餐廳: 韓樂 (海之戀商場)
資訊:

2024-09-06 139 瀏覽
呢日下就去到荃灣西行下,發現呢間韓式餐廳,不過食物又唔係好韓😅。見個下午茶menu 都幾多嘢揀,於是就入咗去啦。拉絲芝士火腿吐司 $28 配紅豆冰個拉絲芝士火腿吐司整體唔錯,做到拉絲效果,個包都整得幾香口,係即叫即整,因為落單後都等左15分鐘左右。紅豆冰太甜,應該落咗太多煉奶,電話落單又只係可以揀冰量😮‍💨。$28既下午茶都幾合理,可以免費轉紅豆冰,不過個電話落單唔係咁多口味上嘅選擇,不過個落單系統真係唔太好用。

拉絲芝士火腿吐司 $28 配紅豆冰

2024-08-22 166 瀏覽
今日下午1:50分點左個溫泉蛋豚肉石頭鍋飯,唔駛10分鐘送到, 個石頭鍋飯完全唔熱,用手掂個石鍋,只可以話係暖,同職員反應,換個比我,職員都幫我同廚房問,但一直未有,後來等到2:30仲未有,同職員講唔要啦!無唸過石頭鍋飯會唔熱,個鍋D飯仲有好多水氣。完全唔掂。
2024-08-22
2024-07-05 279 瀏覽
陪家人食個靚早餐,覺得佢依類型的早餐有少試全日早餐的感覺,咩都有啲,哈哈!牛角包也鬆軟。只覺得牛角包要另加$6有點貴,哈哈!不過之前都有食過依度的午餐和晚餐就覺得一般般,不過不失!所以都係覺得早餐比較可以。
牛角包也鬆軟。只覺得牛角包要另加$6有點貴,哈哈!

$45 (早餐)
2024年6月3日晚上八點,晚餐同老婆去食韓樂,叫咗個星期一晚餐黑蒜冬菇燉排骨湯配白飯,正常好味抵食。另外再叫左個野菜八爪魚炒年糕,食物嚟到同餐牌圖片完全兩回事,太多水唔知以為係湯年糕,水汪汪,通知侍應叫廚房炒返乾身,佢哋傾完之後,個侍應原碟搦返嚟,話廚房覆返嚟話佢哋係噉煮,唔係跟圖片☹️整得咁差又難食,仲要噉樣覆客人,簡直係趕客😔之前每個月都有一兩次去食,服務態度同食物質素未試過今次咁差,唔知係唔係換咗廚房定系星期一晚服務特別差,定係我唔好彩。
整得咁差又難食,仲要噉樣覆客人,簡直係趕客😔
2024-06-03
20/4/24係荃灣海傍行行下,突然落大雨,後來轉埋黃雨+行哂雷team,入左去海之戀商場避雨,咁就幫襯左依間韓式餐廳,意料之外既驚喜!$67 燒雞扒香蔥粟米石頭鍋珍珠米塊雞扒都唔細塊,見隔離枱個食客叫,我就轉左依個石頭窩飯食$13 玫瑰花柚子茶(跟餐叫,半價特飲)配左玫瑰入去,易飲口得來,帶玫瑰香味,唔會只係得個甜。免加一(抵食,估唔到,晚市都無需加一囉!)埋單只需$80有多種電子付款方法,方便儲Credit Card 積分或儲飛行里數既人去幫襯!配菜得紫菜,有些鹹!配韓國辣汁+麻油醬,少少辣,可接受,麻油醬好香!讚完佢既汁正,再送多一set 畀我配個石頭鍋飯呢,驚喜!
20/4/24

$67 燒雞扒香蔥粟米石頭鍋珍珠米
塊雞扒都唔細塊,見隔離枱個食客叫,我就轉左依個石頭窩飯食

$13 玫瑰花柚子茶(跟餐叫,半價特飲)
配左玫瑰入去,易飲口得來,帶玫瑰香味,唔會只係得個甜。

免加一(抵食,估唔到,晚市都無需加一囉!)
埋單只需$80

配菜得紫菜,有些鹹!

再送多一set 畀我配個石頭鍋飯呢,驚喜!

2024-04-20
  • $13玫瑰花柚子茶
  • $67燒雞扒香蔥粟米石頭鍋珍珠米
2024-04-10 483 瀏覽
落雨天悶悶地,看戲後找個地方下午茶。這間韓樂店面寬落,坐卡位十分舒適,不會太迫。半溶芝士脆炸薯條,芝士溶內有疏菜不會太膩,薯條好脆,十分適合喜歡炸物的人。豚肉温泉蛋粉絲分量都大,不會因下午茶而減小。最推介係這杯冷壓凍檸茶,超好味,可比美出般的手打檸檬茶。下午茶這個價錢抵食。

豚肉温泉蛋粉絲分量都大,不會因下午茶而減小。
最推介係這杯冷壓凍檸茶,超好味,可比美出般的手打檸檬茶。

下午茶這個價錢抵食。

2024-02-06 816 瀏覽
星期日晚餐唔算多人(約8pm), 3-4位只需等一張枱,似乎人手不足,坐低好耐都未有點餐紙,而且點餐個網勁慢,load 好耐先點晒餐🔶溫泉蛋豚肉石頭鍋珍珠飯熱辣辣上枱,配合2個醬撈,好食👍👍👍🔶黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉味道夠,小朋友鐘意食餐廳有自助飲用水,碗,碟,因為要share 黎食,所以拎碗用,d 碗未洗好,諗住拎碟用,見到d 碟有d 汁喺度😰😰 唔知係咪乾淨同污漕既碟放埋一齊🥶食物唔錯,環境衛生一般

🔶溫泉蛋豚肉石頭鍋珍珠飯
熱辣辣上枱,配合2個醬撈,好食👍👍👍

🔶黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉
味道夠,小朋友鐘意食

食物唔錯,環境衛生一般
溫泉蛋豚肉石頭鍋珍珠飯
黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉
2024-02-04
溫泉蛋豚肉石頭鍋珍珠飯
黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉
2023-12-17 1010 瀏覽
經過荃灣海之戀商場諗住搵地方食晚飯行到入去見到有呢間裝修似茶餐廳嘅韓式料理見餐牌上食物款式都比一般多嚟到韓式餐廳當然要試試石頭鍋飯😋今次我哋叫左3個餐分別係:👉「溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯」+蝶豆花新鮮冷壓檸檬茶特飲🥤熱辣辣嘅石頭鍋珍珠飯,珍珠飯比較乾身左少少,有辣同唔辣嘅醬汁一起撈埋食,層次比較豐富,溫泉蛋亦都慢慢流出蛋汁,食落更加滿足!👉「黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉」+芒果蘆薈雪碧呢個味道比較清淡,中規中矩,黑松露唔夠豐富,令到沒有什麼特別。扁意粉口感沒有那麼好,如果改用返一般意粉或天使麪會更加好!但杯芒果蘆薈雪碧就好有驚喜,味道不錯很清爽👍👉「西冷牛扒配薯菜」+ 凍鮮柚新鮮冷壓檸檬蜜茶牛扒肉質尚可粉嫩嫩的,味道都唔錯👍不過嫌送到嚟唔夠熱,薯條改用粗薯條會更加好。呢杯檸檬蜜茶都好好飲~不錯!餐廳環境尚算寬敞,空間感也充足食物質素以這個價錢來說也性價比高👍
經過荃灣海之戀商場

嚟到韓式餐廳當然要試試石頭鍋飯😋
今次我哋叫左3個餐分別係:

👉「溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯」+蝶豆花新鮮冷壓檸檬茶特飲🥤

👉「黑松露煙肉野菌忌廉扁意粉」+芒果蘆薈雪碧
但杯芒果蘆薈雪碧就好有驚喜,味道不錯很清爽👍

👉「西冷牛扒配薯菜」+ 凍鮮柚新鮮冷壓檸檬蜜茶
牛扒肉質尚可粉嫩嫩的,味道都唔錯👍

餐廳環境尚算寬敞,空間感也充足
食物質素以這個價錢來說也性價比高👍

2023-10-14 1155 瀏覽
海之戀商場地下的韓樂是我經常去的餐廳。他們的凍檸茶是我的最愛。不同於一般的凍檸茶,店家將檸檬肉打碎並均勻地散落在整杯茶中,不使用檸檬片或檸檬核。這種做法使得茶的味道更加均衡,檸檬的風味更為濃郁。喝下去非常清爽,絕對是夏日的最佳選擇。 韓樂的野味豚肉湯麵也很值得推薦。湯底有點像拉麵的豚肉湯底,非常濃郁。韓式豚肉微辣,非常開胃,讓人難以忘懷。配上鹵水蛋,味道更加完美,令人垂涎欲滴。 整體來說,韓樂的價格平民貼地,食物質素也不錯。如果你正在尋找價格實惠而又美味的餐廳,韓樂絕對是一個不錯的選擇。

2023-10-13 649 瀏覽
地址一荃灣海之戀商場店舖名稱— Momoku環境/設施一環境乾淨,地方闊落特色一早餐有邪惡芝士辛辣麵人均價格-$50-$70評分-8/10今日剛剛跑完青山公路,去咗荃灣運動場沖涼,經過呢幾間舖頭門口,突然間俾佢個辛辣麵吸引咗,所以決定一試,真係冇令我失望,真係用心諗面做湯底同埋面底,所以令咬後非常之豐富鋪頭位置非常之方便,同埋大,座位都非常之豐富,鋪頭係用QR code落單所以非常之方便,咁當然係因為新樓面嘅吸引所以我嗌咗個雜錦辛辣麵食物方面,剛剛跑完個步,梗係食返多啲嘢補充體力,所以叫咗佢個邪惡辛辣麵,首先身裏面最緊要個湯底,佢真係用咗辛辣麵,唔係呃人的,棉質同辛辣麵係一模一樣,呢個真係一個重點,當然我有好多配菜例如有大塊嘅午餐肉,蛋,菜,腸仔,芝士,所以令到呢碗麵非常非常非常之邪惡惹味
地址一荃灣海之戀商場
店舖名稱— Momoku
環境/設施一環境乾淨,地方闊落
特色一早餐有邪惡芝士辛辣麵
人均價格-$50-$70
評分-8/10
2023-09-29
$60 (早餐)
  • 邪惡芝士辛辣麵
2023-09-09 708 瀏覽
嚟過好多次韓樂,貪佢方便就腳、價格實惠。佢杯檸茶冇檸檬我理解,但有時杯檸茶成杯都係一粒粒,就令人唔多開胃,但係問職員係冇用㗎,佢會話你知佢哋啲檸茶係咁希望可以改善啦
佢會話你知佢哋啲檸茶係咁

希望可以改善啦
凍檸茶
2023-09-09
2023-08-18 752 瀏覽
「韓樂」:今晚去咗荃灣西分店食晚餐,我哋見到好多人都叫火山排骨🌋,我哋都見好吸引,所以我哋都叫左一份。另外再加左芝士醬炸雞飯。火山排骨🌕🌕🌕🌖🌑賣相幾吸引😍味道幾好😋又有洋蔥同薯仔肉質整得適中🤩易咬。芝士醬炸雞飯🌕🌕🌕🌖🌑炸雞幾脆😍味道唔錯👍🏻芝士味夠濃🧀🧀又可以拉絲整體嚟講唔錯👍🏻 如果食物溫度可以再熱啲就好🥵

「韓樂」:

火山排骨🌕🌕🌕🌖🌑
賣相幾吸引😍味道幾好😋又有洋蔥同薯仔
肉質整得適中🤩易咬。

芝士醬炸雞飯🌕🌕🌕🌖🌑
炸雞幾脆😍味道唔錯👍🏻
芝士味夠濃🧀🧀又可以拉絲

整體嚟講唔錯👍🏻
如果食物溫度可以再熱啲就好🥵
2023-08-14 644 瀏覽
今晚難得同好耐冇見朋友撐枱腳因為就佢近就去左荃灣西《海之戀》商場睇下有咩好食啦~朋友見有呢間韓樂佢話係旺角食過ok咁我見都好似ok就入左呢間星期日7點幾等一陣就有位~之後朋友叫左牛肉石鍋飯而我本來想入部隊鍋辛辣麵但咁早賣晒唯有試過芝士雞扒燴飯~小食就叫左韓式醬炸雞同叫左藍蝶花梳打~炸雞先上試下正常ok既係唔夠熱但$38呢個份量都唔會挑剔佢啦😂~之後上埋石鍋牛肉飯份量ok丫夠熱牛肉又多女仔食一定食唔晒男仔食就剛剛好見個樣幾靚仔試左一口都ok啵唔錯$64呢個真係抵食~之後我果份雞扒燴飯都黎味道正常芝士就普通唔係拉芝果隻感覺普通冇特別反而相對下石鍋飯出色抵食好多~杯藍蝶花冇咩氣咁什果偏少麻麻地~整體價錢平既 石鍋飯ok
2023-08-13
  • 石鍋牛肉飯
今日lunch決定試下呢間位於海之戀商場地下嘅韓國餐廳。呢間嘅lunch set價錢大概係50-70嘅範圍,種類好多,只係lunch 都有成本menu,亦有不同嘅特飲可以加配,所以我嘅選擇困難症又出現了。入到去可以自己用QR Code落單,方便快捷。我同朋友分別叫咗:🍴 韓式芝麻燒汁焗雞扒飯 $55🍴 溫泉蛋 牛肉 石頭鍋珍珠飯 $66 而我哋加配咗特飲:蘋果可樂 (+$8),芒果蘆薈雪碧 (+$8)但我嘅石鍋飯嚟到先發現,原來每碗嘅配菜係唔同嘅,原來要叫豚肉先會有我最想食嘅泡菜同波菜。所以大家記得睇清楚張圖啊。味道就正常,個底嘅飯焦非常好食,配上提供嘅兩種醬汁,好難會唔好食~不過食完見到鍋底真係有好多油,食到底會每啖都比較油膩。不過我認為衛生狀況可以更好,坐低嘅時候張枱仲有麵包碎同未抹乾淨。我嘅石鍋飯汁一移動,張枱即刻充滿啡色嘅醬汁,代表啲汁漏出嚟而容器底部冇抹乾淨。但店員都有禮貌同願意幫忙的。

🍴 韓式芝麻燒汁焗雞扒飯 $55

🍴 溫泉蛋 牛肉 石頭鍋珍珠飯 $66

溫泉蛋 牛肉石頭鍋珍珠飯

蘋果可樂 (+$8),芒果蘆薈雪碧 (+$8)

2023-07-02
2023-05-31 1030 瀏覽
下午茶係平,但係沒有用心去做出品。但係食真心差👎🏽豚肉炒烏冬,豚肉沒有煎香,烏冬亦不是炒,全碟嘢係濕嘅。感覺啲豚肉好肥,如果沒有煎香過係唔好食。另外用好多生蒜頭去炒。另外一個係炒飯亦都係濕唔乾身唔好食。👎🏽另外有一個骷髏咕嚕肉,不過不失,但係醬料太過濃味。最好飲係檸檬茶👍🏾因為佢唔係用一片片檸檬,佢係用新鮮已榨汁好檸檬🍋。
下午茶係平,但係沒有用心去做出品。
但係食真心差👎🏽

另外一個係炒飯亦都係濕唔乾身唔好食。👎🏽

另外有一個骷髏咕嚕肉,不過不失,但係醬料太過濃味。