6天前
放工同舊同事聚會, 我地兩個女仔都好喜歡食日本野, 所以約左來呢間高級版和民 “饗 • 和民”食晚餐喺門口睇左陣meun, 見價錢都幾親民就入左去, 坐底再慢慢睇下meun我地可能太多野講, 所以勁口渴, 未嗌野食就先叫飲品 ✨Strawberry Smoothie-鮮草莓粒加上順滑既忌廉, 口感豐富✨Mango-bar de Mocktail-賣想幾得意, 有條大大支既芒果喺到, 芒果味好濃 飲左幾啖, 我地就嗌野食啦! 食物都好快到✨饗和民沙律-以餐廳名子命名的沙律一定不會差吧。沙律菜清新爽口, 顏色鮮嫩, 配上特製的沙律醬果然不錯 呢度主打爐端燒, 又點可以唔叫返啲串燒黎食, 我地決定要一份“串燒盛合(5款), 貪佢咩都有, 可以試多幾款!✨青蔥牛肉卷-牛肉卷內包著爽口香蔥,口感非常豐富, 香氣四溢✨金菇牛肉卷-爽脆清甜 ✨日本生產豚肉串-豬肉鹽燒入味, 外皮焦脆, 內裡肉質鮮美✨車厘茄煙肉串-車厘茄加煙肉嘅配搭, 鹹甜交替, 份外滋味 ✨牡蠣滑蛋盒子飯-炸蠔同啲蛋都好香口, 加埋洋蔥同醬汁令整個飯好可口, 而且每隻蠔都有一隻食指咁長, 最驚喜係佢唔係得啲炸粉, 蠔肉都好肥美✨