2024-03-02
【灣仔區】【鏞華餐廳】之前同大家提過吓我會過銅鑼灣嗰邊做嘢順便探吓啲朋友,我已經寫咗佢哋覺得好食嘅嗰間茶記。作為一個八卦精,我梗係去埋另一間睇吓咩料啦。唔係唔信朋友,而係口味嘅嘢確實因人而異,係冇對錯之分,同愛情一樣。咁第一次入一間茶記,真係好容易就走咗去叫常餐,今次都唔例外,叫咗 $50 嘅「粉麵常餐」,可以揀餸,我就揀咗「鮮牛肉煎蛋公仔麵」。佢就普普通通啦,起碼唔使食啲好普通嘅沙嗲牛先,鮮牛肉唔算特別,但都少啲食到。個餐仲有「火腿奄列」同「厚多」,件厚多士整得有啲過火,不過勝在大大件,好夠食。而個奄烈就一般,唔算整得好但都唔係難食。餐飲我飲「熱奶茶」,茶味濃啲,唔算難飲。我講到我嚟呢邊做嘢同探朋友,當然有機會再食。呢次食嘅時候已經忘記咗上次食乜,所以都係求其叫個下午茶算。叫咗 $33 嘅「奄列餐跟油包」,奄烈有得揀味,我揀咗白汁蘑菇,都幾好喎有得揀,味道就一般啦都係。嘢飲都係揀「熱奶茶」,唔記得上次飲過乜吖嘛我。。。(地址:銅鑼灣信德街 11 號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #insta
(地址:銅鑼灣信德街 11 號地舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #鏞華餐廳 #粉麵常餐 #鮮牛肉煎蛋公仔麵 #火腿奄列 #厚多 #熱奶茶 #奄列餐跟油包 #白汁蘑菇 #熱奶茶 #1am1293 #1ambackup