒啫,但你都唔使咁無禮貌啫!

2019-10-31 463 瀏覽
本身都鍾意食香口野,而且仲係台灣風味,簡單食之選。點知食完有一肚氣, 食物依舊好味,但服務惡劣實在令人反感, 如此美食在店員的態度下糟蹋了。見到原來呢間店舖有芋圓食,都覺得好有趣,但至不在此。而將來幫襯時都唔會正選。買時企在門口唔該,店員冷冷的等陣,等咗陣又唔該,都係等陣,再等陣,有個大陸口味店員落單,問套餐飲品係乜,她指著背後雪櫃掃一下,我眼見雪櫃寫$6, 冇寫套餐飲品,問多句就已經成個雪櫃飲得,問多句都唔願答案,我以為佢係啞的,個口唔講野有口做乜?乜現在要人禮貌少少真係咁難?定係路邊攤想顯示自己真係路邊貨色?定係台灣貨到港變質係應該?食物依舊好味,態度惡劣。
食物依舊好味,態度惡劣。
2019-10-31
10 分鐘 (外賣自取)
2019-09-23 422 瀏覽
講起豪大大雞扒,大家都會諗起佢d炸野🤪但我每次黎到荃灣呢間豪大大都係為左佢嘅芋圓而來!印象中好似得荃灣分店先有賣埋芋圓,其他分店係冇架!豪大大嘅芋圓配搭好多元化,基本上你諗得出嘅combinations佢都會有,離唔開basic 嘅紅豆、綠豆、八寶、各種生果、仙草同豆腐花等等。仲有熱同凍揀,不過熱嘅好似係冬天先有賣🤩每次必點佢嘅仙草凍,軟硬適中帶有少少煙煙un un嘅感覺,加埋甜甜地嘅八寶豆類,食落甜度岩岩好🥰兩種芋圓份量好多,唔會太實,芋圓食落有芋香 比起地瓜圓優秀😚$34一大碗,兩個人share 都食到超級飽!

• 八寶芋圓仙草凍
2019-08-11 354 瀏覽
飯後甜品,想食芋圓,附近最足料要數佢。豪大大我唔食雞排,食甜品!雖然要外賣,但佢俾芋圓比好多甜品舖多少少,配料搭來搭去都係過幾樣,但唔想用腦又多個人,依個二人份嘅特大招牌芋圓就搞掂,嘜都有,兩個人食都好飽!雖然佢紅豆好甜,價錢又加得快,但佢個盅頭飯梗大嘅碗真係夠刺激!
飯後甜品,想食芋圓,附近最足料要數佢。

外賣自取
竽圓係會食上癮架,但呢間最推薦!每次朋友話想食竽圓,我都會提議豪大大架,不過好多人到而家都唔知荃灣豪大大係有得食,仲要$30左右就好抵好多料,有竽圓、蕃薯圓、涼粉、水果,甚少起價。份量絕對係2人份量,勁飽。真材實料,唔會好多糖水扮有料,涼粉仲好滑添。主角竽圓好食過絕大部份糖水店,仲有阿元,都係豪大大竽圓係最大粒、最好咬、好食!不過提提大家,正午時分,最好拎番屋企食啦,因為小食店不設堂食座位,求奇對面坐好熱好熱!仲有記得食西瓜,好甜好消暑!

2019-06-25 459 瀏覽
要咗個芋圓仙草奶凍沒有奶,芋圓超少,好難食,買咗3隻炸雞髀啲皮好似石頭咁硬,未食過咁難食嘅炸雞髀,KFC啲雞會好食好多,呢間真係超級差,差到無得再差,唔會再食第二次
2019-06-01 483 瀏覽
心血來潮去豪大大買左半份香香雞食。 平日一點幾無咩人,但因為要炸返熱,所以都等左10分鐘左右。 熱辣辣炸起,味道唔錯既,雞粒我都覺得算係滑。不過,店員既態度就真係有待改善啦。雖然當時無咩客,店員之間傾下偈係可以既,我自己返工都會同同事吹水,但客人order緊既時候都唔可以專心1/2分鐘,繼續同其他店員講野呢,我就唔係咁接受到... 價錢方面每間豪大大其實都唔同,荃灣路德圍呢間半份香香雞$25,算係中上。總括黎講間唔中口痕食下都ok既。
總括黎講間唔中口痕食下都ok既。
2019-01-13 633 瀏覽
豪大大雞扒,係台灣既分店多不勝數,黎到香港都依然出名,有大批支持者,早幾年,只有豪大大雞扒既地方,基本上,後生既,都會每人手裡有一袋,係掃街既象徵,都係影相呃like既俵俵者。但其實,當年hit到咁,我係冇食過既,因為我覺得點解要哂時間排隊,同埋,個個都食,你估個個都真係中意食架咩。隔左幾年既今日,有緣係我肚餓之際遇見佢,就一嚐豪大大既魅力啦。咁啊姐就話雞扒係唔會碎上既,我就覺得好唔方便,就叫左香香雞,又幾好味喎。
2018-07-22
15 分鐘 (堂食)
2018-12-01 576 瀏覽
豪大大開左咁多年,佢啲雞扒我一次都冇食過😂但芋圓食左幾十次。當年芋圓未係好流行佢已經賣緊,果時冇得比較,唔知叫唔叫好,但我食左一次就愛上左。到之後專賣芋圓既食店有,糖水鋪都開始賣芋圓,但冇一間吸引到我,啲芋圓唔係太硬就太軟,一係就得果三兩粒,再唔係好貴,唔得。呢個係八寶仙草芋圓奶凍,都係大概30蚊。佢既份量可以當一餐!芋圓好煙un,仙草甜甜地好滑,又唔會一篤就散晒,啲豆豆又煲得好淋,加埋牛奶底,食到令人好滿足!呢兜野係我唯一一款甜品成日心思思想食,希望佢長做長有😭😭

呢兜野係我唯一一款甜品成日心思思想食,希望佢長做長有😭😭
2018-10-23 622 瀏覽
是咁的,其實間中想食下炸雞滿足一下自己去唔到台灣既心情... 就去左豪大大點左一份香香雞少辣,對上一次食好幾年前,印象唔錯,令我有少少期待,等左大概十分鐘,終於拎到。賣相唔錯,有少少辣粉係炸雞上,嗅落都幾香。不過可惜,肉好似炸太耐,硬而乾,口感好柴,而且無咩肉香同肉汁,雖然係炸得爽同香口,但肉唔係太好食真係敗筆。豪大大雖然好似屹立不倒,但質素並不能保持,唉。如果俾我再揀,我唔會食,好似浪費左quota咁

等左大概十分鐘,終於拎到。

賣相唔錯,有少少辣粉係炸雞上,嗅落都幾香。

豪大大雖然好似屹立不倒,但質素並不能保持,唉。

如果俾我再揀,我唔會食,好似浪費左quota咁
2018-10-14 363 瀏覽
豪大大真係得雞扒比較好食...香香雞唔juicy ,又唔入味,得出面層粉有味。而且個店員態度唔係咁好,我都明白既 做飲食業好多都係咁,而且做左成日野,都累既 我理解。只係有時覺得,我笑笑口對你,你唔笑無所謂,但唔係用我覺得好反感既語氣黎講野。
豪大大真係得雞扒比較好食...
香香雞唔juicy ,又唔入味,得出面層粉有味。
2018-09-23 375 瀏覽
我點左個辣嘅大雞扒餐有飲品,我揀咗蜜桃汁,諗住放工拎返屋企度當宵夜咁食,獎勵下自己啦之前一直都冇試過,點知一食落口係冇乜味而且D粉係食得出好厚,其實我本身係超鐘意食雞肉,我都覺得好難食,飲品都好難飲又唔甜又冇桃味,聞落去好似洗潔精水咁嘅味。。。而且嗰店員黑口黑面冇乜禮貌冇笑容(我意思係基本禮貌),多謝都冇一句,我永遠都唔會再去,都唔知點解啲人成日話佢好食。。。🤮🤮

大雞扒餐
2018-08-18 502 瀏覽
比我想像中好吃很多,只是有點鹹,其他味道都跟台灣很像。讓我想念台灣宵夜的時候還可以過來品嚐一下😂加3元還可以有一杯飲料,這次選的是冬瓜茶,也是很驚人的蠻台灣的味道,甜度還可以接受,但是老公覺得有點甜😂但是我是滿喜歡的😍
輕量雞排
鹽酥杏鮑姑
2018-08-18
6 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)
輕量雞排
鹽酥杏鮑姑
  • 冬瓜茶
2018-03-25 1010 瀏覽
今日係荃灣豪大大雞排分別叫左一份香香雞同一串花支丸,最後攞俾我果時花支丸係放係香香雞一齊,當我將串花支丸攞起,得這3分1包香香雞香香雞收足一份錢卻只得3分1包,吾係以為花支丸放左落去同一包就可以俾少啲雞?係甘樣做生意咩?擺明貨不對版,做衰個招牌甘樣做生意真係吾老實,都係旺角果間啲人做生意老實啲!
甘樣做生意真係吾老實,都係旺角果間啲人做生意老實啲!
2018-01-27 1026 瀏覽
好耐冇食過豪大大雞排,行過見到想食塊又好似多得制,就算半份都覺得大塊過頭,咁有香香雞半份呢個選擇,咁即管睇下有冇進步。行到埋去,做嘢嗰兩位對門口啲客人不啋不理咁,企喺度要大聲啲話要叫嘢先肯行過嚟,香香雞由order到炸起前後都等咗10分鐘,見到佢哋求求其其落啲調味粉心諗呢次應該唔方好嘢喇!拎上手係幾熱嘅,不過食落嘅味道就麻麻地,冇味以前嗰種濃味,而且炸雞嘅粉亦太厚,份量方面尚算可以啦!但總括嚟講應該下次唔會再買~
香香雞
10 分鐘 (外賣自取)
$22 (其他)