2024-01-22
今日放假訓到一點鐘起身好肚餓同老公出大角咀搵食見到呢間光猛坐位寬敞決定試下主食叫左個餐廳推薦既馬來奶油蝦$110嘩~好大碟驟眼睇有8隻隻隻都好大隻蝦殼好脆口蝦身開邊方便食奶油味香底有粉絲蝦頭有膏蝦實肉彈牙馬來濃湯蝦麵$78麵要左摻摻小辣如果食得辣可以揀中辣以上湯好香蝦味3隻大蝦同奶油蝦一樣咁大隻兩種口味既蝦都好有驚喜配料仲有豆卜吸晒d湯汁、魚片、腩肉等另外有個醬比你蘸眼或撈埋落去食碗麵好大碗細食人士建議share食咖喱羊腩$78配千層薄餅羊腩唔蘇,薄餅鬆脆牛油味香,蘸咖哩汁/奶油蝦汁/濃湯一樣咁正,如果唔係叫左好多野想再加一塊小食:越式酸辣鳳爪$48酸酸甜甜好開胃,仲有青瓜紅蘿蔔絲越南小食式拼盤$98生菜包春卷解膩,春卷好好食脆口得嚟唔熱氣除左春卷仲有兩隻雞翼、3串串燒、蝦餅、札肉叫左半份越式蒸粉卷$24熱辣辣好食,店員係我地食左兩件後,再拎4件上嚟話叫午餐會送,連忙多謝兼表示食唔落唔好嘥😆湯試左細冬蔭功湯$68點知……勁大兜我以為係一碗🤣好大鑊麵都即刻唔敢食入面再有3~4隻中size既蝦大中size我地今餐都食勻中型肉質都唔錯一樣都係鮮甜無泰式既咁酸辣比較切合港人口味最後飲品:我試左
同老公出大角咀搵食
麵要左摻摻小辣
如果食得辣可以揀中辣以上
湯好香蝦味3隻大蝦同奶油蝦一樣咁大隻
兩種口味既蝦都好有驚喜
配料仲有豆卜吸晒d湯汁、魚片、腩肉等
另外有個醬比你蘸眼或撈埋落去食
碗麵好大碗細食人士建議share食
咖喱羊腩$78配千層薄餅
小食:
越式酸辣鳳爪$48
酸酸甜甜好開胃,仲有青瓜紅蘿蔔絲
越南小食式拼盤$98
生菜包春卷解膩,春卷好好食脆口得嚟唔熱氣
除左春卷仲有兩隻雞翼、3串串燒、蝦餅、札肉
無泰式既咁酸辣
比較切合港人口味
最後飲品:
我試左越南咖啡$38少甜少冰
飲落幾順喉,香濃唔錯
係倒落冰杯比較狼狽😆
老公前後飲左椰汁綠豆冰$30,話梅冰$30
兩個人食到好飽飽咁番屋企
店員熱情推介食物,親切有禮,會主動幫忙換碟,好有人情味~下次再會嚟