2021-07-09 528 瀏覽
用OpenRice手機訂單, 15分鐘都未接單。親身去到就知道發生咩事,得一個人,有外賣員等緊,又有三個人等緊。就知咩事啦,睇到都替工作人員辛苦。終於轉左去另一間,人哋有三個人在工作,唔使3分鐘就有得飲。大家落單前考慮一下。
終於轉左去另一間,人哋有三個人在工作,唔使3分鐘就有得飲。
大家落單前考慮一下。

2021-03-21 456 瀏覽
👉一早喺OpenRice 預訂、付款,真係好方便,茶飲買🈵️$30,仲有$10折扣優惠,好抵(本來)☝️服務超貼心 ~ 叫咗2⃣️杯凍飲🥤,店員話冇袋提供 ~ 第一次遇到買濕貨唔比膠袋。好彩我只係買咗2⃣️杯,如果買咗20杯點算?又好好彩我隻手夠大,唯🈶️左手拎住幾袋餸,右手乸住2⃣️杯嘢返屋企😖。📌珍珠奶茶🧋$19 ~ 珍珠口感正常,奶茶茶底稀淡無茶味,🈶️少少甜味嘅水加珍珠咁囉,勉強都可以夾硬飲晒嘅😐👉點咗少冰🧊嘅薄荷奶綠,返到屋企啲冰已經溶晒。 返而微冰嘅珍珠奶茶,擺放咗45分鐘,成個面都仲係冰 ~ 原來客人嘅要求,最後都係隨店員喜好而決定,咁你問我做乜❓📌薄荷奶綠🍵 $19 ~ 跟據國際慣例,呢杯應該係一杯薄荷奶~重奶加啲薄荷味咁啦~❌但呢杯完全係一杯《白花油》。邊個想試吓白花油嘅味道,這是不二之選🤮❌飲咗2⃣️啖白花油,逐之頂唔住成杯倒晒‼️

珍珠奶茶

2021-03-21
用餐優惠
優惠券
2020-06-12 378 瀏覽
賣茶的店,這區選擇很多,我卻只愛貢茶。從前小店外總有5,6個人在等侯,現在卻水靜河飛,好幾次經過都不見客人。茶是好喝的,價錢亦合理。想來是因為同區開了天仁、歇腳亭等台式飲料店,搶薄了客源。平常我會買奶蓋紅茶,酷愛她的奶蓋。很滑溜、很順喉,如果份量多些,就更理想了。我喜歡先吃奶蓋,再呷紅茶,有些人會攪拌兩者,混合茶和奶,我卻鍾意壁壘分明。每次都喝微甜,為省下那二、三十個卡路里竊竊私喜,卻忘掉了其餘咽下肚子的熱量。我幫襯台式飲料一般不會加珍珠,有人說那是塑膠造的,很毒。該種物質腸胃不能消化,有損健康。
賣茶的店,這區選擇很多,我卻只愛貢茶。
  • 奶蓋紅茶
2019-12-20 291 瀏覽
今天中午大約一點半在香港仔的貢茶購買烏龍茶 .當時店裡只有一位女員工 ,我看到她有注意到我站在櫃檯前. 我也體諒她的工作量 ,所以我也沒有催促她. 我站在櫃檯前, 她進去清潔 出來再進去 期間沒有一句請稍等ㄧ下 或著不好意思. 我點完飲料 她叫我站過一點, 我抱怨了一下 她居然說如果你不是客人我就叫你走開了?!! 茶飲一向的喜歡 唯獨服務太茶

茶飲一向的喜歡 唯獨服務太茶