2008-06-19
第一次JOIN OR 食友們的飯局泰國野是也!好開心,因為看到YAN 的~~~嘻嘻~首先點了野飲,提子沙冰,好味,唔會好甜~多得THOMAS 兄替我們點了少甜^^!好似食緊紅提子咁!愈飲愈開胃! 泰式炸魚餅: 一般貨式,我覺得個汁太稀冇咩味,寧願點麥當當的辣醬@@!蒜茸包仔,第一次食個蒜茸包仔係唔同西餐廳的,粒粒碎蒜頭,好得意,感覺好中菜串燒: 其實都是沒什特別,不過個人比較鍾意雞肉串串甜甜地肉質又滑~冬蔭功湯: 冇咩驚喜不夠辣仲好酸,麻麻地! 為了留肚,只飲了小半碗飛天通菜是好食的~不過就咁食咸左D,係好惹味咸魚炒椰菜苗,我真傻瓜,一食食左粒大大粒咸魚,狂呼:「好咸~~~~>_<" !! 」個炒菜一般啦!珍寶蒸蜆: 麻麻地,送上小蟹一隻如附圖~不過真的好大隻蜆!我食果隻有沙呢!還是咖哩炒蜆好味D, 又唔辣又唔係好咸,汁的感覺有點似番茄炒蛋,所以咕嚕咕嚕地飲了留在碗裡的汁 ( 其實我好喜歡食咖哩汁的哈哈!)炒金邊粉: 唔好食,有陣怪怪地味, 同埋有D糊泰式炒飯: OK , 不過同一般炒飯冇咩大分別;幸好唔太油不過今餐至在大夥人聚餐,所以食得特別開心到底,果日有冇見到如花
泰國野是也!
好開心,因為看到YAN 的~~~嘻嘻~
飛天通菜是好食的~不過就咁食咸左D,係好惹味
炒金邊粉: 唔好食,有陣怪怪地味, 同埋有D糊
泰式炒飯: OK , 不過同一般炒飯冇咩大分別;幸好唔太油
不過今餐至在大夥人聚餐,所以食得特別開心
到底,果日有冇見到如花呢?我一路留意都唔知邊個係 @@"