2024-07-28 54 瀏覽
佢哋嘅晚餐set係六點開始我嘅午餐食得太少,所以五點到就照叫左全日供應嘅扒餐我唔記得個全名,淨係記得佢係$168嘅美國牛柳餐連餐包、餐湯同飲品餐包同餐湯一啲都唔頹牛角包好脆身,羅宋湯好足料牛扒方面,牛柳俾咗兩大塊,表面煎得脆身,入面多汁軟身,唔使點醬都已經好好食啲薯角都好脆,菜就正常發揮呢個價錢係市區食通常得份量一般,品質普通嘅扒,而且啲位仲會坐到好窄我唔會話佢係超級高級高質嘅西餐廳,但係呢個價錢真係冇得嫌啲咩佢嘅服務人員態度好好,滿口笑容咁招呼人,手腳好快但唔係快到逼你快啲走個種雖然我唔係帶小朋友嚟,但我見佢哋對帶小朋友嘅家庭都幾貼心環境就非常闊落,音樂唔會太大聲,室內嘅擺設幾好睇可惜我唔係住屯元天呢頭,如果唔係我應該間唔中就幫襯
佢哋嘅晚餐set係六點開始
我嘅午餐食得太少,所以五點到就照叫左全日供應嘅扒餐
餐包同餐湯一啲都唔頹
牛角包好脆身,羅宋湯好足料
美國牛柳

啲薯角都好脆,菜就正常發揮

雖然我唔係帶小朋友嚟,但我見佢哋對帶小朋友嘅家庭都幾貼心
環境就非常闊落,音樂唔會太大聲,室內嘅擺設幾好睇
可惜我唔係住屯元天呢頭,如果唔係我應該間唔中就幫襯
2024-03-17 237 瀏覽
最近搬屋,搬到餐廳附近,對附近住既居民嚟講,喱間餐廳係一大選擇,如果搭車嚟就要喺泥圍輕鐵站行5分鐘左右。餐廳座位分室外及室內位置,戶外位置可以帶狗狗。餐廳以西餐為主,亦都有餐蛋麵餐我嚟過兩次都係食晚餐,今次就叫咗美式什扒係晚餐套餐,跟牛角包及餐湯,餐湯可以揀南瓜湯或者蕃茄雜菜湯,焗肉醬意粉係散叫只跟餐飲,+$15可以跟牛角包及餐湯。美式什扒有兩件豬扒,一件雞扒,一條司華力腸,一片火腿,薯角及雜菜,味道係可以,以$168嚟講,係偏貴,如果配一件牛扒就更好,話明什扒,無牛何來什扒呢?焗肉醬意粉,味道一般,肉醬味道唔夠濃郁。反正最欣賞係蕃茄雜菜湯絕對唔係味精湯,好香濃既蕃茄味,有大量雜菜,營養之選
餐廳座位分室外及室內位置,戶外位置可以帶狗狗。
餐廳以西餐為主,亦都有餐蛋麵餐
焗肉醬意粉,味道一般,肉醬味道唔夠濃郁。
反正最欣賞係蕃茄雜菜湯
絕對唔係味精湯,好香濃既蕃茄味,有大量雜菜,營養之選
2024-03-16
2022-11-21 656 瀏覽
🔷 〰️ 有朋友介紹屯門藍地附近有一家新開的小店,不但價錢貼地,餐廳員工很親民,最最最最重要是這家店的食物很棒。如果沒有駕車,相對就有點不方便,不過駕車🚗去就十分方便 🥰〰️ 小店有室內室外區,適合不同需要的客人☺️但因為太怕熱,當然跑入室內坐坐😂 看到餐牌的價錢,真的很貼地,相對出面的便宜😏😏😏🍽 🔹蘑菇肉醬厚多士 ($42)厚厚嘅多士麵包,濃厚豬肉蕃茄肉醬配上平常比較少見既配搭—秀珍菇,正正係我鍾意食既🫢🫢最重要食落去唔會有油膩感覺,而且多士唔會因為我影咗好耐相,而變得好硬,反而入口好鬆脆好好食😋🔹蒜蓉牛油雞翼($32)想講我有時喺泰國餐廳見到蒜蓉牛油雞翼都會心郁郁想試,但次次都唔係我想要嘅效果,而且通常皮都會特別厚唔好食。但今次見到呢碟,粒粒蒜蓉喺牛油雞翼表面,食落去唔會太鹹,有香濃牛油新鮮蒜蓉味道!讚👍🔹蘑菇煙肉芝士通粉配多士($54)蘑菇煙肉芝士汁焗通粉,食落去唔會太膩,影相影得耐左食落去,都唔會黐住一嚿嚿。最重要唔係好咸,小朋友最愛之選😇質素的確做到水平以上😚🔹炸髀拼薯條 ($58)睇餐牌時,只係以為普通的炸雞脾。等候了一段時間,差唔多食哂以上食物先出現😂果然,主角要最後先到,無
🔷

如果沒有駕車,相對就有點不方便,不過駕車🚗去就十分方便 🥰

🍽

🔹蘑菇肉醬厚多士 ($42)

🔹蒜蓉牛油雞翼($32)

🔹蘑菇煙肉芝士通粉配多士($54)

🔹炸髀拼薯條 ($58)
果然,主角要最後先到,無諗過原來係生炸雞髀🫣🫣 佢地唔需要講生炸雞髀有幾好食,已經用行動證明一切,真係做到皮脆肉嫩既效果😍😍😍
不過薯條有一點失色,事後都有同老闆講過,因為突然太多單,未能完全控制到火喉🤭

🔹紅豆冰 (跟餐$10)
完全係足料爆多大大杯紅豆冰,見到粒粒紅豆🫘,紅豆佔比例有大半杯,唔會有死甜感覺。
🔹招牌咖啡(跟餐$0)
屬於深度烘焙咖啡,油香充足,咖啡味不會太重☺️

📌 S House (順屋)
  • 炸髀拼薯條
2022-09-11 472 瀏覽
餐廳就在屋企附近,非常方便每天有是日推介不同菜式🍽今日中秋第二天假期晏起嘗試All day breakfast set份量不過不失, 對我來說好足夠老闆夫婦非常熱愛狗常常請食物給狗狗😆是一間超友善動物餐廳
餐廳就在屋企附近,非常方便
每天有是日推介不同菜式🍽
今日中秋第二天假期晏起
嘗試All day breakfast set
份量不過不失, 對我來說好足夠

老闆夫婦非常熱愛狗
常常請食物給狗狗😆