2019-01-05 257 瀏覽
中午時段繁忙是可體諒,但無禮大聲謾罵是不能原諒。食物油得很,客人只要求一杯水,一名男待應、女待應先後都得悉,但只服務多名一枱的客人,忽略其他顧客。客人再次要,換來女侍應大聲無禮謾罵發脾氣,令人感到難堪。本人來該餐廳消費中午時段發生員工態度問題也不只一次。作為一間日本料理餐廳,卻是下欄服務質素對待。食物又不重健康,油膩無比,味道平庸,恐怕留不住舊客人也留不住新客人,因此劣評該餐廳並向日本公司同事發放消息,暫停惠顧。

黑豚豬軟骨
20 分鐘 (堂食)
2018-11-03 298 瀏覽
呢一日lunch,又行咗落嚟食好西,呢條街一向都好多日本餐廳,而我哋今日就食呢間魔怪食堂,一見到Menu就被呢個築地丼深深吸引住,$88, 有玉子,帶子,三文魚,甜蝦,海膽,仲有兩塊唔記得咩魚,,由於呢刺身實在太吸引,一上枱我就食咗大部份嘅刺身,搞到之後啲飯要生啪呢個經驗教訓我下次叫多啲送嘅,個海膽新鮮唔腥唔臭,入口即溶。其他都新鮮正常,味道唔錯,係蝦方面就有啲腥味,可能因為我本身唔鍾意食蝦,加一之後大約$100一個人, happy friday,個令鐘時間,「飛」一轉日本都幾好

其他都新鮮正常,味道唔錯,

係蝦方面就有啲腥味,可能因為我本身唔鍾意食蝦,

築地丼

築地丼
2018-10-22 258 瀏覽
今日落咗旺角買嘢,朋友推介我食呢間魔怪食堂,可能嗰陣時係下午茶時間,客人唔多,鋪頭裏面播住一啲日本音樂,感覺幾舒服😌叫咗個三文魚蟹子丼同埋角切魚生丼三文魚好新鮮,賣相好吸引蟹籽都幾多,一啖咬落去,爽yy😂朋友食左呢個角切魚生丼,應該唔錯,搞到我都好想試下,不過有d芝麻,感覺好似怪怪地😂不過我見到有三文魚同吞拿魚,就係唔知白色嗰啲係咩魚?🤔同埋碗飯都幾大碗👍🏻總體來講,食物質素可以下次經過會再嚟🍣🍣
叫咗個三文魚蟹子丼同埋角切魚生丼

三文魚好新鮮,賣相好吸引
蟹籽都幾多,一啖咬落去,爽yy😂

總體來講,食物質素可以
下次經過會再嚟🍣🍣
2018-10-21
$60 (其他)
2018-10-06 273 瀏覽
午餐煩惱食什麼?基本上每日都要煩惱既事,今日經過勝利道,見到呢個魔怪樣就不如試下啦!好啦,入到去無咩特別,連水都沒有😂只是見到餐牌食魚生隻好似好好味架!三文蟹子丼,三文魚有五片與蟹子各半,加上子薑!樣子好吸引🤤🤤🤤蟹子粒粒精盈通透,好新鮮😌一啖飯一啖蟹子係口中卜卜禁好過癮😍三文魚都好新鮮!角切雜錦魚生飯,角切即將魚生切成一粒粒,方便進食之外,口感獨特!好多餐廳既角切係將頭頭尾尾,呢間既角切並不是頭尾!好新鮮,好好味 🤤鮮茄和牛漢堡配意粉,鮮茄汁意粉中規中矩,重點於和牛漢堡!看來普通,食起來並不是平時用普通免治牛打出黎既漢堡,係有陣牛脂味,入口係牛既味道🐮🐮正套餐包埋麵鼓湯,酸蘿蔔,飲品雖另加錢,呢樣不化算,$8都係檸水茶整體而言,呢間「魔怪食堂」係有驚喜既!店面普普通通,但真材實料👍🏽環境,顏色色彩繽紛,令人好舒服😌係喜悅感!但外面看來不像食日本菜食物,魚生新鮮,唔會食到底就無哂送,好足料!和牛好讚,有誠意衛生,由於坐係卡位,有啲滴水問題,但不太嚴重!抵食,$58既lunch係貴既,魚生飯黎講都差唔多!

整體而言,呢間「魔怪食堂」係有驚喜既!
店面普普通通,但真材實料👍🏽
衛生,由於坐係卡位,有啲滴水問題,但不太嚴重!

抵食,$58既lunch係貴既,魚生飯黎講都差唔多!