2025-02-26 0 瀏覽
嗌咗個二人餐+單嗌咗個 法式春雞配燒烤醬,軟殼蟹意大利飯不錯,當時餐廳冇曬羅勒醬轉左做龍蝦汁,飯粒冇過淋,調味都不錯,軟殼蟹放咗一陣,但係都脆嘅。燒雞抵讚,好滑幾入味。不過肉眼扒真係搞唔掂。嗌咗五成熟,出到黎應該有七成但煎得唔香都冇牛扒應有嘅crust。食得出佢冇點調味,牛味不足,而且好韌…同埋塊塊扒真係好薄…$298得一寸真係幾令人失望。黑椒汁同中學飯堂差唔多,過鹹不特指仲feel到好重味精味,感覺有啲多餘。嘢飲我地叫左白桃紅茶 同 特濃朱古力。朱古力值得一讚嘅係佢真係有朱古力喺入面,唔係開粉沖嘅。但係個茶真係好甜…強烈建議半糖最後甜品係朱古力軟心蛋糕,味道幾好唔過甜,有whipped cream同貌似義大利雪糕伴碟,味道平衡,總算為呢餐飯作一個總結。

美國特選肉眼扒配黑椒汁/洋蔥汁
凍特濃朱古力
凍特濃朱古力
服務超級慢店內只有一個樓面和一個廚師,不止零服務(沒理會客人,水和餐具都要要求才醒起要提供,但都要待一會才有);當天只得約十零個人,但出菜超級慢,等了35分鐘才有餐湯和包,再等多15分鐘才有主菜;在本人附近的食客走了整整一個鐘,都沒執枱;發生在講求速度的香港,簡直是神奇。食物一般等了50分鐘的主菜還幸不致於難食,但非常一般,以百多元一碟的價錢來說,性價比太低,當中磯燒鱿魚墨汁意大利飯的魷魚,是沒調味的。滿滿的油煙味廚房的抽煙明顯不足,使得整個餐廳像在廚房,充塞着是滿滿的油煙味。
服務超級慢

食物一般

滿滿的油煙味
2025-02-09
午餐
  • 沒有
2025-02-15 84 瀏覽
因為見到openrice好評而過嚟食,點知又唔值又受氣!大家唔好去啦女店員面無表情,態度好一般😑廚房叫乜冇乜!套餐入面可以:1)紅菜頭沙律冇紅菜頭,轉parma ham,ok……2)三文魚扒忌廉意粉冇三文魚,又叫我轉parma ham?!喂啱啱先食完咋喎,又唔係靚ham3)20:45同21:05分別催左兩次單,先同我地講main course個豬鞍無貨,叫我地轉(吓?即係啱啱先發現㗎?)仲要比我地見到佢重覆整左一次我地個意粉😀嘥哂啲時間!4)聽到隔嚟想叫花茶都話冇哂玻璃壺要用杯上(個店員態度仲要好理所當然㗎,即係你地舖頭唔預滿座,咩都唔夠用啦係咪?)5)隔離枱叫白走煮青口,佢上錯左冬蔭功煮青口,個女店員可以講一句係廚房整錯就放返碟嘢喺枱😀(最後廚房同個客講整返碟啱嘅比佢地😀即刻煮左,但我地仲得緊個Main….)唔餓等到餓,枱上兩杯咖啡都飲哂,又重油煙味,想飲水,問個女店員拎水,佢可以淨係比壺水我地….話見我地有杯😃想我地用飲完Latte嘅杯裝水????可以催左兩次單9點先同我地講冇豬鞍要轉,冇預過呢餐飯要食咁耐,我地本身仲有下一個行程,我哋問佢可唔可以唔等轉單點計數?廚房唔比,迫我地等
女店員面無表情,態度好一般😑
廚房叫乜冇乜!套餐入面可以:
1)紅菜頭沙律冇紅菜頭,轉parma ham,ok……

廚房唔比,迫我地等埋啲野食先…..最後唔等甜品就走了

食物味道只係還好….
1)當日個餐湯係蕃茄湯,好酸

2)我地個意粉因為冇三文魚,轉左帆立貝海膽醬扁意粉(帆立貝係完全冇味,個意粉味道都好清淡)

3)冇豬鞍所以轉煎牛板腱,得呢個係幾好食

佢送左個小食比我地賠罪,但我覺得個心靈已經受創了,補償唔到
成個餐要七百幾蚊!真係好唔抵!
呢個價錢附近大把選擇!
2025-02-13
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
情人節
2025-02-12 110 瀏覽
同男朋友諗住食個dinner 想講我地好少出街食飯 所以諗住見間野好評都多就試下 Book左19:30 一出lift就已經係枱 到左之後 有位店員點頭向我示意 咁就等一陣 然後佢行過黎就話有枱客準備走 食埋甜品就離開 我話因為我有少少趕時間 夜晚要返工 佢話叫我地落左單先 企左15分鐘左右未有枱我地就落單 店員落order既時我地仲有位男士走過黎話 咁後面等梗果兩pair呢 咁當然我無理啦 本身都有一刻諗住佢地咁full一係我地唔食 而我男朋友話睇下佢地點講先 最後佢幫我地落左單 一陣就叫我地坐低咁我地落左一個慢煮牛 慢煮豬胺 小食拼盤 一杯Americano同抹茶latte 等到大概20:30 我地終於問店員仲需要幾耐先有野食 (係我見到隔離遲坐低既都已經上左野 我地先問)咁當然因為我地叫慢煮都預左耐啲 btw 我地等到20:45左右終於上左塊牛扒 隔咗10分鐘上埋塊豬但黎左塊豬 我男朋友話好似唔係佢認知既豬胺 就又再問店員 店員話應該比左豬肋骨 問我地要唔要再煮過 因為我趕時間關係 只好叫佢改做豬肋骨 再另外叫佢cancel埋個小食拼盤再黎上野飲 21:00 終於有野飲 比左杯莫卡
同男朋友諗住食個dinner
想講我地好少出街食飯 所以諗住見間野好評都多就試下

再黎上野飲 21:00 終於有野飲 比左杯莫卡我…
我地話我地無叫莫卡 佢話以為我男朋友叫莫卡 但明明佢有再同一個男職員再confirm佢係要杯齋啡z_z

最後 連杯latte我都cancel埋 因為到我想埋單都未有野飲… 本身都係易燥 覺得自己最後可以微笑咁離開間餐廳 覺得自己好叻

好地地元宵佳節 諗住食個dinner開心下 好日都唔出街食飯 一出就咁🥲🥲🥲

建議餐廳無咁多人手 可以減少接單 可以接少幾枱客
2025-02-07 441 瀏覽
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚1️⃣ 原條鰻魚意大利飯($178)🍚鰻魚意大利飯視覺上好吸引!✨ 鰻魚烤得色澤均勻🤭鰻魚肉質細嫩🫣油脂剛好🤗唔會太膩👍魚皮焦脆😳增加口感🤤意大利飯軟硬適中🍚有嚼勁🤓吸收晒鰻魚鮮味同醬汁😜鹹香可口😋2️⃣ 北海道帆立貝海膽醬扁意粉($178)🍝意粉煙靭爽口🍝海膽汁完全滲透係意粉😛完全冇一絲油膩🤩而且味道相對偏淡😋都適合唔鍾意海膽既朋友😇北海道帶子好新鮮😍廚師冇添加額外既調味料🧂保持咗帶子原本既鮮甜味道🫣+$55跟餐(包是日餐湯、餐包、$60以下飲品)3️⃣ 玫瑰抹茶(熱)🍵🌹熱玫瑰抹茶香氣柔和😌玫瑰味比抹茶味突出🌹。抹茶微苦同玫瑰甜味融合在一起☺️形成獨特風味🍵🌹甜度適中🤭抹茶品質都幾好🫣冇苦澀或顆粒感👌口感順滑😁如果鍾意抹茶味濃一點🍵可能會覺得抹茶味唔夠🤔4️⃣ 鮮奶焙茶(熱)🥛🍂焙茶香氣好突出🍂飲到焙茶既焦香同堅果香😜同鮮奶融合得很好🥛焙茶味濃郁🤗冇苦澀或焦糊味👍鮮奶提升了口感😍更香醇🥛但有少少甜🤓適合螞蟻人🫣⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 🌟想知道更多美食🤪記得

1️⃣ 原條鰻魚意大利飯($178)🍚

2️⃣ 北海道帆立貝海膽醬扁意粉($178)🍝

+$55跟餐
(包是日餐湯、餐包、$60以下飲品)

3️⃣ 玫瑰抹茶(熱)🍵🌹

4️⃣ 鮮奶焙茶(熱)🥛🍂

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓
🚇 港鐵油麻地站A1出口,步行約3分鐘
2025-01-28 671 瀏覽
這間見很多少女去打卡吃,一開始是以為吃環境的,去到了,除了有驚喜的乾花送,美食方面味道還好味,他的意粉不會太腍不會太硬,幾新鮮😋😋🙏🏼嘢飲也非常好味,完全是值得這個價錢的🥰❤️‍🔥
Spicy clam basil clam linguine
10 分鐘 (堂食)
  • Seafood  spaghetti
餐廳:走過十萬八千里找到你地點:旺角彌敦道菜式:樓上cafe餐牌:精選晚餐有意粉,意大利飯同主菜揀,價錢由$138至$268不等。任何食品加$55可跟餐,即係包是日餐湯,餐包同$60以下飲品。是日餐湯配餐包 是日餐湯配餐包今日係粟米湯配蒜蓉包。湯用左隻肥杯裝住,好有家嘅感覺。個湯味道係濃濃粟米味,質地杰身,甜度適中,面頭加上少少香草。飲完個身暖暖。伴有超脆口香口蒜蓉包每人一大片,味道鹹香可口。北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178 另加一北海道帆立貝海膽醬扁意粉用一隻大碟上枱,面頭有兩隻北海道帆立貝,整得好嫩口,啖啖肉。伴有貝柱粒、菇片、洋蔥粒。扁意粉色水呈橙色,好搶眼,味道都唔錯,帶微微海膽味,質感滑溜。面頭加上菜苗,碟邊灑滿香草。絕對係意日融合菜式。日式原條鰻魚意大利飯 $178 另加一日式原條鰻魚意大利飯賣相不錯,大大條原條鰻魚熱辣辣,味道唔錯,口感都彈牙。意大利飯有咬口,撈埋好多貝柱粒,雜菌,口感唔錯,個汁甜甜地。面頭灑上木魚花、紫菜絲,邊邊有少少菜苗,碟邊灑上香草。又一意日融合菜式。兩杯飲品用木板上枱,伴有乾花小花束一支。紅寶石巧克力草莓鮮奶 跟餐加$8紅寶石巧克力草莓鮮奶係限定
餐廳:走過十萬八千里找到你
地點:旺角彌敦道
菜式:樓上cafe
1993 瀏覽
是日餐湯配餐包
是日餐湯
伴有超脆口香口蒜蓉包每人一大片,味道鹹香可口。
蒜蓉包
北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178 另加一

日式原條鰻魚意大利飯 $178 另加一

日式原條鰻魚意大利飯

兩杯飲品用木板上枱,伴有乾花小花束一支。

紅寶石巧克力草莓鮮奶 跟餐加$8

紅寶石巧克力草莓鮮奶係限定。白色鮮奶上面加上士多啤梨醬,再加上大量忌廉,最後灑上花瓣。忌廉份量滿瀉。飲落係香滑士多啤梨味鮮奶中帶甜甜地既忌廉,好飲,仲吸到士多啤梨肉。
柚香菠蘿檸檬梳打 跟餐
柚香菠蘿檸檬梳打有好多柚子皮係底。味道酸酸甜甜地,主要係柚子味,唔會過甜,夠解渴。
今餐意大利飯同意粉質素都唔錯,飲品都好飲。餐廳環境周圍放滿乾花植物,仲有壁畫,好適合打卡。年廿八都有好多食客。
2025-01-27
用餐優惠
試食活動
蒜蓉包
2025-01-25 717 瀏覽
放工同朋友黎食飯chill chill🌸我地叫咗個套餐+$55就包埋當日餐湯、餐包同$60以下嘅飲品,好抵😄店內有好多花嘅裝飾做佈置🌸仲有英文歌做background music🎵🍝北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178 (😸😸😸😸😺)呢碟意粉海膽醬味道濃郁,令人一試成主顧😮裡面除咗大粒帆立貝,仲有菇同帶子,口感非常豐富😆🍚日式原條鰻魚意大利飯 $178 (😸😸😸😸😺)整碟原條鰻魚呈現,十分吸引😆鰻魚汁味道濃郁,為意大利飯增添層次,令飯粒吸收咗入味的精華☺️意大利飯煮得均勻,粒粒分明,裡面還有細細粒嘅帶子,令整碟更加美味😍🍹柚香菠蘿檸檬梳打 (😸😸😸😸😺)呢杯飲品擺放著一朵花係隔離作為裝飾🌸既美觀又清新,好有少女風☺️飲落去感覺十分refreshing😝🍵鮮奶焙茶 (😸😸😸😸😺)拉花已經吸引咗我😆焙茶味道濃郁,配上鮮奶,甜度恰到好處🥹帶黎既香滑又醇厚嘅享受😋🍲 是日餐湯:粟米湯 (😸😸😸😸😺)呢碗粟米湯用新鮮粟米粒製成🌽味道清甜可口😋用貓貓杯裝著,既可愛又得意,為整體用餐增添一份趣味😸搭配的蒜蓉包亦外脆內軟😋(*另收加一服務費)

🍝北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178 (😸😸😸😸😺)

🍚日式原條鰻魚意大利飯 $178 (😸😸😸😸😺)

🍹柚香菠蘿檸檬梳打 (😸😸😸😸😺)

🍵鮮奶焙茶 (😸😸😸😸😺)

🍲 是日餐湯:粟米湯 (😸😸😸😸😺)

(*另收加一服務費)
2025-01-25 643 瀏覽
好友帶我去位於旺角彌敦道575號 Ladder Dundas 10樓的《走過十萬八千里找到你》食晚餐,環境舒適,裝潢充滿浪漫色彩,甚是迷人。我點左個 日式原條鰻魚意大利飯 $178,配餐湯(粟米濃湯)及多士,飲品係玫瑰果洛神花茶 $52;好友點左個 北海道帆立貝海膽醬扁意粉 $178,配餐湯(粟米濃湯)及多士,飲品係熱手工黑芝麻 $56。日式原條鰻魚意大利飯賣相不錯,鰻魚香口好味,魚肉嫩滑,意大利飯軟綿好食;北海道帆立貝海膽醬扁意粉好味,帆立貝鮮甜,扁意粉掛海膽醬非常美味;熱手工黑芝麻好好滑,芝麻味濃;玫瑰果洛神花茶好飲。

• 日式原條鰻魚意大利飯
  • 北海道帆立貝海膽醬扁意粉
  • 手工黑芝麻
2025-01-22 568 瀏覽
比較名過於實嘅cafe,可能今次揀錯左timing 嚟食,今次係除夕嚟食,仲係食緊聖誕menu,咁通常啲節日menu 性價比都比較低。建議日頭嚟,我今次夜晚嚟成個場好黑但又無浪漫嘅氣氛,可能我哋唔好彩安排左廁所門口果張枱,成晚好多人出出入入去廁所,搞到無乜氣氛。嘢食正正常常無驚喜,湯、沙律、意粉無特別,牛扒就真係好乾好韌。嘢飲唔係好夠味,最出色係個甜品,加錢要咗個窩夫係好正確,個窩夫真係幾好食,好大件又夠脆!另外朱古力軟心蛋糕都唔差~

2025-01-20 486 瀏覽
💖 走過十萬八千里找到你 (旺角)✨旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日又同 @_ashhh_h 一齊食飯啦,生咗BB之後都未見過佢,所以呢就book咗一間Cafe坐低傾吓偈,同BB玩吓😆 Cafe其實旺角都有好多間,但係呢一間餐廳係我之前一直都好想試😳,不過佢成日都好full🥲好彩今日book到-三文魚籽龍蝦汁意大利飯🍚 $178超香濃嘅龍蝦汁,為成個意大利飯增添咗唔少味道😳,成個飯有勁多配料🤭。除咗三文魚籽仲有菇、青口、蟹肉、蟹籽、大蝦同埋蟹柳😍。每一啖意大利飯都食到唔同嘅餸菜👍🏻-北海道帆立貝海膽醬扁意粉🍝 $178我哋兩個都超級讚呢個意粉🥳,首先佢嘅海膽醬好鮮甜,好Creamy🤤令到每一條意粉都好掛汁🤩。煎香左嘅帆立貝大大粒😋另外已經包咗飲品,我就叫咗荔枝梳打,有兩粒大荔枝肉😆,另外仲要多咗一杯柚香菠蘿檸檬梳打🍋,成杯梳打嘅味道好清甜,好夏日嘅感覺。餐包餐湯🥪+$55今日飲嘅係粟米湯☺️,飲落好有驚喜。完全唔係用罐頭湯🫶🏻真係飲得出佢哋係用新鮮粟米打出嚟😽,有啲粟米衣同埋粟米粒🌽而餐包就係用咗蒜蓉包,好香好脆😋想繼續睇我分享唔

💖 走過十萬八千里找到你 (旺角)
✨旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓

-三文魚籽龍蝦汁意大利飯🍚 $178

-北海道帆立貝海膽醬扁意粉🍝 $178

餐包餐湯🥪+$55

而餐包就係用咗蒜蓉包,好香好脆😋

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2025-01-16
2025-01-02 924 瀏覽
呢間樓上cafe之前經過旺角間唔中都會食佢~有意粉,意大利飯同主菜揀,可以加$30包埋是日餐湯,餐包同$60以下飲品~加咗都幾抵!今日嘅餐湯係粟米忌廉湯,好濃郁creamy,仲有啲粟米衣嘅口感!北海道帆立貝海膽醬扁意粉$178 帆立貝口感好嫩唔會煎得太乾,側邊有啲貝柱粒、菇片、洋蔥粒做配料。扁意粉帶微微海膽味,質感有咬口原條鰻魚意大利飯 $178原條鰻魚彈牙都算厚肉,配埋 creamy 嘅意大利飯,真係好滿足!意大利飯軟硬適中,偏有咬口!上面仲有啲木魚花同紫菜絲調味,令到更香更有層次!嘢飲分別叫咗matcha latte 同焙茶latte~唔太甜唔錯

北海道帆立貝海膽醬扁意粉$178

原條鰻魚意大利飯 $178

2025-01-02 1010 瀏覽
旺角樓上cafe~ 裝修好有心思,價錢合理,餐廳唔會趕人,可以同朋友坐低傾下計,chill一chill😛🩵餐湯+多士可以加配餐湯同多士,當日係粟米湯,食到粒粒粟米係入面!多士係香草蒜蓉,幾香口☺️🩵原條鰻魚意大利飯意大利飯煮得好入味,菇炒得好香,食食下d汁會再慢慢收,食到最尾都仲有少少汁水,creamy👍🏻 🩵北海道帆立貝海膽醬扁意粉帆立貝好大粒,新鮮彈牙,扁意粉有咬口,唔會太硬身~🩵Black Latte & Hojicha黑芝麻同焙茶味都好濃,又唔甜,咁凍既天氣,最岩叫返杯暖暖身🥰

🩵餐湯+多士

🩵原條鰻魚意大利飯

🩵北海道帆立貝海膽醬扁意粉
帆立貝好大粒,新鮮彈牙,扁意粉有咬口,唔會太硬身~

🩵Black Latte & Hojicha

2024-12-27 1003 瀏覽
好耐冇食過呢間餐廳🍴呢間餐廳真係好有特色,入面嘅佈置充滿咗乾花,令人一入去就感受到一種溫馨同浪漫嘅氛圍。天花上掛滿咗各式各樣嘅乾花,色彩斑斕,讓人彷彿置身於一個夢幻嘅花園🤩酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉呢道菜真係令人驚喜。軟殼蟹炸得金黃酥脆,肉質鮮嫩,搭配黑松露醬汁,味道香濃,意粉吸收咗醬汁嘅精華,口感滑順,令人一試難忘😋日本廣島蠔肉意大利飯用咗新鮮嘅廣島蠔,肉質鮮甜,搭配意大利飯,米飯吸收咗蠔肉嘅鮮味,味道層次豐富,令人回味無窮🤤桂圓紅棗茶呢杯茶色澤清透,香氣撲鼻,桂圓同紅棗嘅搭配,唔單止味道甜美,仲有滋補養生嘅功效,飲一口就感覺到身心都被滋潤咗😋冰玫瑰抹茶呢杯飲品用咗新鮮嘅玫瑰花瓣同抹茶粉,色彩繽紛,味道清新。抹茶嘅苦味同玫瑰嘅香甜完美結合,飲落去既清爽又唔膩❤️粟米湯搭配多士湯底濃郁,甜甜嘅粟米味令人感到溫暖,配上香脆嘅多士,簡直係完美嘅組合,無論係開胃定係暖胃都非常合適🥰🥰📍走過十萬八千里找到你 (旺角)旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓

酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉

日本廣島蠔肉意大利飯

桂圓紅棗茶

冰玫瑰抹茶

粟米湯搭配多士

📍走過十萬八千里找到你 (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓
2024-12-19
午餐
  • 酥炸軟殼蟹黑松露扁意粉
喵~琴日同喵女去咗旺角嘅「走過十萬八千里找到你」,享受咗一個充滿浪漫氣氛嘅下午!🌸 餐廳裝修以花卉💐為主題,超級浪漫,打卡一流!📸 食物方面,款式雖然唔算好多,但勝在精致有特色,味道都唔錯,CP值中上,絕對值得同另一半或者閨蜜一齊嚟嘆吓!🥰ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 是日餐湯今日嘅餐湯係粟米忌廉湯🎃,湯底濃郁creamy,充滿粟米嘅香甜!配上香脆嘅蒜蓉多士🍞,真係暖胃又好味!多士浸喺湯入面,索滿湯汁,口感一流!🤤✨2) 忌廉龍蝦汁甲羅燒貓耳朵呢個貓耳朵意粉🍝真係好有驚喜!貓耳朵口感煙韌彈牙,忌廉龍蝦汁🦞濃郁香滑,充滿龍蝦嘅鮮味!甲羅燒🦀嘅蟹膏甘香豐腴,配埋貓耳朵一齊食,真係鮮上加鮮!🤤 上面仲有啲香草🌿點綴,令成個菜式更加清新!✨3) 原條鰻魚意大利飯呢個意大利飯🍚賣相吸引,味道亦都唔錯!原條鰻魚🐟煎得香脆,肉質鮮嫩,配埋 creamy 嘅意大利飯,真係好滿足!🤤 意大利飯軟硬適中,吸收晒鰻魚嘅香味,令人回味無窮!上面仲有啲木魚花🐟同紫菜絲調味,令成個菜式更加豐富!✨4) 玫瑰果洛神花茶呢杯花茶🌹酸酸甜甜,好 refreshing!玫瑰

✨1) 是日餐湯

✨2) 忌廉龍蝦汁甲羅燒貓耳朵

✨3) 原條鰻魚意大利飯

✨4) 玫瑰果洛神花茶

呢杯花茶🌹酸酸甜甜,好 refreshing!玫瑰花🌹嘅香氣同洛神花🌺嘅酸味互相平衡,味道清甜,好啱喵女嘅口味!🍹

✨5) 柚香菠蘿檸檬梳打

呢杯梳打🍹充滿果香,酸甜清爽,好解渴!柚子🍊、菠蘿🍍同檸檬🍋嘅味道互相融合,酸甜適中,唔會太膩!加上梳打水嘅氣泡🫧,飲落去好 refreshing!

😻吸喵指數:8/10

🤍環境浪漫夢幻,充滿花卉同星空元素,打卡一流!📸
🤍交通方便,位於旺角彌敦道

📍走過十萬八千里找到你

地址:旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓

#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食 #妙妙喵 #mealmealmeow #openrice #食評 #走過十萬八千里找到你 #西餐 #cafe #旺角 #餐湯 #意粉 #意大利飯 #花茶 #梳打
2024-12-20