2020-12-22 163 瀏覽
眨眼金門重開已半個月,各樣食品都逐漸到位啦!而最開心我們最愛嘅熱鴦☕味道都番咗嚟啦茶香同咖啡香互相輝映提神佳品熱哄哄的早餐亦進步不少沙嗲牛肉麵香噴噴牛肉味濃蛋牛治洪底係我嘅最愛,熱辣辣香噴噴脆脆哋而佢哋嘅健康麥片餐仲多咗烚蛋🥚🥚選擇添。熱切期待佢哋自家製作出爐嘅菠蘿包,雞尾包。。。啊!
眨眼金門重開已半個月,各樣食品都逐漸到位啦
!而最開心我們最愛嘅熱鴦☕味道都番咗嚟啦
茶香同咖啡香互相輝映
提神佳品

熱哄哄的早餐亦進步不少
沙嗲牛肉麵香噴噴牛肉味濃
蛋牛治洪底係我嘅最愛,熱辣辣
香噴噴
脆脆哋
而佢哋嘅健康麥片餐仲多咗烚蛋🥚🥚選擇添

熱切期待佢哋自家製作出爐嘅菠蘿包,雞尾包。。。啊!

蛋牛治烘底
沙嗲牛肉麵早餐
蛋牛治烘底
沙嗲牛肉麵早餐
2020-12-18 179 瀏覽
最近返娘家香港仔探呀媽竟然比我見返金門茶餐廳開返鋪,之前執左,見到開返真係超興奮,吃的不是味道而是回憶不過最唔開心係無左麵包買,以前做女既時候,會買返個麵包食,然後就返學返工個時6點幾當食晚飯,同老公叫左個咕嚕肉同唔記得咩魚(因為我唔中意食魚,係老公order),咕嚕肉一食就知唔係只食粉,係食到肉既,仲炸得唔錯,仲有幾粒荔枝肉,幾特別另外個魚好明顯係用新鮮魚,彈牙有魚味,連我麻麻地食魚都覺得好食,係茶記都食到家的味道野食比以前仲好食,無失水準👍🏻雖然而家鋪仔細細,反而咁樣服務會仲好,野食會keep到水準最開心見到以前個肥伯伯老闆好有親切感呀(不過佢唔識我)佢地新鋪都勁多人黎食,睇佢地傾計就知係熟客,好食先會返轉頭食我諗我每次返黎,一定會過黎食野,因為由細食到大
最近返娘家香港仔探呀媽

野食比以前仲好食,無失水準👍🏻
雖然而家鋪仔細細,反而咁樣服務會仲好,野食會keep到水準

最開心見到以前個肥伯伯老闆
好有親切感呀(不過佢唔識我

我諗我每次返黎,一定會過黎食野,因為由細食到大