阿杏嘅飯團都係用紫米,有咬口得嚟夠晒健康!而且份量好足~作為午餐一定夠飽~口味有好多選擇基本上都有薄脆、肉鬆、生菜,醬汁就有三款可以揀: 沙律醬、芥末醬、辣醬海草八爪魚飯團低卡之選✨海草同埋八爪魚都好爽口,亦好清新,覺得好啱夏天食!鹹蛋雞扒飯團邪惡之選✨入面有海量鹹蛋,配埋雞扒一齊食,完全係抗拒唔到嘅美味🥹除咗飯團之外,佢哋嘅嘢飲都好唔錯!之前飲過手作糙米漿,真心好好味~不過今日太熱,只可以飲凍飲🤣試咗新野~不錯👍🏻鴨屎香奶茶鴨屎香濃清茶阿杏飯團 (富時中心) (旺角)旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖

海草八爪魚飯團

鹹蛋雞扒飯團

鴨屎香奶茶
鴨屎香濃清茶

阿杏飯團 (富時中心) (旺角)
旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖
2023-08-31 22 瀏覽
呢度個飯團真係好好食!芝士雞扒飯團好有驚喜,咬落去芝士爆漿咁流出黎,雞扒仲脆脆地,非常入味仲好濕潤😍然後就係新宿燒汁牛扒飯團,牛扒好厚身醬汁好好食,甜甜鹹鹹咁👍🏻好味之外飯團仲卷得好靚好實,份量都幾大份👍🏻👍🏻正!
2023-08-07 38 瀏覽
話說係中學時期 地鐵站有間飯團店我好喜歡食 直接新鮮包岀黎 好好味道今日係旺角同好友搵到一間即包而且望落脹卜卜嘅飯團 我地入左去試店內環境幾休閒風 我地都幾肚餓下 揀左兩個飯團配飲品🥢新宿燒汁牛扒飯團牛扒咬落好香軟 都好大塊下 感覺好抵食🤭而且飯團飯量係剛剛好 配料比例多啲 食落好light❣️🥢金沙鹹蛋飯團店員會將飯團切開一半 方便開心share 鹹蛋黃份量好多🤤好鍾意紫糙米煙韌嘅口感再加埋脆卜卜嘅油炸鬼粒💯🥢椰果四季春茶底香濃 椰果有小小甜味令到杯茶冇咁單調 呢個配搭幾驚喜🥢黑糖珍珠奶茶珍珠口感軟腍 煮嘅時間控制得好好奶味又極濃滑 好味道🫶🏻即包大大個飯團而且價錢唔貴 性價比高高有下次💯
店內環境幾休閒風 我地都幾肚餓下 揀左兩個飯團配飲品

有下次💯

• 椰果四季春
  • 金沙鹹蛋飯團
2023-08-06 20 瀏覽
即叫即人手製作爆餡飯團,好啱天氣炎熱食呀,因為天氣太熱都無心情食正餐,飯團就唔同講法啦,即刻買返兩個set做dinner先😋新宿燒汁牛扒飯糰🤪材料有牛扒、海苔脆鬆,內鬆等等,飯團餡料相當豐富有層次,牛扒厚身架,食落好JUICY,配上燒汁燒汁嘅香甜,飯團煙煙韌韌因為紫糯米煙韌有咬口,不錯呢♥️仲嗌左金沙鹹蛋飯團🤪配以濃郁的金沙鹹蛋,所以相當美味就可口,味道相當合我口味。材料份量好多,加埋大量既配菜,例如豬肉鬆,生菜等等,飯團餡料感覺好多好滿瀉,幸福喔😍飲品方面,黑糖珍珠奶茶🥤口感柔順,珍珠Q彈有嚼口同埋椰果四季春♥️ 以四季春為茶底,再搭配爽脆椰果,好夾呀😚

🥡網紅台式飯團外賣店🥡🍙阿杏飯團🍙😳我在阿杏很想⋯⋯你😳阿杏飯團係一間以外賣為主嘅台式飯團店,每款飯團都會配沙律醬、油炸鬼脆粒同清爽嘅蔬菜,口感豐富😄佢哋用咗紫糯米嚟做飯團底,令味道更加獨特。單點由33蚊起,套餐由49蚊起。睇得又食得,午餐福音啊😸其中,網紅蟹肉飯團同金沙鹹蛋飯團係兩款好受歡迎👏🍙網紅蟹肉飯團(7分)留意返蟹肉係蟹柳黎嘅😈🍙金沙鹹蛋飯團 (8分)鹹蛋味道好突出,好好味。相信鹹蛋系列都好食😋除咗飯團之外,佢哋嘅手作紅豆奶茶同燒仙草茉莉都好受歡迎。🧋手作紅豆奶茶 🌼揀微甜就啱啱好,紅豆好多,奶底沖得好好飲。 😻紅豆勁多,奶底沖得幾好,好飲好飲🍸燒仙草茉莉 🌼(微甜)➪ 仙草勁多彈下彈下,茉莉少少澀。如果你都鍾意食台式飯團,可以嚟阿杏飯團一試喇!≡≡≡≡💰價錢參考💰≡≡≡≡Total $127人均 $ 63.5 ☺️☺️♥️▼・ᴥ・▼
🥡網紅台式飯團外賣店🥡
🍙阿杏飯團🍙

😳我在阿杏很想⋯⋯你😳

其中,網紅蟹肉飯團同金沙鹹蛋飯團係兩款好受歡迎👏

除咗飯團之外,佢哋嘅手作紅豆奶茶同燒仙草茉莉都好受歡迎。

如果你都鍾意食台式飯團,可以嚟阿杏飯團一試喇!

≡≡≡≡💰價錢參考💰≡≡≡≡
Total $127
人均 $ 63.5 ☺️☺️♥️

▼・ᴥ・▼
2023-07-07 31 瀏覽
之前買過阿杏嘅茶飲覺得幾好味仲見到好多人買佢嘅飯團都想試下今日lunch想簡簡單單食啲野就諗起佢雖然呢度係外賣為主 但都有少量座位方便大家坐低食我地叫左兩個飯團餐 有優惠價配埋茶飲都唔貴仲好貼心幫我地將飯團一開二 可以交換試下佢嘅飯團都係用紫米飯 感覺健康啲新宿燒汁牛扒飯團牛扒肉都幾厚幾嫩 加左肉鬆生菜沙律醬有少少burger嘅感覺 飯粒幾軟糯金沙鹹蛋飯團呢個好似係招牌 排隊時好多人都係叫呢款鹹蛋黃起沙好軟好綿密 鹹得嚟甜甜地配左啲脆脆 食落口感好豐富 鹹蛋fans必食黑糖珍珠奶茶朋友叫嘅 佢話珍珠好彈牙有咬口 正常糖都唔太甜椰果四季春茶味清香 加埋椰果口感清爽 好啱夏天飲
之前買過阿杏嘅茶飲覺得幾好味

配左啲脆脆 食落口感好豐富 鹹蛋fans必食

朋友叫嘅 佢話珍珠好彈牙有咬口 正常糖都唔太甜

茶味清香 加埋椰果口感清爽 好啱夏天飲
2023-07-06 33 瀏覽
今日經過旺角又見到阿杏飯團, 又買咗兩個飯團返去食, 旺角店舖裝修比較精美, 除咗有櫻花樹下, 成間鋪都粉紅色, 勁啱打卡 📸 我就叫咗奈良黑椒雞扒飯團, 飯團即叫即製入面超級豐富, 雞扒肉質紮實, 配埋醬汁超級香濃👍加配椰果四季春, 四季春茶味清香, 飲落清爽, 仲超級多配料🤣網紅蟹肉飯團, 打開一樣爆曬餡, 好大條蟹肉, 口感好煙韌, 食完超級飽肚🤣加配手作紅豆奶茶, 紅豆差唔多有成半杯, 唔會好甜, d 奶茶飲落香濃幼滑😋

我就叫咗奈良黑椒雞扒飯團, 飯團即叫即製
入面超級豐富, 雞扒肉質紮實, 配埋醬汁超級香濃👍

2023-07-03 42 瀏覽
阿杏飯團真係健康又方便原來旺角分店唔單止提供外賣 仲有位置堂食有時就算一個人怕尷尬唔知食乜好去食個紫米飯團都幾好 健康又好味😛______________________________/ 新宿燒汁牛扒飯團 • 椰果四季春 / $63/ 芙蓉鹹蛋飯團 • 燒仙草茉莉 / $63除咗單點之外 亦有套餐選擇今次就直接叫套餐 有埋野飲又平啲🫡______________________________飯團即叫即包 拎上手熱辣辣份量同上次食一樣咁足自選配料外 仲有菜脯•肉鬆•油炸鬼•生菜加上煙煙韌韌嘅紫糯米 份量比例適中成個口感真係好豐富 又脆又煙韌嘅配搭調味亦好足好夾 食完真係好滿足😛個人鐘意燒汁牛扒個款多少少整體會濕潤啲 咸蛋個款就惹味咸香重啲下次叫的話應該會BOTH🤭咸蛋加燒汁牛扒

阿杏飯團真係健康又方便

個人鐘意燒汁牛扒個款多少少
整體會濕潤啲 咸蛋個款就惹味咸香重啲
下次叫的話應該會BOTH🤭咸蛋加燒汁牛扒
2023-07-02 25 瀏覽
台灣過江龍 阿杏飯團其實係香港開左好一排架喇次次約左朋友食飯 胃完全冇多餘位食得落今日得一個人lunch😩終於有機會食到啦款款都想試 一於叫兩set 食唔晒就做晚餐🤪✨新宿燒汁牛扒飯團$40個牛扒比想像中軟熟好多完全唔會係10成熟 再加上燒汁同沙律醬融為一體完全係唔停得口😻一個人輕鬆ko ✨金沙鹹蛋飯團$36呢個都係阿杏飯團招牌之一好多時白飯配鹹蛋黃係絕配所以呢個飯團再加上金沙鹹蛋黃就算冇其他肉類 有齊配料都口感滿滿唔會輸得過牛扒飯團🤭✨黑糖珍珠奶茶$27完全唔記得左叫少甜但好彩呢度嘅珍珠奶茶比起出面店舖一啲都唔會甜所以係剛剛好 珍珠都好煙靭👍🏾✨椰果四季春$23果真好多椰果多到飲唔晒個隻🤣不過好有茶味 怕甜嘅朋友叫呢杯就啱晒啦
台灣過江龍 阿杏飯團

果真好多椰果
多到飲唔晒個隻🤣
不過好有茶味 怕甜嘅朋友叫呢杯就啱晒啦
2023-06-19 46 瀏覽
行完街有啲肚餓,於是黎到呢間台式飯團店買飯團🤤🤤小店主打即叫即製的手工爆餡飯團,另外仲有多款台式飲品選擇~~今次試左佢地的飯團套餐🍱,包一款飯團同飲品!整體性價比高❤️❤️🍙啖啖肉套餐 $67✨-📍新宿燒汁牛扒飯團賣相吸引!包括有牛扒、油炸鬼、菜圃、肉鬆、生菜、沙律醬等食材🤩🤩牛扒好厚身,咬落嫩滑多汁、啖啖肉🐮!連同其他配料一齊食口感好豐富~~而且飯團選用紫糯米製作,健康又美味👍🏻👍🏻📍黑糖珍珠奶茶入口順滑,茶味好濃郁😋😋配上Q彈煙韌的黑糖珍珠🧋,夏日消暑之選!!
行完街有啲肚餓,於是黎到呢間台式飯團店買飯團🤤🤤

🍙啖啖肉套餐 $67✨
📍新宿燒汁牛扒飯團
而且飯團選用紫糯米製作,健康又美味👍🏻👍🏻

📍黑糖珍珠奶茶
入口順滑,茶味好濃郁😋😋
配上Q彈煙韌的黑糖珍珠🧋,夏日消暑之選!!
外賣自取
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌯 𝔸𝕣𝕥 𝕠𝕗 ℍ𝕒𝕟𝕕𝕔𝕣𝕒𝕗𝕥𝕖𝕕 ℝ𝕚𝕔𝕖 ℝ𝕠𝕝𝕝𝕤 @ 🌟 阿杏飯糰《👽食神大媽食飯糰》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:1)啖啖肉套餐 HKD 67- 新宿燒汁牛扒飯團- 黑糖珍珠奶茶2)威蛋套餐 HKD 59- 金沙鹹蛋飯團- 椰果四季春.👽 大媽一路都覺得呢一間專供應飯糰嘅餐廳,起香港黎講都算幾特別,當然要試下啦!.👀 原來佢有好幾間分店架,全部主要供應外賣,旺角呢間分店有堂食位置架。MENU上嘅選擇就係可以單點或者選取套餐。套餐設置係一款飯糰同一杯飲品,大媽一場黎到當然要試下。.🐂 大媽試咗兩份套餐,分別係「啖啖肉」同「鹹蛋」套餐。「啖啖肉套餐」裏面有「新宿燒汁牛扒飯團」同埋一杯好好飲嘅「黑糖珍珠奶茶」。牛扒超級厚身仲要超級JUICY,燒汁好香口,同飯團配落去好夾好食。.🧋 珍珠奶茶味道估唔到非常唔錯,煙韌程度啱啱好,茶底有驚喜!.🥚 「鹹蛋套餐」包括「金沙鹹蛋飯團」同埋一杯「椰果四季春」。「金沙鹹蛋飯團」好好味,飯糰煮得啱啱好,加上金沙鹹蛋嘅香味,超濃郁,令人食得好開心。.🥥「椰果四季春」清爽好飲,超級多配料!.😌 唔
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
2)威蛋套餐 HKD 59
- 金沙鹹蛋飯團
- 椰果四季春

金沙鹹蛋飯團

🥥「椰果四季春」清爽好飲,超級多配料!

椰果四季春

😌 唔好以為一個飯糰一杯飲品以為好少,其實仲多過你出面買個漢堡包,超足料架。兩份套餐都好抵食,同埋真係好味,經過嘅朋友仔絕對可以試下。

📍 旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖
📲 +(852)6738-5054
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
5 分鐘 (堂食)
  • 啖啖肉套餐
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok呢間台灣過江龍主打即叫即製既手工爆餡飯糰每份飯團放滿鹹香十足既肉鬆~脆卜卜既油條、生菜、蘿蔔乾等配料,份量十足‼️😍醬汁可揀原味沙律醬、蜂蜜芥末醬、秘製麻辣醬飯團採用紫糯米,口感煙韌,顏色吸引又健康😍 ✨ 🍳金沙鹹蛋飯團 $36金牌推介,一試難忘!!🌟鴨鹹蛋又圓又大粒,口感沙綿,鹹香味濃😍搭配香脆油條,煙韌紫糯米,口感豐富❣️揀左蜂蜜芥末醬,甜味中和返鹹蛋既鹹 係舌尖上既享受!🥰🥰🥰大推鹹蛋飯團🤤‼️‼️我會想試曬佢既鹹蛋系列🥰✨ 🥩新宿燒汁牛扒飯團 $40想補充蛋白質,可以試下呢個燒汁牛扒牛扒肉厚,嫩口多汁,絕對有扒房既水準😋配合埋燒汁,將飯團昇華到更高層次😚每個飯團獨立包裝,趁熱食感覺溫暖軟糯❤️‍🔥✨ 🧋手作紅豆奶茶 $27唔想飲珍珠奶茶可以叫呢個較低卡之選!奶茶茶味濃,粒粒紅豆好有咬口,甜甜地好食😋👍🏻✨ 🧃現萃桂花烏龍 $29清爽解膩,夏天飲返杯透心涼☺️食過之後終於明點解佢係香港開左咁多間分店🤭以後趕時間,除左可以食麵包、三文治、日式🍙,仲多個選擇啦🤩我一定會再食架~🥰📍 阿杏飯團 (富時中心) (旺角)旺角彌敦道585號富時中心地下3號
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok

呢間台灣過江龍主打即叫即製既手工爆餡飯糰
每份飯團放滿鹹香十足既肉鬆~
脆卜卜既油條、生菜、蘿蔔乾等配料,份量十足‼️😍
醬汁可揀原味沙律醬、蜂蜜芥末醬、秘製麻辣醬
飯團採用紫糯米,口感煙韌,顏色吸引又健康😍

✨ 🍳金沙鹹蛋飯團 $36
金牌推介,一試難忘!!🌟
鴨鹹蛋又圓又大粒,口感沙綿,鹹香味濃😍
搭配香脆油條,煙韌紫糯米,口感豐富❣️
揀左蜂蜜芥末醬,甜味中和返鹹蛋既鹹
係舌尖上既享受!🥰🥰🥰
大推鹹蛋飯團🤤‼️‼️我會想試曬佢既鹹蛋系列🥰

✨ 🥩新宿燒汁牛扒飯團 $40
想補充蛋白質,可以試下呢個燒汁牛扒
牛扒肉厚,嫩口多汁,絕對有扒房既水準😋
配合埋燒汁,將飯團昇華到更高層次😚
每個飯團獨立包裝,趁熱食感覺溫暖軟糯❤️‍🔥

✨ 🧋手作紅豆奶茶 $27
唔想飲珍珠奶茶可以叫呢個較低卡之選!
奶茶茶味濃,粒粒紅豆好有咬口,甜甜地好食😋👍🏻

✨ 🧃現萃桂花烏龍 $29
清爽解膩,夏天飲返杯透心涼☺️

📍 阿杏飯團 (富時中心) (旺角)
旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖
阿杏飯團已經成為左我最愛外賣店之一🍙今日翻工前都特登要去買一個做晚餐,結果太想食😂變成左自己個下午茶🤭真係講出嚟都比人笑,下次真係要買2個至得🧳一個留番做後備,仲可以每樣食一半,試哂2種口味。新宿燒汁牛扒飯團$40牛扒已經切成一條條🐮所以都好方便去食,除左牛肉之外,佢每個飯團入面都會有固定左既肉鬆,菜絲🥒加埋沙律醬令成個飯團更濕潤💦而油炸鬼脆脆令本身紫米加糯米既煙韌飯團食落更有口感而根據我個人經驗🥸強烈建議中意食咸蛋黃既人要嗌佢地既芙蓉咸蛋飯團🍳我諗又係時候聽日要再去😂。黑糖珍珠奶茶$27另外天氣咁熱又忍唔住嗌左杯廢水🧋呢到既黑糖珍珠奶茶可以調配甜度,而黑糖珍珠配無糖奶茶就岩岩好😈

新宿燒汁牛扒飯團$40

黑糖珍珠奶茶$27

2023-06-13 30 瀏覽
今之買左澀谷鴨胸飯團黎試!!呢個飯團好似帶左我地台灣咁,有別於以前係香港比較容易食到既港式上海個種同日式飯團今次試左澀谷鴨胸飯團,大小剛剛合式好當一個lunch, 飯團啲餡多到好似食burger咁,咬左邊一啖,係右邊又爆一啖出黎,都真係幾過癮哈哈哈。入面有啲脆卜卜增添口感!!!好正啊~~值得一試
今之買左澀谷鴨胸飯團黎試!!

2023-06-08
2023-06-08 73 瀏覽
平時經過覺得裝橫不錯一直都想試一試今日放工便買了一個發現也有不少人購買店中有一棵櫻花樹整間店都是用白色和木作主調適合打卡飯團選擇也不少第一次來吃所以點了他的招牌新宿燒汁牛扒飯團個人感覺就是升級版的粢飯下單後2分鐘左右已經可以食拿上手還是暖暖的飯是選用了紫米不錯飯包著2塊牛扒、榨菜,油條、生菜、肉鬆和荀牛扒不會老也挺嫩的可惜油條不脆而且味道偏甜吃完一整晚也覺得有點口乾要不斷飲水個人還是喜歡傳統的粢飯試過就好了下次不會再光顧
平時經過覺得裝橫不錯
一直都想試一試