2023-09-27 206 瀏覽
係TST方便又抵食既小食店,仲要食物既款式選擇真係好多,由粉麵到滷味到串燒,呢到都一應具全,應有盡有,行行下街口痕又好 / 好好好肚餓想食正餐,呢到都係個幾好選擇。而且仲可以俾8達通,夠哂方便。先黎有燒雞腎, 鮮魷魚 牛丸 雞柳肉 西班牙黑毛豬,我自己最中意雞柳肉一D都唔鞋口,每樣串燒都燒到岩岩好,而且最緊要係佢地個醬汁勁惹味勁香口!! 呢D就係港式小食之一。而滷味凍食既有 雞腎 魷魚 鮮魷魚,口感十足,滷得好夠味,企住街邊食,更有一番風味

2023-06-28 367 瀏覽
到尖沙咀一游,我買了豪華小食的外賣回家,yum!$75牛雜!這碗牛雜真的是滿滿的牛筋、牛肚、牛肉等各種牛雜在熱騰騰的湯汁中,牛腩汁入味,$75一大碗正,算是物超所值!還點了了一份生菜魚肉🐟🥬這道菜非常清爽,生菜葉子脆生生的,魚肉也非常嫩滑,港式小食就是要食這些,$25,也是超級划算!這裡食物CP值超高!人龍都好長,想食要派隊,有信心保證。#豪華小食 #尖沙咀美食 #牛雜 #生菜魚肉 #香港美食 #外賣 #foodie #instafood #foodporn #delicious #yummy #foodphotography #foodstagram #hkfoodie #hongkongfood #foodlover #foodblogger #hkfoodblogger #foodgasm #foodgram #foodpics #hkfoodporn #foodblog #igfood #foodaddict #fooddiary #foodislife

到尖沙咀一游,我買了豪華小食的外賣回家,yum!

這裡食物CP值超高!人龍都好長,想食要派隊,有信心保證。

2023-06-27
2 分鐘 (堂食)
行完街經過寶勒巷見到新開小食店,裝修好colourful好吸引,想買宵夜食下,店有多款唔同既小食,包括燒賣、魚蛋、煎釀三寶、串燒、滷味、魚肉湯碗仔翅等地道港式小食!Order左細盒魚蛋同燒賣各10粒,魚肉燒賣賣相工整,燒賣皮呈淺黃色,粒粒脹卜卜,質感軟腍有彈性,皮厚薄適中,最佳食法就係配辣椒油吃,滿足!魚蛋細細粒先會入味,有魚味唔會成舊粉,真材實料,街頭小食黎講算不錯!沙嗲串燒即叫即燒,鮮魷魚$22煙韌得來好鮮甜,唔會燒到乾晒!串燒龍蝦丸$18配上沙嗲醬汁別有一番風味, 雞腎$15爽口又大粒,抵食!!期待佢遲d會有埋雞蛋仔同格仔餅😜😜大家行過路過千祈唔好錯過啦!

2023-06-08 192 瀏覽
豪華小食 地址: 尖沙咀寶勒巷1號地舖電話: 35967895===================== 街頭小食是香港飲食文化之一,由細個的車仔檔,買腸仔魚蛋雞蛋仔,到而家小食都入舖,一個檔位就可以食到好多街頭小食由煎釀三寶$20 5件,見到有成十幾二十款,點了青椒 豆腐 腸,放係盒入面,會再淋些甜豉油,食完滿足又飽肚。$10 一串咖喱魚旦同燒賣但汁好入味夠辣,魚肉燒賣綿綿的,仲有串燒 $25 炸雞髀,大大隻,個盒有要紙,可以吸掉多餘油份$15 雞腎大大粒好食又爽口同朋友買完就係旁邊即食,滋味#街頭小食 #香港旅行 #snack #food #fishball #魚蛋 #煎釀三寶 #魚肉燒賣
豪華小食

地址: 尖沙咀寶勒巷1號地舖
電話: 35967895
=====================

$10 一串咖喱魚旦同燒賣但汁好入味夠辣,魚肉燒賣綿綿的,

$15 雞腎大大粒好食又爽口

同朋友買完就係旁邊即食,滋味

啱啱喺呢間鋪頭對面食完拉麵出嚟就見到呢間小食店就諗住買啲小食串燒食叫咗2串雞軟骨1串魷魚鬚1串黑椒牛丸一共$64 佢有兩邊工作枱面一邊炸嘢食,一邊淥嘢食我眼見淥嘢食嗰個員工夾起我串黑椒牛丸放咗喺工作枱面1塊紅色抹布上面隔咗一陣先放入個咖喱汁入面淥嗰塊紅色抹布真係太嘔心 邊有人無事拉拉會將串丸放喺抹布上面所以我拎完啲食物冇食過,就成袋揼咗因為環衛生環境欠佳所以都唔建議大家食P.S同埋其實我側邊都出現咗人龍但完全冇人收錢(1個員工炸緊嘢,1個淥緊嘢,2個員工喺後面唔知整緊咩)排隊啲人都覺得好frus 都唔知等咩咁~ 4、5個人都唔知等咩咁就走咗
啱啱喺呢間鋪頭對面食完拉麵
出嚟就見到呢間小食店
就諗住買啲小食串燒食
叫咗2串雞軟骨
1串魷魚鬚
1串黑椒牛丸
一共$64
佢有兩邊工作枱面
一邊炸嘢食,一邊淥嘢食
我眼見淥嘢食嗰個員工
夾起我串黑椒牛丸
放咗喺工作枱面1塊紅色抹布上面
隔咗一陣先放入個咖喱汁入面淥
嗰塊紅色抹布真係太嘔心
邊有人無事拉拉會將串丸放喺抹布上面
所以我拎完啲食物冇食過,就成袋揼咗
因為環衛生環境欠佳
所以都唔建議大家食

P.S
同埋其實我側邊都出現咗人龍
但完全冇人收錢
(1個員工炸緊嘢,1個淥緊嘢,2個員工喺後面唔知整緊咩)
排隊啲人都覺得好frus
都唔知等咩咁~ 4、5個人都唔知等咩咁就走咗
2022-07-12 766 瀏覽
睇完演唱會去尖沙咀醫肚, 見到呢間好光猛嘅小食店, 本身淨係諗住買魚蛋燒買食, 之後見到好多人食串燒, 我同FD都嗌咗啲串燒試下, 我地嗌咗雞腎,雞軟骨,龍蝦丸。小辣 雞腎超好味!!好爽口彈牙又有啲辣味,食一串都唔喉😭😭真係好好食,中意食雞腎嘅朋友一定唔可以錯過🙌🏻🙌🏻仲有佢個魚蛋燒賣都好好食,魚蛋好入味,如果食得辣一定要架佢個秘制辣汁,辣到飛起,但好好味!之後覺得太好食,於是試埋佢個煎釀三寶,件件都好大件!總括嚟講,要去尖沙咀食小食一定要去呢間試下!

之後覺得太好食,於是試埋佢個煎釀三寶,件件都好大件!

總括嚟講,要去尖沙咀食小食一定要去呢間試下!
2022-07-09
10 分鐘 (外賣自取)
$40 (宵夜)
2022-05-26 502 瀏覽
今日經過尖沙咀 見到呢間街頭小食店幾企理乾淨光線夠足 餐牌易睇就一於試吓買椒鹽燒賣 - 蒸燒賣就食多,但估唔到炸都別有一番風味,燒賣外皮脆卜卜,灑上椒鹽更令食慾大增燒雞軟骨 - 我最愛,金牌之選,極爽口而且又有咬口燒雞中翼 - 外皮燒到金黃,但肉質唔會柴,依然保留到肉汁煙鴨胸 - 鴨胸肉質厚實,而且外皮燒完之後十分有溫香豬腩肉 - 燒過既關係,唔算係太肥,燒既時間岩岩好,肉質唔會變靭魷魚鬚 - 燒魷魚鬚,辣醬十分重花生味,岩曬鐘意食花生既你

今日經過尖沙咀 見到呢間街頭小食店幾企理乾淨
光線夠足 餐牌易睇
就一於試吓買

燒雞軟骨 - 我最愛,金牌之選,極爽口而且又有咬口
燒雞中翼 - 外皮燒到金黃,但肉質唔會柴,依然保留到肉汁
煙鴨胸 - 鴨胸肉質厚實,而且外皮燒完之後十分有溫香
魷魚鬚 - 燒魷魚鬚,辣醬十分重花生味,岩曬鐘意食花生既你

2022-05-25 308 瀏覽
睇戲前先食左晚飯 睇完又肚餓9點幾再去餐廳又驚太夜都係去街邊拮番幾串小食做宵夜啦行左兩個街口見呢間好光猛又多人幫襯朋友話燒賣關注組都介紹過 咁就揀佢啦啲野都幾抵食 我地狂嗌埋單都係100蚊首先要讚下 呢間真係幾乾淨企理街邊野我最驚會食塵 但佢全部都有廚櫃擋住唔洗擔心燒賣係幾有咬口 有魚味又唔會成舊粉咁魚旦超入味 個醬汁辣得嚟又帶少少甜椒鹽魷魚燒完都唔會好乾 加埋味粉好好食滷味生腸花好爽脆呀牛雜細碗都好大兜滿晒 唔會剪到碎濕濕最鍾意牛肺 大腸好甘香超正
睇戲前先食左晚飯 睇完又肚餓

滷味生腸花好爽脆呀

牛雜細碗都好大兜滿晒 唔會剪到碎濕濕
最鍾意牛肺 大腸好甘香超正

2022-05-23 189 瀏覽
豪華小食 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷1號地舖星期六帶了女女去尖沙咀科學館,現在疫情稍為緩和,可以帶他去一些比較多人的地方玩。雖然疫情緩和,但是在餐廳裏面除口罩東西還是有點兒不太想,所以我們先吃了早餐便出發,到了尖沙咀的時候有些肚餓,就找來一間小食店。位於寶勒巷有一間以前吃過還不錯的小食店,不知還有否存在,帶着女兒前來,幸好原來還在,我們立即興高采烈前行點上了我們最喜歡吃的小食-牛雜。我就一定要選乾淨的小店,因為涉及內臟清洗得乾淨吃得安心。這裏的牛雜雖然叫了細碗,但是我們的材料,花椒八角味甚濃,而且大腸滷得非常入味,牛肚是我女兒最喜歡吃的。還點了咖喱水魷魚,水魷非常爽脆,而且微辣惹味。

豪華小食 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷1號地舖

我就一定要選乾淨的小店,因為涉及內臟清洗得乾淨吃得安心。

還點了咖喱水魷魚,水魷非常爽脆,而且微辣惹味。

2022-05-21
2022-05-09 173 瀏覽
Feeling slightly hungry, we walked past this street food stall and decided to buy some skewers to fill our stomach. 豪華小食 was located at Prat Avenue, couple of minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR.Even though it was just a take-away stall, they served a wide range of HK style street food, such as beef offals, soup, curry, fishball, siu mai, five treasures, satay, fried items, braised food and drinks etc. All ingredients and skewers were displayed clearly behind the glass window so we were able to

All ingredients and skewers were displayed clearly behind the glass window so we were able to view the staff preparing the food.

We ordered five treasures, consisted of eggplant, green bell pepper, chilli pepper, dried tofu and beancurd fish cake. They were deep fried till crispy and juicy, served hot. Fried chicken wing was chewy and smooth as well.

We ordered few skewers, namely chicken fillet, beef tenderloin, pork shoulder and chicken giblets. They were grilled till flavourful and chewy, with sauce added onto it to make it even juicy.
外賣自取
2022-05-07 279 瀏覽
⭐️豪華小食⭐️📍:尖沙咀寶勒巷1號地舖呢間位於尖沙咀嘅街頭小食 行過路過都聞到佢香噴噴 難得今日經過 就買左幾款反屋企做宵夜!呢到裝修比較新式同乾淨 因為開左唔系好耐😍佢哋呢度亦都有中英對照😂真係好方便外國遊客!小店除咗牛雜之外 仲有串燒、炸物、小食、滷味凍食等 即叫即整 等候既時間都唔會好長 大約5分鐘就齊晒!🍲大碗蘿蔔牛雜裏面有牛肚、牛蒡、大腸、牛肺同蘿蔔 蘿蔔好清甜入味 牛肚好淋好爽口 我最鍾意食牛肺 軟嫩濃味!🦑椒鹽魷魚酥一串有好多蘇 熱辣辣滿佈椒鹽 唔會好乾 好煙韌有咬口 如果冇咁鹹就好啦🙈🍆煎釀五寶$20可以用任選五款 有得揀青椒、茄子、尖椒、豆腐呢啲常見款式之外 仲有韭菜餃、腸仔、雲吞皮、魚皮餃、豆卜、蟹籽丸、紅腸、海膽丸、腐皮魚腐、芝心丸等 熱辣辣 上面仲灑滿左椒鹽!
⭐️豪華小食⭐️

📍:尖沙咀寶勒巷1號地舖

🍲大碗蘿蔔牛雜

🦑椒鹽魷魚酥

🍆煎釀五寶

2022-05-07
5 分鐘 (堂食)
$30 (宵夜)
2022-02-06 202 瀏覽
裝修較為新因為佢哋都唔係開咗好耐。全部都冇得坐側邊一兩個紙皮箱同埋發泡膠盒都喺垃圾桶月。佢哋有一個較為特別嘅選擇叫做五樣煎寶。有得揀炸魚蛋炸茄子炸青椒炸紅腸同埋二十幾種選擇嘅炸物。在喺裏面揀五樣。出食物嘅速度好快幾分鐘就有得拎。雖然佢哋好忙但係佢哋個收銀都好有禮貌好有耐性好咁樣講解竹。價格喺尖沙咀同行平大約一成左右而佢哋嘅選擇亦比同行差唔多。串燒一吋大約十幾蚊左右牛雜嘅價錢就係三十幾蚊細四十點大嘅。
裝修較為新因為佢哋都唔係開咗好耐。
全部都冇得坐側邊一兩個紙皮箱同埋發泡膠盒都喺垃圾桶月。
出食物嘅速度好快幾分鐘就有得拎。
雖然佢哋好忙但係佢哋個收銀都好有禮貌好有耐性好咁樣講解竹。
價格喺尖沙咀同行平大約一成左右而佢哋嘅選擇亦比同行差唔多。
串燒一吋大約十幾蚊左右牛雜嘅價錢就係三十幾蚊細四十點大嘅。

🌟燒賣關注組推介 — 豪華小食▫️喺尖沙咀嘅寶勒巷嗰度一向都多美食,見到燒賣關注組推介,就嚟到呢間豪華小食試下~▫️$10@5粒燒賣都幾煙韌紮實,皮都幾薄,不過就一啲魚肉味都冇,而且豉油就唔太夠味,整體一般般。▫️地址:豪華小食 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷1號地舖▫️#goeat燒賣#goeat尖沙咀#燒賣關注組#香港燒賣關注組#駿業士多#駿業里#駿業街#觀塘美食#魚肉燒賣#30Store#叁拾士多#觀塘工廈#觀塘美食#尖沙咀街頭小食#香港美食#香港街頭小食#尖沙咀地道小食#魚肉燒賣#豬肉燒賣#豪華小食#尖沙咀美食
🌟燒賣關注組推介 — 豪華小食
$10@5粒
▫️
地址:豪華小食 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷1號地舖
2021-06-03 202 瀏覽
行過寶勒巷,見到有間好靚仔嘅小食店,睇戲好肚餓 一於幫襯下先🤩原來勁多野食,有炸既,有串燒,有滷味,有牛雜既👅👅👅嗌咗我最鍾意食嘅炸雞脾,呢個雞髀好得意㗎有少少橙色,一問之下原來係平時滷水嗰隻橙色,渣得啱啱好,個皮好脆口,肉質依然可以鎖住🤪椒鹽燒賣皮好薄呀,外層炸到脆卜卜,魚肉味道夠香,唔會好粉,配埋椒鹽好惹味呀😜椒鹽雞腎口感勁爽口,加埋啲椒鹽點綴😙炸牛丸粒粒都好大粒呀❤️仲嗌左幾串串燒,燒豬腩肉同燒牛舌,睇住老闆親手燒,感覺特別好,豬腩肉一直落去咇哂啲肉汁出嚟🙋🏻‍♀️鹽燒牛舌亦都好有口感🤩

2021-06-03
宵夜
2021-04-17 142 瀏覽
尖沙咀寶勒巷豪華小食, 已經 屹立咗喺度好幾十個寒暑, 正正喺 寶勒巷赫德道 三角位,無論有邊條街過嚟都好輕易搵到佢。小店經過裝修煥然一新, 地方乾淨咗食串魚蛋燒賣都安心啲, 而且仍然 提供各種香港人喜愛的小食,牛雜/煎釀三寶/車仔麵/ 碗仔翅 都應有盡有,行過路過, 吉返串魚蛋燒賣是常識吧。車仔麵 三餸都只是 36 元, 而且配料選擇豐富, 甚至可以揀隔離即炸的釀豆腐/雞翼等等, 而且又有牛腩牛肺可以揀, 仲有 各式餃子及丸類 生菜韭菜等等, 勁多選擇。 蘿蔔十分清甜, 釀豆腐外脆內嫩, 雞翼唔會炸得過乾, 仲有個款汁可以揀咖哩汁牛腩汁有辣有唔辣,抵食。生菜魚肉湯25 生菜魚肉湯 簡直是我最愛的港式小食,魚肉做得挺身, 食得出魚肉彈牙 唔會削。 而且一碗份量勁多, 加埋少少麻油同胡椒粉 ,香氣十足又彈牙。牛什32呢樣簡直係買少見少的港式小食, 下欄食物功夫多但係利潤不多, 見到就要買個食多碗了。 牛肚牛肺牛蒡牛腸 ,每樣份量都畀得足,牛雜的醬香味濃郁, 加埋滷得入味而有鮮甜的蘿蔔 ,的確讓人口齒留香。
尖沙咀寶勒巷豪華小食, 已經 屹立咗喺度好幾十個寒暑,

小店經過裝修煥然一新, 地方乾淨咗食串魚蛋燒賣都安心啲,

車仔麵 三餸都只是 36 元, 而且配料選擇豐富,

甚至可以揀隔離即炸的釀豆腐/雞翼等等,

蘿蔔十分清甜, 釀豆腐外脆內嫩, 雞翼唔會炸得過乾,

仲有個款汁可以揀咖哩汁牛腩汁有辣有唔辣,抵食。
生菜魚肉湯25

生菜魚肉湯 簡直是我最愛的港式小食,魚肉做得挺身,

牛什32

牛肚牛肺牛蒡牛腸 ,每樣份量都畀得足,

牛雜的醬香味濃郁,
 加埋滷得入味而有鮮甜的蘿蔔 ,的確讓人口齒留香。