2021-03-16 2546 瀏覽
8點入去 個場都8成滿可能位置唔好 隔離枱三個韓國男人食飯一路講一路勁大聲勁高音笑 🤦🏼‍♀️好令人頭痛因我地點炸雞前面兩台食燒肉 一路被焗住食成晚餐飯抽風系統都冇 單靠冷氣醬油炸雞幾入味芝士炸雞太喊雞肉唔Juicy炒年糕太硬身石頭鍋飯算係最好食了 起碼有飯蕉可一不可再當然啦 食客既質素你冇得選擇 但係 店員既服務態度你可以訓練架嘛成晚個店員除咗點菜之外 就好似啞既咁例如店員遞菜過嚟我話:你地呢度好攻鼻啊 好焗店員當聽唔到 粒聲唔出就連啲菜都係遞過嚟比我地自己放試枱的大佬啊 老土啲講句 今時今日咁嘅服務態度...
8點入去 個場都8成滿
成晚個店員除咗點菜之外 就好似啞既咁
例如店員遞菜過嚟我話:你地呢度好攻鼻啊 好焗
店員當聽唔到 粒聲唔出
就連啲菜都係遞過嚟比我地自己放試枱的
大佬啊 老土啲講句 今時今日咁嘅服務態度...
2021-03-09 2502 瀏覽
首先要多謝我既好朋友們同我預祝生日🥰, 帶我到紅磡崇潔街27及63號地下的韓兄弟燒烤吃生日飯。 入到店內差不多七成韓國人, 非常熱鬧🤩, 我們先點韓兄弟生魚片拼盤$1600(比目魚、 當季生魚、 鮑魚、 生蠔、海參、拌熟大章魚、 鐵板芝士粟米、 韓式燒餅、 燒秋刀魚、鮮辣魚湯), 然後再加燒肉拼盤 , 當然唔少得真露和啤酒。🤤首先有六款韓式泡菜,醃青瓜、醃蘿蔔、韓式泡菜、大豆芽和薯仔,每款都新鮮爽甜,酸酸辣辣夠晒醒胃。😚👍🏻比目魚刺身肉質細嫩潔白,味道鮮美, 非常好吃。 其他的刺身都很新鮮🤤, 另外欣賞鮮辣魚湯,鮮甜又香辣, 再加一個韓式拉麵, 非常完美。🥰韓兄弟燒烤是一間非常傳統又好味的韓式餐廳, 喜歡韓國菜的千祈唔好錯過。✌🏻

六款韓式泡菜

鮮辣魚湯
真露 & 啤酒
  • 真露&啤酒
2020-11-01 2670 瀏覽
基本上係食過最好食嘅韓兆,好少嚟九龍呢邊所以行左九條街先搵到但係超級值得。佢每一樣嘢食都係超級地道嘅味道,而且個餐牌有好多普通韓兆舖頭搵唔到嘅,有去左韓國嘅感覺佢炸雞比起專門做炸雞嘅仲正。話說OpenRice要求寫夠200字先可以評分,所以我從來都唔寫食評,但係今次真係唔寫得叫咗海鮮豆腐辣湯,牛肉壽司,牛肋骨肉,五花肉,蒜蓉蜜糖炸雞。仲有間舖頭嘅裝修好有feel,員工係超級友善,提供我哋需要嘅所有嘢,燒盤都換左兩次

叫咗海鮮豆腐辣湯,牛肉壽司,牛肋骨肉,五花肉,蒜蓉蜜糖炸雞

2020-10-22 2367 瀏覽
今日好想食韓國野,搵到這間好有韓國風的餐廳,聽聞是韓國人開,不過我又唔太肯定係未😅😅先點了熱熟的東西:🎈「泡菜湯」配上白飯,味道尚可,湯內有泡菜及幾粒豆腐🎈「芝士泡菜餅」芝士在泡菜餅上,但芝士唔夠味🎈「甜酸炸雞」外脆內暖,而且雞肉滑嫩🎈「韓式冷麵」由於上太多食物,未有趕得上,當食時已「章」住了,好彩提前已通知分辣上,最後我們自己加冰水及醬,再撈撈撈!食得再點了韓式燒肉:⭐️「牛肉眼扒」唔太厚但肉質相當唔錯👍🏻⭐️「牛肋骨肉」香濃調味料炸出來好野味,而且淋身👍🏻⭐️「豬軟骨」厚厚的爽脆👍🏻👍🏻👍🏻⭐️「生五花腩肉」 半肥瘦肉,包上生菜醬料,正備註:🩸點菜後好快上菜,建議食完再點🩸店內環境好有韓國時韓燒餐廳感
先點了熱熟的東西:
🎈「泡菜湯」配上白飯,味道尚可,湯內有泡菜及幾粒豆腐
🎈「芝士泡菜餅」芝士在泡菜餅上,但芝士唔夠味
🎈「甜酸炸雞」外脆內暖,而且雞肉滑嫩

再點了韓式燒肉:
⭐️「牛肉眼扒」唔太厚但肉質相當唔錯👍🏻
⭐️「牛肋骨肉」香濃調味料炸出來好野味,而且淋身👍🏻
⭐️「豬軟骨」厚厚的爽脆👍🏻👍🏻👍🏻

⭐️「生五花腩肉」 半肥瘦肉,包上生菜醬料,正

備註:
🩸點菜後好快上菜,建議食完再點
🩸店內環境好有韓國時韓燒餐廳感
2020-06-28 2922 瀏覽
韓國兩兄弟打理的餐廳餐廳格局同韓國一模一樣•豬肉套餐 290HKD🥢五花腩, 梅頭, 特級豬頸肉最好食係厚切豬頸肉!!! 勁彈牙 超好食😋 有驚喜五花腩長度同燒烤網一樣長唔會太肥 肥瘦適中前菜可以refill但侍應比較忙可能會唔記得食物整體好食 食客大多數係韓國人 唔講以為自己去左旅行🧳
韓國兩兄弟打理的餐廳
餐廳格局同韓國一模一樣

豬肉套餐 290HKD
🥢五花腩, 梅頭, 特級豬頸肉
最好食係厚切豬頸肉!!! 勁彈牙

可能會唔記得
食物整體好食 食客大多數係韓國人
唔講以為自己去左旅行🧳
2020-05-07 2130 瀏覽
[🇭🇰香港- 紅磡].🔻"海鮮豆腐辣湯"個湯味道幾濃,個人覺得係暫時係香港食到最好嘅一間,豆腐滑,落足料,海鮮有蝦,蜆肉,仲有金菇,流心蛋,配飯一流;另外燒肉嘅質素都唔差喎,豬肉併盆有齊五花腩,豬頸肉同梅頭肉,最正係個厚切又彈牙嘅豬頸肉👍🏻.🔻🍽 韓兄弟燒烤📌 地址: 紅磡崇潔街27及63號地下.#tummysready #tummysreadytoeat #tummysreadyinhongkong #tummysreadyathunghom #tummysreadyforkorean #tummysreadyforbbq
[🇭🇰香港- 紅磡]
🔻
🔻
🍽 韓兄弟燒烤
📌 地址: 紅磡崇潔街27及63號地下
2020-01-20 2653 瀏覽
約朋友食飯,因為朋友湊住小朋友,所以揀個近佢屋企又啱小朋友既地方食!我地7點到達,仲有好多檯,可以因為係星期一!店員安排左個角落頭俾我地坐一坐低就有6小碟任食!泡菜好啱我口味,唔會酸個薯仔又甜甜地!好味仲有個白蘿蔔片酸酸味味超正我地叫左個一半一半既炸雞!芝士味併蜜糖蒜蓉味,都幾好個旦同芝士粟米係任fill 小朋友好like, 我地fill 左3次肉類我地叫左一個豬肉套餐A 總共有3隻肉加埋400g, 一份豬皮,兩條牛肋骨肉,牛頸肉!個豬五花真係食韓必食!加蒜片一齊食!正牛肋骨腌得入味又唔會太硬!個牛頸肉燒完薄薄地,似食肥牛feel 而個豬皮燒時彈到阿媽都唔認得但食時煙煙韌韌!掂呀!must 食我地3大2小食到非常飽但成身都係燒肉味囉🤣🤣🤣

一坐低就有6小碟任食!泡菜好啱我口味,唔會酸
個薯仔又甜甜地!好味
仲有個白蘿蔔片酸酸味味超正

我地叫左個一半一半既炸雞!芝士味併蜜糖蒜蓉味,都幾好

個旦同芝士粟米係任fill
小朋友好like, 我地fill 左3次

個豬五花真係食韓必食!加蒜片一齊食!正
牛肋骨腌得入味又唔會太硬!
個牛頸肉燒完薄薄地,似食肥牛feel

而個豬皮燒時彈到阿媽都唔認得
但食時煙煙韌韌!掂呀!must 食

我地3大2小食到非常飽
但成身都係燒肉味囉🤣🤣🤣

2019-12-09 1921 瀏覽
紅磡想找間韓國菜其實不容易,茶餐廳就好多,仲要韓國人打理的就再少d。來左崇潔街試下韓兄弟,前菜好好食,好想狂叫refill,但待應太忙都不好意思一直叫。叫左豬肉的套餐,份量都幾多。炸雞有好多味,簡左奶油同蜂蜜味,我就嫌佢係雞翼切開無咩肉同粉比較多,但味是不錯的。

叫左豬肉的套餐,份量都幾多。

2019-11-15 1934 瀏覽
驚見收銀機旁有隻可愛狗隻在休眼,像真度極高的招財狗呢,個肚仲識脹下縮、脹下縮下,似足正在呼吸,堅係可愛既。間中會在午市時段幫襯,真心對午飯時段特價餐提不起興趣,都有試過兩三次不同出品,質素味道都強差人意,都係放棄吧﹗見晚市餐牌顯示烤肉豬牛款色不是太多亦沒太花巧,基本韓烤。餐牌寫 10 人分限量供應?朋友估係 10 人份量,但售價只係 $88 蚊那有可能呢。攪盡腦汁,限量供應只賣 10 份麻?估死人咩。捍衞廣東話、捍衞繁體字,點解寫方便麵及米飯啊?大陸風格及語調,赤化香港非常不舒服。朋友仔問是否韓國是那樣稱呼呢?我從來未聽過。早飲早醉早訓覺,堅係早到六點半就開飯飲酒食晚飯。整晚只有幾檯食客幫襯,而且還有韓國少女、韓國少奶,連韓國阿豬媽都出動埋呢﹗似乎很受韓國民歡迎。侍應姐姐嬸嬸們都好熱情好健談,還耐心解釋前菜絕對不是任添任食架,都要視乎銷費多少。完全明白的,只係我一路以來的誤解啫。最具特色,別樹一格當然係韓式海鮮刺身﹗真係非常少機會食得到,當然係我目標啦。韓國 hite 生啤,清爽味道,酒味不苦不濃,淺嚐熱下身,邊飲邊吃最佳良伴﹗等中段先讓真露出場吧。魚板腍腍的少少甜搭少少咸,蘿蔔微弱的

魚板腍腍的少少甜搭少少咸,蘿蔔微弱的酸味有點硬帶一點爽,青瓜咸辣的醃味腍腍的不太喜歡。有 5 星蕃薯的驚喜,粉粉黏黏極盡甜美但不膩喎。每位有兩款,三人行有六款喎,平時午飯時段食來食去只有大豆芽及泡菜乍。蒜蓉菠菜,葉腍劈劈濕濕的,莖少少爽感,好似食緊韮杞喎。為何三個只得四碟小食呢?兩個都係四碟,點計的?

大豆芽,乾乾不爽甜多汁,水份不足,被冷氣抽乾?留條芽根係度是故意的嗎?嚥嚥韌韌,味道咸而不辣。泡菜咸味濃濃,辣味都被蓋過了﹗非常爽脆,淨食太過嗆,有白飯或生菜就更好。泡菜,勁酸不爽甜多汁,瘦削貧脊。大豆芽,爽甜肥美蠻可愛。

鐵板炒牛肉飯,個賣相完全不討好,我本人真的見到已唔想食,廿十成熟深啡色的肉碎,乾爭爭鞋烚烚,醃味十分甜,就算送飯都覺得十分單調乏味。好采餐前小食有泡菜、菠菜、大豆芽,撈埋牛肉碎自製拌飯好食多倍。初時睇完餐牌後,腦海不停浮現韓燒靚牛扒厚切多汁爆漿,出現眼前的竟只是牛肉碎。心情撕裂,如夢初醒﹗撈飯撈麵當然用肉碎。

韓式辣醬撈水冷麵,真係辣架喎 ﹗硬係有種甜甜酸酸的味道,是否果醋呢?水冷麵會加雪梨醋呢,味道勁似啫喱,食落都開胃醒神。不過辣椒醬杰撻撻要花點時間才可以跟麵球撈得均勻,本身個蕎麥麵係完全無味的。想試烤牛或烤豬生菜包,而且生菜包再送送多碗飯。不過又想試牛骨湯或蔘雞湯,胃食的人特別煩惱﹗最終都決定食麵,太興奮睇錯似為係湯水冷麵,原來係辣拌冷麵啊﹗照燒汁牛肉石鍋飯,甜甜的牛肉碎嚥韌有趙口,未算乾鞋。醃味濃厚撈上熱辣辣飯粒及照燒醬,香香甜甜有肉味還可以。

水拌生魚片面,韓國比目魚刺身拌麵?有特別菜式梗係要試試。等了又等,等一等,苦候 30 分鐘送到。因為魚片未解凍?;還是即劏即片呢?靚仔的外觀,骨子大方得體非常吸引。魚片、生菜絲、蟹子、酸蘿蔔片、青瓜絲、紫菜,韓國五行養生顏色都有齊,設置得宜,精彩奪目﹗

先來兩口凍湯,淡淡清新酸甜味道,提神開胃喚醒我的食慾﹗倒落韓國甜辣醬再跟所有材料撈得均勻,起動﹗棉棉白色的麵條本身沒什麼味道,幸好吸汁力強,盡情地散發出溫和酸辣味,最後還留著酸甜餘韻在舌齒之間。比目魚肉充滿彈力,魚味濃濃,感覺不錯。淨食無味麵條真的悶死寡死﹗必定要捲著不同配料入口,有趣添味許多了﹗

部隊鍋,為何還再跟多碗白飯既?湯底下有半個麵,還要跟碗飯?摸不著邊際。我一心想食麵,份量得半個完全唔夠喉。辣湯底比辛辣麵湯底更加辣,似強辣版的大家樂羅宋湯,食到我出晒水滴晒汗。白洋蔥及紫洋蔥最多,啖啖都係洋蔥,幸好夠熟爽脆帶甜。撈撈有什麼寶藏,年糕片、魚糕片、豬肉碎、午餐肉、焗豆、芝士腸,沒怎麼樣特別出色的食材,全無感覺是但清晒算數。唔想浪費碗白飯,盡人事食半碗吧﹗濕爛的飯用金屬碗盛著,倒到鍋內當湯飯食,不喜歡麻麻地。

原味炸雞,風魔一時的炸雞啤酒,我都來潮食一下,不過換成燒酒唔係啤酒 ﹗原味等於無味?炸漿黏著雞皮脆卜卜,炸得內外到超級乾涸,胸肉直頭鞋烚烚。咬兩啖我真係想掉低放棄,除香口脆身乾爽外,無一可取。雞醬似十足泰式雞醬甜甜黐立立,淨食雞件無味道,滾上雞醬甜到死﹗兩邊都死路一條,不過點醬濕濕地較易入口。

吞合魚蛋卷,跟餐牌張相原全不同既?微暖送到。極老蛋皮捲著一小篤吞拿魚碎,根本就係罐頭油鹽水浸到鞋烚烚起渣品種,份量細到幾乎食唔到有魚。蛋暖魚碎室溫,到底我食緊乜?如果換成吞拿魚刺身就生動晒啦﹗淡口茄汁蛋黃醬調味,兒童餐味道,不懂欣賞。

人蔘雞湯,湯渣雞肉,霉腍乾鞋無味道。糯米綿綿,湯汁清淡,不太有人蔘味道,飲落都舒服暖胃唔難食既。曾嘆過最美味的蔘雞湯,係韓國明洞香港人開的餐廳。

韓式解酒湯,韓國菜乾湯?係某某餐廳飲過係牛仔骨辣湯,兩個不同風格。大量菜乾還撈到少量極腍劈劈的牛肚絲,濃郁輕辣的湯汁散發陣陣牛內臟味道。韓式菜乾湯,等濃菜乾味,菜甜有趣。初時還以為用豬紅煲湯,咬一啖原來係巨大牛紅,而且有三四磚座陣。首次相遇,您好嗎?沒怎樣的味道,淡茂茂不腥不嗅,只有微弱湯底味道,乾乾而廷身,趙落會散開。

涼拌海螺,睇名我完全幻想成四川菜的涼拌青瓜、豬耳、豬肚、土豆絲,真身出現時才如夢初醒 ﹗我正在處身於韓國餐廳的呢。不知道配有冷拉麵,份量以乎會好飽肚,感覺似韓式辣醬拌麵。將所有辣汁、配料及拉麵撈得徹底均勻才慢慢享受。健康地加入大量蔬菜,洋蔥、青瓜、甘筍增加甜味及爽脆口感,甜辣醬溫柔的辣味附在腍腍麵條都不錯。海螺韌韌的,微弱的螺味,薄弱的鮮味,整體表演未如理想。

蒸豬肉菜餃子,泡菜餃子已取消?耐心等候廿分鐘頸都長。真係估您唔到,廣東菜肉餃子只會聯想到大白菜併豬肉,眼前竟雞係韮菜啊﹗幸好近年已經食得到無再反胃,而且越食越鍾意添。熱烘烘嚥韌餃皮,堅係皮薄餡靚,絕大部份都係爽甜韮菜,菜汁豐收美味,有幾點肉碎作點綴裝飾。跟來的醬汁甜甜的不喜歡,我唯有沾醬油蟹豉油食,更合適更好味。

活墨魚刺身,上次已經係 2011 年係韓國食,無見多年您好嗎?您冷靜少少,唔洗咁激動手舞足動,不停翻騰,輾轉反側。估唔到韓式刺身都有三款醬,還以為一早上定配烤肉添﹗蔥蒜麵豉醬、蒜味辣椒醬、淡豉油。麻油味道異常地淡,不香不甜,只油且濁﹗最夾都係蒜味辣叔醬,堅實的墨魚鬆,嚥韌微彈,吸盤啜著您的舌尖,狠狠地嘴嚼,滲出鮮味,刺激過癮又好味﹗

刺身併盤,主要挑戰海菠蘿、海腸及海參刺身,鮑魚經常食就太普通喇!海菠蘿刺身,腍腍滑潺潺充滿水份的橙肉,咸咸海水味道,底層白肉就非常爽彈清甜。食不到多,感覺似食生蠔不是人人都接受得到,食太多有點想反胃。海腸刺身,劏得乾乾淨淨,切成絲狀方便進食,脆卜卜帶點嚥韌,沙蟲的味道。海參刺身,脆得出奇,直頭聽到卜卜聲呢﹗非常淡味,有少少苦澀餘韻。鮑魚刺身,薄切嫩滑彈牙,鮮味出眾。

正宗醬油蟹,果真一分錢一分貨,價值 $300 蚊的當然突別大隻巨形 ﹗肥美啖啖鮮嫩濕潤晶瑩透亮蟹肉,閃令令反晒光 ﹗兇湧澎湃的蟹膏,鮮艷奪目的黃黃橙橙,香甜黏黏有如甘露一樣。先撈好雞蛋紫菜蟹子芝麻飯,再唧落鮮甜蟹肉,刮掉蟹膏鋪上,淋上適量海鮮豉油,溫柔細心地拌攪,讓她們慢慢完全融合,已經一切準備就緒,我黎喇!醬油蟹非常得,沒有挑剔的理由﹗最衰白飯濕爛,如果乾爽飽滿嚥韌的話,可以吸收更多精華。蟹肉蟹膏海鮮豉油融合,再跟紫菜蛋黃蟹子合體,黏滑咸甜鮮共冶一爐,宇宙級飯之盜賊,眼前大大碗碗都唔夠喉呀﹗真係唔夠飯食,幸好個牛肉大醬湯有跟碗白飯,我當然唔客氣,全部沒收﹗

韓國老闆兼大廚餐廳質素有保證。醬油蟹顏值高味道鮮肉嫩爆膏,依碗飯仔完全唔夠送蟹,要多一碗就差不多。到底白飯係咪任裝架?分數直迫佐敦醬缸呢!醬缸有醬油醃尖椒、洋蔥、蒜頭做伴菜,更多味道更多花款更加精彩啊!不過韓兄弟既環境贏九條街,地方寬敞闊落,空氣流通清新。只係男廁有點令我滴汗,還不在店舖內,要走出街外去啊。

牛肉大醬湯,味道極似蘿蔔牛腩煲啊 ﹗大醬湯完全滲透蘿蔔,甜美爆汁,不澀沒半點渣。牛腩軟綿到極,熱騰騰連湯帶飯還有滑滑豆腐掃入口,整個人生龍活虎暖笠笠。

牛併盤 A 餐,牛頸肉、牛五花、牛肉眼似乎不太夠我食,不過美女們不太嗜肉,最後都係益晒我。爐邊烘蛋,不夠嫩滑多汁,而且加泡菜粒咸咸辣辣會加好食。爐邊烘芝士粟米,粟米粒極脆極甜,半溶芝士咸香加甜粟,擦出火花。

牛五花生菜包,半爽半嫩,油脂橫飛,甘香無比,肉汁滴滴。牛頸肉生菜包,牛味特別濃,質地有嚼勁,牛甜味不容置疑,不雖要添加醬汁,夾點泡菜及大豆芽更能提鮮提味。牛肉眼生菜包,鬆軟的肉眼,油花恰到好處夠平均,充滿牛脂牛汁,用爽脆生菜包著塞入口,滋味無窮﹗生菜都已被我全部消滅﹗還有大量牛頸肉、牛肉眼、牛五花剩下,既然仲有少少飯,沾點烤肉醬全部釀入口中,無得頂呀﹗

韓國燒酒真露原味,邊食邊飲邊談,暢所欲言飲得特別快啊 ﹗從未試開飲咁多支真露,不要停支接支﹗差少少完全斷片要行 AI 導航,好彩返到屋企先暈啫﹗
韓式辣醬撈水冷麵
蒸豬肉菜餃子
刺身三色醬料
活墨魚刺身
活墨魚刺身
刺身併盤:海菠蘿、海腸、海參、鮑魚
牛肉大醬湯
牛併盤 A 餐:牛頸肉、牛五花、牛肉眼
牛五花生菜包
牛頸肉生菜包
牛肉眼生菜包
韓國燒酒真露原味
2019-11-05
牛肉大醬湯
2019-11-02 1439 瀏覽
新屋未正式入伙,仍在收拾中,所以繼續在家附近找吃。樓下的韓國餐廳都有好幾間,之前在晚市的時間看過餐牌,價錢貴得都沒意欲入去。今次就在午市時間去,並選擇了這間韓兄弟,可能是過了最繁忙的Lunch hour,餐廳都沒什麼人,很棒。點菜後就會有泡菜和芽菜為小菜,泡茶不算酸及辣,跟芽菜一樣都是偏淡的,雖然都沒有想是正宗或不正宗,但反正就算不上是好吃的泡菜…開始會有點懷疑主菜的質素。還有海帶湯,沒什麼期望,不過味道還可以。期後飲品都很快就來了,我點了米水,朋友點了桃汁。很有驚喜!Marvel crossover 這個米水品牌,所以有我喜歡的Iron Man 在罐上~米水細細罐的,很可愛。米水淡淡的,又帶點甜甜的,很不錯,底還有小小的粒粒米肉,加點咬口。朋友說桃汁也有點細桃肉呢。主菜來了!我點了砂鍋魷魚肉飯,賣上非常不錯!份量好似很多,還有隻荷包蛋呢!聽到裡面滋滋聲的,可見都有一定的熱度!很好!朋友點了砂鍋辣豬肉飯,也很足料及吸引。點精的荷包蛋,移開點點的紫菜碎,見蛋黃那麼生,拌飯一定會很好吃。蛋底下有很多的魷魚肉,天呀!真的是預計之外!聞上去也很棒。開始把所有材料撈勻,愈撈就愈覺得足料。蛋漿跟魷

還有海帶湯,沒什麼期望,不過味道還可以。

期後飲品都很快就來了,我點了米水,朋友點了桃汁。

朋友點了砂鍋辣豬肉飯,也很足料及吸引。

蛋底下有很多的魷魚肉,天呀!真的是預計之外!聞上去也很棒。
開始把所有材料撈勻,愈撈就愈覺得足料。蛋漿跟魷魚肉的汁融合,均勻的黏在熱騰騰的飯粒上。撈的時候還摑到鍋底有不少的飯焦。
撈完之後便成為了這個效果,因為有醬汁的關係,所以不會很乾,飯焦也不會太硬,配上較軟的白飯,濕潤的醬汁及黏韌的魷魚,反而有不同的口感。加上有很多的魷魚肉的關係,所以幾乎吃每口飯都會有魷魚,加點點的鮮味。雖然看上去紅紅的,但不是辣的,如果可以加辣可會有另一種風味。

這個砂鍋飯真的很不錯,不過份量算頗多,胃小的人可能要叫少飯。見餐牌上還有很多其他款,下次會再來試試其他菜式。
2019-10-12
2019-10-21 1300 瀏覽
最近搬左屋所以過左紅磡搵食,去左韓兄弟食lunch叫左個石頭鍋飯,揀左餐牌推介既辣豬肉飯,可惜一d 都唔辣,唔係因為我食得辣,係真係零個辣,不過豬肉幾好食既,可以再戰。仲有d 前菜有d 差,我最鐘意食既泡菜竟然唔辣又唔酸,接近冇味咁,好失望...呢個食物質素同價錢黎講,未必會再幫襯佢...🤦🏻‍♂️
最近搬左屋所以過左紅磡搵食,去左韓兄弟食lunch
呢個食物質素同價錢黎講,未必會再幫襯佢...🤦🏻‍♂️
前菜
2019-07-03 2052 瀏覽
之前見雜誌介紹而間韓國菜 所以今次同同事試試佢lunch set一去到就有韓國菜通常都會提供既前菜 有兩款。同茶水係自助既 要自己拎。午餐都算幾多選擇 有兩版我同兩個同事三個人就叫左三個餐3)豬肉飯+湯佢即整即上 重熱既 好好味,豬肉係五花腩 其實都有小小肥,不過唔太膩。有泡菜 同紫菜重有其他配料,辣辣地 幾好味,我比較鍾意食辣 所以要左韓式辣醬 加埋落去 甜甜辣辣同佢有飯焦幾正。但可能餐廳太忙 等到食完都唔記得比湯我地。22)冷麵份量都好多 但就比較辣,同佢d麵口感我麻麻 好硬 好難咬斷。味道都一般,如果想食 我就唔推薦啦聽聞而個炸雞餐係新出有4件炸雞 份量都ok ,炸得幾乾身幾脆。不過雞肉唔算多汁,還可以。同雞醬我覺得唔夠,食到一半就無曬。就甘炸雞配飯就有小小單調。

午餐都算幾多選擇 有兩版
我同兩個同事三個人就叫左三個餐
3)豬肉飯+湯

同佢有飯焦幾正。但可能餐廳太忙 等到食完都唔記得比湯我地。

22)冷麵

聽聞而個炸雞餐係新出
2019-06-05 1616 瀏覽
黎到紅磡就梗係搵一間連紅磡人都推介嘅韓國餐廳啦,今次就黎到韓兄弟👦🏻👦🏻呢間真係由2位真兄弟開嘅餐廳。餐廳佈置簡單、寬敞,好有韓國地道嘅感覺,而且餐廳仲不停播放住k-pop歌同MV ,好有韓國氣氛😂前菜有六款:醃蘿蔔、醃青瓜、韓式泡菜、大豆芽、薯仔、菜,款款都酸酸辣辣夠晒開胃,而且咬落新鮮爽甜。燉牛肋骨湯 + 米飯 ($88)湯底清香,牛肋骨燉到好腍,好有牛肉嘅香濃味,送飲一流👍🏻👍🏻👍🏻海鮮煎餅($98)香脆可口,加埋獨特醬汁,食到停唔到口🤤醬油炸雞($160)炸粉唔算好厚,雞肉多汁入味,去韓國餐廳係必點嘅食物!講到炸雞,當然唔少得酒啦!滿足嘅韓國之夜😌😌😌
呢間真係由2位真兄弟開嘅餐廳。

燉牛肋骨湯 + 米飯 ($88)

海鮮煎餅($98)
香脆可口,加埋獨特醬汁,食到停唔到口🤤

醬油炸雞($160)
炸粉唔算好厚,雞肉多汁入味,去韓國餐廳係必點嘅食物!

講到炸雞,當然唔少得酒啦!

滿足嘅韓國之夜😌😌😌
  • 前菜
  • 燉牛肋骨湯
2019-05-16 1401 瀏覽
崇潔街之中,韓兄弟係一向少去嘅餐廳,因為價錢頗貴,五十幾蚊食一個即食麵自問食唔起,唔係因為有美女請食飯埋單都唔會入去幫襯.再加上自己唔多識欣賞韓國菜同唔多食辣,望勻成個午餐餐牌都唔多啱心水,所以極極極少幫襯韓兄弟.入到去,四周環境比較暗,感覺上似酒吧卡啦ok多過似餐廳.點咗一個牛肉湯麵同凍湯蕎麥牛肉冷麵.我只係食咗個牛肉湯麵,湯底味唔似什麼特別淆制嘅湯底,似普通味精湯底多D,薄身牛肉份量偏少,慶幸味道唔錯,唔辣,偏甜,肉質唔乾身唔韌,攞返唔少分數.估計韓兄弟主打係晚飯韓燒,但價錢唔平走高檔路線,我哩D低等人都係放題韓燒任食任切啱我多D。
入到去,四周環境比較暗,感覺上似酒吧卡啦ok多過似餐廳.
點咗一個牛肉湯麵同凍湯蕎麥牛肉冷麵.

2019-04-03 1067 瀏覽
都唔知黎左幾多次 每次都好好招待 肉類好食 醬料足夠 我個人會叫佢比碟黑醋多蒜頭 配生菜包舊肉真係好食好夾唔會食膩 活章魚比目魚刺身新鮮好食 再配燒酒👍🏻👍🏻 以質素招待各方面 價錢個人覺得平過出面d 垃圾放題 值得推介 一家大細 男女老少 🥰🤗
都唔知黎左幾多次 每次都好好招待
值得推介 一家大細 男女老少 🥰🤗