前幾日見天氣唔係好熱,所以同老公講不如星期日去bbq。大家都知道元朗bbq 得一間x 記燒烤場好食,但有朋友話我知大旗嶺村果間bbq場轉咗手後,啲食物唔錯。所以我哋就去咗 隱世山莊 試下。我哋差唔多晚上7點到,入到bbq場,都有7成人入在,感覺幾闊躺,老板好好客,仲同我哋講佢哋啲食物唔會太重味,食得健康啲,不過佢哋有啲調咗味嘅醬油,叫我哋試下。燒頭一round, 係淡味啲,於是落啲醬油燒,味道唔錯。食物好新鮮,亦fill得好快。另一想讚,女士們一定鐘意,蔬菜選擇多,但我本人鍾意嘅椰菜包。。。係無,希望下次食到。

燒頭一round, 係淡味啲,於是落啲醬油燒,味道唔錯。

2015-11-08
2015-10-25 2902 瀏覽
衛生多款式熱情好客的bbq場同朋友幫襯買bee團購, 由於一早加咗facebook, 知道佢哋有元朗烏頭食, 所以就訂咗條試下。$88一條平過去泰國舖頭食, 仲好好食, 夠哂開胃, 鮮味, 無泥臭味!一般扒類都有, 其他食物eg. 3文魚頭/ 秋刀魚/ 墨汁墨魚丸 / 煙肉金菇卷/ 蒜泥茄子 / 雞軟骨粒 / 四川雞亦 / 蒜蓉包 / 辣尖椒 / 棉花糖 / 燒番茄仔 / 花枝卷 所有都令人睇到都覺得好開心, 雖然試唔哂全部款式, 但所有魚類我都有食, 都部都好新鮮! 唔會將價就貨 !另外, 蜜糖/醬油任裝, 紙巾送一卷, 唔夠用問佢, 竟然無收錢俾多卷我~同埋團購開爐費每爐$40! 燒成晚炭又任加! 再加上任品任飲, 感覺闊佬過其他燒烤場好多好多, 唔洗乞兒仔咁, 令人好impressed洗手間好乾淨, 仲配史偉莎洗手液, 紙巾。雖然只係元朗區小小一個燒烤場, 但環境設施員工質素(肥仔員工好好, 原先可炭要自己去拎, 但見到我係女仔, 都主動走來幫我拎去個爐度) 已經超出一般燒烤場水平!一定有下次!!!!第一篇為食食評, 打得唔好請見諒
衛生多款式熱情好客的bbq場

一定有下次!!!!
第一篇為食食評, 打得唔好請見諒
泰式香茅烏頭
必食3文魚頭
四川辣雞亦!!! 9個分味!!!!!
用餐優惠
團購
泰式香茅烏頭
必食3文魚頭
四川辣雞亦!!! 9個分味!!!!!
2015-10-21 2158 瀏覽
BBQ有網燒&燒烤叉燒,食物方便除咗基本嘅雞翼豬扒牛扒,仲有雞軟骨、豬大腸、煙肉金菇卷、香草牛油蒜蓉包、瓜菜(比較乾要加水燒)、茄子、番薯粟米....都有,網燒仲有豉油孜然粉你調味,所以本身食物啲味道唔會太濃,環境又舒服又乾淨,下次會再去👍🏻👍🏻👍🏻
題外話/補充資料: 開爐包網炭任燒,好少見BBQ有任飲,有百事可樂、道地綠茶、美蓮達橙汁、冰紅茶...都有唔少選擇
  • 雞軟骨、蒜蓉包、煙肉金菇卷
2015-10-15 1929 瀏覽
三五知已,在假期想聚會,又不知有咩地方好去。建議大家可以約埋一齊去BBQ,也可以火鍋。喜歡佢嘅特別,喜愛店主用心的醃製食物。沒有其他BBQ場的重口味,也可以特別要求店主的醃製配合自己囗味。食物多元化。第一次寫食評,就是為了你「隱世山莊」😛
三五知已,在假期想聚會,又不知有咩地方好去。
建議大家可以約埋一齊去BBQ,也可以火鍋
喜歡佢嘅特別,喜愛店主用心的醃製食物。
食物多元化。
第一次寫食評,就是為了你「隱世山莊」😛
2015-10-10