2021-06-09
由於住同區,九龍城廣場幾乎隔日便到。雲風堂是其中一間近期經常光顧食肆。由於位處地庫一直很少落去,直到近數月在九龍城GROUP街坊推介,至發現原來雲風堂好食又扺食。呢間店其實食雲南野,主打米線同小菜類,仲有台式飲品。唔知點解有人投訴員工態度差?反而我近月去左4-5次,從未遇過態度差員工,我仲覺得佢地仲親切過譚仔喎。(譚仔NICE得黎好commercial,呢度員工係好小店親切feel) 由於人手不足,所以晚市員工你睇到會好忙。但從來無態度差過或迫人搭枱,仲會因為怠慢左而不停咁say sorry. 就算我只係叫簡單一碗米線亦會好親切咁多謝你。 (我絕對不是熟客,無人認得)講返食物,佢平日晚市有好多1人或2人餐,有好多小菜好似蒸魚,炒菜等又或米線套餐可揀,好食價錢平,唔想煮就會同家人過黎食。人均唔駛60. 有時我夜放工都會自己一個黎獨食。另外佢仲有超抵食麻辣烤魚火鍋(一鍋唔駛200),你會發現呢度有一半人都會叫呢個鍋 ,真係好好食。雖然平,佢地唔會HEA你。湯底夠麻辣,條魚先烤過,原條成個盤咁大,唔係半邊,係全條!配菜超多,魚下面好多芽菜,豆卜,菇菌。。。我一家4口全部成人都夠食。可以另
呢間店其實食雲南野,主打米線同小菜類,仲有台式飲品。
唔知點解有人投訴員工態度差?
就算我只係叫簡單一碗米線亦會好親切咁多謝你。
(我絕對不是熟客,無人認得)
可以另加火鍋配料而且全部都好平,我每次都會叫生菜,嫩綠好新鮮,唔係出面魚黃黃又夾幾塊爛葉放左幾日果D款。亦會追加豆卜,佢地先雪過,邊脆脆再打邊爐好好食,我成家人平時係幾乎唔食豆卜,但每次都會搶食。
另外,亦有試過叫汽鍋雞,菇菌呢類雲南野,全部都係有心做,係好食既。
其實九龍城平日夜市好靜,除左泰國野己經無乜好野食,我地都好驚佢做唔住。
(成個九龍城廣場有一半係圍左板既吉鋪)
佢地出品係會慢少少,但係都體諒下人地小店,人手有限,價錢咁平,唔好要求大集團咁既服務。
我無必要幫佢宣傳,如果weekend多街外人入黎,佢地晚市好旺場要等位的。
(我什至唔想太多人黎,搞到每逢周末都無位)
只係覺得,咁有心既街坊店都俾無食過既人寫衰好可惜。