2021-05-23
23.05.2021今日屋企人出去食,中午淨低我一個,當然又要搵食,最鍾意試新餐廳!😋今次揀咗雲桂香(海麗花園),見到有「蟲草花雞湯米粉」,酒味雞湯底配上蟲草花、生菜同雞肉。雞湯一打開蓋,已經聞到香香雞味,無乜酒味,應該好快揮發晒,但米粉索哂香濃湯底味,好正呀;蟲草花雖然無乜特別味,但有咬口;起初擔心雞肉會鞋,但估唔到咁鮮甜,好味,有埋生菜,實在不錯呀!大食積嘅我再加埋冬菇/黑木耳/牛肉/日本鱈魚豆腐,哈哈!牛肉辣辣地,口感有啲似辣味牛肉乾,幾特別;日本鱈魚豆腐專登找食物紙袋盛載,層皮少少脆,我好喜歡呀;其他冬菇/黑木耳都好味呀。仲要好貪心加左兩份芥蘭,份量唔算少,當然食哂,好甜好爽脆,但下次可以少啲鼓油同蠔油。今次呢間雲桂香,估唔到咁好味,下次可以encore!😋午餐:冬菇/黑木耳/牛肉/日本鱈魚豆腐/蟲草花雞湯米粉、芥蘭兩個半碗、凍檸茶走甜少冰#叫Deliveroo$150有八折
今次呢間雲桂香,估唔到咁好味,下次可以encore!😋
#叫Deliveroo$150有八折