2006-04-05 19 瀏覽
上星期去試吓佢d生牛肉粉, 坐咗近kitchen. 叫咗生牛肉金邊粉. 個賣相都ok,不過一食d金邊粉係完全唔熟.好聲好氣叫佢再煮過, 個煮粉女人竟然'lau'我地,重張d粉同生牛肉一斉'pat'入個煲到煮. d生牛肉熟到well-done. 叫佢換過, 個煮粉女人'lau'得重大聲.以後都唔會再去!!
以後都唔會再去!!
2006-03-27 29 瀏覽
味道一般, 全無驚喜.生牛肉粉不及老趙, D味精太多.
味道一般, 全無驚喜.
生牛肉粉不及老趙, D味精太多.
2006-01-14 27 瀏覽
踢波前輕鬆食碗粉,叫個生牛肉湯河粉.河粉軟滑,生牛肉鮮嫩,湯底清甜,一流,另附有新鮮九層塔香葉,芽菜,辣椒及青檸,讓食客隨意加入以提升香味,醬料則有甜醬及辣醬.食碗湯河都有咁多配套,實在誠意十足,值得推介.
2005-08-31 4 瀏覽
上星期六(27/8/05)晚同朋有去九龍城搵食,唔太餓就嚟咗呢這間食,可能尚早,唔使等好耐,不過地方較擠。兩個人,叫咗一碗生牛肉湯粉、一碗香茅豬扒…個生牛肉粉都幾好味,個湯底幾清甜,加埋D九層塔香葉同芽菜仔,唔錯,不過D粉就少咗D。至於個檬同春卷就一般喇–有部份春卷炸過籠,食落D餡有D硬呢!

2005-01-11 32 瀏覽
以前食過好多次,真係唔錯。尤其係生牛肉粉個湯底香甜又清,好有越南粉湯底的精髓。當中的醃生蝦雖然好食,不過已經沒有四、五年前的水準。而三味煎倉魚,其實好似我們中國菜的酸辣魚,配料有波羅、青椒、紅椒,及酸甜汁。好香好味又夠熱。不過就一啲都唔平,好似呢啲死魚都要八十大元,出名的醬爆蝦丸四粒六十,得個貴字。蔬菜類重死,普通炒菜去到成四十元,又唔特色得去邊喎。隻海南雞同牛肉紅飯就直情不值一提啦!叫咗真係浪金錢。叫咗都唔會食!
以前食過好多次,真係唔錯。
尤其係生牛肉粉個湯底香甜又清,好有越南粉湯底的精髓。
當中的醃生蝦雖然好食,不過已經沒有四、五年前的水準。
蔬菜類重死,普通炒菜去到成四十元,又唔特色得去邊喎。
2004-11-28 7 瀏覽
整體上同一般越南餐廳冇大分別,食品水準一般,冇大驚喜。
整體上同一般越南餐廳冇大分別,食品水準一般,冇大驚喜。
2004-04-29 11 瀏覽
下午茶時段經過散叫左d野食,d野出得好慢,得3檯客,等左成個鐘催左佢地幾次都唔尼咪鬧d侍應d侍應居然話廚房落場,我即刻話落場仲開住門口做生意!無野食比d客叫d客等廚房落完場開工牙!唔通等到晚市咩!不知所謂,野食又普通又貴!又唔係有茶餐!
下午茶時段經過
不知所謂,野食又普通又貴!又唔係有茶餐!
2001-08-07 12 瀏覽
今晚又到九龍城找o野食......見到黃珍珍死咁多人排晒隊等位....都諗住找第2 間.....行上多幾條街....見到呢間唔駛等, 但都幾滿, 就揀呢間啦......入到去......檯就係細o左D.....都好彩唔係太逼....我地就試o左幾個小菜.... " 蒜茸包""咖喱雞""鮮蝦紅蝦米炒粉絲""炒蜆".....咁多樣之中我覺得最好味係"咖喱"....很香,味濃郁, 唔會太辣,撈飯或點法包就絕配, 最差就係那個"鮮蝦紅蝦米炒粉絲"....蝦肉無咩鮮味...粉絲炒到太乾身.....口感麻麻..... 但呢度的服務不錯....今晚在8:00仲見到亞蔡瀾來此店買o左幾盒小菜外賣........唔通他今晚都有興趣食下越南食物??
2001-08-04 10 瀏覽
咖喱牛腩檬一定要試,事關個賣點在於個香濃咖喱汁,平時食開個D真係靠邊站,全碗湯底滲滿椰香咖喱,絕不是少少咖喱汁加大量熱水而成o既劣貨,牛腩燜得夠入味,一咬即碎,正正正,係近期難得一吃之美食!