2020-10-26 287 瀏覽
女朋友生日,想找一間特色美食,由於中午時間多人,剛巧戶外地方有位便選擇了這間,點了蝦多士、豬扒撈濛及手撕雞飯及一杯啤酒。雞飯及蝦多士頗辣,不建議不能吃辣的客人點餐,整體食物質素尚可、份量亦夠,對服務生態度滿意,推薦能吃辣及想食越式食物的客人,對於休閑渡假的我們,感覺相當滿意。
2020-10-25
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 撈濛
我本身住愉景灣北,佢新開咪去食吓,女友叫豬扒檬粉,我就招牌炒飯,豬扒要用電鋸,粉同街市食差吾多,招牌炒飯勁黑過我菲律賓人,D肉有味係前日食淨啲未,好吾食找數入酒店點知比錢多口講麻麻地,點知叫我以後吾好去食,
2020-10-24
用餐優惠
試食活動
2020-09-12 366 瀏覽
愉景灣酒店附近,有一個細細地嘅廣場,兩邊都有10間以內嘅餐廳,規模比碼頭嘅餐廳細,但係如果住愉景灣酒店嘅話唔使搭車近近地都不失為一個選擇。廣場裏邊有間越南餐廳,比其他餐廳都算新,我就入咗去食,點菜嘅時候見到有越南蛋餅,好似比較少喺出邊嘅越南餐廳嗰度見到,所以就打算叫嚟一試。我揀咗安格斯牛肉餡同小辣,蛋餅一到,香氣四溢,賣相甚佳,薄薄一層蛋餅見到豐富而香味濃郁嘅肉餡。擺入口中,微辣刺激嘅感覺,配合條好味嘅牛肉同埋雞蛋,口感同層次都夾得啱啱好,簡直齒頰留香。豬頸肉米紙卷,不過不失,冇咩特別野值得推介。最令人失望嘅係佢嘅招牌雞翼, Menu上邊寫明係signature dish,但係嚟到嘅時候雞翼好似發育不良,又細又冇肉,食落口度嫵媚冇味,肉質又硬,好似炸過龍一樣。另外叫咗個蜆肉炒河粉,賣相係幾靚,但係味道就普通。因為個蛋餅實在太好食,食完其他嘢之後,都係希望追加一轉,今次都係叫小辣,但係轉咗個餡做普通牛肉,雖然蛋餅同餡料都一樣好味,但係始終都係安格斯牛肉好味啲。呢個蛋餅實在值得山長水遠再入去食多一次。,

豬頸肉米紙卷,不過不失,冇咩特別野值得推介。

另外叫咗個蜆肉炒河粉,賣相係幾靚,但係味道就普通。

2020-08-24 217 瀏覽
下午4點幾,諗住疫情下食d野應該會好招呼。點知食野無set之餘,店員推薦鮮榨甘筍西芹汁35蚊一杯仲要超過一半係渣,叫左個豬排 撈檬質素真係麻麻, 仲要又加一,我一定唔會再幫襯
2020-08-21 178 瀏覽
中曬伏嘅一餐外賣。同朋友叫咗一個香茅豬扒撈檬同黑椒豬耳扎肉湯河,夠$180加$1叫咗個炒河。嗰湯河,試咗啖湯只係得一個感覺 — 辣到噴火。完全食唔到個湯同食材嘅原本味道。啲河粉散到用筷子夾唔到。🥵🥵🥵個豬扒撈檬係暫時人生中最唔好食嘅一次。塊豬扒完全冇調味過,嗰湯檬汁唔係平時嗰啲,只係魚露,份量又唔夠撈曬碗檬😭😢,反而$1嘅河粉比較可以入口,起碼有鑊氣😅😅😅⋯⋯ 青檸梳打淡而無味😅😅😅
淡而無味😅😅😅
2020-08-20