2020-06-10 153 瀏覽
Lunch time去, 打單叫下午茶但價錢又唔係下午茶價錢, 都唔係問題, 問題係佢完全稱不上是藥膳湯底, 無味又淡又稀, 雞件OK滑都好食, 但得幾件, $46唔包野飲唔會再食。
藥膳雞湯米線
2020-06-10
5 分鐘 (堂食)
2020-06-09 114 瀏覽
叫左個吞拿魚芝士三文治$28+熱奶茶同屋企整無分別,配茶都無。朋友叫左黑蒜雞米線,同公仔面無分別。普通到唔普通,除左杯凍飲大杯d,無野值得欣賞。如果再選擇唔會入依間再食。
叫左個吞拿魚芝士三文治$28+熱奶茶
同屋企整無分別,配茶都無。
朋友叫左黑蒜雞米線,同公仔面無分別。
普通到唔普通,除左杯凍飲大杯d,無野值得欣賞。
如果再選擇唔會入依間再食。

2020-06-04 775 瀏覽
一向喜歡「農米莊」的無味精雞湯米線,原來它最近在太子開了分店,這天我在附近找午餐吃,無意中碰見它,正好去吃一碗喜歡的「椰子雞湯米線」做午餐。這兒的雞湯米線有很多款,健康之選有「黑蒜雞湯米線」、養生之選有「懷舊藥膳雞湯米線」、至尊養顏有「花膠雞湯米線」,其他款式還有「酸辣雞湯米線」、「麻辣雞湯米線」、「黃椒雞湯米線」與「龍蝦雞湯米線」等,各有特色,豐儉由人。我最愛的則是店中的養顏首選「椰子雞湯米線」($46/午餐價)。這裡的米線大部分都是跟農米雞件的,農米雞既多,又肉嫩皮滑,確是不錯,除了農米雞件之外,這米線的配料還有冬菇、雲耳、枝竹、豆卜和時菜,都算豐富,不過這米線的靈魂就絕是對那喝得出沒有下味精,味道清甜可喜,讓人不禁一喝再喝的椰子雞湯,那些撒在雞件上的幼細椰絲,更有錦上添花的作用。在這兒吃米線是不包飲品的,熱飲要加兩元,凍飲要加四元,特飲的話,就要加八元,既然價錢相差不遠,就喝特飲好了。其實這兒的特飲都有幾多款,選擇不少,而我這天就點了「青檸樂」喝。這天天氣炎熱得很,一杯大大杯的「青檸樂」配以這店子超涼的冷氣,立刻讓我暑氣全消。可樂雖是百事,並非可口,但可樂罐上竟印有我喜歡的埃及球
其實這兒的特飲都有幾多款,選擇不少,而我這天就點了「青檸樂」喝。這天天氣炎熱得很,一杯大大杯的「青檸樂」配以這店子超涼的冷氣,立刻讓我暑氣全消。可樂雖是百事,並非可口,但可樂罐上竟印有我喜歡的埃及球王----效力我愛隊利物浦的穆罕默德 沙拿,就更讓我樂透了。
這店的小食其實也有很多款式,蠻吸引的,可惜這天只得我一個吃午餐,要是不只我一個的話,真想試試這兒的小食呢!
午餐
  • 椰子雞湯米線
2020-05-25 205 瀏覽
今日嘅屋企附近新開左間新嘅米線店,主打冇味精嘅米線,今日試咗佢個招牌椰子雞湯米線幾好食,真係食得出冇味精同埋純雞湯,剛剛開業裝修都幾靚,上菜時間都算快,同埋佢個小食黑蒜雞翼幾吸引,因為平時我對黑蒜冇乜好感不過見朋友話想食所以就試咗,加上睇咗佢嘅簡介見到黑蒜係好有營養嘅嘢就覺得可以值得一試,點知真係有意外驚喜,我諗佢真係改變左我對黑蒜嘅睇法,下次有啲想試佢嘅藥膳雞湯米線,我見佢其他分店嘅留言都幾有好評,下次會再幫襯。
椰子雞湯米線
椰子雞湯米線
  • 黑金雞翼
2020-05-24 120 瀏覽
下午茶雞湯米線....米線半熟又硬.....湯底又淡根本食唔到,最後都係食左小小放棄唔食....跟餐叫左杯凍咖啡奶多到飲唔到有咖啡味....呢間野食一次夠決定以後唔幫襯.....
下午茶雞湯米線....
米線半熟又硬.....
湯底又淡
根本食唔到,最後都係食左小小放棄唔食....
跟餐叫左杯凍咖啡
奶多到飲唔到有咖啡味....
呢間野食一次夠
決定以後唔幫襯.....
下午茶椰子雞湯米線
凍咖啡