❤️‍🔥❤️‍🔥 超級無敵爆推薦💚💚全港唯1⃣️開心果醬格仔餅❤️‍🔥❤️‍🔥 唔試會後悔致死系列🥹拉➡️到最後睇menu🐭 米奇老豬Vol. 230 🐷[醉香小食雞蛋仔]自從北角四眼妹美食屋結業之後老豬就無再喺市面上搵到可以同佢地媲美嘅開心果格仔餅 🥲(⬆️ 詳細食評可以噤 #米奇老豬_窩夫班戟 睇返 Vol. 2)雖然Vol. 207介紹過嘅潮食已經比我搵到接近天堂嘅味道 😇但係開心果控始終都係念念不忘~有次經過尖沙嘴老豬嘅金睛火眼捕捉到呢間醉香小食雞蛋仔menu上面竟然出現開心果😍😍所以一秒都無猶豫 直接order左!食完之後呢間直接成為格仔餅榜榜首 🧇Sorry 潮食 我要移情別戀啦 🤭.🐖🐖《開心果碎醬格仔餅》🐖🐖💰$35💰大家睇片同相都見到店員搽醬係毫不吝嗇每一啖都勁多醬開心果醬嘅味同當年四眼妹果個係一模一樣嘅 🤩🤩雖然個醬係有加到糖同奶 (即係成份唔係100%開心果)但開心果味好濃 仲有幾多開心果碎 💚而且完全唔會過甜 質地都算杰身所以就算打直食都會流到成個袋都係 😂我敢保證開心果控一定會大❣️滿❣️足❣️扣左0.1分係因為四眼妹果個有再額外溝多d開心果碎碎入個醬到🤪貪心的我 🤫唔單止個開心果
拉➡️到最後睇menu

🐭 米奇老豬Vol. 230 🐷
[醉香小食雞蛋仔]
自從北角四眼妹美食屋結業之後
老豬就無再喺市面上搵到可以同佢地媲美嘅開心果格仔餅 🥲
但係開心果控始終都係念念不忘~
有次經過尖沙嘴
所以一秒都無猶豫 直接order左!
食完之後呢間直接成為格仔餅榜榜首 🧇
Sorry 潮食 我要移情別戀啦 🤭
🐖🐖《開心果碎醬格仔餅》🐖🐖
💰$35💰
大家睇片同相都見到店員搽醬係毫不吝嗇
每一啖都勁多醬
開心果醬嘅味同當年四眼妹果個係一模一樣嘅 🤩🤩
雖然個醬係有加到糖同奶 (即係成份唔係100%開心果)
但開心果味好濃 仲有幾多開心果碎 💚

食食下仲覺得有窩子嘅麻糬窩夫嘅影子 😍
大家睇下個切面就見到個芯係微透明
唔係好似平時果d雞蛋糕texture咁
而係煙煙韌韌㗎 🤤🤤
呢個餅底完勝四眼妹!
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:9.9/10
服務:9/10 (當日喺尖沙嘴舖同姐姐講話我想拍片同影相,佢仲邀請我入去添,一路整一路傾計,勁有人情味 ❤️)
環境:N/A
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (一定絕對會!)
📍 醉愛小食雞蛋仔📍
尖沙咀加拿分道8-12號地舖12,GA號