2024-02-27 947 瀏覽
見到「那個」新開,就去買外賣喇!諗住打電話去落定單先,無人聽😅 行到入鋪頭想買外賣,又要自己掃code!掃完仲要等職員得閒過黎幫你收錢;野食先開始整😅😅連埋等野食既時間超過45分鐘~聽到隔離個姨姨講話佢等左一個鐘,但職員當時同佢講15分鐘有🥲 !滷排骨飯🌟🌟個盒出面癡住飯,盒面又好油,未打開已經扣晒分!滷排骨個味認真麻麻地!勝在有啲粉絲配菜加返啲分鹽酥雞飯🌟🌟🌟個味係唔差既,不過$70得三舊雞件仲要等45分鐘的話,就肯定唔會再有下次!
見到「那個」新開,就去買外賣喇!
諗住打電話去落定單先,無人聽😅
行到入鋪頭想買外賣,又要自己掃code!

滷排骨飯🌟🌟
勝在有啲粉絲配菜加返啲分

鹽酥雞飯🌟🌟🌟
45 分鐘 (外賣自取)
2024-02-25 909 瀏覽
見大埔又開咗一間台灣菜式嘅, 裝修又好似唔錯, 門口又好似有人排下隊咁樣, 心諗應該唔會太差, 好啦一坐低望下餐牌, 食物選擇都算多, 價錢都係咁上下, 咁就嗌咗一個鹽酥雞扒乾拌麵, 一嚟到碗麵個樣唔錯, 但見雞扒啲顏色唔多精神, 九乘九都係油溫唔啱, 加上時間唔啱, 咁都唔理佢啦應該唔會差得去邊, 食咗啖麵先,口感ok, 跟住食下個主角,一咬落去硬到石頭咁, 再跟住完全冇味, 其實都唔知依家啲師傅有冇食過自己煮出嚟嘅嘢。只可以講超級難食, 跟住侍應話可以加曬檯面啲粉去調味, 我都唔知佢係未瞓醒定求其答。 不過睇返其他分店嘅差評, 原來好多都話係冇味道好難食。最奇怪就佢枱面啲粉又係冇味道。但好心佢哋真係試過曬自己煮出嚟嘅作品先至好賣街。唔好等啲消費者貼錢買難受呢間又係一次過永無下次乾脆快啲執咗佢騰空個位比其他有心人開

最奇怪就佢枱面啲粉又係冇味道。
但好心佢哋真係試過曬自己煮出嚟嘅作品先至好賣街。
唔好等啲消費者貼錢買難受

呢間又係一次過永無下次

乾脆快啲執咗佢騰空個位比其他有心人開
香酥雞扒伴面
2024-02-17 934 瀏覽
都系缘份嚟的,路過唔同坐標的《那個》,始終系街角路遇上,都系有點難以相信,尤奇是那一刻,非常順利入座。有別其他《 那個》,大埔店員是有禮貌的,希望佢不只試業成功,可以進註,令大家有多一個台菜選擇。《那個》的滷排骨系唔會令人失望的,因為佢的份量同味道都令人好滿意,配菜粉絲粟米亦好出色。加配的墨魚條也不錯,自由加粉,那有不歡喜?!基於試業,飲品選擇就比其他分店少。但環顧四周,黑糖台奶茶己是風靡之選,相信我這柸翠花加愛玉就是另類之選。

2024-02-17 579 瀏覽
第一次忍唔住寫食評,叫外賣買3個餐,送得兩個餐,打左成粒鐘電話都唔聽,想退錢/拎返份飯都唔得! 出餐時間又慢!叫外賣時大家諗清楚!味道方便,普普通通,唔會有下次!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2024-02-17
30 分鐘 (外賣自取)