2017-10-14 643 瀏覽
葵廣近排多左好多麻辣小店🤔之前興手卷 呢排就興麻辣小食👍🏻又可以去試新野了自選麻辣燙 $20響鈴‼️必叫之選 索唒啲湯好正🤤仲叫左海帶 麻辣魚蛋等等麻辣湯夠香夠麻 認真唔錯啵👍🏻👍🏻嗌左小辣 但已經食到我呆呆地😂🌶 (係我廢唔夠膽就甘飲湯 驚暈低🙂
葵廣近排多左好多麻辣小店🤔

麻辣湯夠香夠麻 認真唔錯啵👍🏻👍🏻
嗌左小辣 但已經食到我呆呆地😂🌶 (係我廢
唔夠膽就甘飲湯 驚暈低🙂
2017-09-22 535 瀏覽
去葵廣行街除左買衫之外又點少得去掃街!!最近多左好多唔同種類既小食店所以都吸引左我去葵廣掃街既心,之前上網已經見過有人介紹呢間麻辣燙話幾正宗,一去到就即刻食,味道有少少偏鹹不過都接受到,可惜當日太晏去好多種類既配料都賣哂了L所以都只係簡左牛柏業, 生根等等既配料, 生根索左個湯底之後真係好好食!又夠辣食完個咀都紅哂!不過溫馨提示可能食物都比較偏鹹所以食完成晚都幾口乾!但係有時口痕都會想再食多次!!!下次可以早少少去簡多幾款配料!
2017-08-16 643 瀏覽
最近有好多新嘅主打麻辣燙嘅鋪頭進駐葵廣~其中一間個名真喺好得我歡心 就喺辣妹來了😍-自選麻辣燙 (最低消費$20起)今次我叫咗豆卜 ($4) 蘿白 ($4) 麻辣魚蛋 ($4) 肥牛 ($8) 幾欣賞一嚟到有一大堆炸蒜 蔥 莞茜 辣度揀咗小辣 個人覺得可以再食辣啲~ 魚蛋喺我鍾意嘅陳皮魚蛋 夠彈牙👅豆卜份量好多 有4-5粒 嗦盡湯底精華 好正😍蘿白亦炆得夠淋身 食落亦夠清甜💓肥牛就不過不失 但以$8嚟講 有呢個份量確喺抵食❣️成個麻辣燙味道正常啦 不過勝在性價比高 呢個價錢有呢個份量確喺飽肚之選👅
最近有好多新嘅主打麻辣燙嘅鋪頭進駐葵廣~
其中一間個名真喺好得我歡心 就喺辣妹來了😍
自選麻辣燙 (最低消費$20起)
幾欣賞一嚟到有一大堆炸蒜 蔥 莞茜
辣度揀咗小辣 個人覺得可以再食辣啲~
魚蛋喺我鍾意嘅陳皮魚蛋 夠彈牙👅
豆卜份量好多 有4-5粒 嗦盡湯底精華 好正😍
蘿白亦炆得夠淋身 食落亦夠清甜💓
肥牛就不過不失 但以$8嚟講 有呢個份量確喺抵食❣️
2017-08-02
2017-08-12 545 瀏覽
.📍辣妹來了 - 滷水拼盤 大 ($55).好像已經是上個月吃忘了post🙈快關門的時候買有些料已經售罄了,還好我最愛的金錢肚還在🤤💕這家的鹵水是帶辣的,點了小辣還是比出面的辣得多🌶鹵得非常入味,不會死鹹之餘辣得又麻又香,尤其是雞翼和雞蛋👍🏻豬耳脆口,金錢肚大件煮得岩好軟稔但保持到口感,抵讚!..#hkfood #hkfoodie #辣妹來了 #yummy #掃街 #掃街小食 #麻辣燙 #滷水拼盤 #酸辣粉 #葵涌廣場 #辣
📍辣妹來了 - 滷水拼盤 大 ($55)
鹵水拼盤
鹵水拼盤
2017-08-05 516 瀏覽
經過葵涌廣場 都見到麻辣燙, 但因為太夜,所以就食唔到。今日專登中午過嚟諗住試一試,等咗大約十分鐘就有得食,佢哋依度係用餸形式,我就叫咗四個四蚊嘅餸再加一個六蚊嘅餸。黎都嘅時候睇落去麻辣味都幾香, 食落去麻未味夠,因為叫左中辣,辣到都啱啱好,但係唔知係唔係因為煮得太趕嘅原因,所以嘢食唔太入味, 好彩係我叫咗一啲比較易入 辣到嘅餸,所以食落去味道都唔錯。但係蟹子丸就好似無味咁,整體都唔差,但係因為係立食嘅關係,而且仲要係冇得企,只可以喺電梯附近,就差少少。野食佢都有紅薯粉,都見到有唔少人嗌,可能下次都會再試。
經過葵涌廣場 都見到麻辣燙, 但因為太夜,所以就食唔到。

野食佢都有紅薯粉,都見到有唔少人嗌,可能下次都會再試。
2017-07-20 405 瀏覽
返工成日都要愁中午食咩好, 先排見到同事成日都o係葵廣買酸辣粉, 搞到我自己都心思思, 上openrice 搵啦就搵到喱間, 但原來又唔係我同事食o個間咁我見到openrice的comment 好似都講到好抵食咁, 咩廿幾蚊有幾個餸, 但去到又唔係喱回事wo價錢就中左伏, 咁我就叫左酸辣粉+三個餸 (水餃, 大腸同埋金菇), 由於我係打算拎返公司食, 外賣要另加一蚊, 以喱個勁細云吞面碗size黎講hkd 39 都唔係平, 不過, to be fair, 其實成個葵涌廣場D 野食都唔係平, 仲要有好多都係勁唔好食但都貴過喱個好多, 所以一邊行返公司時一邊希望喱碗野好食啦 ( 因為尋日lunch 去左葵廣食車仔面, 又貴又勁爆難食 ) 打開見到紅卜卜, 心唸, 如果佢真係有佢個樣一半咁辣就好啦, 順帶一提, 我係叫左大辣ge雖然細細碗, 但望落去d 材料個樣都是是但但, 聞落去都幾香酸辣粉過淋, 不過可能係因為我外賣擺得太耐, 個碗又細, 索曬D 湯, 所以個粉就結撻撻太淋, 不過味道就好好 ! 講下D 餸先, 金菇就都係金菇咁ge味啦, 但大腸ok wo!! 佢好似洗到好乾淨, 冇曬腸

酸辣粉過淋, 不過可能係因為我外賣擺得太耐, 個碗又細, 索曬D 湯, 所以個粉就結撻撻太淋, 不過味道就好好 ! 講下D 餸先, 金菇就都係金菇咁ge味啦, 但大腸ok wo!! 佢好似洗到好乾淨, 冇曬腸入面d 肥膏, 但唔好之處就係佢冇左大腸少少臭的味道但唔夠肥, 水餃有2舊, 竟然唔係cheap 餃, 都幾足料, 而湯底, 嘩, 估佢唔到, 好夠辣, 又有d 麻, 我都幾食得辣, 但我飲埋d 湯後都覺得真係幾辣, 咀仔都紅卜卜。

如果以佢喱個質素黎講, hkd 39 又ok抵俾wo, 同埋喱個食完係會想再食, 我已經叫左我同事下次要食酸辣粉試喱間 !
2017-06-30 281 瀏覽
今天忽然想吃點辣的東西,於是去了葵涌廣場的辣妹來了,店舖位置也不太難找,叫了個中辣的麻辣燙,内有麻辣魚蛋,韭菜雲吞,響鈴和生根,湯底麻辣味十足,非常惹味,惟咸味過重,而且生根數量有點少,但其他菜份量OK,會再次光顧!
2017-06-30
8 分鐘 (外賣自取)
2017-06-23 225 瀏覽
好好味,每一個餸都好入味,價錢又平,又多選擇地方又容易塭,自家製豆漿好滑,紅薯粉好滑吾算太淋👍👍👍食完再想食,好好味,大家可以去試下,吾食得麻辣仲有個清湯👍
外賣自取
2017-05-12 272 瀏覽
上次食完已經覺得好正!今次黎到一定要再食,個湯底都依然係好正!如果可以打包湯底番屋企打邊爐就正啦!中辣岩岩好!啲餸抵食又多!$28蚊,叫齊5個餸加薯粉底!魚蛋、蘿白、滷水蛋、生菜、金菇。最出色係個蘿白,有成三大舊,蘿白同麻辣燙係天作之合!另外一碗都係$28,4個餸加薯粉底!有韭菜雲呑、蘿白、金菇、午餐肉。抵到暈!美中不足係個薯粉底煮過淋,下次要試下其他麵底,仲有米粉、米線、烏冬擇。下次一定要再幫襯!每次黎葵廣必食item !
啲餸抵食又多!

每次黎葵廣必食item !
  • 麻辣燙
2017-02-25 451 瀏覽
行開葵芳 心血來潮吃麻辣燙 呢間又新開 即刻去試 可以立食 買左個麻辣燙 價錢幾吸引 $20 only 材料自己配但傷心的是 份量十分少 系十分少 完全不值個價我點了娃娃菜 生菜 午餐肉 雞亦尖 小辣湯底ok 小小麻 蘿白有三小舊娃娃菜同生菜得三五小片午餐肉二薄片雞亦尖四舊真系少到喊$24 in total 不快的經歷
行開葵芳 心血來潮吃麻辣燙 呢間又新開 即刻去試

真系少到喊

$24 in total
不快的經歷
2017-02-21 385 瀏覽
行過見到一樓新開左間小食檔,行過悶悶地買左碗面同豆腐花食下,碗面辣得利但又好過癮,豆腐花即叫即撞又幾新鮮,食落去同一般的豆腐花唔同,係真係滑d同新鮮,唯一唔好就係個豆腐花要等10分鐘。除左面同豆腐花之外,仲有懷舊滷水食物,有滷水蛋,牛展,滷水雞翼等,可以散叫,可以當車仔面加餸咁叫,我叫左個雞翼同滷水強試下,又幾入味幾好食架喎d,最重要個老闆娘同店員又靚又好招付好態度,叫左碗面仲送多個餸俾我,應該會番轉頭食多幾次。
2017-02-21
10 分鐘 (外賣自取)
$30 (其他)
  • 酸辣粉
  • 滷水
  • 豆腐花
2017-02-16 282 瀏覽
今日路過葵涌廣場,見到有間麻辣燙鋪頭,叫做辣妹來了。正好我又喜歡食辣嘢,就想叫碟腸粉試試,點知見到門口貼著張相片,原來糸鹵水可以拼腸粉,就抱著試一試的心態叫咗一諜,店員問我要唔要加辣,我見到後面好多人叫麻辣燙,就叫佢加咗少少辣,唔食唔知,嘩👍正,鹵水夠香夠入味,腸粉加D麻辣油非常好味。下次再來試埋即撞豆腐花和麻辣燙先得。