2022-12-23 193 瀏覽
This bubble tea shop is having more and more branch and I finally buy one in here!! I tried the oat milk tea which is a new product I guess. Quite nice !!
2022-12-15 181 瀏覽
小編最愛台式飲品店🤍-💛黃色商家-小編同朋友係旺角行街嘅時候見到milksha出咗新嘅燕麥奶系列,所以叫咗杯嚟試😙-🍵宇治抹茶燕麥奶 ($40)燕麥奶嘅奶味一樣好香好濃,配上香濃嘅綠茶,甜度適中之餘暖笠笠,飲落都好有飽足感,幾推薦大家試吓🫡同埋市面上冇乜台式飲品店有得升級做燕麥奶,所以幾特別🤩呢間好多地方都有分店,而且其他款式都好好飲,小編特別鍾意飲佢哋嘅大甲芋頭鮮奶😚得閒經過一定要試吓杯燕麥奶!-味道 9/10回頭值 9/10總評 9/10😋🫶🏻人均消費 $40💰-📍 迷客夏 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心地下12號舖(其他分店:銅鑼灣利園山道17號地舖荃灣大河道98號如心廣場二期1樓111號舖將軍澳康城路1號The LOHAS3樓303號舖尖沙咀加拿分道18號恒生尖沙咀大廈地下1號舖九龍塘達之路80號又一城MTR層MTR05號舖Taste內馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2004號舖東涌達東路20號東薈城B1-B10號舖Taste 內將軍澳培成路15號連理街1樓103-104號舖屯門屯門鄉事會路83號V CityL1層16B號舖)#米食旺角 #米食銅
小編最愛台式飲品店🤍
💛黃色商家
🍵宇治抹茶燕麥奶 ($40)
同埋市面上冇乜台式飲品店有得升級做燕麥奶,所以幾特別🤩

味道 9/10
尖沙咀加拿分道18號恒生尖沙咀大廈地下1號舖
九龍塘達之路80號又一城MTR層MTR05號舖Taste內
東涌達東路20號東薈城B1-B10號舖Taste 內
將軍澳培成路15號連理街1樓103-104號舖
屯門屯門鄉事會路83號V CityL1層16B號舖)

#米食旺角 #米食銅鑼灣 #米食荃灣 #米食康城 #米食尖沙咀 #米食九龍塘 #米食馬鞍山 #米食東涌 #米食將軍澳 #米食屯門 #美食
#hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
外賣自取
$40 (其他)
2022-12-15 141 瀏覽
(ᵒ̴̷͈ᗨᵒ̴̶̷͈ )✧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈飲珍珠奶茶也可以更健康✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈咖啡迷都一定會認識Oatly的燕麥奶🤤最近就推出了專為奶茶度身訂造的Tea Master茶飲店Milksha還是全港首間可以品嚐Oatly Tea Master 呢~對牛奶敏感的又可以有更多選擇了🧋┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜宇治抹茶珍珠燕麥奶 $45 (4/5)只需+$6便可以升級為燕麥奶除了抹茶口味,伯爵/綠茶/烏龍/芋頭奶綠焙茶/法芙娜可可同樣可以升級🤍這款燕麥奶茶味道比牛奶更滑更香醇口感會比牛奶濃稠,也有淡淡的燕麥香珍珠Q彈好吃,入口更加有層次🫶🏻個人很愛這個口感😳感覺也比牛奶更健康而且非常飽肚🤣┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig@cheri_foodiary
(ᵒ̴̷͈ᗨᵒ̴̶̷͈ )✧
飲珍珠奶茶也可以更健康✨
咖啡迷都一定會認識Oatly的燕麥奶🤤
最近就推出了專為奶茶度身訂造的Tea Master
對牛奶敏感的又可以有更多選擇了🧋

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜宇治抹茶珍珠燕麥奶 $45 (4/5)
只需+$6便可以升級為燕麥奶
除了抹茶口味,伯爵/綠茶/烏龍/芋頭奶綠
焙茶/法芙娜可可同樣可以升級🤍

這款燕麥奶茶味道比牛奶更滑更香醇
口感會比牛奶濃稠,也有淡淡的燕麥香
珍珠Q彈好吃,入口更加有層次🫶🏻

個人很愛這個口感😳
感覺也比牛奶更健康而且非常飽肚🤣

Ig@cheri_foodiary
— #cowcow旺角 #cowcow手搖唔知呢度有無鍾意飲鮮奶茶但又有乳糖不耐症嘅朋友呢?姐係飲親鮮奶都會肚痛嘅人我諗呢類朋友仔有時候都會去試吓用其他奶類代替鮮奶去沖嘢飲但往往飲落效果都唔係幾好( ߹꒳​߹ )前兩日我飲到一杯用燕麥奶沖嘅抹茶係用咗綠色嘅oatly去沖泡嘅而呢枝綠色嘅燕麥奶係專登為咗沖珍珠奶茶而製造叫做tea master- ̗̀ ෆ( ˶'ᵕ'˶)ෆ ̖́-用佢炮製嘅飲品可以話係完美還原鮮奶嘅口感同味道如果想飲鮮奶而又飲唔到嘅朋友可以去試吓• ───── ✾ ───── •𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 :⧐宇治抹茶燕麥奶 | $40• ───── ✾ ───── •不過建議大家如果係飲抹茶嘅時候揀番走甜因為可能本身燕麥奶同抹茶粉都有一定嘅甜度所以即使我揀咗微甜都仲覺得有少少甜下次會揀返走甜(*˙˘˙*)ஐ♡ ••┈┈┈┈┈┈┈┈•• ♡📝評分味道 𝟺 / 𝟻環境 𝟺 / 𝟻服務 𝟺 / 𝟻衛生 𝟺 / 𝟻抵食 𝟺 / 𝟻♡ ••┈┈┈┈┈┈┈┈•• ♡ 📍迷客夏 (百寶利商業中心) (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心地下12號舖
— #cowcow旺角 #cowcow手搖
唔知呢度有無鍾意飲鮮奶茶
但又有乳糖不耐症嘅朋友呢?
姐係飲親鮮奶都會肚痛嘅人
我諗呢類朋友仔有時候都會去試吓
用其他奶類代替鮮奶去沖嘢飲
但往往飲落效果都唔係幾好( ߹꒳​߹ )

前兩日我飲到一杯用燕麥奶沖嘅抹茶

服務 𝟺 / 𝟻
衛生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟺 / 𝟻
♡ ••┈┈┈┈┈┈┈┈•• ♡

📍迷客夏 (百寶利商業中心) (旺角)
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心地下12號舖

2022-12-04
15 分鐘 (堂食)
又嚟飲迷客夏嘅新品喇🤩佢地最新推出左燕麥奶茶🧋之前佢地用Barista嗰款已經試過 好正😍但綠色呢款Tea Master 係專為奶茶度身訂造💚全香港第一間茶飲店率先用☝🏻100%還原鮮奶茶嘅味道💯.📌大甲芋頭綠茶拿鐵 $32心情差 一杯肥仔珍奶 要有‼️平時去天仁 一定係飲香芋鮮奶綠🥹迷客夏而家仲有得+$6轉燕麥奶🥛茉莉綠茶茶底好清香🍵燕麥奶出奇地做到奶嘅醇厚 口感又順滑 仲有淡淡燕麥香🌾比起牛奶 我更鍾意燕麥奶 完全係乳糖不耐症人士嘅福音❣️大甲芋頭果然係靚野 芋香十足🇹🇼鍾意佢唔會整到好溶爛 有芋泥嘅綿密又同時有芋頭嘅顆粒感💜白珍珠+$5 好煙韌 蜂蜜味仲好濃郁清甜🍯比起黑糖珍珠 呢個天然冇加色素白珍珠更健康 又好食🤤

📌大甲芋頭綠茶拿鐵 $32
大甲芋頭綠茶拿鐵
🍇巨峰葡萄芝芝 $46 甜度冰度固定 (6/10) 提子味好濃好出,不過太甜,有啲假,應該係用咗濃縮果汁?好彩食到有一粒份量嘅提子果肉😂不過唔係用新鮮生果打嘅話真係有啲太貴啦,唔值得一試,同埋呢比平時嗰啲鮮果查冰細杯😂芝士奶蓋質感好濃厚,芝士味好香,好重芝士味,微甜,奶蓋好好食!推薦指數: 6/10$46飲多一杯嘢就算啦,真係唔太值得,同埋比起一般茶飲都比較細杯,除咗奶蓋比較出色之外都係一般,冇乜誠意😂個分係比個奶蓋🙂
🍇巨峰葡萄芝芝 $46 甜度冰度固定 (6/10)

推薦指數: 6/10
2022-08-25 310 瀏覽
次次路過都甘多人排隊買 如此懶既我 一般都懶得等但今日lunch hour路過 竟然無人排隊!!!  OOOOOOOOOH my god!即刻叫左杯 "草莓麻糬鮮奶" 之前係IG見到 一直都好想試咖啦!可惜遲遲都無機會 但今日就俾我順路買到! 哈哈哈 拎走既時候 係笑住走!!!!!呢間有好多5同款式又特別既飲料提供選擇不定時都會有新品推出 ! 唔錯唔錯 可以試新野!講返呢杯 $41 "草莓麻糬鮮奶"  要跟返指示飲用前需要攪拌!草莓鮮奶味道好正~ 絕對5係果種草莓咳藥水味!!!而麻糬"煙煙靭靭"  So Gooooooooood! 只係價錢略貴 差唔多可以食到個Lunch了
次次路過都甘多人排隊買 如此懶既我 一般都懶得等

可惜遲遲都無機會 但今日就俾我順路買到! 哈哈哈
拎走既時候 係笑住走!!!!!

呢間有好多5同款式又特別既飲料提供選擇
不定時都會有新品推出 ! 唔錯唔錯 可以試新野!

草莓鮮奶味道好正~ 絕對5係果種草莓咳藥水味!!!
草莓麻糬鮮奶
2022-08-18
10 分鐘 (外賣自取)
草莓麻糬鮮奶
2022-08-17 198 瀏覽
第一次飲milksha就簡咗龍眼椰椰,杯嘢可以配兩款配料(蘆薈/仙草/芋圓),我就簡咗仙草同芋圓。成杯嘅味道好唔夾,亦都冇龍眼肉食,$4x一杯確實令人失望。下次叫返奶茶算啦!
每次 @milkshahk 出新品都會欲欲想試鸯 今次呢個巨峰提子系列,真係好吸引,用上黎自台灣既巨峰提子打造出3杯飲品,分別係巨峰葡萄芝芝、巨峰葡萄優格同埋巨峰葡萄冰茶 😍今次試左巨峰葡萄優格 下面既互峰葡萄冰沙果香濃郁,仲飲到果肉,茶底亦好清香,上面嗰層厚 plain yogurt酸酸地同巨峰提子怡到好處,而且yogurt亦健康啲!成個配搭真係好夏日,最近日日都酷熱,飲完之後真係好解渴 🥰聽講巨峰葡萄芝芝層芝士奶蓋都好出色,下次經過又試下先 🙈

2022-07-30 244 瀏覽
飲咗新出嘅巨峰葡萄優格✨都不錯呀巨峰葡萄本新果香甜美加埋偏酸嘅Plain Yogurt,第一啖入口會飲到厚實嘅Plain Yogurt,之後再散發甜美同清涼冰爽口感🤤
2022-07-12 289 瀏覽
📍旺角 迷客夏  大甲芋頭鮮奶 $𝟑𝟑 .飲品甜度固定,但飲落都唔算好甜,而且鮮奶都香味十足☺️ 但芋頭茸略嫌唔夠綿滑,比較多碎粒狀芋頭,適合鍾意飲嘢同時有野嚼下嘅朋友🤣 身為芋頭控就希望芋茸份量可以多啲,不過一杯飲完都好有飽腹感,建議同𝐟𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞慢慢飲
📍旺角 迷客夏
大甲芋頭鮮奶 $𝟑𝟑

大甲芋頭鮮奶
2022-07-04
10 分鐘 (堂食)
大甲芋頭鮮奶
-唔堂食掃街系列-最近見到Milksha出左3款草莓新飲品🍓法式草莓鮮奶😃法式草莓綠茶拿鐵😆草莓麻糬茶凍鮮奶(去冰限定)☺️-本身諗住試草莓麻糬茶凍鮮奶,點知大約夜晚6點幾就賣曬,so sad😢 如果想試的朋友 要早點去買😗-最後就揀左法式草莓綠茶拿鐵($32)(微甜 微冰) 本身唔太鍾意士多啤梨味飲品😜因為驚會飲到有藥水味假味🙈但估唔到依杯飲落士多啤梨味唔假🤭士多啤梨味幾濃,顏色偏深😚綠茶味無士多啤梨味咁突出😍整體味道幾fresh,岩曬夏天飲❤️-Name🏠: 迷客夏 MilkshaLocation📌: 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心地下12號舖(港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘)價錢💰: 法式草莓綠茶拿鐵($32)

唔堂食
掃街系列
最近見到Milksha出左3款草莓新飲品🍓
法式草莓鮮奶😃
法式草莓綠茶拿鐵😆
草莓麻糬茶凍鮮奶(去冰限定)☺️
如果想試的朋友 要早點去買😗
最後就揀左法式草莓綠茶拿鐵($32)
(微甜 微冰)
本身唔太鍾意士多啤梨味飲品😜
因為驚會飲到有藥水味假味🙈
但估唔到依杯飲落士多啤梨味唔假🤭
士多啤梨味幾濃,顏色偏深😚
綠茶味無士多啤梨味咁突出😍
整體味道幾fresh,岩曬夏天飲❤️
法式草莓綠茶拿鐵

Name🏠: 迷客夏 Milksha
價錢💰: 法式草莓綠茶拿鐵($32)
法式草莓綠茶拿鐵
2022-06-10 166 瀏覽
見到好多人大推就去try try 叫咗芋泥鮮奶 甜度冇得揀 但係勁勁勁勁甜 甜到想放棄杯嘢飲 勁失望 但後尾去尖沙咀再飲過就好正常好好味 覺得係店主重手咗 希望店員可以再做好啲thx
2022-06-10 136 瀏覽
想分享返近排飲左兩次,呢兩次都係經外賣app送貨。。。所以價錢會平平常貴左,第一次飲見到呢杯脆脆可可伯爵芝芝要50蚊,緊係試下有咩特別啦⋯⋯嘩…….一試停唔到口,佢好濃既朱古力🍫同有果仁,味到好夾,加上層芝芝好特別,係固體,好似奶凍咁,飲落有唔同口感👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻今日再試埋呢杯,唔同既位係用忌廉才替芝芝,價錢一樣呀佢都好好飲既,不過兩者選擇我會揀返芝芝,呢兩杯如果係朱古力愛好者,切勿錯過😊

脆脆可可伯爵芝芝要50蚊,緊係試下有咩特別啦⋯⋯

今日再試埋呢杯,唔同既位係用忌廉才替芝芝,價錢一樣呀
Milksha又有新推出既全天然手作啦🎉今次係自家製法式手工草莓系列🍓有齊三款飲品:❇️法式草莓鮮奶❇️法式草莓綠茶拿鐵❇️草莓麻糬茶凍鮮奶新鮮呈現法式草莓風味,款款都好吸引‼️WEEKEND下就到旺角店大排長龍,見好多人都試呢款新出既自家製手作😆最後揀咗草莓麻糬茶凍鮮奶💡有齊法式草莓Coulis、米麻糬同埋綠茶凍,全部都係100%人手即場烹煮製作,好有誠意💝飲品以傳統法式烹煮草莓製作成果醬,所以飲落草莓味道會特別濃郁🌟米麻糬用糯米打成米漿再烹煮而成,食落米香十足,口感煙煙韌韌,好得意🤪最底仲有手工綠茶凍,特別選用茉香綠茶製作,淡淡茶香,清爽又帶點回甘😍
Milksha又有新推出既全天然手作啦🎉

今次係自家製法式手工草莓系列🍓

有齊三款飲品:
❇️法式草莓鮮奶
❇️法式草莓綠茶拿鐵
❇️草莓麻糬茶凍鮮奶
新鮮呈現法式草莓風味,款款都好吸引‼️

WEEKEND下就到旺角店大排長龍,
見好多人都試呢款新出既自家製手作😆

最後揀咗草莓麻糬茶凍鮮奶💡
有齊法式草莓Coulis、米麻糬同埋綠茶凍,
全部都係100%人手即場烹煮製作,好有誠意💝

飲品以傳統法式烹煮草莓製作成果醬,
所以飲落草莓味道會特別濃郁🌟

米麻糬用糯米打成米漿再烹煮而成,
食落米香十足,口感煙煙韌韌,好得意🤪

最底仲有手工綠茶凍,特別選用茉香綠茶製作,
淡淡茶香,清爽又帶點回甘😍

2022-04-30
下午茶