1K
2005-04-14 43 瀏覽
X月X日,總之就是逛花墟的日子。我不愛甜食,但獨愛這店的車輪飽。因她夠鬆軟、牛油味夠豐滿、提子味夠真。最重要是她充滿了我兒時回憶^m^賣回家和家母、大小怪魔分享,那感覺很特別。可能那便叫溫馨。但美中不足的是質量欠穩定,試過燒焦了。
X月X日,總之就是逛花墟的日子。
我不愛甜食,但獨愛這店的車輪飽。
因她夠鬆軟、牛油味夠豐滿、提子味夠真。
最重要是她充滿了我兒時回憶^m^
賣回家和家母、大小怪魔分享,那感覺很特別。
可能那便叫溫馨。
但美中不足的是質量欠穩定,試過燒焦了。
2005-04-14 37 瀏覽
嘩!好唔掂呀!從來未食過咁難食既提子麥包架!無麥包既味道都算,簡直連包既味道都無!食落既感覺係以為自己食緊一團團既麵粉! 唯一仲算係一個提子麥包既地方就係提子份量都算適中囉!我一向對車厘哥夫既印象幾好,當然佢既曲奇尤佳,但係今次真係打晒折扣lu!
2005-03-19 28 瀏覽
今日買左個車輪包,比以前淡左牛油味,而個皮都硬左,不過哩個口感都唔錯bo!提子都少左呀!
今日買左個車輪包,
比以前淡左牛油味,
而個皮都硬左,不過哩個口感都唔錯bo!
提子都少左呀!
2005-03-16 36 瀏覽
幾年前食過哩度既曲奇,勁鬆化又勁有牛油味,起碼要choco味都超有choco同牛油味啦!昨日去買,點知好好好失望,巳唔不好鬆化了牛油味既cookie都冇牛油味choco味既就得勁少choco味~真係好唔掂!
幾年前食過哩度既曲奇,
勁鬆化又勁有牛油味,
起碼要choco味都超有choco同牛油味啦!

昨日去買,點知好好好失望,巳唔不好鬆化了
牛油味既cookie都冇牛油味
choco味既就得勁少choco味~
真係好唔掂!
2005-02-15 31 瀏覽
無論係麵包/ 曲奇餅都好...味道都冇以前咁好...尤其係曲奇餅..跌哂watt....而且價錢又加左咁多....而且我又變左心比凱施...車厘哥夫...886
2005-02-15 23 瀏覽
今日放學買左個十字包,個包一樣咁好樣,不過食就好似冇以前咁好了可能係咁o岩哩次啦個包好硬又冇水份,少提子,一d味都冇,好似食麵粉咁~
今日放學買左個十字包,
個包一樣咁好樣,
不過食就好似冇以前咁好了
可能係咁o岩哩次啦
個包好硬又冇水份,少提子,
一d味都冇,好似食麵粉咁~
2005-02-04 35 瀏覽
星期一,放o左工後去買了曲奇餅同麵包,發覺原來加o左價,本來$3一個雞尾包現在要$3.5 一個,雖然話用八達通用九折,但感覺好唔抵食,最後只是買了一磅曲奇,臨走時,見凍樻有一杯杯賣相精美o既chocolate mousse,心癢癢的又買o左一杯來試。 Chocolate味都算濃,但不夠滑,可能係魚膠粉落得太多,中間o既朱古力海綿蛋糕就幾鬆軟,最緊要係唔乾,整體上不錯;曲奇餅一向係車厘哥夫o既主打,但我覺得今次買o既曲奇牛油味不足,欠了一份鬆脆口感,可能因為臨近新年,要做糕點,所以失準了…!!
2005-01-10 27 瀏覽
去過咁多間土炮朱古力鬆化曲奇,始終都係這間的朱古力曲奇最好食!! 勁多朱古力呀!!不過我住響香港區,重有無邊間有咁好味又咁多朱古力醬架呢?
2004-11-06 26 瀏覽
i bought a rasin bread for dinner since i was hurried to school. very very "so so". don't know why so many ppl.
2004-11-01 35 瀏覽
今日行過時本來諗住入去買番個十字包試下但係入到去d麵包好似打完仗咁已包裝既就一個一個山咁堆起無包既又無野蓋住衛生好似好差咁真係唔係咁敢買加上d麵包賣相真係麻麻喎!
今日行過時本來諗住入去買番個十字包試下
但係入到去d麵包好似打完仗咁
已包裝既就一個一個山咁堆起
無包既又無野蓋住
衛生好似好差咁
真係唔係咁敢買
加上d麵包賣相真係麻麻喎!
2004-10-06 35 瀏覽
只係買過十字包, 但真係口痕試下, 睇佢入面的裝潢, 好似好烏糟, 麵包放得很亂, 見到胃口當堂細曬, 講番個包, 大就幾大, 但係提子不算多, 個包都幾硬下, 味道不是太好, 我諗以後都唔會再買呢度的包包了。
2004-09-02 37 瀏覽
食過金華十字包之後,專登去車厘哥夫買番個十字包比較一下。車厘哥夫既十字包當然無金華咁大個啦,但係都能夠做到外硬內軟,質地方面,就傾向似蛋糕多少少,提子份量比金華多d,但係我都嫌少,係無果皮既。其實都好好味,但係金華再好味d!仲有呀! 之前個現金九折八達通八折既promotion已經完左喇!不過而家都有少少折頭,現金原價八達通九折,所以原本$4.5十字包用八達通付款就$4囉!其他產品都係咁!

2004-08-30 32 瀏覽
車厘哥夫八達通八折優惠仲未完,所以黎多d買麫包,好似著數d咁(原來我都幾貪小更宜喎,哈哈!)…見到有咖啡奶油包,覺得好特別,平日食開椰絲奶油包,好鍾意,但係就從來未見過咖啡奶油包,以即買。實在唔錯,奶油包香且滑,有咖啡味,無一般奶油咁寡,原來加左咖啡味既奶油包係咁好食,真係唔試過都唔知!
2004-08-29 28 瀏覽
尋日終於買左車厘哥夫o既車輪包食. 我覺得個車輪包麻麻地, 包身無乜味, 又唔係好多提子, 而且d提子係酸o既!
2004-08-27 44 瀏覽
琴日行過...買左個蔥油餅試試..佢同傳統既蔥油餅唔同..冇咁油膩...有少少蔥...同埋少少火腿.. 個包好香...夠晒大個...一個飽晒...!!!
琴日行過...買左個蔥油餅試試..
佢同傳統既蔥油餅唔同..
冇咁油膩...
有少少蔥...同埋少少火腿.. 個包好香...
夠晒大個...一個飽晒...!!!