2014-12-22
今晚放工約左朋友食晚飯, 由於佢係尖沙咀返工所以對呢一帶既食肆都好熟悉佢帶我黎呢度既原因除左因為食過覺得唔錯之外, 就係因為知道黎呢度一定唔使等位~!(尖沙咀, 星期五既晚上, 無訂位, 又唔使等位既地方的確唔多~~)餐牌有好多選擇, 小食, 粉麵飯, 甜品飲品.. 因為儲緊錢既關係 我揀左餐牌上最平既主食 - 炭燒雞扒配太陽蛋飯 ($56)(佢有雞扒/豬扒/烤豬肉選擇)可能因為無乜客人, 落單後好快就黎到一黎到第一反應係估唔到都幾大碟, 賣相吸引雞扒煎得香脆, 加上越式配料 炸蒜片同蔥粒, 已經好好味因為減緊肥, 我朋友夜晚只食菜.. 馬拉盞炒通菜 ($60)熱辣辣上枱, 好香好夠味! 食完想再叫多碟我呢位減緊肥既朋友提議再叫多樣野食 ~_~ 咁我地就揀左香茅咖喱牛腩煲$84佢所有既咖喱煲都會跟4片蒜蓉包, 我特別欣賞佢既包! 好足料夠味, 脆口得黎唔會焗得過燶~正!牛腩煲得好淋, 入味.. 就算個時己經食到撑住個肚都忍唔住不停夾黎食煲入面仲有好多薯仔...食得出薯仔有先煎香過再放入去, 所以連薯仔都唔放過 係咁食另外餐牌上仲有好多小食, 下次黎我會試下 :>我諗可能因為係樓
餐牌有好多選擇, 小食, 粉麵飯, 甜品飲品..
(佢有雞扒/豬扒/烤豬肉選擇)
可能因為無乜客人, 落單後好快就黎到
一黎到第一反應係估唔到都幾大碟, 賣相吸引
雞扒煎得香脆, 加上越式配料 炸蒜片同蔥粒, 已經好好味
熱辣辣上枱, 好香好夠味! 食完想再叫多碟
煲入面仲有好多薯仔...食得出薯仔有先煎香過再放入去, 所以連薯仔都唔放過 係咁食 另外餐牌上仲有好多小食, 下次黎我會試下 :>
我諗可能因為係樓上既關係, 唔太顯眼, 所以即使係星期五晚都唔算多人
我個人幾鐘意呢度, 食物唔錯, 坐係窗邊可以望街景, 會推介朋友黎試!
題外話/補充資料:
餐廳既員工工作效率高, 女侍應好主動幫我地加水
相反男侍應態度一般, 有待改善.