2022-12-17
請原諒我用手機排版呢間刀削麵係新開冇耐,附近亦都唔覺有同類型餐廳,所以十分期待!我叫左獅子頭罐湯刀削麵五香牛展熱豆漿碗麵:禁機果個成張單落到錯晒,前後黎左3次先黎岩,麵質ok唔會太粉,湯底有少少牛腩碎,獅子頭就真係垃圾到冇朋友,我夾開一半發現中間係鮮粉紅,我拎去做光譜比對應該結果都會係粉紅,生豬肉如果有寄生蟲食左落肚有咩後果就自己google啦。我同阿姐講話生架喎,阿姐將個獅子頭碎片拎入廚房問,結果係我地d獅子頭蒸完再炸再煮冇可能會唔熟。先附上一張圖,收走果粒冇影到,圖上係換返粒新既比我,圖下係冇收走留係度比湯浸左10分鐘既,已經由鮮粉紅轉左好多,但仍然可以清楚見到同換比我果粒明顯唔同色。牛展:叫五香比錯麻辣,呢個問題唔大,但係食落好冰,牛展上面既脂肪凍到凝固成一舊,我睇返原來佢分類係涼菜小食…..ok全凍我就接受,但係8-10片賣74蚊,我懷疑我食緊鋪租。熱豆漿:唯一我可以有正面評價既野,唔會太甜,口感ok都滑既。仲有一提既係,果位短髮阿姐態度好,雖然大義在我手,但佢全程都係好有禮貌咁serve我,除此以外廚房部份真心唔掂,埋單連加一$171,唔會再幫襯最後附上一張刀削麵送通粉圖,我
我叫左
獅子頭罐湯刀削麵
五香牛展
熱豆漿
碗麵:
熱豆漿:
唯一我可以有正面評價既野,唔會太甜,口感ok都滑既。
最後附上一張刀削麵送通粉圖,我幫襯既時間係下午6點半,唔知呢粒應該屬於早餐既通粉到底係個麵爐遊左幾耐水。