餐廳: 雅廊咖啡室
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-12-26 1801 瀏覽
垃圾自助餐!咬唔開既一口牛,龍蝦冇鮮味,麵包蟹冇糕冇肉,壽司🍣啲飯乾到一個點🤢!熟食選擇唔多,想食個河粉啦!都要排成半個鐘,因為啲人話冇咩好食,只好嚟食個粉或麵,但個廚師慢到呢,真係慢活廚師👩‍🍳仲要煮煮吓唔夠餸,又要等佢去攞😑甜品完全唔吸引,求其到暈!連飲品都冇乜選擇!服務態度一般,服務員冇乜笑容,雖說人家唔係賣笑,但都唔好黑口黑面吖!坐位太迫,枱與枱之間行唔到人😑第一次食自助餐係未食飽就想走😫
2021-12-23
10 分鐘 (堂食)
2021-12-12 1601 瀏覽
生日飯訂了富豪九龍酒店自助晚餐,之前以看過食評總結亦一般 因有十個人訂了好幾間酒店也沒有位 只有這間有,所以就選擇了富豪九龍酒店,這間真的好差😒環境如坐快餐店 坐位好密 、(疫情不是要分開有距離嗎?)這間原全沒有!又嘈 、衛生又一般 食完放在餐桌上的碗碟要叫人來才收拾😟食物仲不知所謂。好快沒有 又不再上 款式少 .味道又差😡用了伍仟多元食咗餐不知所謂既生日飯 非常之不開❤️、這間我一定一定不會推薦給任何人!😡
2021-12-11
2021-12-06 1414 瀏覽
Promo from OpenRice $498 per adult on weekends Sunday. Food is acceptable but the main dish is only lobsters. Only one dish is wagyu but it’s already Well done and cook with sauce. Paella seafood taste like fried rice. Not much main course. Dessert is movenpick. Sashimi is good too. But that’s all.
2021-12-05
用餐優惠
現金券
2021-12-03 1402 瀏覽
   在網站上便覺得此處環境不錯,價格也適中,便選擇和家人一起來嘗嘗鮮。   這似乎是一家以海鮮,或者說以龍蝦為主打的自助餐廳,櫃檯上有各式各樣的龍蝦做法,麻辣龍蝦、烤龍蝦、姜蔥炒龍蝦、冷吃龍蝦等。先不論味道如何,光是每一種龍蝦等做法都拿一份,滿滿當當地拿回到座位上,已經有一種莫名的富貴感,因而還沒入口,對餐廳已有好感。每一個麻辣龍蝦鉗上都有一道明顯的裂縫,不知是為了讓食物更加入味,還是讓食客更便於品嚐。輕輕地咬碎外殼,可以品嚐到表面的,為廣東人特製的麻辣味,再往裡一層,麻辣味逐漸退去,竟品嚐到龍蝦肉的清淡感,看來這是一隻出淤泥而不染的龍蝦。    這裡面味道較好的應該是基圍蝦,本在海邊出生的我,對姊姊端來的半盤基圍蝦不以為意。誰知在拖去外殼後,蝦肉變得剔亮了,用牙齒一咬,感覺像是咬到了彈床上,爽口彈牙,緊緻有力。仔細用舌苔一壓,大海的鮮甜味便滴了下來,閉上眼睛去感受,你會看到一條條蝦在蔚藍的海洋上跳躍。   總的來說,龍蝦平平無奇,基圍蝦倒是讓人眼前一亮。
   總的來說,龍蝦平平無奇,基圍蝦倒是讓人眼前一亮。
2021-12-02
2021-10-05 1913 瀏覽
慶祝朋友生日,所以選了自助餐食物一般,沒什麼特別!由於係有會員卡,可享有75拆,否則應該唔會食!枱與枱之間較密!疫情之下,唔太好!款式唔算特別多,但基本嘅嘢都有!
慶祝朋友生日,所以選了自助餐
食物一般,沒什麼特別!
由於係有會員卡,可享有75拆,否則應該唔會食!
枱與枱之間較密!疫情之下,唔太好!
款式唔算特別多,但基本嘅嘢都有!

2021-10-05
2021-09-11 2113 瀏覽
首先,可以肯定o既係服務都好nice,尤其感謝最後o既生日安排!但是,食物方面真係比較差。今期係龍蝦主打,有凍龍蝦,焗龍蝦,炒龍蝦…但係凍龍蝦好鞋,冇本身應有o既鮮甜味道,其他龍蝦做法都唔夠入味。凍螺size係細o既,好多沙,食咗幾隻就放棄了。鱸魚overcook,難以下嚥。響openrice睇到甜品o既拿破崙值得試,但無奈當晚沒有拿破崙。燉湯係值得讚既,但亦係唯一一個覺得OK o既o野。因為係啊爸生日,所以都特登揀咗呢間睇落熟食多,海鮮多既buffet,但估唔到d o野食可以咁差。唔會有下次。

但是,食物方面真係比較差

燉湯係值得讚既
,但亦係唯一一個覺得OK o既o野。

2021-09-10 2116 瀏覽
今次為另一半慶祝生日,見到個Staycation 的package 包自助晚餐和第二天的午餐,所以就決定住吓。晚餐的自助餐算豐富,刺身有我至愛的油甘魚,只可惜油甘魚供應有限,拎咗兩轉後已經冇曬,吞拿魚食落感覺跟帝京、迪士尼的分別不大。熟食唔知點解有好多唔係龍蝦就係蟹,反而冇我喜歡的羊架😥另一半就最開心,因為有麵包蟹食,燉湯不錯,不過我發現原來正式俾錢食自助餐而又每枱夠6人就有隱藏menu,有魚子醬、片皮鴨、風乾火腿,不過我明白一分鐘一分貨,佢哋每位成人收費本身高於我哋package 的人均收費,我都寧願有得食加住好過就咁食。自助餐的雪糕堅正,甜品都唔錯,個人喜歡焦糖燉蛋,不過上面有鵝肝,我塞曬俾另一半食(≧ω≦)/第二日早餐反而落差太多,食物選擇比較少,但都算食得飽,煎蛋個師傅唔係長時間企定定,有時要等好耐先至可以落order。食物整體算係ok,如果早餐有我最喜歡的雞肉腸就更好😋

食物整體算係ok,如果早餐有我最喜歡的雞肉腸就更好😋
2021-08-30
2021-08-22 1389 瀏覽
用openrice訂座,一行2成人,2長者,1小童,$1970全包,食物有質素,略嫌冷氣稍弱,但這個價錢一家人都捧腹而回,感到十分滿意。龍蝦很大隻,多肉大大的牡丹蝦,難得鴨肝大大件,無限量供應movenpick雪糕味道選擇多,最少有6至7款門外有些少兒童設施,可讓小朋友吃飽後玩,起碼大人可輪流進食,值得再來光顧

龍蝦很大隻,多肉
大大的牡丹蝦,難得
鴨肝大大件,無限量供應
movenpick雪糕味道選擇多,最少有6至7款

2021-08-17 4325 瀏覽
本來我想在農曆生日星期六晚上,跟阿媽享用農曆生日自助晚餐,但是適逢星期六晚上西貢有很多遊客,為了避免影響阿媽星期六晚上的工作計劃,所以被迫把農曆生日晚餐提前一日進行。我之所以選擇把今年農曆生日晚餐場地,轉了去在「尖東」「富豪九龍酒店」地庫自助餐餐廳「雅廊咖啡室」,皆因四年前的九月,老豆的生日曾經在「富豪九龍酒店」擺生日晚宴,但是場地選擇了在樓上中菜廳進行。當時的我眼看「雅廊咖啡室」而又未能夠光顧,促使我想在生日享用一次自助餐,於是把農曆生日的自助餐在「雅廊咖啡室」裡面進行。我對「雅廊咖啡室」抱很大期望,「雅廊咖啡室」自助餐卻令我有「見面不如聞名」的失望感覺。即使事前我已經知道「雅廊咖啡室」跟所有「富豪」酒店自助餐一樣,都沒有向食客提供即場開的新鮮生蠔食品,不過「雅廊咖啡室」最令我失望的不是沒有「生蠔」,而是「雅廊咖啡室」自助餐裡面竟然沒有「牛腩」,也沒有提供「雞肉」食品,令我有點失望。我以前食過很多次酒店自助餐,大部分酒店自助餐都有提供雞肉食品,例如「海南雞飯」、中式燒臘「白切雞」或「油雞」、印度「咖喱雞」或其他西式雞肉料理。但是我在「雅廊咖啡室」裡面反覆搜索,始終找不到任何跟雞肉有關

我以前食過很多次酒店自助餐,大部分酒店自助餐都有提供雞肉食品,例如「海南雞飯」、中式燒臘「白切雞」或「油雞」、印度「咖喱雞」或其他西式雞肉料理。但是我在「雅廊咖啡室」裡面反覆搜索,始終找不到任何跟雞肉有關的食品。

至於「雅廊咖啡室」自助餐裡面也沒有「牛腩」,但是還有一些軟腍口感感覺類似「牛腩」的牛肉食品,例如「紅酒燴和牛牛西頰」,而且「雅廊咖啡室」還有提供即場人手切燒牛肉,所以「牛肉」供應問題沒有「雞肉」那麼大。

相反我發現當日「雅廊咖啡室」自助晚餐裡面,出乎我意料地有提供很多海鮮,包括「龍蝦」、「炆龍躉斑頭腩」、「蟹」、「XO醬蔬菜炒班塊」、「煎魚柳配鳳梨沙沙」,偏偏找不到「雞肉」,令我有少許失望。

所以即使「雅廊咖啡室」製作的「紅酒燴和牛牛面頰」和「煎魚柳配鳳梨沙沙」實際肉感感覺還算新鮮,口感也不算韌,容易用牙齒撕開咀,但是「炆龍躉班頭腩」骨頭比較大,口感沒有「煎魚柳配鳳梨沙沙」那麼柔軟易咬易咀嚼。

最後我發現「雅廊咖啡室」自助晚餐原來連「飯」也沒有提供,結果我只能夠在日式壽司師傅製作的「壽司」食品裡面,找到唯一可以在「雅廊咖啡室」裡面食到的「白飯」,所以我只拿了和食了一轉「壽司」和「雞肉」,很快就已經放棄。

至於「雅廊咖啡室」裡面的「龍蝦」,事實上並非所有都是即場製作的熱葷食品,不過「冷盤」「龍蝦」的肉質相對比較結實,口感也沒有「熱葷」版本「龍蝦」肉那麼彈牙,總之就是沒有廚房即場水煮,一人一隻版本「龍蝦」那麼有回彈口感。

結果我在「雅廊咖啡室」晚餐裡面食不到「生蠔」,也食不到「雞肉」,食「牛肉」也只有「牛面頰」和「燒牛肉」選擇,「白飯」也只能夠在「壽司」裡面尋找,所以很快就已經沒有興趣再食下去,只好改食甜品

「雅廊咖啡室」甜品裡面竟然有很多款式的西式蛋糕,例如「芝士蛋糕」,又有杯裝和店員即場人手刮出來的「莫凡彼」雪糕,「雅廊咖啡室」甜品實際款式選擇竟然比「熱葷」還要多,款式不夠平均是令我對「雅廊咖啡室」有少許失望的原因。

但是實際上雪糕櫃裡面的「莫凡彼」杯裝雪糕口味選擇也不算多,只有朱古力跟雲呢拿,味道反而沒有「雅廊咖啡室」店員即場刮出來的雪糕口味,可以另外加士多啤梨糖漿或者配料那麼有變化,所以我食手刮雪糕,比杯裝雪糕還要多。

總結「雅廊咖啡室」甜品跟雪糕口味種類,意外地選擇比「雅廊咖啡室」裡面的熱葷種類更多,又有新鮮水果跟中式甜品選擇,結果我在「雅廊咖啡室」自助晚餐食雪糕甜品比熱葷還要多。

最後我只能夠說,「雅廊咖啡室」裡面的自助晚餐,餐廳位處地庫景觀只屬於一般,暫時不屬於我食過食材款式和選擇最多的酒店自助餐,也不是令我吃得盡興,值得下次再光顧的酒店自助餐

2021-07-23
$559.3 (晚餐)
2021-07-28 2373 瀏覽
由即日起至8月8日雅廊咖啡室推出堂食優惠 - 優惠價$128(已包加一)惠顧午餐可任食自助沙律吧,凍蝦,青口,甜品和Movenpick雪糕. 限時兩個半鐘,十分超值。咁抵食要預先喺酒店網頁訂座先有位。我哋三個人叫咗3份唔同嘅午餐A,B,F.我覺得B餐嘅炒貴刁係最好食,其他都不過不失。如果想加飲品要另加$10。凍蝦同青口都有水準,不停供應。甜品方面有新鮮即做窩夫,麵包布甸,豆腐花,數款小蛋糕如蘋果金寶,栗子蛋糕,抹茶卷等等。雪糕有好多款口味 - 藍梅芝士,提子冧酒,焦糖,焦糖燉蛋,楓糖合桃, 還有特濃咖啡係獨立杯裝。仲數款水果 - 西瓜,哈密瓜同菠蘿。$128呢個價錢真係超值
咁抵食要預先喺酒店網頁訂座先有位。
凍蝦同青口都有水準,不停供應。
$128呢個價錢真係超值

2021-07-14 1681 瀏覽
本身滿懷歡喜約晒屋企人去食自助餐,前幾日已經上網預訂座位,亦都收到email confirmed,點知前一日先打嚟通知我話over booking比唔到位我,真心如果唔夠位就close 左果booking 系統,而唔係前一日先打嚟通知個客話冇位,真係好失望!不知所謂!
2021-07-14
2021-06-25 2749 瀏覽
看到優惠活動,128一位,冇加一。沙律甜品任食,仲有份大大的lunch box! 有8個選擇!好抵!最重要關鍵系任食movenpick 雪糕!食幾個就賺翻!服務好好!
2021-06-25
  • 雪糕
2021-06-09 2989 瀏覽
知道最近九龍富豪酒店自助餐好抵食,媽媽生日我們就去試試佢,早前入會費$888,免費送出四人自助餐和沙田富豪自助餐三人,仲有半價自助餐券和$100餐飲券的龍蝦主題自助晚餐餐前鐘會想前菜是鮑魚海膽有龍蝦多種煮法、麵包蟹、長腳蟹、青口、海蝦、翡翠螺...等等全部都是新鮮的仲有任食刺身牡丹蝦、三文魚、吞拿魚、鯛魚...等等燉盅湯西湯好多以海鮮🦞為主的熟食龍蝦伊麵、芝士焗龍蝦、白汁龍蝦..等等酒店都好有心知道有人生日可以用甜品伴碟在寫happy birthday多款甜品新鮮雪糕球這個價錢性價比高雖然沒有即開生蠔滿足開心的一餐
龍蝦主題自助晚餐
餐前鐘會想前菜是鮑魚海膽
全部都是新鮮的
仲有任食刺身
牡丹蝦、三文魚、吞拿魚、鯛魚...等等
燉盅湯西湯
好多以海鮮🦞為主的熟食
龍蝦伊麵、芝士焗龍蝦、白汁龍蝦..等等
酒店都好有心知道有人生日
可以用甜品伴碟在寫happy birthday
多款甜品
新鮮雪糕球
這個價錢性價比高
雖然沒有即開生蠔
滿足開心的一餐
九龍富豪酒店今次主題就係「龍蝦」凍食熱食多款既龍蝦,將成個自助餐升級左,酒店就都係咁嘅樣,企理既但就唔係grand個隻,野食款式都算幾多,已都有足夠空間走動自助餐重點:海鮮凍海鮮種類要有既都有,青口比想像中鮮!凍蝦第一round唔係太新鮮,但第二round就ok蟹腳食第一隻可以成條掹出嚟,令我好期待(要夠新鮮先做到),點知真係得第一條得,其他唔算太鮮凍龍蝦都算幾好味,肉實蝦味濃其他熟食都真係有好多龍蝦,黑椒龍蝦、避風塘龍蝦、蒜蓉炒龍蝦、上湯龍蝦伊麵,雖然真係好麻煩要落手係咁拆肉,但都真係好味同好爽最正係蒜油焗龍蝦,超濃蒜香配焗龍蝦肉係完美成碟都係龍蝦慢慢拆黎食,而話說我深信全場得我係做緊依樣野伊麵食自助餐唔應該食都忍唔住配下龍蝦肉食下,好正既龍蝦盛宴(要放低斯文一陣)龍蝦完一輪,食下其他野,熟食真係揀唔落,仲有鵝肝幾款,但我真係食唔到,如果你上網睇睇鵝肝點養成,你都唔會食試下刺身,三文魚算正常,呑拿魚未免多根到入唔到口,紅蝦幾鮮既但唔知點解唔係好夠凍另外既自助餐必食:燒牛扒/牛柳,賣相好ok,一食,肉質嫩滑,但完全無牛味,唔係睇住佢切真係唔知係牛肉甜品普通,唯一係個燉湯都算幾好味總體黎
九龍富豪酒店今次主題就係「龍蝦」

自助餐重點:海鮮
凍龍蝦都算幾好味,肉實蝦味濃
最正係蒜油焗龍蝦,超濃蒜香配焗龍蝦肉係完美
成碟都係龍蝦慢慢拆黎食,而話說我深信全場得我係做緊依樣野
伊麵食自助餐唔應該食都忍唔住配下龍蝦肉食下,好正既龍蝦盛宴
(要放低斯文一陣)

凍海鮮

蟹腳

凍龍蝦

各式龍蝦

上湯龍蝦伊麵

蒜蓉烤龍蝦

甜品普通,唯一係個燉湯都算幾好味

刺身

燒牛扒

花參玉竹燉湯

總體黎講,龍蝦係正既,不過真係唔好family dinner或者浪漫晚餐或者應酬去,因為真係要拋開小小餐桌禮儀先能夠暢快咁食晒啲龍蝦
其他野食就真係......
所以交返俾大家自決

#請求大家唔好食鵝肝
#龍蝦全部都係龍蝦
蒜蓉烤龍蝦
花參玉竹燉湯
  • 龍蝦
2021-05-22 2118 瀏覽
💁‍♀️今次去咗尖東富豪食自助餐,原因係屋企人做咗富豪酒店會員 888蚊一個會籍究竟包啲咩?🔔一餐4人自助餐+3人沙田富豪自助餐,所以平均$127一位(仲要唔洗加一)+3張$100餐飲劵🔔自助餐包一杯飲品(檸茶檸水咖啡茶) 🙆‍♀️咁嘅價錢黎講,我冇乜要求了 食物總類唔算好多,但都算係對得住個價錢👍恕我不能一一節錄冷盤:長腳蟹、麵包蟹、龍蝦、翡翠螺、沙律櫃、壽司熱燻:牛頰面、鵝肝多士、油封鴨脾、燉湯甜品:Movenpick/Dreyers 雪糕任食,好多甜品,仲有豆腐花呀好味指數 🌕🌕🌕🌗🌑抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌕打卡指數 🌕🌕🌕🌗🌑

888蚊一個會籍究竟包啲咩?
🔔自助餐包一杯飲品(檸茶檸水咖啡茶)

🙆‍♀️咁嘅價錢黎講,我冇乜要求了

食物總類唔算好多,但都算係對得住個價錢👍恕我不能一一節錄
冷盤:長腳蟹、麵包蟹、龍蝦、翡翠螺、沙律櫃、壽司
熱燻:牛頰面、鵝肝多士、油封鴨脾、燉湯
好味指數 🌕🌕🌕🌗🌑
抵食指數 🌕🌕🌕🌕🌕