2024-03-22 178 瀏覽
囡囡一星期有幾日都要返興趣班,為咗省時間媽媽會去大小朋友都咁Like❣️嘅魚尚選購飯糰🍙、壽司🍣最鍾意佢哋嘅飯糰係用最新收成年度所收割嘅特級日本產「新米」🌾以1:1 比例嘅富山縣產越光米同北海道七星米製作,聽講仲用咗新技術令米飯口感更鬆軟,食到淡淡米香😋佢哋選用嘅紫菜同樣講究,係被喻為「紫菜中嘅黃金」嘅特等「頭水紫菜」,產量稀少、營養價值都相對高啲㗎!🍙芥末醬油鰹魚鬆飯糰(芥末味紫菜)鰹魚鬆採用靜岡縣同鹿兒島嘅新鮮鰹魚,濃郁嘅醬油鰹魚鬆同埋芥末脆片,拌入山葵洋蔥酥、芝麻等配料,層次豐富,夠晒開胃🤤🍙芥末汁燒三文魚飯糰(芥末味紫菜)油脂豐富三文魚鮮嫩可口,配埋香甜日式燒汁同芥末味紫菜,微微嘅辛辣味相互融和,係Perfect Match!🍙芥末小龍蝦飯糰(芥末味紫菜)肥美飽滿嘅小龍蝦肉配鯡魚魚籽,口感極之豐富🤩加入清爽嘅芥末沙律醬,啖啖都滿載酸甜香辣味道魚尚皇牌熱賣產品:🍙溏心蛋飯糰滑嫩嘅溏心蛋🍳配搭惹味醬油飯糰,一食入口蛋香濃郁撲鼻。絕對係小朋友最愛🫶🏻

🍙芥末醬油鰹魚鬆飯糰(芥末味紫菜)

🍙芥末汁燒三文魚飯糰(芥末味紫菜)

🍙芥末小龍蝦飯糰(芥末味紫菜)

魚尚皇牌熱賣產品:🍙溏心蛋飯糰
外賣自取
🍙喺疫情之下而家都好少堂食,平時呢我就最鍾意買飯糰返屋企同圓圓食😍貪佢種類無限、滋味無盡吖嘛😋yum yum~~✨魚尚以驚喜優惠價推出兩款新口味飯糰及一款載譽回歸飯糰😍全新登場嘅金平牛篣植物豬肉飯糰🍙用 IMPOSSIBLE「植物豬肉」嚟製作飯糰,不含膽固醇、動物激素或抗生素,美味程度更媲美動物豬肉😋喺咁多個飯糰入面,圓圓就最鍾意食呢個飯糰啦🤣🤤另外仲有🍙醬油鰹魚鬆飯糰都係全新登場!特製鰹魚鬆選用靜岡縣同埋鹿兒島漁港新鮮捕獲嘅鰹魚,並運送到千葉縣曬乾,經過多重繁複步驟製成,同樣鮮味😋連好受歡迎嘅🍙紅鱈蟹沙律飯糰都載譽回歸!而皇牌產品嘅🍙大蝦蛋沙律飯糰同埋🍙溏心蛋飯糰一樣都係咁好味㗎😋魚尚嘅飯糰種類真係超級多,總有一款啱我口味🤣

2022-08-21 639 瀏覽
🥢 平時好想食壽司嘅時候但係又唔想去貴嘅餐廳?💰咁樣魚尚或者就係好多人平時想食壽司過下壽司癮嘅一個選擇啦 👍🏻 魚尚壽司選擇多多,份量任君選擇,不論下至一個人上至成班人開party都有適合嘅選擇,款式選擇都好多,有壽司自選,壽司組合,刺身,飯糰🍙 ✨ 鰻魚壽司組合6件整體中等水準啦以平民價錢黎講,溫度keep得好,鰻魚比較淡味,但都要讚下就係冇乜碎骨,而且鰻魚醬都甜甜幾好味,壽司飯有點散但醋味都足夠的🍣

✨ 鰻魚壽司組合6件
2022-07-31 494 瀏覽
好耐冇食日本嘢,今日少少癮起就去魚尚叫幾份壽司返屋企食。老實講,魚尚一向賣嘅係性價比高,都唔好預期百零蚊會有高級壽司嘅質素,今餐都係收貨。1. 日式螺肉螺肉大大粒,味道正常。不過投訴位係,食到尾原來佢鋪咗好多青瓜碎係底,有啲感覺唔係太良好。2. 腐皮壽司腐皮有甜甜嘅醬油味,味道都係正常,不過壽司飯真係有啲凍。3. 花之戀魚之盛其實即係壽司拼盤,主打有三文魚、海老、花之戀,同帆立貝壽司,至於吞拿魚壽司,食得出應該係「西瓜」,冇乜魚味。投訴位都係同腐皮壽司一樣,啲飯真係有啲凍。
好耐冇食日本嘢,今日少少癮起就去魚尚叫幾份壽司返屋企食。

1. 日式螺肉

2. 腐皮壽司
腐皮有甜甜嘅醬油味,味道都係正常,不過壽司飯真係有啲凍。

3. 花之戀魚之盛
2022-06-16 394 瀏覽
今晚深宵食堂夜晚當然就是想食啲冇乜負擔嘅野就梗係食魚生啦,夠哂Healthy。最Favourite就係食甜蝦㗎啦。魚尚佢嘅選擇都算多又有甜品又有飯團又有小丸子。新開張嘅時候仲有用三文魚壽司🍣🍱嘅優惠,不過嗰陣實在係太多人眨吓眼就已經冇晒啦。想食到優惠,就可以留意佢嘅社交平台。以上嘅甜蝦又fat又飽滿,啖啖肉。重點係夜晚買返屋企食都仲係好Fish,唔會死下死下咁。😍😍😍😍哈哈哈哈下次再食
今晚深宵食堂

夜晚當然就是想食啲冇乜負擔嘅野
就梗係食魚生啦,夠哂Healthy。

最Favourite就係食甜蝦㗎啦。
魚尚佢嘅選擇都算多又有甜品又有飯團又有小丸子。

想食到優惠,就可以留意佢嘅社交平台。
以上嘅甜蝦又fat又飽滿,啖啖肉。

哈哈哈哈下次再食
2021-12-20 448 瀏覽
以前試過喺大圍買佢哋嘅壽司,喺店舖入面食(因為當時未有疫情,都好多學生會即時買即時食,但係買嘅原因純粹係因為自己鍾意食壽司同埋佢嘅價錢的確係抵嘅),好坦白講質素同價錢都係成正比嘅,唔會有啲驚人嘅水準,今次買嘅係魚生飯。諗住搏一搏,睇吓佢嘅水準有冇改善過。店舖望落係幾乾淨,裝修亦都唔錯,幾四正。望落去同其他壽司舖例如爭鮮冇咩分別。魚生唔太多,都係有幾片三文魚,有啲蟹籽,同埋有幾條蟹柳咁。賣相唔特別吸引,佢比嘅豉油Wasabi都算充足。一是落去嘅時候覺得wasabi嘅味道蓋過咗豉油同本身啲魚生嘅味道,有啲唔係好知自己食緊咩。魚生本身嘅味道並唔突出,唔覺佢嘅鮮味。肉質亦唔係特別爽或者肥美,下次大概唔會再買⋯

店舖望落係幾乾淨,裝修亦都唔錯,幾四正。

2021-11-10 448 瀏覽
睇Fb 佢做緊Promotion,買兩個飯團再加$12有個環保袋再加一疊優惠券,剛巧經過沙田就買來睇吓有咩先😊😊價錢比華御結平一半有多,飯量比較薄新、冇咁厚!不過佢紫菜夠脆、乾身,白醋飯粒粒分明😉😉~~~蒜味醬燒豚丼風~~~$9中間嘅豚肉餡都頗多,同飯大約一半一半比例🙂🙂!蒜🧄味一般,豚肉唔會好乾😙😙好味😊😊~~~照燒鰻魚~~~$12呢個一樣中間嘅鰻魚幾多,而佢嘅汁夠濃味同足夠🥳🥳,一樣咁好味🤗🤗最後送嘅優惠卷係買滿減錢或者送飲品等優惠,大約都有廿幾張,如果食開就會好抵🤩🤩
~~~蒜味醬燒豚丼風~~~$9

~~~照燒鰻魚~~~$12

2021-10-04
外賣自取
$21 (其他)
2019-06-07 1441 瀏覽
去博物前想填填肚 經過見到就想試試今次自己試左明太子龍蝦 因為另一飯團連鎖店嘅明太子好好食所以對呢間都幾有期望 但食落差別真係好大首先飯身過酸 落太多醋 所以容易蓋過涵料味道 而涵料明太子味不足 都有見到小龍蝦身 但成舊就係唔知食緊乜不過火炙蝦真係好食 可能有芝士加持 加上蝦身彈牙 十分加分
去博物前想填填肚 經過見到就想試試
今次自己試左明太子龍蝦 因為另一飯團連鎖店嘅明太子好好食
所以對呢間都幾有期望 但食落差別真係好大
不過火炙蝦真係好食 可能有芝士加持 加上蝦身彈牙 十分加分
2019-06-06 631 瀏覽
而家嘅買到嘅飯團,為求塊紫菜唔好比d飯嘅水氣整到腍哂,絕大部分都係有個專業嘅包裝隔開飯團同紫菜。第一次買呢個牌子嘅飯團,飯團包裝同平時買開華御x買嘅飯團包裝差不多,點知一開就見塊紫菜碎裂左(唔係我整爛架!)。結果一路包一路跌哂d碎出黎,包完我覺得佢好缺陷。不過好在味道尚算唔錯,$11、$12嘅話係值得再幫襯嘅。
結果一路包一路跌哂d碎出黎,包完我覺得佢好缺陷。

不過好在味道尚算唔錯,$11、$12嘅話係值得再幫襯嘅。
2018-09-11 981 瀏覽
去完ikea,買外賣壽司返屋企不嬲幾鍾意魚尚,質素好過爭輸返到去拆咗個飯糰食買咗牛肉xx味拆爛咗,已經唔記得係咩😂食落都幾多牛肉!飯軟硬度ok,不過冇調味紫菜頭幾啖脆,之後好快淋華魚結始終好食d但呢個先10蚊,平50%一分錢 一分貨,又冇得咁比另外仲買咗佢個三文魚雜錦壽司同火炙壽司系列,有蝦有帆立貝有左口魚有三文魚記得之前食過屯門嗰間幾好味但今次食又麻麻地d飯偏硬同多,同埋包豉油唔知係咪換咗牌子偏咸,唔係好啱我口味
去完ikea,買外賣壽司返屋企
不嬲幾鍾意魚尚,質素好過爭輸
返到去拆咗個飯糰食
買咗牛肉xx味
拆爛咗,已經唔記得係咩😂

食落都幾多牛肉!
飯軟硬度ok,不過冇調味
紫菜頭幾啖脆,之後好快淋
華魚結始終好食d
但呢個先10蚊,平50%
一分錢 一分貨,又冇得咁比

另外仲買咗佢個三文魚雜錦壽司
同火炙壽司系列,有蝦有帆立貝有左口魚有三文魚
記得之前食過屯門嗰間幾好味
但今次食又麻麻地
d飯偏硬同多,同埋包豉油唔知係咪換咗牌子
偏咸,唔係好啱我口味
2018-08-15 722 瀏覽
近年多咗好多壽司外賣店🤔, 例如爭鮮 。但如果要食飯糰嘅,一係去華禦結, 一係魚尚。😎😎😍有好多種唔同味道嘅飯糰,不過我今日實在太飽真係唔食住😏。不過我下午已經食咗好多😅 ,所以就唔食飯團啲咁濟咁飽嘅嘢啦 。叫咗三件壽司 ,賣相一般,但係勝在配料夠多😝。 叫咗蟹子壽司 、味付八爪魚壽司、赤貝壽司 😋。當然比不上什麼廚師發板那樣的級數🤯 。但其實每件壽司都只係三蚊 ,呢個價錢喺壽司店食 連茶位都唔止啦。🙂

有好多種唔同味道嘅飯糰,不過我今日實在太飽真係唔食住😏。

其他
2018-07-03 543 瀏覽
以前公司開會,次次開會都冇啖好食,經常食飯盒😂所以今次我地叫咗魚尚壽司外賣!叫咗八個火炙三文魚腩拼盤,大盤雜錦壽司拼盤! 開會既同事都覺得好好食!壽司好新鮮! 大家可以一試!
2018-06-23
2 分鐘 (堂食)
2018-05-25 402 瀏覽
今天天氣熱到不得了,最好都係食壽司涼一涼,但係又唔係幾想去X因為真係唔係太好食。行過見到呢間又係三蚊一舊,所以真係要試一試。最好食的還是三文魚壽司,刺身係新鮮既,但係都係太薄,不過3元一件又真係唔可以要求太多。另外果隻帶子壽司都真係幾乾身,好似乾瑤柱咁,真係有少少難頂。玻璃蝦壽司望落去似乎唔錯,但食落去又係無味,都係果句,3元一件又真係唔可以要求太多。最值得一提係,部份壽司咬落去D飯有少少硬,好似唔係好煮得熟咁,咁呢個又真係太過份了,呢個要求好基本。為求飽肚又想平,都係一個好選擇黎既。如果要有要求,去SUPERMARKER會好少少。

最好食的還是三文魚壽司刺身係新鮮既,但係都係太薄,不過3元一件又真係唔可以要求太多。另外果隻帶子壽司都真係幾乾身,好似乾瑤柱咁,真係有少少難頂。玻璃蝦壽司望落去似乎唔錯,但食落去又係無味,都係果句,3元一件又真係唔可以要求太多。最值得一提係,部份壽司咬落去D飯有少少硬,好似唔係好煮得熟咁,咁呢個又真係太過份了,呢個要求好基本。

2018-05-20
2018-05-05 424 瀏覽
魚尚行山之前,肚餓啊。要快快脆脆醫肚,所以就揀咗個最快捷嘅方法。上次食個飯團,都幾好食,不過今次買左個糖心蛋飯團。個蛋係幾好食,可惜啲飯好唔均勻,淨係睇顏色都見到有白色又有啡色,係有啲失望,不過$14 ,都唔算太貴,勉勉強強啦。
魚尚
2018-04-27 232 瀏覽
🦄魚尚🧡🌱-三文魚刺身6塊 Hkd 36Rating🌕🌕🌕🌕🌑溏心蛋 Hkd 8Rating🌕🌕🌕🌕🌗-終於完Sem喇!!!再完埋個Final Exam就真。完Sem haha🙈🙈😀😀今日打算買啲刺身呀小食咁返屋企自己整個Lunch來食 就買左三文魚刺身同最愛最愛既溏心蛋😝😝😝三文魚刺身第一次買 覺得都幾新鮮 唔會有雪味呀冰味呀咁 都覺得唔錯😋😋 溏心蛋真係好正 之前買過佢既溏心蛋 個陣仲係$12有2隻 但個個真係超級無敵爆鹹🤮🤮蓋過曬蛋味 但呢隻就正常好多喇😬😬個蛋黃係世界級正呀🤗🤗雖然我之前係屋企自己整都係差唔多🤫🤫好似仲好食啲hahah-睇下第2張圖就係我整既Lunch😂😂😂最底煮左個長崎拉麵🍜加大量既紫菜碎 另外仲煮左條蟹柳🦀🦀🦀 鏡頭外仲煮左碗翠肉瓜🤭🤭冇辦法喇我係冇菜不歡 一定要食菜既人來😭😭😭😭🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️-
🦄魚尚🧡🌱
三文魚刺身6塊 Hkd 36