新蒲崗隱藏咗好多美食呢間主打米線嘅餐廳原來晚市有烤魚套餐趁放假 帶埋最愛食魚嘅爸爸一齊嚟原條烤魚有四種口味選擇仲推出三重優惠▫️半價烤魚▫️Follow餐廳送郊外油菜或火鍋生菜▫️加一蚊無限添飲檸檬茶三種優惠都好吸引✨泡椒湯底原條鉗魚真係幾大條無細骨.啖啖肉好嫩滑湯底愈滾愈濃郁仲可以追加火鍋配菜 同 小食▫️鮮枝竹▫️特爽墨魚丸▫️米線✨紅油豬耳豬耳好爽口配上洋蔥.茜芹.紅椒.芝麻特別惹味✨招牌金仔米線豐富口感嘅豬頸肉加上惹味嘅肉碎份量滿滿好足料今餐烤魚有半價優惠.埋單都超抵食難怪經常坐滿食客原來有推出盆菜有十幾款配料7日前預訂仲有早鳥優惠新年同家人拜年聚會 就啱哂喇
新蒲崗隱藏咗好多美食

7日前預訂仲有早鳥優惠
新年同家人拜年聚會 就啱哂喇
2024-01-27
2024-01-23 71 瀏覽
今日收工後係屋企附近食烤魚😍好耐冇食過烤魚啦,最近天氣又凍返最適合食烤魚😋*****🐟蔥燒味烤魚 半價 $144見依家烤魚有半價優惠好抵😍😍叫左呢個蔥燒味嘅,佢係用左鉗魚,肉質鮮甜好好味架😋🐔泡椒鳳爪 $33泡椒鳳爪好正宗!不過就偏辣🌶️食得辣就好過癮!🍼椒鹽玉子豆腐 $25玉子豆腐金黃香酥,外脆內滑🥰好正!🥤凍咸檸檬七喜 $20🧊冰底 $2*****

*****

🐟蔥燒味烤魚 半價 $144

🐔泡椒鳳爪 $33

泡椒鳳爪好正宗!不過就偏辣🌶️食得辣就好過癮!

🍼椒鹽玉子豆腐 $25

玉子豆腐金黃香酥,外脆內滑🥰好正!

🥤凍咸檸檬七喜 $20
🧊冰底 $2

*****

2024-01-19
  • 烤魚
2024-01-20 28 瀏覽
這間餐廳是新開、主打烤魚和雞煲,因為新開張,最近還做半價烤魚優惠🤩🤩🤩大大條超抵食😙最平$144食到,另外餐廳還有追蹤送油菜或生菜,加一蚊無限添飲檸檬茶.💠蔥燒味烤魚 $144烤魚外酥內嫩,魚肉質地細緻。內部的肉鮮嫩飽滿。蔥燒醬汁的味道很香濃,魚肉完全吸收.另外再自已加了紅薯粉和菜打邊爐,紅薯粉也相當入味.💠蒜泥韭菜餸子 $28有辛辣和濃郁的蒜香味,韭菜有清爽的口感,皮滑餡正💠雞絲粉皮 $38味道清淡,口感滑嫩,粉皮的質地柔軟,雞絲帶有一定的嚼勁,不會過於油膩或重口味 👍🏻👍🏻
,加一蚊無限添飲檸檬茶.

💠蔥燒味烤魚 $144

💠蒜泥韭菜餸子 $28
有辛辣和濃郁的蒜香味,韭菜有清爽的口感,皮滑餡正

💠雞絲粉皮 $38
2024-01-18 67 瀏覽
中伏!中伏!話說今日中午同同事食飯,見佢新開張裝修又幾好,唸住去試下,我地叫左蔥油雞飯和酸菜肉燥雞翼飯,等左3分鐘,兩碟飯送到,第一眼望碟蔥油雞賣相可以,但當我用手摸隻碟時!隻碟好涷......用來成碟蔥油雞係涷???😮我當時即刻問阿姐,點解係涷?阿姐話係涷,我話咁涷點樣食???我即時要求佢地幫我加熱,點知阿姐竟然話佢地唔會加熱,阿姐話可以比杯熱水我自己浸熱D雞???😯我即時O嘴😯? 唔係哇?我即叫經理埋論!我話碟蔥油雞好涷完全食唔到?我話直請岩岩雪櫃攞出嚟咁涷!個經理竟然話佢地蔥油雞係涷食,我反間佢你地點解餐牌唔註明係涷食?你地又冇寫明好誤導人,已經<違反商品條例>個經理先話同我攞返廚房加熱,咁我見佢識做,我就等下,點知過左5分鐘,阿姐攞返碟蔥油雞出嚟,我真係好想講粗口!🤬碟蔥油雞都係涷,又話同我加熱??我唔想再問佢地,全部人都唔係做生意,我即刻走人,行去收銀影底佢地BR,保留追究權利!絕冇下次!
2024-01-18
3 分鐘 (堂食)
  • 蔥油雞飯
2024-01-10 101 瀏覽
用餐時間(2:28pm tea)wo!正嘢 for more food info🐒 支持我哋發掘更多美食 😋以前好鍾意食佢個午餐咖喱豬扒飯,個咖喱香味濃郁,今次下午茶試吓個米線。下午茶2:00pm🌅開始幾正。佢有得米線自由配唔同配料,都係一般米線舖啲配料,冇咩特別🤷🏾‍♂️。簡單叫咗個招牌金仔米線(配金仔湯)湯底個味好似罐頭香菇肉燥加回鍋肉,極!度!鹹!Supersalty!本身個湯底仲話要加一蚊。個豬腩肉都幾好食🐖 ,肥瘦均勻,有少少酸菜,如果個湯清淡啲成件事應該更好味。杯奶茶反而比之前有進步,好飲咗。☕️🥛埋單嗰陣同阿姐講喺碗嘢裏面有嚿膠🤢🤮(咬到即刻吐返出嚟,所以一定唔係枝竹或腐皮),佢話晤好意思張單做返9折。點都好我覺得要如實報道,晤會隱瞞。
用餐時間(2:28pm tea)
2024-01-10
5 分鐘 (堂食)
下午茶
🐮金仔🐮• • • 鑽石山A出口行5分鐘就到超方便!天氣漸冷 想食烤魚暖下身 🐮🐮評價🐮🐮 🎊新張優惠 烤魚半價!!🎊🐟 烤鉗魚 - 蔥燒味 $144鉗魚是一種海魚肉質鮮嫩蔥的香氣和烤的風味令其更美味配搭豆卜、芽菜、香菜等更惹味 湯底濃度剛好 不會過鹹 加入多點黑胡椒更正!🤎鴨血 $35鴨血非常新鮮彈牙! 吸收周圍的湯汁、調味料口感豐富美味!⭐椒鹽玉子豆腐 $25作為開胃菜非常適合外層酥脆內部卻保持著豆腐的柔軟嫩滑椒鹽的鹹香加分 💯 🧀炙燒芝心包 $28/4粒最初以為係小饅頭 食落原來入面係好多芝士🤣 好味!• • •🐮女友總評分 🤎🤎🤎🤎🐮男友總評分 🤎🤎🤎🤎🤎菜單:環境:(設有自助區)
🐮金仔🐮

🐟 烤鉗魚 - 蔥燒味 $144
鉗魚是一種海魚
肉質鮮嫩
蔥的香氣和烤的風味令其更美味
配搭豆卜、芽菜、香菜等更惹味
湯底濃度剛好
不會過鹹
加入多點黑胡椒更正!

鴨血

🤎鴨血 $35
鴨血非常新鮮彈牙!
吸收周圍的湯汁、調味料
口感豐富美味!

🤎🤎🤎🤎
🐮男友總評分
🤎🤎🤎🤎🤎

菜單:

環境:(設有自助區)

鴨血
上星期又想食米線,又想食烤魚,又想食雞煲,金仔一次過滿足三個願望。餐廳除了提供米線🍜外,還有烤魚、雞煲、火鍋等,包羅萬有,而且價錢合理。🥢泡椒味江團烤魚魚肉質量 = 烤魚的靈魂所在,江團魚🐟經煎香後才加入濃郁泡椒味湯底中,湯底加入芽菜、豆卜、洋蔥等調味,香味撲鼻而來,未上碟先興奮。大大條原條江團魚份量有多無少,煎香後外脆內軟且鮮嫩可口。一次滿足視覺+嗅覺+味覺享受,令人一試難忘。店員還提供骨碟,其常貼心💖。🥢豬氏家族米線豬氏家族米線配招牌金仔湯底,湯頭濃郁、略帶微辣 = 惹味。米線爽滑煙韌+有嚼勁,配料吸汁+大大碗非常足料,腩肉肥瘦相間、豬扒大塊口感豐富。🥢牛魔王米線牛魔王米線配蕃茄湯底,湯底以新鮮蕃茄熬製,米線爽滑煙韌+有嚼勁,配料索汁惹味,大大碗非常足料,除肥牛+牛丸外,另有新鮮手切牛肉。
上星期又想食米線,又想食烤魚,又想食雞煲,金仔一次過滿足三個願望。餐廳除了提供米線🍜外,還有烤魚、雞煲火鍋等,包羅萬有,而且價錢合理。

🥢泡椒味江團烤魚

🥢豬氏家族米線

🥢牛魔王米線
2023-12-20
2023-12-30 37 瀏覽
一直很喜歡吃烤魚🌟最近在香港試了一間非常好吃的烤魚而且價錢很實惠。金仔主打烤魚跟雞煲,也有日常的米線以及一些小食。這次主力就是來吃好味烤魚。特地選了原味(蔥燒味)沒有任何辣味,更能吃出魚的香味。魚肉很彈牙,魚皮烤過後帶點焦香,脆脆的魚皮,再加上湯汁非常惹味。另外餐單上看到小食的賣相也不錯。就點了一個雞絲粉皮以及口水雞。口水雞非常好吃,辣到剛剛好雞很滑,推薦大家來到也試一試。由於只有兩個人的關係,吃不下太多食物,不然我也想試一試雞煲。但我看到隔離座點了藥膳雞煲,非常香!下次會再試試這裏的雞煲😆
一直很喜歡吃烤魚🌟
最近在香港試了一間非常好吃的烤魚
而且價錢很實惠。
金仔主打烤魚跟雞煲
也有日常的米線以及一些小食。
這次主力就是來吃好味烤魚。
特地選了原味(蔥燒味)
沒有任何辣味,更能吃出魚的香味。
魚肉很彈牙,魚皮烤過後帶點焦香,
脆脆的魚皮,再加上湯汁非常惹味。
另外餐單上看到小食的賣相也不錯。
就點了一個雞絲粉皮以及口水雞。
口水雞非常好吃,辣到剛剛好雞很滑,
推薦大家來到也試一試。
由於只有兩個人的關係,吃不下太多食物,
不然我也想試一試雞煲
但我看到隔離座點了藥膳雞煲,非常香!
下次會再試試這裏的雞煲😆
2023-12-22 55 瀏覽
📍金仔(新蒲崗)慶祝新店開張烤魚做緊半價優惠係半價!真係好平🐟除左烤魚之外,店內仲有米線都係招牌之一我當然唔會錯過了~店內大、中、小辣仼揀一次過滿足哂3個願望米線,烤魚,口水雞🐔✨烤魚泡椒味泡椒味湯底辣香滿溢,層次分明出眾,附有豆卜、芽菜等配菜~魚質肉嫩鮮甜,條魚好大條,有煎過既外皮,特別脆口🐟✨金脆小食午餐肉煎得脆邊非常香脆 平時喺茶餐廳食唔到既味道👅加入少少黑胡椒,更惹味!✨豬氏家族米線加蒜泥白肉豬扒、五花腩、火腿、豬大腸豬🐽的大集會,豬扒酥炸脆口,而且好鬆化五花腩係我最愛,肉同脂肪分明,而且好平均,食完都不膩~豬大腸洗得好乾淨,正👍蒜泥白肉🤲🏻白切肉入口係爽脆嘅醬汁甜甜的,食起上嚟非常香口薄切的豬肉片很好入口 淋上蒜泥就很美味~雖然紅油同辣椒看似落得好重手🫳但係其實唔會太辣,味道帶點麻香😍
📍金仔(新蒲崗)
慶祝新店開張烤魚做緊半價優惠
係半價!真係好平🐟
除左烤魚之外,店內仲有米線都係招牌之一
我當然唔會錯過了~
店內大、中、小辣仼揀
一次過滿足哂3個願望
米線,烤魚,口水雞🐔

✨烤魚泡椒味

✨金脆小食午餐肉
煎得脆邊非常香脆
平時喺茶餐廳食唔到既味道👅
加入少少黑胡椒,更惹味!
✨豬氏家族米線加蒜泥白肉
豬扒、五花腩、火腿、豬大腸
豬🐽的大集會,豬扒酥炸脆口,而且好鬆化
五花腩係我最愛,肉同脂肪分明,而且好平均,食完都不膩~
豬大腸洗得好乾淨,正👍

蒜泥白肉🤲🏻
白切肉入口係爽脆嘅
醬汁甜甜的,食起上嚟非常香口
薄切的豬肉片很好入口 淋上蒜泥就很美味~

用餐優惠
試食活動
2023-12-19 44 瀏覽
好耐之前禾輋嗰間仲好好食。最近喺新蒲崗附近返工,見到佢開咗分店,諗住買個外賣試吓。點知超難食,嗌個腩肉,全部都係肥肉咁滯。食到尾仲要見到有條膠帶,本身諗住拎落去同佢講,不過今時今日餐飲業,同舖頭反映,分分鐘俾人鬧返轉頭。所以都係呢度呻吓算。
外賣自取
2023-12-18 53 瀏覽
新蒲崗人氣米線舖🥳 主打多款配料口味米線,還有烤全魚及雞煲,好適合冬天食🔥 有多款火鍋款式及配料供應,照顧不同客人的口味需要☺️ 晚市時段好多人,好受街坊歡迎!餐廳環境乾淨企理,座位寬敞舒適,好熱鬧 好有氣氛☺️ 食物質素高,價錢偏低 不設加一,好味有驚喜👍🏻💖💖💖食評💖💖💖𝑭𝒐𝒐𝒅🐟鉗魚蔥燒味(大) ($144)✨推薦!平價優惠超抵食!好大條魚,魚肉煮得嫩滑又入味,食唔停口🤤🤤 湯汁調味清甜,配上芽菜、洋蔥、芫荽、豆腐卜,十分豐盛👍🏻 🦐蝦滑 ($78/份)✨新鮮蝦滑😚 好爽滑彈牙,口感滿分🥬唐生菜 ($32/份)✨🍚白飯 ($12/碗)✨🍜金仔湯米線配芝士腸 ($34)✨推薦!金仔湯果然是招牌湯底,味道濃厚 微辣好惹味😍 配搭米線一流!一大碗只需$34,絕對抵食~

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
🐟鉗魚蔥燒味(大) ($144)✨

🦐蝦滑 ($78/份)✨
新鮮蝦滑😚 好爽滑彈牙,口感滿分

🥬唐生菜 ($32/份)✨
🍚白飯 ($12/碗)✨

🍜金仔湯米線配芝士腸 ($34)✨
2023-12-16 33 瀏覽
萬廸廣場上完堂 見餓餓地 想食啲嘢落到地下見到有間餐廳好光猛企理就入去試吓喇嗰時接近5點50分 人流唔係太多職員好好 見我搵咗個位太大風 主動話我知坐去邊度會細風啲 😊 睇吓餐牌原來呢度主打食烤魚同打邊爐但我實在食唔落 所以叫咗輕型米線下午茶揀咗招牌金仔米線 配金仔湯既然呢間鋪頭叫得金仔 咁即係嗌呢個一定無死啦 😂原來呢碗米線即係腩肉生菜米線 腩肉都有成4 5塊腩肉都唔算太薄身 但就有少少痴牙湯底連埋啲酸菜 幾濃 味道亦好熟 但嗡唔出係咩食晒成碗 個人認為咸咗少少 因為我要再飲多杯水先搞得掂份量嚟講其實都唔算太輕型 同平時午餐食到嘅差唔多 下次有機會試埋打邊爐先 去埋單嗰時見到個叔叔叫咗個藥膳雞煲 好香

萬廸廣場上完堂 見餓餓地 想食啲嘢

份量嚟講其實都唔算太輕型 同平時午餐食到嘅差唔多

下次有機會試埋打邊爐先
去埋單嗰時見到個叔叔叫咗個藥膳雞煲 好香
2023-12-07 16 瀏覽
切開雞扒肉質又紅又淋,明顯未熟,通知店員收走話會幫我整返熟。之後有另一個店員拎返出嚟同我講:我地啲雞扒係咁,呢啲唔係唔熟。並拒絕處理!只好離開!一定唔會再有下次
切開雞扒肉質又紅又淋,明顯未熟,通知店員
收走話會幫我整返熟。
並拒絕處理!只好離開!一定唔會再有下次
2023-11-25 64 瀏覽
位於新蒲崗新開嘅金仔餐廳。室內裝修很光猛。~~~~~~~~~~~~~~~~~~主打烤魚加打邊爐。適合多人叫。呢次到訪人少少叫咗個招牌米線。一開始見到湯底嘅時候以為好辣好辣好擔心點知食落去味道好香🤩🤩🤩本身唔肚餓都食晒成碗面。但係食完之後比較口渴,要需要飲多啲水😅~~~~~~~~~~~~~~~~~~牛柏葉小菜味道不錯,很夠味道牛柏葉很易入口。唔似酒樓牛柏葉有時要咬好耐。都算無錯👌🏼👌🏼👌🏼
位於新蒲崗新開嘅金仔餐廳。室內裝修很光猛。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
主打烤魚加打邊爐。適合多人叫。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-11-21 56 瀏覽
呢間係朋友嘅童年回憶以前中學時期好鍾意食見佢喺新蒲崗開咗分店順路就一齊去食.可能當時佢新開無奈舖頭d人手未熟習所以我地當日一檯10個人一齊去用QR cide 落單都等咗半個幾鐘先有嘢食同埋都有出錯單情況出現如果想食快飯就真係唔建議.朋友推介金仔湯底試左個王牌推薦金仔招牌米線湯底好香濃(不過都幾鹹,應該重味精)腩肉肥瘦相間吸滿湯底 一啖米線一啖肉連埋湯底都好食既.套餐黎講 $58仲有碟菜 都可接受係一個平民好選擇
呢間係朋友嘅童年回憶
如果想食快飯就真係唔建議
朋友推介金仔湯底
試左個王牌推薦金仔招牌米線
湯底好香濃
(不過都幾鹹,應該重味精)
腩肉肥瘦相間
吸滿湯底