2023-08-17 172 瀏覽
做野做到唔知時間 2點半先食lunch 就行去公司附近食碗魚蛋米…. 天氣太熱 真係胃口欠奉🥵啱啱到左下午茶時段 order左碗魚蛋米 加碟油菜 (因為下午茶時段 所以油菜無得自行選擇 菜款隨機抽樣😑)魚蛋 - 只可以講唔難食 無乜魚味 同彈牙感 湯頭 - 無乜鮮味米粉 - 普通貨色生菜 - 正正常常 食完係會飽肚嘅 咁價錢方面 係可以接受….. 不過同區都有其他好嘅選擇…….其實下午茶仲有其他選擇 可以俾多個機會試吓呢間餐廳最出名嘅牛腩希望會改觀下……

魚蛋米  +  油菜

魚蛋 - 只可以講唔難食 無乜魚味 同彈牙感
湯頭 - 無乜鮮味
米粉 - 普通貨色
生菜 - 正正常常

食完係會飽肚嘅

其實下午茶仲有其他選擇
可以俾多個機會試吓呢間餐廳最出名嘅牛腩
希望會改觀下……
2023-08-05 186 瀏覽
順順牛腩是一家位於尖沙咀堪富利士道的潮州菜餐廳,以其正宗的牛腩料理聞名。我們當日點了牛三寶,崩沙腩,一個油菜芥蘭牛三寶湯麵:這是順順牛腩的招牌之一,也是廣受歡迎的美食。湯麵煮得剛好,帶有QQ的彈性,與牛三寶完美融合。牛腩、牛筋和牛肉片均經過慢火燉煮,肉質鮮嫩多汁,入口即化。牛腩鬆軟,牛根好膠質又彈牙,湯底用牛骨湯煮牛味豐富,完全無味精超濃郁,蘿蔔清甜又無渣,份量夠多,性價比極高,值得推介! 而且配料中的油菜和蔥花提供了清新的口感,讓整道菜更加豐富多樣。崩沙腩湯粗麵:這是順順牛腩的另一道招牌菜,賣$68蚊,以其濃郁的湯底和綿密的牛腩著稱。湯底以慢火熬煮多個小時,讓牛腩的風味完全釋放出來。湯底濃郁香甜,喝一口就能感受到滿滿的牛腩滋味。配以粗麵,更能吸附湯汁,讓味道更加豐富。順順牛腩的風味是其正宗的潮州菜和出色的牛腩料理受到了食客的高度讚賞。無論是牛三寶湯麵、崩沙腩湯粗麵還是其他招牌菜品,順順牛腩都能帶給食客獨特而美味的用餐體驗。如果您對潮州菜和牛腩料理感興趣,順順牛腩絕對是值得一試的好選擇。無論是吃飯或是下午茶,來到順順牛腩都能感受到家的溫暖和美食的美好!餐廳環境就係唔錯,不過餐廳地方細,

順順牛腩的風味是其正宗的潮州菜和出色的牛腩料理受到了食客的高度讚賞。無論是牛三寶湯麵、崩沙腩湯粗麵還是其他招牌菜品,順順牛腩都能帶給食客獨特而美味的用餐體驗。如果您對潮州菜和牛腩料理感興趣,順順牛腩絕對是值得一試的好選擇。無論是吃飯或是下午茶,來到順順牛腩都能感受到家的溫暖和美食的美好!餐廳環境就係唔錯,不過餐廳地方細,總數都係得十多個位,有點迫夾感唔算坐得舒服,不過因為餐廳開左無耐,餐具都仲好新淨。

2023-07-13
5 分鐘 (堂食)
  • 崩沙腩湯粗麵
  • 牛三寶湯麵
因為喺附近番工,呢個舖位上一手都係雲吞牛腩粉麵,d餸冇乜特別淨係記得辣椒油完全唔辣😹😹上星期番工經過已經見到裝修緊,終於見到開舖喇!lunch time一個人首選都係食呢啲嫁喇⋯ 一點lunch hour都真係人頭湧湧,不過一個人就好快有位!叫左碗唔記得係咩部位,但份量都唔少,湯底算清但幾有牛湯味,好在唔咸👍🏿 最重係佢辣椒油香同有辣味,似潮州辣椒油。樓面3位姐姐都幾有禮貌,仲有笑容tim嫁😀 希望繼續保持水準,我隔日就會去嫁🤣🤣
樓面3位姐姐都幾有禮貌,仲有笑容tim嫁😀
希望繼續保持水準,我隔日就會去嫁🤣🤣