平時去長洲都係食大魚蛋,好少坐低係餐廳食野,今次試下依間開左一排嘅餃子冰室,佢地嘅餃子大部份嘅味道都好特別,好似南乳豆卜餃、咖喱薯仔餃、五香芋頭臘腸餃⋯⋯反而平時常見嘅款式就比較少🤣**********<鹹蛋黃黃金餃(4隻)> $30鹹蛋黃黃金餃只限煎餃,不過煎到有啲似炸餃嘅感覺,起沙嘅鹹蛋黃醬係最後淋上餃子,鹹蛋味聞落好香,不過食落覺得比較油膩,每人食兩隻已經好足夠!🧐**********<惹味咖哩薯仔餃(6隻)> 套餐$38 另外呢款就跟咗餐,套餐會跟一杯四季春茶!咖喱薯仔餃要左蒸餃,好少餃子店有蒸餃食嫁😍裏面有一粒粒嘅薯仔,咖哩味好香濃,原來用咖哩薯仔做餃子餡都幾好食🤪⚠️注意店內消費每人最少$30⚠️

**********
<鹹蛋黃黃金餃(4隻)> $30

**********
<惹味咖哩薯仔餃(6隻)> 套餐$38

⚠️注意店內消費每人最少$30⚠️
2021-02-08 143 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於長洲!📜”餃子冰室 (長洲)📌 地址:長洲大新海傍路86號地下🕐營業時間: 12:15-22:90🍽分店地區: 長洲📝評價💬📢 今次有黃金餃同酸辣湯😍 黃金餃好入味 一咬落去都有啲爆汁😋😋 餃子大大隻 煎得岩岩好 不過真係襯熱食 影完相就好快涼左🤣🤣 酸辣湯 冇咩辣 吾太食得辣既寶寶都可以試下😍 套餐仲配飲品👍🏻👍🏻 小店位置吾多 要等KS評分 💫5分最高🌟🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅 👅🏵抵食指數:💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於長洲!
📜”餃子冰室 (長洲)

📌 地址:長洲大新海傍路86號地下

🏵味道指數:👅👅👅 👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
2021-02-08 95 瀏覽
繼角酪之後另一間近期都好hit嘅長洲小店就係呢間😋小店位置唔太多keep住都要排隊大家肚餓可以拎左飛先篤串魚蛋再翻轉頭🤣🍴黑白土匪餃($41/6隻 連飲品)土匪雞翼粉絲見到即刻心心眼😍餃子表面好脆但咬落爆曬汁勁juicy😋表面孜然味唔算太重~內餡鮮嫩多汁而且份量都幾足👍🏻但就唔係太似土匪雞翼冇咁濃~🍴五香芋頭臘腸餃(6隻)+黑醬油雞飯+酸辣湯($62)男朋友見幾得意就叫左呢款試下🤣呢款係蒸餃皮都算幾薄餡料一樣好足👍🏻但略嫌芋頭唔夠香同個人都係比較鍾意有咬口嘅餃子質感🤔黑醬油雞飯味道都係唔算濃但醬油味幾香雞肉都幾嫩滑😉酸辣湯係偏酸個款配料都幾多啖啖都可以食到❤️如果可以減翻少少酸就好正😚📍 餃子冰室 (長洲)長洲大新海傍路86號地下

🍴黑白土匪餃($41/6隻 連飲品)

🍴五香芋頭臘腸餃(6隻)+黑醬油雞飯+酸辣湯($62)

黑醬油雞飯味道都係唔算濃但醬油味幾香雞肉都幾嫩滑😉

📍 餃子冰室 (長洲)
2021-01-30 95 瀏覽
見到咁多人介紹就去試下,因為本身都鐘意食餃子! 今日2個人,叫左個2個餐一個係$37蚊(6隻餃加一杯茶)另外一個就$59蚊(6隻餃加酸辣湯同黑醬油雞飯再一杯茶),同埋4隻土匪餃子!試左3個味, 第一種芋頭臘腸味既餃子,一上到枱食完第一啖,點知入面係未熟,豬肉咬唔開,同侍應講,佢地好好禮物咁幫我再整過,服務唔差,但因為地方比較細,佢地會用方法令你唔坐咁耐!至於個芋頭臘腸味既餃子,芋頭同臘腸味都唔特出,因為芋頭本身比較粉,所以連埋豬肉就冇乜咬口,成pat嘢咁,唔太鐘意!第二種 鹹蛋黃黃金餃聽個名都估到係好似黃金蝦果種做法,個餃既餡料就只有豬肉同肥豬肉,用炸既方法,之後再加鹹蛋黃醬,除左油膩,真係冇乜特別感覺,因為個汁又唔香又冇味!第三種試左土匪雞翼味餃子,用煎既方法,加孜然粉,個餃既餡料都係只有豬肉同肥豬肉 如果唔係個孜然粉,成個餃真係有特別!個黑醬油雞飯,佢用既雞就好似煲完湯既雞肉再加用甜醬油整既汁,味道都係...! 個酸辣湯唔太夠酸同比較稀,酸辣湯料都有豆腐,豬紅木耳筍,個酸辣湯都可以!

如果唔係個孜然粉,成個餃真係有特別!

2021-01-30
20 分鐘 (堂食)
2021-01-26 116 瀏覽
入到長洲雖然好多好嘢食 但係冇阻我返兜食餃子嚟度真係餃子控必到~ 第二次黎 今次係四個人食所以可以試到多啲口味 嚟度煎餃比較似炸 但食落唔會太油 加上每張枱都附有醋同辣菜脯 但係因為餃子都較重口味 朋友都建議試吓原汁原味享用先再決定要唔要加醬禮拜日去要排大概半個鐘因為鋪頭都比較細煎黑白土匪餃(8隻連酸辣湯)$63獨創口味 餃子外層重孜然粉味 口味幾似譚仔嘅土匪雞翼酸辣湯偏酸 味道唔算好特別 可以唔洗試煎原隻鮮蝦菠菜餃(8隻)$59蝦仁大隻又新鮮 配埋菠菜個餃子勁多汁煎鹹蛋黃黃金餃鹹蛋 (8隻)$59好少見嘅配搭 會比其他煎餃油 入面都係爆多汁 要小心唔係好易辣襯嘴煎印第安餃(5隻)$35期間限定!餃子上面有辣椒 但係餡唔太辣 味道有啲失望 唔及其他口味特別五香芋頭臘肉餃(8隻)$54期間限定!係今次唯一一款叫嘅蒸餃 味好香五香粉 口感亦充滿芋頭同肉餡嚟度餃子口味款式真係算多又特別 雖然價錢唔係好平 但係偶爾嚟到長洲都可以一試
入到長洲雖然好多好嘢食 但係冇阻我返兜食餃子
嚟度真係餃子控必到~

禮拜日去要排大概半個鐘因為鋪頭都比較細

印第安餃

煎印第安餃(5隻)$35

五香芋頭臘肉餃(8隻)$54

2021-01-17
30 分鐘 (堂食)
黑白土匪餃套餐拼酸辣湯
鮮蝦菠菜餃
2021-01-21 67 瀏覽
-🚩餃子冰室 (長洲)長洲大新海傍路86號地下每次去長洲都成日周圍搵食對上一次就試左呢間餃子店舖頭唔算大 但裝修唔錯不過繁忙時間可能就要等位🎈韭菜煎餃 雖然即煎 但太多水份仲係入面味道唔太吸引🎈餃子店馳名既奶茶除左個杯可愛之外 都唔算太特別🎈酸辣湯本身都唔太鍾意聞到酸辣湯嘅味道但呢款酸辣湯我哋都覺得有陣臭臭地既味可能係特色?😅咁多碟入面除左🎈雞絲粉皮🎈雞翼不過不失之外其他菜式都唔太推薦🙁

🚩餃子冰室 (長洲)

每次去長洲都成日周圍搵食

不過不失之外

其他菜式都唔太推薦🙁

2020-11-21
2021-01-20 1062 瀏覽
來到長洲竟然不是吃大魚旦,吃海鮮,竟然是專誠為餃子而來!餃子的口味有創意,是坊間少見,而且味道亦是一絕。以後來長洲又有一個新理由。餃子套餐有八款任君選擇。我們二人想試多一款,就點了兩個A 餐($37@, 煎餃加$1), 有六隻餃子及飲品。另單點了黑白土匪餃(四隻$30).鹹蛋黃黃金餃我就是這道而來的!每次也是非點不可!披上金黃色的餃子皮,滿身佔滿砂狀的鹹蛋黃,離遠已嗅到鹹蛋黃的香氣。一啖咬下,餃子皮應聲碎裂,香脆得像薯片般,鹹蛋黃起砂,相當有口感,味道鹹香。接踵而來是滾燙的肉汁,差點燙到嘴巴,吃時要當心啊!肉汁滿滿是油香及肉香。豬肉餡料柔嫩鮮美。黑白土匪餃平時常常吃土匪雞翼,把「土匪」的元素融合在餃子當中,又是什麼的花樣?黑白的意思我想就是雞翼面層上的黑白芝麻了!除了芝麻外,還撒滿孜然粉。入口滿滿都是孜然的味道,味道霸道得來惹味,真的以為自己食了土匪雞翼呢!餃子餡仍是飽滿的豬肉餡,多汁鮮甜。蔥爆牛肉餃食完兩個相當邪惡的煎餃,來個相對上清淡的蒸牛肉餃。餃皮透薄,口感煙韌。一口爆汁,內裡的牛肉餡鮮香味濃,加了些少香蔥,令味道更香口,頗有食清真牛肉餅的感覺。另加$12 把飲品升級為冰糖紅棗桃
來到長洲竟然不是吃大魚旦,吃海鮮,竟然是專誠為餃子而來!

鹹蛋黃黃金餃
我就是這道而來的!每次也是非點不可!

黑白土匪餃
蔥爆牛肉餃
食完兩個相當邪惡的煎餃,來個相對上清淡的蒸牛肉餃。
另加$12 把飲品升級為冰糖紅棗桃膠,桃膠份量多,真材實料,味道低甜,既解渴又滋潤。
2021-01-14
  • 鹹蛋黃黃金餃
  • 黑白土匪餃
咁多年無去長洲,去之前個𝓽ꪮ-ꫀꪖ𝓽-ꪶ𝓲𝘴𝓽真係長到我哋去兩日一夜都食唔曬😹唯獨是餃子冰室 @gogi_icehouse 我哋堅決一定要食!!再加上見到好多人去到摸門釘,所以今次見到佢哋有開門一定要一次過試晒想食嘅味道(´∀`).its been a long time since i came to cheung chau 😱 so my to eat list was huge 😆 @gogi_icehouse was definitely one that i had to eat 😂 overall, tons of unique dumpling options to choose from 🤤 price was reasonable! I recommend trying both steam and fried dumplings 🥟 .💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10
🌟多款口味選擇 • 價錢合理 • 煎/蒸餃都各有特色✨
《餃子》
有多款唔同嘅特色𝙛𝙪𝙨𝙞𝙤𝙣口味;例如係期間限定嘅五香芋頭臘腸餃、獨創南乳豆卜餃等等⋯大部份都有煎/蒸嘅選擇,煎餃即叫即煎要等耐少少🤏三款上到枱都熱辣辣,香噴噴~外皮唔算話超級薄,會有適當嘅咬口,而煎餃外層𝙎𝙐𝙋𝙀𝙍酥脆!!雖然本身皮嘅厚度應該就一樣嘅,不過蒸餃食落感覺上更加有嗰一種皮薄餡靚嘅感覺!

《鹹蛋黃黃金餃》$30 🌟8.3/10🌟
𝙎𝙖𝙡𝙩𝙚𝙙 𝘿𝙪𝙘𝙠 𝙀𝙜𝙜 𝙔𝙤𝙡𝙠 𝙖𝙣𝙙 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘿𝙪𝙢𝙥𝙡𝙞𝙣𝙜𝙨
三款之中最最最鍾意呢一款♡︎炒到起沙嘅鹹蛋黃舖滿係煎餃嘅表面,仲會有粒粒鹹蛋黃咬下!同豬肉餡料好夾,十分之𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮惹味!
黑白土匪雞肉餃
黑白土匪雞肉餃

《黑白土匪雞肉餃》$30 🌟7.2/10🌟
𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘾𝙪𝙢𝙞𝙣 𝘿𝙪𝙢𝙥𝙡𝙞𝙣𝙜𝙨
呢一款同樣都只係得煎嘅選擇,餃子上鋪滿孜然粉同黑白芝麻,聞落好香,不過食落調味偏淡~感覺上雞肉無豬肉咁𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮,但都唔會話鞋嘅!整體係唔錯嘅,但如果你好似我咁幻想佢有土匪雞翼嘅味道,就可能會失望🥺

《惹味咖哩薯仔餃》$25 🌟7.8/10🌟
𝙋𝙤𝙧𝙠 𝘾𝙪𝙧𝙧𝙮 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 𝘿𝙪𝙢𝙥𝙡𝙞𝙣𝙜𝙨
呢一款我哋就揀咗蒸,同樣出色,好味!食落去超級香濃嘅咖喱味,同好𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮嘅薯仔豬肉餡簡直係絕配🤪欣賞佢薯仔唔會係溶溶爛爛,仲會食到粒粒口感!
秘製凍奶茶

《秘製凍奶茶》$20 🌟7/10🌟
𝙄𝙘𝙚 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙏𝙚𝙖
見到秘製就覺得一定要試吓,整體飲落普通,冇咩大驚喜,係一杯唔錯幾順滑嘅奶茶。但𝙨𝙞𝙯𝙚就比平時嘅奶茶細杯,餃子都未嚟到我哋就已經飲晒🤣性價比唔算太高!
餃子冰室 @gogi_icehouse
2021-01-18 46 瀏覽
土匪雞翼應該係好多人去譚仔都會嗌嘅餸,我都唔例外,好多年前試過一次之後就返唔到轉頭☺️ 今次竟然八到長洲有土匪味嘅餃子,身為餃子迷同土匪雞翼迷嘅我即刻去左試試佢😋由於唔係好餓,同埋趕住要係6點前食完,我同朋友淨係嗌左一份土匪雞肉餃share,餃子上到黎熱辣辣,每隻望落都幾飽滿,面頭鋪滿左孜然粉同少少黑白芝麻,聞落已經好香🤤 食落裏面肉餡有肉汁,幾juicy下,而且成舊都係肉,夠足料😋 餃子皮夠薄,仲煎到脆卜卜,食落夠哂香口,幾岩我口味😌總括黎講,呢間餃子店主打好多款唔同嘅創意餃子,例如有芋頭臘腸餃同咖喱薯仔餃🤪 都係我呢個餃子迷下次會想再試嘅🙆🏻‍♀️ 而今次試呢款都幾唔錯,真係好似食緊土匪雞翼咁😋 原本呢個set仲包左碗酸辣湯,不過嗰陣因為太飽無要到,下次會試埋佢同其他味嘅餃子🤤

土匪雞肉餃

土匪雞肉餃
2021-01-15 33 瀏覽
黑白土匪餃子🥟 $30餃子裡面係雞肉,雞肉唔會鞋口好嫩同多汁。煎過嘅餃子皮好香脆,而外層嘅黑白芝麻同孜然粉非常惹味,所以就咁食點少少醋已夠曬味道。雖然佢有咁多調味,咸度係適中,食完都唔會好口渴。呢款餃子可以話係土匪雞翼嘅餃子版。獨創南乳豆卜餃子🥟$ 24南乳味好出好濃入面嘅豆卜亦都大大粒,索曬啲醬汁。呢款我比較鍾意蒸嘅食法,因為可以保留多啲嘅湯汁。我會配埋餐廳提供嘅醋同辣椒醬,成個味道即刻更豐富。
黑白土匪餃子🥟 $30

獨創南乳豆卜餃子🥟$ 24
南乳味好出好濃

2021-01-09 71 瀏覽
#holidayouthk美食【鹹蛋黃黄金餃 10隻套餐】 HKD63.【五香芋頭臘腸餃 6隻套餐】 HKD41.【麻香白雲雞中翼 5隻】 HKD34.今次介紹依間長洲小店,位置唔太顯眼,店內位置亦唔多嘅餃子冰室🥟。餃子🥟一共有9️⃣款,間中會推出特別口味。今次試左五香芋頭臘腸餃同鹹蛋黃黄金餃。兩者皆皮薄香脆,內餡足料多汁😋。特別係好欣賞鹹蛋黃味,鹹蛋醬炒至起沙,聞落香濃。雖然食落鹹蛋味冇咁出,但純粹係因為豬肉餡🐷味濃而掩蓋左,而唔係落得唔夠重手,所以值得encore。另一款煎餃,臘腸粒,芋頭粒粒粒分明,有口感。白雲雞翼🐔肉質就過於硬身。整體黎講,會比較推薦咸蛋味煎餃,其他就中規中矩。.📍餃子冰室長洲大新海傍路86號地下🕑星期一至日 12:00-22:00#holidayouthk長洲#Hkig #Hkiger #Hkeat #Hkfood #Hkfoodie #Instafood #Foodstagam #Foodielife #Foodislife #Foodaholic #Foodfeed #Foodtravel #Foodlover #Foodgasm #Foodphotograp
#holidayouthk美食
【鹹蛋黃黄金餃 10隻套餐】 HKD63
【五香芋頭臘腸餃 6隻套餐】 HKD41
【麻香白雲雞中翼 5隻】 HKD34

📍餃子冰室
🕑星期一至日 12:00-22:00
#holidayouthk長洲

#Hkig #Hkiger #Hkeat #Hkfood #Hkfoodie #Instafood #Foodstagam #Foodielife #Foodislife #Foodaholic #Foodfeed #Foodtravel #Foodlover #Foodgasm #Foodphotography #Foodpics #Foodaroundtheworld #Foodoftheday #Photooftheday #Eatingfortheinsta #Thisiswhyimfat #長洲 #長洲美食 #離島 #假日好去處 #餃子 #推薦美食 #相機食先
2021-01-06 85 瀏覽
係長洲行完個山仔攰攰地,但又要係六點前食左個dinner先,行到尼間冰室前面就入去,鋪位同座位都比較細,但keep住滿座。叫左個咖哩薯仔雞蒸餃同黑白土匪煎(?)餃,本身都奉送四季春。落完單飲左啖茶,夠味,唔會係hea你果種淡,又係平時少飲茶既人都飲到既濃!先上蒸餃,睇到入面幾透,唔係厚果種皮,一咬落去勁多肉汁,而且熱辣辣標出尼,食果陣真係要小心唔好心急好好味,調味岩岩好,唔會太咸,而且個皮都唔痴口!!再尼黑白土匪,應該係煎呱?因為食落去好似炸而且尼款係無蒸款揀,一咬好似咸水角feel既口感,又無好多肉汁,尼款比蒸既更多!其實套餐仲有配酸辣湯同揀左豉油雞飯,酸辣湯飲過番尋味,冬天飲仲好驅寒,但我地中意食辣就正正,唔係好食得辣既可以唔係好飲到不過我中意,越辣越好,而且仲飲到調味,唔係死辣果種super good! 豉油雞飯我就覺得味道一般,因為其實都濃味,佢就比較失色,但其實都係好味既,但我覺得咸味多少少說好啦
好好味,調味岩岩好,唔會太咸,而且個皮都唔痴口!!
再尼黑白土匪,應該係煎呱?因為食落去好似炸
不過我中意,越辣越好,而且仲飲到調味,唔係死辣果種
super good!
2020-12-28
  • 酸辣湯
2020-12-27 67 瀏覽
冇得去旅行,咪去長洲瞓返晚當去咗旅行囉🥶去之前已經做曬research,睇定有咩好食,果然冇令小編失望💯同一日食返同一間餐廳,小編都係第一次,有啲小店真係好值得支持🔥.🥟特色餃子餃子分別試別試咗獨創南乳豆卜、原隻鮮蝦菠菜、招牌韭菜同埋黑白土匪雞肉餃子🥳大部份餃子嘅餡料出邊都係食唔到,全部爆曬餡,大大粒✨其實全部都好正,不過鍾意食得健康啲嘅小編就prefer佢地嘅蒸餃多啲,感覺上比較原汁原味🥳一定要試南乳豆卜同鮮蝦菠菜,先唔好講佢係唔係獨創,齋講食材同皮薄多汁已經做得好過好多舖頭🥢反而覺得韭菜餃同預期中有少少出入,陣韭菜味唔太出.🥟腐竹蛋洋薏米出邊食一碗足料夠味嘅糖水真心唔易揾,尤其係中式糖水,有啲淡到好似飲水咁😤但呢間係好夠味同足料,直頭令小編鍾意咗食呢個糖水 (之前從來都唔會專登食)😆.🍽味道: 4/5🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 3.5/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3.5/5
🥟特色餃子
🥟腐竹蛋洋薏米
🍽味道: 4/5
🏙環境: 3/5
‍👨🏼‍🍳服務: 3.5/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 3.5/5
2020-12-27 74 瀏覽
在去長洲前搵有咩推薦美食,好多人都推薦餃子冰室,特色在於創新的口味,難得來到長洲就要試試佢平時鐘意食土匪雞翼一定要點黑白土匪雞肉餃,在餃子上灑上大量孜然粉,加上餃子煎得香脆,難怪咁多人推介另外原隻鮮蝦菠菜餃,無騙你真係有原隻鮮蝦係入邊,皮薄餡靚鐘意食傳統餃子就要點依款不過跟餐加錢(+$12)叫的檸檬薏米水,個人感覺細杯左d,口渴的話真係一啖就飲完😥

2020-12-20 93 瀏覽
臨近聖誕想出走但又邊到都唔去得於是決定入長洲度下假今日凍到得十度左右仲要大風都爆決定食左啲熱野暖下個人先🤣openrice search 過見呢到有土匪雞肉餃咁得意於是試下🤣門店不是很大間 座位不算很多當日full house 好彩有位🤣叫左兩個set 餐 包括(1) 6隻餃連酸辣湯 及 (2) 8餃連糖醋骨飯飲品是兩杯四季春茶😛先講酸辣湯, 非常之足料,酸辣恰宜暖身一流🤤🤤蒸蔥爆牛角餃:皮薄餡靚,多湯汁,蔥牛都超香😍啱晒我呢啲食熱氣野會口乾唔舒服既人🤤主角土匪黑白雞肉餃:滿滿的孜然粉 賣相又黃金超靚打卡唔錯🤣 好味道😝糖醋骨白飯:甜甜地非常開胃👍總結是,非常推薦大家一試😍
臨近聖誕想出走但又邊到都唔去得

當日full house 好彩有位🤣
叫左兩個set 餐
包括(1) 6隻餃連酸辣湯 及 (2) 8餃連糖醋骨飯
飲品是兩杯四季春茶😛

先講酸辣湯, 非常之足料,酸辣恰宜
暖身一流🤤🤤

蒸蔥爆牛角餃:
皮薄餡靚,多湯汁,蔥牛都超香😍
啱晒我呢啲食熱氣野會口乾唔舒服既人🤤

主角土匪黑白雞肉餃:
滿滿的孜然粉 賣相又黃金超靚
打卡唔錯🤣 好味道😝

糖醋骨白飯:
甜甜地非常開胃👍

總結是,非常推薦大家一試😍

土匪黑白雞肉餃
酸辣湯