今日收左工之後落街食飯,細佬suggest去金龍泉因為佢而家新裝修同埋搬左舖位,間舖size同似大過之前好多好多好多,但係入面就冇乜食客鹽焗雞: 外面鞋口,但係入面仲係生生地椒鹽肉排: 味道okay,但都係鞋口,感覺就好似煮左幾次叮左幾次咁荷蘭豆炒爉味: 味道都算,塊塊荷蘭豆都浮油,同埋爉肉入面的肥肉佔左>60%金菇豆腐煲: 呢個等左好耐,不過就係最好食的,豆腐係用好細顆的豆腐粒整,所以好入味~~係今餐覺得最okay的Anyway,本身已經唔expect茶記會畀d咩service你,服務麻麻,呢樣一定要改善
今日收左工之後落街食飯,
細佬suggest去金龍泉因為佢而家新裝修同埋搬左舖位,
間舖size同似大過之前好多好多好多,
但係入面就冇乜食客

鹽焗雞: 外面鞋口,但係入面仲係生生地
所以好入味~~係今餐覺得最okay的

Anyway,
本身已經唔expect茶記會畀d咩service你,
服務麻麻,呢樣一定要改善
2009-09-02 6 瀏覽
今日又黎喉嚨痛 (之前果幾日食我太狼啦)所以今日要食粥品補番數,咁岩係tea time,好多野食都係8蚊一碟,好貪心咁order左個白粥,炒面,炸兩講真,已經兩年冇黎過金龍泉食,但係quality真係退步左好多,白粥已經唔再綿,炒面太乾身,d菜好似炒到枯晒咁,炸兩落豉油重手左,粉皮都蒸得太耐唔再滑了,,,唯有可取就是熱奶茶,係唯一我覺得好的
今日又黎喉嚨痛 (之前果幾日食我太狼啦)
所以今日要食粥品補番數,
咁岩係tea time,
好多野食都係8蚊一碟,
好貪心咁order左個白粥,炒面,炸兩

講真,已經兩年冇黎過金龍泉食,
但係quality真係退步左好多,
白粥已經唔再綿,
炒面太乾身,d菜好似炒到枯晒咁,
炸兩落豉油重手左,粉皮都蒸得太耐唔再滑了,,,

唯有可取就是熱奶茶,
係唯一我覺得好的
日期:2009-07-09 在樓下商場的"金龍泉特式風味餐廳"買了"公司三文治"($22)。在家用焗爐翻熱。公司三文治---三塊烘麵包夾著鹹牛肉、午餐肉、火腿片、芝士片、蕃茄片、生菜絲、炒蛋和蛋黃醬(Mayonnaise)。材料豐富份量十足。翻熱後的烘麵包十分鬆脆,炒蛋軟滑,鹹牛肉及午餐肉鹹香惹味。整體質素很好。
日期:2009-07-09

在樓下商場的"金龍泉特式風味餐廳"買了"公司三文治"($22)。在家用焗爐翻熱[以200C焗3分鐘]。

2009-07-09