2018-09-27
聽說過呢間coffee shop係由一個馬拉松跑手所開嘅,上星期日就去咗幫襯,coffee shop位置好易找,在太子Paradise cafe 隔離,而家呢條街真係多左好多好有特色又好味嘅餐廳,coffee shop道門係藍色,在此街上一眼便望見,門上貼滿了蛋糕相,據說此店另一partner 係整蛋糕,所以嚟此店飲咖啡嘅客人,必然會order 佢嘅homemade cake,當日我就order左綠茶蛋糕,非常配合我飲果杯咖啡,難怪不停有客人入來訂蛋糕了。。。呢杯海鹽雪糕咖啡, 非常之好飲,好濃好香咖啡味, 一般凍咖啡溶咗冰之後就會淡哂,由於佢有海鹽雪糕,溶咗之後鹹鹹地仲好味過未溶冰。iced Latte用威士忌囿型冰, 咖啡師同客人好有交流,會問你鍾意啲咩嘢口味而調整。店子細細以吧檯為主, 好多熟客坐喺吧枱前同咖啡師有講有笑,氣氛好好,好有交流,另有一張細枱係兩個人坐嘅, 其實好快滿座,我去個時間都係啱啱餘下兩個位。之後好多人嚟都無位了。 牆上掛滿咖啡師在世界各地跑馬拉松嗰啲奬牌門面好易認,離遠就見到 ,貼滿啲蛋糕相, 蛋糕必吃。
牆上掛滿咖啡師在世界各地跑馬拉松嗰啲奬牌
門面好易認,離遠就見到 ,貼滿啲蛋糕相, 蛋糕必吃。