6天前
今日去左杏花村outlet 買運動用品, 買完當然要醫下個肚啦. 杏花村商場樓下成條食街. 去睇下有咩好食. 就見到有間" 阿荔麵檔" 好似唔錯. 去試下先! 佢地MENU 好簡單, 一頁係麵食, 一頁係小食. 專注幾款食品應該唔差. 招牌特濃沙嗲沾麵手工拉麵有彈性好口感滑溜 , 沙嗲醬濃香但唔會死鹹 , 沾麵掛汁 好香嘅花生味! 好惹味. 餸有肥牛、豆卜、魚片頭同糖心蛋. 個糖心蛋真係好出色.古早黑糖豬手雞翼麻辣撈麵個份量真係唔少, 要試下個豬手先, 好入味煮都好軟淋, 咬落去就感受到滿滿嘅膠質感. 味道濃郁但唔會恐咸. 個撈麵超有彈性係我最愛嗰種. 本身係有D 麻辣味道! 如果想再刺激D 可加佢地嘅火辣辣自家辣菜脯更惹味. -仲加咗兩款小食,黑松露醬炸單骨雞翼炸燒賣 , 炸得好香脆, 外脆內嫩多汁! 韭菜豬紅蘿蔔 - 豬紅滑嫩, 韭菜新鮮, 蘿蔔係最好, 清甜無渣, 全部俾我食曬 !果然無揀錯呢餐。 阿荔麵檔 (杏花邨)杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G53B號舖
招牌特濃沙嗲沾麵
古早黑糖豬手雞翼麻辣撈麵
果然無揀錯呢餐。
阿荔麵檔 (杏花邨)
杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G53B號舖