2024-05-31 353 瀏覽
💖 迷客夏 (屯門)✨屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-16b號鋪〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️作為 Mikesha嘅 Fans🙈知道佢有新嘢就梗係要去試吓啦🫶🏻😳,不過如果大家想食呢個手工麻糬仙草杯嘅話就要早啲去佢哋嘅分店🥲。因為好快就會賣晒,我捕左一段時間先買到😭-手工麻糬仙草杯🍨 $32手工嫩仙草、北海道米麻糬同3款手工配料🤩,我揀左手工芋圓🟣、蜜餞紅豆🫘同埋手工綠茶凍🍵。麻糬綿密細緻🤫,滑順入口。同仙草嘅清涼❄️完美結合。整體口感清爽而不膩。嫩滑Q彈嘅芋圓🟣係一大亮點❣️彈牙質地,加上外層淋上椰奶入口綿密濃郁,散發著濃郁嘅芋香😝紅豆🫘煮得恰到好處,軟糯滑溜👍🏻綠茶凍🍵嘅顏色翠綠欲滴☘️,入口即能感受到濃郁嘅抹茶香氣😍。細膩又滑溜、清涼又順口,整體好夾,唔會有任何膩感😚想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 迷客夏 (屯門)
✨屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-16b號鋪

-手工麻糬仙草杯🍨 $32

紅豆🫘煮得恰到好處,軟糯滑溜👍🏻

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-05-31
2024-07-28 270 瀏覽
Milksha全新原創飲品金鑽鳳梨椰椰爽推出左啦!!是次Milksha採用當季嘅台農17號金鑽鳳梨🍍甜度酸度平衡風味口感一流🤤鳳梨加椰汁打成Pina Colada風味嘅沙冰,層次同風味非常豐富,再加上任意揀自己鐘意嘅Topping(芝芝/優格/忌廉)令你一試難忘❣️我揀咗yogurt飲落酸酸甜甜,點解有啲似雞味飽嘅😍鐘意冰茶嘅可以選擇金鑽鳳梨冰茶❄️
2024-07-04 204 瀏覽
終於都試到呢個大熱嘅麻糬仙草杯勁多人排隊買超級驚喜!!! 麻糬好軟糯🩶而且估唔到同仙草咁夾喎我揀左紅豆, 煮到好淋⭕️仲揀左綠茶凍✅清清甜甜咁十分比十分佢呀!!!
終於都試到呢個大熱嘅麻糬仙草杯
勁多人排隊買
超級驚喜!!!
麻糬好軟糯🩶
而且估唔到同仙草咁夾喎
我揀左紅豆, 煮到好淋⭕️
仲揀左綠茶凍✅清清甜甜咁
十分比十分佢呀!!!

炎炎夏日吃甜品當然少不免知道最近有新品推出一直都很想試今日剛剛好經過見到仲有麻薯就點左兩杯仙草杯及一杯手搖飲品🧋「全天然自家製手作甜品」8款自家製手工配料每日門市新鮮製作:🌟手工麻署仙草杯 $32▪️一杯叫咗手工芋圓/白玉珍珠/手工綠茶凍一▪️另一杯叫咗手工芋圓/蜜餞紅豆心/手工綠茶凍🌟北海道米麻糬香濃有口感,仙草和綠茶凍口感冰凍嫩滑,芋圓和白玉珍珠煙韌,紅豆口感爽甜,配搭Milksha 專屬椰奶,整體層次十分豐富😋..
炎炎夏日吃甜品當然少不免
知道最近有新品推出一直都很想試
今日剛剛好經過見到仲有麻薯
就點左兩杯仙草杯及一杯手搖飲品🧋

「全天然自家製手作甜品
8款自家製手工配料每日門市新鮮製作:

🌟手工麻署仙草杯 $32

2024-06-09 143 瀏覽
早前得知迷客夏推出新品仙草杯,所以這天吃完午飯後便買來試一試。仙草杯有兩款手工仙草杯 + 四種配料 $28手工麻糬仙草杯 + 三種配料 $32這是選擇了手工麻糬仙草杯,米麻糬是來自日本北海道的糯米製成的,配料方便選擇了芋圓、紅豆及綠茶凍。麻糬仙草杯會另外跟一杯椰汁,椰汁香滑配仙草杯非常合襯,芋圓略嫌有點太甜。紅豆是仙草杯必備的一款配料,很不錯,綠茶凍清爽口感亦是一個不錯的選擇。米麻糬經常很快便售罄,建議有興趣吃的朋友可以早一點購買。上一次大約四至五時到店內已賣完。📍 迷客夏 Milksha全港各分店

仙草杯有兩款
手工仙草杯 + 四種配料 $28
手工麻糬仙草杯 + 三種配料 $32

📍 迷客夏 Milksha
全港各分店
外賣自取
Milksha有新搞作呀!全新自家製天然純手工甜品 #手工麻糬仙草杯 #手工仙草杯 經已上市!其中一款加埋麻糬添!不過麻糬每日係限量供應,有啲門市好快賣完,所以如果想食手工麻糬仙草杯呢就要早啲去喇~兩款甜品可隨意配搭8款自家製手工配料,我揀咗手工麻薯仙草杯入面已經有手工嫰仙草和北海道米麻糬,好煙韌mochi 💚配料可以自選3款☝🏻我選擇好天然蘆薈、手工芋圓、手工綠茶凍,再倒入Milksha專屬牛奶Greenfields及椰奶, 成個感覺好fresh同埋唔會好甜👅$32份量都ok極整體已經算唔錯喇😊
外賣自取
2024-05-15 124 瀏覽
Really bad experience👎🏻👎🏻👎🏻相信系屯門Vcity出沒開,都知道09:30pm、10:00pm左右,成個vcity商場都只剩返呢間舖頭買珍珠奶茶嘅飲品!咁我就叫咗兩杯飲品1. 呢杯芒果沙冰,我叫咗乳酪做Topping!可能太夜佢一杯乳酪唔夠貨,又懶得開一個新盒新乳酪俾我,個topping求其俾得少少就算😡😡😡連杯頂都去唔到!真係勁過分!好呃錢!如果唔夠貨就唔好賣!求其比得少少算,不如唔好比啦!直接同個客講話無貨!好過分!!!呢杯嘢我飲都冇飲過👇🏻 啲乳酪就係俾得咁少!離晒大譜
Really bad experience👎🏻👎🏻👎🏻

咁我就叫咗兩杯飲品
呢杯嘢我飲都冇飲過👇🏻 啲乳酪就係俾得咁少!離晒大譜
  • 沒有
2024-05-14 88 瀏覽
✨芝士奶蓋綠茶(無糖)估唔到no sugar都好好飲🫢🫢綠茶嘅味道唔苦澀,仲帶有茉莉花香味🌸。而奶蓋好creamy,味道係微鹹 帶有甜味+重奶酪味,整杯都幾好飲~
✨芝士奶蓋綠茶(無糖)
2024-04-20
下午茶
2024-03-09 162 瀏覽
好睇又好飲❤️巨峰葡萄🍇芝芝杯飲料有好多提子果肉系入面,清爽得嚟有咬口🫶🏻沙冰口感冰冰涼涼🧊再配上咸香嘅芝士奶蓋🥛簡直一絕👍🏻脆脆可可伯爵茶凍☕️芝芝濃郁幼滑嘅朱古力🍫沙冰配上清爽既伯爵茶☕️凍就好似一啖沙冰一啖啫喱咁,口感幾得意由於有茶凍既關系,飲哂成杯都唔會覺太膩
好睇又好飲❤️

巨峰葡萄🍇芝芝

脆脆可可伯爵茶凍☕️芝芝
由於有茶凍既關系,飲哂成杯都唔會覺太膩
2023-08-26 351 瀏覽
夏日炎炎🌞最好就係冰一冰佢我個人比較貪心最好又靚又好飲 港女愛打卡丫嘛😂巨峰葡萄芝芝🍇呢杯野有好多提子果肉系入面,清爽有咬口沙冰口感 冰冰涼涼實在太襯夏天再配上咸香既芝士奶蓋 簡直-絕脆脆可可伯爵茶凍芝芝🫘濃郁幼滑既朱古力沙冰配上清爽既伯爵茶凍好似一啖沙冰一啖啫喱咁,口感幾得意由於有茶凍既關系,飲哂成杯都唔會太漏#milksha #迷客夏
夏日炎炎🌞最好就係冰一冰佢
我個人比較貪心
最好又靚又好飲
港女愛打卡丫嘛😂
巨峰葡萄芝芝🍇
呢杯野有好多提子果肉系入面,清爽有咬口
沙冰口感 冰冰涼涼實在太襯夏天
再配上咸香既芝士奶蓋 簡直-絕
脆脆可可伯爵茶凍芝芝🫘
濃郁幼滑既朱古力沙冰配上清爽既伯爵茶凍
好似一啖沙冰一啖啫喱咁,口感幾得意
由於有茶凍既關系,飲哂成杯都唔會太漏
#milksha #迷客夏
2023-08-15 245 瀏覽
今年嘅夏天 日日都熱辣辣🔥一杯手搖沙冰🧊確實係🏖️消暑解渴嘅好方法😌台灣過江龍🐮𝕄𝕚𝕝𝕜𝕤𝕙𝕒迷客夏 分店眾多 主打多款特色手搖飲品🥤招牌大甲芋頭鮮奶同山米麻糬芋泥鮮奶🥛更係大受歡迎之選🤍今次試吓新上市 🍇巨峰葡萄優格🥤$47用上新鮮台灣直送巨峰葡萄打成嘅沙冰 唔會太甜 巨峰葡萄 🍇 果味濃 入面仲有少少果肉 飲落更有層次感 上層鋪上𝒫𝓁𝒶𝒾𝓃 𝒴𝑜𝑔𝓊𝓇𝓉兩樣夾埋酸酸甜甜 好ℳ𝒶𝓉𝒸𝒽 每一啖都透心涼🩷💛 Milksha 迷客夏 @milkshahk 📍屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-16b號舖📍銅鑼灣利園山道17號地舖📍旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心地下12號舖📍荃灣大河道98號如心廣場二期1樓111號舖📍尖沙咀加拿分道18號恒生尖沙咀大廈地下1號📍將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓303號📍將軍澳培成路15號連理街1樓103-104號舖📍九龍塘達之路80號又一城MTR樓MTR-05號舖Taste內📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期L1層11號舖📍黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下LG層LG3號舖📍馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓
今年嘅夏天 日日都熱辣辣🔥

📍將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓303號
📍將軍澳培成路15號連理街1樓103-104號舖
📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期L1層11號舖
📍黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下LG層LG3號舖
📍馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2004號

#Milksha #迷客夏 #大甲芋頭鮮奶 #茶社 #手搖飲品 #台灣手搖飲品 #芝士奶蓋 #牧場鮮奶 #台式飲品 #打卡 #屯門 #屯門美食 #相機食先 #良心小店 #食好西 #hkig #Tuenmun #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #hkblogger #hkbloggerlife
🍇巨峰葡萄優格🥤$47
🍇巨峰葡萄優格🥤$47
2023-08-10 161 瀏覽
🔥好味指數:8/10.估唔到milksha不經不覺已經五周年啦🥳🥳咁耐以來水準都仍然無變絕對值得支持😙.🍇巨峰葡萄芝芝 $47台灣直送巨峰葡萄飲落去粒粒果肉 夠哂清新🥳😙仲配上芝士奶蓋 極creamy🤤🤤.🥭多芒yogurt $46芒果沙冰配上面層厚厚的yogurt濃厚滋味酸酸甜甜的芒果汁與yogurt 相配合夏日清新必選😆
🔥好味指數:8/10

酸酸甜甜的芒果汁
與yogurt 相配合
夏日清新必選😆
2023-08-06 95 瀏覽
🧋仙草手炒黑糖鮮奶 $32黑糖鮮奶唔會太甜,飲落去好順滑~仙草滑溜溜,同黑糖鮮奶都好夾呢⭐️🧋脆脆可可伯爵茶凍忌廉 $46可可味濃,而伯爵茶味又出奇地出!底有啲茶凍係到,加上佢係沙冰,口感一流~~

🧋仙草手炒黑糖鮮奶 $32

🧋脆脆可可伯爵茶凍忌廉 $46

《飲食推介》 天氣咁熱, 緊係要飲返杯台式飲品啦🥤今日試左迷客夏Milksha @milkshahk 嘅飲品, 我同屋企人試飲左全店熱門排行榜Top 4同Top 6嘅飲品😋呀女都飲到講yummy yummy👍🏻Top4️⃣ 多芒優格用左成隻芒果打成沙冰, 咁熱嘅天氣飲左佢真係暑氣全消, 面頭仲加左大量greek yogurt 🤩勁正!Top6️⃣ 柳丁綠茶🍊淡淡嘅綠茶加入好fresh嘅柳丁汁, 解渴no.1
《飲食推介》

Top4️⃣ 多芒優格

Top6️⃣ 柳丁綠茶🍊
淡淡嘅綠茶加入好fresh嘅柳丁汁, 解渴no.1

多芒優格及柳丁綠茶
柳丁綠茶
30 分鐘 (外賣自取)
2023-07-29 65 瀏覽
📍 迷客夏 Milksha(屯門)台灣過江龍 #迷客夏 ,店舖招牌有隻牛,好特別,所以諗都唔諗,就叫左杯有關於鮮奶飲品🥤❣️ 店鋪每日堅持現場蒸、煮、炒、熬各種配料,手工製作出嚟嘅芋頭、黑糖、米麻糬、洛神、冬瓜、茶凍、草莓Coulis、仙草、奶蓋先至係最原始嘅風味❣️🔸 宇治抹茶鮮奶使用日本丸久小山園抹茶🍵沖成,熱綠茶口感令人柔和舒服,超濃郁唔苦澀,鮮奶口感更香更濃,充滿豐富嘅奶香味,珍珠煙靭Q彈,正👍🔸 冰糖洛神梅飲起嚟唔會好酸,但仍然帶着酸酸甜甜的味道,特別開胃,而且佢嘅好處多的是~可以降血脂,減肥減脂,美容,女士們就岩哂啦🙋🏻‍♀️

📍 迷客夏 Milksha(屯門)

🔸 宇治抹茶鮮奶

🔸 冰糖洛神梅