2016-01-02 548 瀏覽
溫馨樓上café有時約埋幾個朋友👬👭,想傾下心事,講下近況,都會好想搵個靜靜地又舒服嘅地方,而樓上café☕️就係一個好好嘅選擇。司令今日黎到喱間,主打溫馨同屋企嘅感覺,整體嘅配色,沙發 窗簾 枱布等都係好和諧嘅,坐落好舒服嫁。 鎮店芝堡 ($90 , 配沙律/薯條及特飲)喱款漢堡可以揀兩款肉,司令就要左牛扒同豬扒,即叫即整,上到枱個包都仲係熱辣辣,配左火腿、蕃茄同生菜,醬汁雖然只係普通沙律醬,不過食落感覺已經好豐富,都幾好食啦。趣亭餐飲館 (旺角)
溫馨樓上café

鎮店芝堡 ($90 , 配沙律/薯條及特飲)

趣亭餐飲館 (旺角)
2016-01-02 518 瀏覽
經常聽到家人和朋友在樓上舖閒聊歎咖啡,其實十年前家人也帶我到過 樓上餐館閒聊歎西茶, 十年後的今天樓上舖更如雨後春筍,樓上舖場地裝置和地舖有很明顯分別,就例如在這個晚上,我們在旺角先施大廈的〚趣亭餐飲館〛享用晚餐,餐飲館地方雖小却可劃分兩區,露台位置佈置得很浪漫,適合情侶用餐。 我們選擇在餐飲館的中心位置安座,這邊廂很有家的感覺, 平實梳化椅坐得舒展。揀這個二人套餐,貪佢多樣化!雜果沙律是昔日我做沙律的味道, 雜果加沙律醬,簡單快捷有得食!剛剛炸好的雞鎚和司華力腸很香脆。黑椒牛柳絲炒意粉 牛柳是粗絲且多,意粉炒得味道不錯!日式海鮮炒烏冬可能邊吃邊傾,海鮮吃到魷魚,沒留意還有其他日式海鮮食材,相比下喜歡炒意粉多些。朱古力珍珠 熱朱古力芒果特飲香辣脆雞漢堡包配特飲$75香軟包包夾埋蕃茄片、生菜沙律醬汁 ,香脆不算辣雞扒不油膩,令我吃得開懷, 冰凍芒果特飲只欠小小芒果蓉!甜在心吐司原價$45,跟餐價$28,大家分享就不會變魔鬼了!港產三色雪糕球吃到香港的情感,陪伴我們成長的甜美,印象難忘!承惠$341,平均每位消費$114!

經常聽到家人和朋友在樓上舖閒聊歎咖啡,

其實十年前家人也帶我到過

樓上餐館閒聊歎西茶,

十年後的今天樓上舖更如雨後春筍,

樓上舖場地裝置和地舖有很明顯分別,

就例如在這個晚上,我們在旺角先施大廈的

〚趣亭餐飲館〛享用晚餐,

餐飲館地方雖小却可劃分兩區,

露台位置佈置得很浪漫,適合情侶用餐。
我們選擇在餐飲館的中心位置安座,

這邊廂很有家的感覺,

平實梳化椅坐得舒展。
揀這個二人套餐,貪佢多樣化!
雜果沙律是昔日我做沙律的味道,

雜果加沙律醬,簡單快捷有得食!
剛剛炸好的雞鎚和司華力腸很香脆。
黑椒牛柳絲炒意粉

牛柳是粗絲且多,意粉炒得味道不錯!
日式海鮮炒烏冬

可能邊吃邊傾,海鮮吃到魷魚,

沒留意還有其他日式海鮮食材,

相比下喜歡炒意粉多些。
朱古力珍珠

熱朱古力

芒果特飲
香辣脆雞漢堡包配特飲$75

香軟包包夾埋蕃茄片、生菜沙律醬汁 ,

香脆不算辣雞扒不油膩,令我吃得開懷,

冰凍芒果特飲只欠小小芒果蓉!
甜在心吐司原價$45,跟餐價$28,

大家分享就不會變魔鬼了!
港產三色雪糕球吃到香港的情感,

陪伴我們成長的甜美,印象難忘!
承惠$341,平均每位消費$114!

2015-11-13
2015-11-23 666 瀏覽
平時真係好少人會留意到樓上鋪,所以我都想搵番間樓上鋪用餐。所以就搵左呢間chatting cafe. Chatting cafe位於先達廣場隔離,真係超近地鐵站,又真係3分鐘就行到,好方便啊^^上到黎4樓,行到盡頭轉左就見到chatting cafe啦^^ 一開門老闆就好好笑容,第一印象非常好。環境都唔錯,衛生也不錯。場內佈置到好似開party咁,哈哈...可能係呢度開party係唔錯既選擇。一班friend想有地方聚腳,樓上既cafe係唔錯既選擇!話說呢度最出名既就係“鎮店芝堡”,所以我地叫左“龍脷柳芝士漢堡 $65”,“泰皇香辣脆雞漢堡 $75”,“甜在心吐司 $45”,“荔枝沙冰 $38” 同埋 “荔枝梳打 $38”。睇到餐牌都吸引><首先上枱既就係我地既特飲^^ 荔枝沙冰甜度適中,甜甜地飲落喉嚨都幾舒服,沙冰更係增添左口感,有爽快既感覺( ̄∇ ̄)講到“雞堡”,就真係超好食同埋超飽肚^^ 有炸雞,蕃茄,生菜...塊雞扒真係十個“脆”,脆到切唔到,但成個包咁咬係超級好食,一黎脆口二黎配菜味道融合,配搭好好!平時好少食蕃茄既我,今日就成個堡食左,蕃茄好新鮮,唔會酸,配住個堡食真係好好

環境都唔錯,衛生也不錯。
一班friend想有地方聚腳,樓上既cafe係唔錯既選擇!
睇到餐牌都吸引><
“荔枝沙冰 $38” 同埋 “荔枝梳打 $38”。
講到“雞堡”,就真係超好食同埋超飽肚^^ 有炸雞,蕃茄,生菜...塊雞扒真係十個“脆”,脆到切唔到,但成個包咁咬係超級好食,一黎脆口二黎配菜味道融合,配搭好好!平時好少食蕃茄既我,今日就成個堡食左,蕃茄好新鮮,唔會酸,配住個堡食真係好好味。再配粗薯條,very good
“泰皇香辣脆雞漢堡 $75”
“龍脷柳芝士漢堡 $65”
甜在心吐司 - 面頭加上雲呢拿加士多啤梨雪糕,冷冷暖暖有份層次出現左。多士上面有花生醬同埋朱古力醬,只係甜左小小,但配住雪糕食就完全冇問題
“甜在心吐司 $45”
成餐午餐先$180左右,有咁好既地方,舒適既環境,對於一間cafe黎講算質素唔錯。下次搵d friend生日既時候再黎過!
2015-11-09
“泰皇香辣脆雞漢堡 $75”
“龍脷柳芝士漢堡 $65”
2015-11-16 726 瀏覽
今日我地12點幾黎到chatting cafe,原來呢到12點先開門😂😂,一黎到,環境好特別,好舒服👍🏻  見到佢掛哂d燈飾 halloween👻,中秋節燈籠個d🎃👻應該都好多人黎開party🎉🎉呢到地方好大 好岩朋友慶祝生日 同埋聚會 呢到8-19人就可以包半場 多過20人就可以包哂全場😍任你點玩😂😂 仲有呢到有wifi😂😂我手機網速咁慢 岩哂我😓😓依家邊有幾多間餐廳提供埋wifi😞 本身諗住食二人套餐😂好吸引 但晏就又想食burger🍔,又聽講呢到唔錯 所以我就食左龍脷柳芝士漢堡 男朋友就食泰皇香辣脆雞漢堡呢個龍脷柳芝士漢堡好正 想食burger又怕肥既女仔可以食呢個!睇下佢個burger整得幾令🍔魚柳好大塊 岩岩新鮮整出黎係唔同d 👍🏻雖然個包皮唔係熱 但係食落去都幾好食 而且價錢又唔貴 $65有漢堡、荔枝梳打同埋有沙拉/薯條簡🍟🍹,又可以坐2個鐘 平時d餐廳一早趕人走😔男朋友就食左泰香皇香辣脆雞漢堡😆,佢話佢平時唔會食番茄,但今次食哂番茄之餘 仲食埋成個包😂誇張到 佢話唔係肚餓 係真係好食 塊番茄唔係酸 係甜咁話 😂我地仲食左甜品,  "甜在心"吐司  ,佢入面夾左花生,有朱古

我地仲食左甜品,  "甜在心"吐司  ,佢入面夾左花生,有朱古力同雪糕係上面 都幾有心思,無咩特別~但都幾好食 不過不失咁啦😂
但同男朋友去都唔錯既😂😂

最後值得一讚係個個店主都好有笑容,好nice😜😜
2015-11-10
  • 龍脷柳芝士漢堡
2015-11-16 540 瀏覽
是日同朋友去旺角, 想搵間cafe 坐下傾下計,上網搵到呢間chatting cafe ,睇落都幾好!就不防一試!以為地方會好難搵點知原來係先達附近真係好易搵到!Cafe 地方都好企理,又多唔同類型嘅card game !都好適合一大班人上黎一齊玩!咁而家就講下啲嘢食先,我同朋友兩人叫左兩個餐。野食其實都有好多款揀,咁我就鍾意食意粉,朋友就叫左個burger !!個餐有附送餐湯同多士!平時食開嘅多士可能係普通牛油多。。。但呢度多士比較特別,係朱古力多士! 女仔見到甜食都會特別開心! 而湯方面係忌廉湯,特別嘅地方係忌廉湯帶點椰香味!喺出面好少飲到有椰香嘅湯!到正餐啦!首先講下"鎮店芝堡" !wow...聽個名都覺得勁!果然不負眾望,鎮店之堡材料豐富,內面分別有煙肉、豬扒、蕃茄、芝士、生菜!一啖係咬唔哂整個包!由於蔬菜同肉隔住一層層,咬落去好有口感,有層次!好正!鍾意食肉嘅朋友,叫呢個鎮店芝堡實會岩你!再嚟係 "香草忌廉雙魚焗意粉", 我覺得呢個意粉係有驚喜!店員拎出嚟嘅時候已經嗅到陣陣香味,賣相亦都好吸引!龍利柳有先炸過,然後再拎去加芝士焗,wow...當芝士包住先炸後焗嘅魚柳,咬落去好
鎮店芝堡
再嚟係 "香草忌廉雙魚焗意粉", 我覺得呢個意粉係有驚喜!店員拎出嚟嘅時候已經嗅到陣陣香味,賣相亦都好吸引!龍利柳有先炸過,然後再拎去加芝士焗,wow...當芝士包住先炸後焗嘅魚柳,咬落去好有口感,先脆內嫩!真係好好食!個魚柳真係食唔停口!有驚喜!而香草忌廉汁亦做得不錯,感覺唔會漏!想食意粉嘅朋友可以試試!
香草忌廉雙魚焗意粉
最後講下飲品先,飲品叫左特飲!分別係巨峰提子沙冰同青蘋果梳打!兩杯都好清新!唔會有藥水味!可以一試!
整體嚟講都唔錯,店員好nice , 環境舒服!
香草忌廉雙魚焗意粉
2015-11-15 344 瀏覽
同男朋友行完街想靜靜地食飯Openrice search附近餐廳見到呢間cafe環境好舒服食嗰晚原來有位男士decorate緊準備晏d求婚餐具好少女🙈鎮店芝寶有豬扒 芝士 火腿 菜 牛扒 沙律醬好有homemade既感覺雖然冇岀名burger店既賣相同味道咁好但味道真係唔錯雞翼燒得好好 特別推介!呢個沙冰不太甜 如果甜d會好飲d呢個好飲d😚食晒仲有飯後甜品添!老闆服務好好 好有禮貌👍🏻👍🏻
2015-11-11
飯後甜品
  • 鎮店芝堡
  • 燒烤雞翼
2015-11-12 456 瀏覽
呢間cafe個menu選擇唔多元化,主要係食burger同小食咁,主要真係for人摸住特飲底,吹水唔抹嘴!無意中發現個最低消費好鬼平,而家d cafe 閒閒地都要100啦!黎到呢度,冷氣有d唔太夠,可能條街太熱啦,餐枱同sofa隔得有點開,坐得要就住就住。龍脷柳芝士漢堡65包后我好耐都無食過burger喇,點都會有少少期待。黎到既包包質地似係港式老包店師父做咁,唔同連鎖嗰隻包包,一食就知有唔同!芝士係我鍾意既大半溶狀,但芝味不足!龍脷柳味道無外面食到既咁咸,即叫即走,魚肉亦嫩,唯炸粉略厚,雖然一定係攞貨唔可能係自家製。但略嫌個沙律汁唔夠多,嘻…… 都是我的錯,落單前我無叫佢俾多d汁我。 二人套餐238什果沙律,份量少少,係罐頭貨加沙律醬簡單前點,令我想起兒時叫快餐外賣的時光,驚喜內裏還有椰果呢!司華力腸,炸得外脆內軟,樣子不俗,食指大增!黑椒牛柳絲炒意粉黎到嚇死我喇,份量大得驚人,成盤上,真係好抵食。黑椒味不多,牛柳肉質不un,意粉炒得好均勻,而且不太油,不過有少少面質粉粉糊口既質感就少少扣分,面食的份量剛好,一個女仔食夠曬飽了!葡汁雞球飯雞件外面煎得脆身,雞肉本身的掩料幾入味,口感挺

龍脷柳芝士漢堡65

二人套餐238

黑椒牛柳絲炒意粉

葡汁雞球飯
雞件外面煎得脆身,雞肉本身的掩料幾入味,口感挺嫩滑,拌上濃郁滋味既葡汁,好好送飯呀!味道比賣相更有驚喜。

凍朱古力
叫左少冰,真係好好有少到,用可可粉沖成,味道ok!!尤其係聽住老師傅沖制,感覺好住家。

呢度既格局有點舊,係先施大廈四樓,由於我地唔太識點去,撘完扶梯,行左兩層後樓梯上,這大廈有點舊。樓上cafe令人真的想起學生時代的光景,十分教人懷念。

其實向來對上樓cafe唔會有太大既要求,因為價錢平,但可以成班朋友傾偈傾成晚,乜都抵翻曬啦……
餐具既熊熊碗仔好得意呀,見到成個人都會開心左!

店子的辣油又幾好食幾夠辣wor,非常惹味且香,鍾意食辣既人不可不點。餐廳最年長的店員不知是否老板,他的態度最殷勤周到。
2015-11-12
又到星期三,每星期最難捱的日子,今天相約知已出來吃飯吹下先!去到旺角求其Walk In 一間Cafe!我們行完先達買款,就順便黎到先施大廈尋食啦!見到呢間Cafe名叫Chatting Cafe,好似幾岩我地吹水怪,最重要可以坐耐少少!環境都幾屋企Feel,我們選擇了靠窗位置,將梳化都幾大張喎!我們兩個女仔坐得好鬆動!幾舒服!感覺這裡做包埸多些,因為有兩張大長枱呢!我們七點上到去,應該是今晚第一枱客人吧!好彩早啲到,如果唔係就要同其它客人Share長枱啦!這裡有Free Wi-Fi呢!Very Good!!!落Order時可以學聖誕老人搖Bell啦!我們不吃牛,所以無叫到鎮店漢堡(這個好似好吸引咁)反而叫左這個 "泰皇香辣脆雞漢堡"。即叫即整,熱辣辣的脆雞,咸甜適中,還配上芝士及生菜,好有港式風味呢!粗身薯條非常棒!不過個包皮有點凍左!如果整返熱些少上碟會好好多啦!另外再叫多個意粉!一致看上這個 "巴瑪臣芝士煙肉蛋皇醬意粉"。香濃香草味,食落好重牛油味,份量仲好多下!我們兩個女仔食唔哂呢!味道唔錯!幾Creamy! 不過啲煙肉切得太碎,有點拿夾起食呢!對於吹水友來說,這個水果茶間直係恩物
又到星期三,每星期最難捱的日子,
今天相約知已出來吃飯吹下先!
去到旺角求其Walk In 一間Cafe!
我們行完先達買款,就順便黎到先施大廈尋食啦!
最重要可以坐耐少少!環境都幾屋企Feel,
我們選擇了靠窗位置,將梳化都幾大張喎!
我們兩個女仔坐得好鬆動!幾舒服!
感覺這裡做包埸多些,因為有兩張大長枱呢!
我們七點上到去,應該是今晚第一枱客人吧!
好彩早啲到,如果唔係就要同其它客人Share長枱啦!
這裡有Free Wi-Fi呢!Very Good!!!
落Order時可以學聖誕老人搖Bell啦!
Chatting Cafe-泰皇香辣脆雞漢堡
我們不吃牛,所以無叫到鎮店漢堡(這個好似好吸引咁)
反而叫左這個 "泰皇香辣脆雞漢堡"。
即叫即整,熱辣辣的脆雞,咸甜適中,
還配上芝士及生菜,好有港式風味呢!
粗身薯條非常棒!不過個包皮有點凍左!
如果整返熱些少上碟會好好多啦!
Chatting Cafe-巴瑪臣芝士煙肉蛋皇醬意粉

Chatting Cafe-有機蜂蜜綜合水果茶
對於吹水友來說,這個水果茶間直係恩物。
可以任添熱水沖,傾到口乾都無問題呀!
味道方面頗濃味啊!沖左三次仍舊未沖淡水果味!
因為落左蜂蜜的關係吧!本人就覺得有點過甜呢!
不過可以潤下口添,唔錯!
2015-11-04
Chatting Cafe-巴瑪臣芝士煙肉蛋皇醬意粉
Chatting Cafe-有機蜂蜜綜合水果茶
  • 有機蜂蜜綜合水果茶
2015-11-08 357 瀏覽
去先達買野順便食埋晚飯,喺先達隔離嘅先施大厦有幾間樓上cafe,今晚就試下chatting cafe先。樓上舖環境一般,簡單萬聖節佈置顯得温馨,店內只有老闆和另一位員工,勤快服務態度又好,感覺唔錯。窗簾外有另一個房,人多可以包場。旁邊仲有電視,遊戲機等,除左食野,仲可以上黎玩。泰皇香辣脆雞漢堡 $75朋友點左呢款,佢話食落似脆辣雞腿包,不過新鮮炸起脆啲又無咁油膩,醬汁用左泰式雞醬,入面有生菜,蕃茄等,唔錯吃。鎮店之堡 $90自己點左呢個,大大個漢堡包,入面有兩塊豬扒,火腿,芝士,生菜,蕃茄,加埋千島醬,口感味道都一流,正!燒烤拼盤 $108再加啲小食,拼盤有脆皮腸,司華力腸片,曲曲薯條,脆薯皇,雞翼同粟米,好多野可惜全部都係炸嘅有少許油了。巨峰沙冰 $38 / 香芋珍珠 $28跟餐可叫$28嘅特飲,超過可補回差價。大大杯又唔過甜,幾好飲啦。kobi甜在心吐司 (原價$45,跟餐$28)仲叫左份甜品,西多士加雪糕球再加朱古力醬同士多啤梨醬,新炸起嘅西多夠熱又軟身,冰火口感,唔錯。雖然係不起眼嘅大厦入面,但全晚都滿坐,有一定的fans呢~
泰皇香辣脆雞漢堡 $75
鎮店之堡 $90
燒烤拼盤 $108
可惜全部都係炸嘅有少許油了。
巨峰沙冰 $38 / 香芋珍珠 $28
kobi甜在心吐司 (原價$45,跟餐$28)

雖然係不起眼嘅大厦入面,但全晚都滿坐,有一定的fans呢~
2015-11-03
2015-11-07 334 瀏覽
鎮店芝堡($90)呢間係mk先達隔離既cafe。味道講真只屬普通,鎮店芝堡包左一塊雞肉,一塊牛肉,伴以芝士,火腿同埋生菜。整個包都太過乾身,除左雞扒係比較好食同juicy之外,食物質素真係太一般,性價比過低。行完街過黎坐下都OK既千島吉列豬扒漢堡($75)呢個漢堡就無咁乾身,食落豬扒肉味尚濃,配上整塊芝士味道不俗燒烤拼盤($108)整盤都超乾身,炸到太乾,有待改進
鎮店芝堡($90)
行完街過黎坐下都OK既
千島吉列豬扒漢堡($75)
呢個漢堡就無咁乾身,食落豬扒肉味尚濃,配上整塊芝士味道不俗
燒烤拼盤($108)
整盤都超乾身,炸到太乾,有待改進
2015-11-06 567 瀏覽
今日同frd經過先達側邊既先施大廈上面除左有賓館外 仲有拳館 鏢場 . 我地本身唸住去同層既飛鏢場錠鏢 , 但估吾到冇開於是就去側邊一間cafe去食下野cafe大慨3,4 百尺大, 裝修幾有歐陸式 餐廳既感覺, 以格仔枱布為主 大慨400 尺甘大 環境舒服夠闊 sofa櫈 亦啱一班朋友 坐喺度飲杯野吹水食物方面 點左個二人餐, 有雜果沙律,沙律雖然係罐頭貨 但夠凍同沙律醬比例剛好 野飲方面百香果沙冰 同石榴梳打百香果有果味, 落得比較少糖 沙冰質感比較軟身, ok. 石榴疏打都係偏淡 但都不乏石榴味 都唔錯串燒併盤有粟米同雞鎚 粟米一般, 雞鎚炸得好香口 , 落左香草同少少辣椒調味 , 好味 ! 接下來係日式海鮮炒烏冬, 烏冬比較幼身爽口。 用左少少蝦同螺肉去炒 同有少少辣醬 香口得黎有d惹味 另外仲有吾少蔬菜豆 令到烏冬不致太肥 唔錯葡汁雞球飯 呢個醬應該係自己調 同平時葡汁好唔同 有d似芝左醬甘 而且密度好濃仲有少少辣 雖同葡汁冇關但都幾有創意 雞肉係雞柳類 炸過 所以脆得黎幾有口感最後仲有個雪糕送 超市雪糕因為我地大食 唔夠飽 所以點多左個吉列豬扒burger 除左沙律醬外 仲

野飲方面
百香果沙冰 同石榴梳打
最後仲有個雪糕送 超市雪糕
因為我地大食 唔夠飽 所以點多左個吉列豬扒burger
除左沙律醬外 仲有一塊煎過既火腿係接近煙肉有d咸味 吉列豬扒亦都剛剛炸起連埋蔬菜同飽 味道都唔錯
食物算唔錯 價錢唔算貴。 而係一個好啱幾個朋友慢坐傾計既cafe好選擇
2015-11-05
2015-11-05 193 瀏覽
第一次來食,原以為地方好難搵,但點知離旺角mtr 不到5分鐘的路程,室內裝潢簡潔,坐得好舒服。而且仲有多款遊戲可以借玩。漢堡可以係雞,牛,豬,魚柳,四款選兩我要左雞扒,Juicy 又香口.魚柳即炸,炸得金黃香脆,賣相好靚,好好味。配薯條,漢堡入面除左肉,仲有菜,芝士,咬落好豐富。雞翼熱辣辣食,夠脆夠入味,芝麻令其更香口,不會太咸很香口,孜然粉的香味四溢,雞翼灑點香草調味,重點是顏色繽紛,賣相吸晴。不過吃到一半開始覺得膩。
漢堡可以係雞,牛,豬,魚柳,四款選兩
我要左雞扒,Juicy 又香口.
魚柳即炸,炸得金黃香脆,賣相好靚,好好味。
配薯條,漢堡入面除左肉,仲有菜,芝士,咬落好豐富。
2015-11-01 241 瀏覽
星期一放工同女友係旺角想搵間cafe hea 下,之前聽friend介紹有間係先達旁邊夠方便同舒服。8點行左陣先達之後,出來旁邊先施大廈上4樓就到。(2分鐘搞掂)入到cafe入面,夠哂光猛,夠寬敞。cafe要搵梳化位是常識吧!!! 坐到成個大爺咁,同女友一人一邊傾下計,睇下有咩食。身為香港人free wifi 果然係必須的!傾到有d口乾,叫左2杯野飲: 波羅梳打同百香果冰沙。平時飲梳打最怕d水果味好假,試左點知杯波羅梳打又ok wo,似真既水果味。試想想行到勁熱,之後整杯冰沙,真係爽到無朋友。呢杯野係成餐野既靈魂,幾種水果既味溝埋好match,夠哂juicy。之後叫左個漢堡試下,佢係可以你自己選2種肉去mix and match。(雞牛豬魚)好足料既一個包, 火腿、芝士、牛排、雞排、菜加埋d 沙律醬。d肉夠淋咬落去唔會卡住咬唔到。d肉夠juicy 同沙律醬mix 埋,好好味。如果漢堡係牡丹、薯條絕對係綠葉,呢度重要係岩岩炸起既薯條。掂!再來叫左個法式藍帶豬排飯,究竟咩係法式藍帶? 原來係咖哩配上炸豬排(內夾住火腿)我自己就比較like無咁辣既咖哩,好彩呢個唔係好辣,甜甜地果種,似日式咖
入到cafe入面,夠哂光猛,夠寬敞。
身為香港人free wifi 果然係必須的!
波羅梳打
百香果沙冰
傾到有d口乾,叫左2杯野飲: 波羅梳打同百香果冰沙。

幾種水果既味溝埋好match,夠哂juicy。
鎮店芝堡
d肉夠juicy 同沙律醬mix 埋,好好味。
法式藍帶豬排飯
我自己就比較like無咁辣既咖哩,好彩呢個唔係好辣,甜甜地果種,似日式咖哩。
豬排炸得夠酥脆同香,再配上咁可愛既碗仔,yummy yummy!!
來得cafe,唔只係食啦,大家睇下有咩玩? 係GTA!!!重覆一次係GTA!!!
你點估到可以係cafe打到xbox。
重要有d咁既裝備for賽車game發燒友!!!

正體來講,食物質素幾好,坐得舒服,如果你係打機發燒友,呢到岩哂你!

2015-11-23
慶祝紀念
紀念日
波羅梳打
百香果沙冰
2015-10-31 189 瀏覽
以前去開旺角樓上cafe多數在登打士街一帶,今次朋友介紹去先達廣場樓上這間裝修別出心裁嘅樓上cafe, 真是又一驚喜!門口不大起眼,地方亦不太大,但近窗邊有兩張卡位,感覺舒適。另一邊的環境更特別,配上美麗的燈飾,滿有情調。原來可以包半場或全場,價錢也大約是$160一位,兼可自備酒水,在這裡開生日派對也不錯!點了這裡的“鎮店芝堡”,雞肉香稔軟嫰,芝士柔滑而不濃,配上特製沙律醬,伴有外脆內嫰嘅薯條,令人回味!跟住食這個咖哩海鮮焗飯就較為濃味。陣陣的咖哩香氣撲鼻,大家都急不可待,嚐辣的朋友千萬唔好錯過。金黃色的咖哩汁豐厚味濃兼頗辣,再配上爽彈鮮味嘅海鮮同焗飯,令本減肥的我也忍不住吃多兩口!最後當然唔少得點了“趣亭推介”嘅甜品“甜在心”吐司…雪糕軟綿綿的放在吐司上,中間有輕盈幼滑的珍珠粒,香滑嘅朱古力醬緩緩流出,甜而不膩!除了食物之外,餐飲都幾特別, 例如有巨峰梳打, 百香果等等...若2-3人,可選這個238元嘅2人套餐,經濟實惠。最欣賞這裡別緻嘅裝修及親切嘅服務,逛完街在這裡同三五知己聊天食好嘢就最好不過的了!
咖哩海鮮焗飯
甜在心
特色飲品
若2-3人,可選這個238元嘅2人套餐,經濟實惠。
2015-10-27
甜在心
2015-10-29 250 瀏覽
平時同朋友出街食飯最鍾意到樓上cafe, 貪可坐得耐,慢慢傾計之餘又有broad game 玩, 所以我經常到處搜尋一D 環境好ge cafe.今日要去信和, 上openrice search 到附近有幾間cafe, 決定到Chatting Cafe, 因為比佢的裝修設計吸引到.座位幾寬敞,舒適.我叫左個鎮店芝堡同百合果沙冰.我好怕飲到太甜士味太假ge 沙冰. 哩杯恰到好處,不會太甜,百合果味濃, 甜甜酸酸, 好飲 鎮店芝堡有幾個選擇:雞,牛,豬,魚,可選兩種, 我選了雞和牛.芝堡包左兩塊肉,還有芝士,火腿同同生菜. 特別要讚一讚雞扒,Juicy 又香口. 薯條剛炸起, 不會太乾. 芝堡非常足料!最後亦有甜品附上.推薦愛打機人士, 哩度有埋PS4打,

座位幾寬敞,舒適.
我叫左個鎮店芝堡同百合果沙冰.

薯條剛炸起, 不會太乾. 芝堡非常足料!
最後亦有甜品附上.
推薦愛打機人士, 哩度有埋PS4打,
題外話/補充資料: 店員非常friendly, 落力推介食物,亦周圍同客人吹水.
2015-10-13
  • 鎮店芝堡