2022-06-22 426 瀏覽
如題,打開個外賣盒心都離一離。夏天,夜晚,係出面企半粒鐘。熱到撲街。低頭一望,腳上面兩隻蚊滋係度開開心心食我血。真係把幾火。問佢半粒鐘喇wor,個阿姨答我“川菜係耐d架啦,下次同你講聲啦!”你成間鋪賣辣野,你答我川菜耐d,咁如果你淨係識整貴州餸點解你要加川菜入菜單?就算你唔識炒,要好7耐,咁起碼你叫我入去涼下冷氣都好掛?一開始落單,明明個餐包野飲,然後佢又好似特登唔問你咁,+$3凍飲就幫我落,免費餐飲就借D爾唔比。順帶一提,58一份。
如題,打開個外賣盒心都離一離。
順帶一提,58一份。

2022-06-05 295 瀏覽
食開太子店同埋哩間可以轉芽菜底所以都成日食佢但係因為返工行唔開想食外送就唯有叫旺角店不過有比較下旺角店啲嘢食真係爭幾遠今日主要想食吓韮菜餃不過聽電話個姐姐話三十零蚊送唔到要加多啲啲嘢食(哩個年頭食個平啲嘅外賣都唔容許)咁就諗住食吓小食食過佢太子店嘅黃金皮蛋都幾好食咁好隨心就叫咗個皮蛋- 嚟到個来都無乜嘢但係一食落口個皮好硬好似唔知放咗幾耐咁唯有食咗啲黃唔要個皮老老實實 皮蛋未必間間好出色但收人$33 都唔好放唔入口
食開太子店

但收人$33
都唔好放唔入口

外賣送餐
2022-04-08 335 瀏覽
這家吃過幾次酸菜魚米線,覺得味道不錯。今天再來吃,看見隔離枱食豬扒。自己就點了一個豬扒、粟米餃小窩米線, 大約等了15分鐘,食物送上。看了一看碟上的豬扒,心血來潮,感覺那是隔離枱食剩的豬扒,因形狀相似。我先試右手邊啲豬扒是熱辣辣的,然後再試試左手邊疑似隔離吃剩的,一放唇邊那是凍冰冰的。我立即把它放下,好嘔心,碟上四塊豬扒,三塊都是熱的,相片中我已吃了最右邊的一塊。。只有最左邊的疑似吃剩的是凍的,以後也不敢再幫襯
這家吃過幾次酸菜魚米線,覺得味道不錯。
2021-10-29 646 瀏覽
今天下午要同朋友出旺角行街買野,不用想去晚上那兒吃,同朋友一致吃這間米線,不二之選,因吃了很多次,味道不錯同大碗,餸比起其他米線店比較多款式擇,今次去這間新分店吃,環境同座位一樣舒服,待應服務好好,今次一樣一人一碗,吃了一口,味道水準保持到一樣雲南酸辣米線酸酸辣辣開胃,米線硬度適中粟米餃餃子算大粒,肉鮮甜,粟米爽脆芝士腸細細條,易入口,好香腸味清湯米線清淡得來有味道韭菜餃餃子適中,肉汁鮮甜,韭菜爽脆,很香韭菜味豬肚豬肚大塊,厚身有口感,皮脆
雲南酸辣米線
酸酸辣辣開胃,米線硬度適中
粟米餃
餃子算大粒,肉鮮甜,粟米爽脆
芝士腸
細細條,易入口,好香腸味
清湯米線
清淡得來有味道
韭菜餃
餃子適中,肉汁鮮甜,韭菜爽脆,很香韭菜味
豬肚
豬肚大塊,厚身有口感,皮脆

2021-07-16
10 分鐘 (堂食)
$49.5 (下午茶)
2021-09-02 490 瀏覽
下雨天我和朋友打算来这家新店吃午饭,路上遇到热心的老板娘给我们带路去店里,点了一份水煮牛肉(具体名字忘了),真的是太好吃了,强烈推荐,有很正宗的川菜味儿,下次还要来!

2021-08-15 290 瀏覽
一直都有聽過貴香園嘅米線好好味,同朋友見到旺角開左新嘅分店,於是試吓。入到黎店員就叫我地坐上層,我地二人叫左兩碗麵。一碗係酸辣小窩米線,小辣加生根雞絲。另一碗係麻辣紅薯粉,小辣加魚片。兩碗既份量都唔少嫁,小窩米線夠酸,但可能小辣關係,覺得唔係好夠味。麻辣紅薯粉就啱啱好喇,夠麻又夠辣👍🏿👍🏿比酸辣湯出色。麵質方面,唔會太淋,剛剛好。至於配料方面就正正常常,唔會話有咩太特別。食酸辣粉梗係要配凍檸樂整體來講,同朋友都覺得普普通通,有機會都會再翻食。
整體來講,同朋友都覺得普普通通,有機會都會再翻食。
2021-08-01
2021-08-11 272 瀏覽
首先係度恭喜貴香園正式開第一間分店!旺角分店登場啦自從幾年前係太子店無意中幫襯左一次,就成就左無限次的回頭太子店雖然門面簡陋,亦都可以話無乜裝修,服務更是不用提,但係每一次經過,都係好多食客排隊。繁忙時間更是拎飛在門外排長龍。加上在附近工作的食客更是不斷打電話叫外買。遇上星期日菲傭姐姐的出現,真係一位難求!言歸正傳,為什麼一間路過也不會回頭望的小店,可以令我成為忠實fans呢?無錯,就係好味!第一次幫襯時,我被太子店舊有poster吸引了。什麼薯粉十大好處!所以我決定試食薯粉!由於我是酸辣愛好者,當然我就揀了少酸少辣紅薯粉。嘩!一試果然不簡單湯底肥瘦肉碎濃郁,配菜甚多,芽菜,韭菜,芫荽蔥花全部都是我最愛!經過滾湯一煮,香氣撲鼻!而最重點的是,他們的紅薯粉口感很滑而煙韌!與湯底融合,包你一試難忘!這幾年來老實說,我來來去去都是另加幾個配料,(黑木耳絲/腩肉/牛肚)因為一碗紅薯粉,已令我很滿足今次知道他們開分店,馬上過去朝聖及支持!旺角分店地理位置更方便!裝修雅致,環境乾淨!兩層設計,令到座位寛鬆及增多!相信食客在用餐過程更加享受及舒適最重要是食物質素沒有改變。
首先係度恭喜貴香園正式開第一間分店!旺角分店登場啦

自從幾年前係太子店無意中幫襯左一次,就成就左無限次的回頭

今次知道他們開分店,馬上過去朝聖及支持!
最重要是食物質素沒有改變。
酸辣紅薯粉
酸菜魚片米線
酸辣紅薯粉
酸菜魚片米線
2021-07-06 240 瀏覽
味道OK,未至於要專登去食,米線有少少Q彈,湯底OK,蘿蔔冇咩渣而且多幾淋幾甜,粟米餃子都OK,瘦腩肉就真係太瘦啦,行過喺附近又鍾意食米線嘅可以試吓。新裝修環境都OK乾淨。服務都還可以啦。