2021-05-07
剛轉手見食評都未有照膽粗粗入去try try成個場得兩位男士做樓面,當晚都差不多坐滿因此兩位都好忙無咩空間招呼甘多枱。食物上菜都算快,除咗最後的擂沙湯丸(題外話:我地一家對擂沙湯丸係有情意結、只要𠴱間食店有我地都會叫。可惜從來無一間可以接近當年敦煌酒樓水準)豉椒炒蜆: 好咸而且上枱沒有「鑊氣」感覺只是用豉椒撈埋啲蜆因此唔夠香。啫啫雞煲:個爐係裝飾用,無蜆甘咸但都係好咸。雞件好細件及少,只有乾蔥、洋蔥多同樣地唔係好香。蒸白鱔: 正常發揮,依樣無好咸整體不錯。蔬菜凍豆腐煲: 味道正常,個爐唔係裝飾。不過如果加幾條菇,粉絲等等多啲色彩會好啲,唔使好似依家甘得白菜同豆腐甘灰。麻辣魚蛋麵: 個湯係出色嘅,魚蛋無驚喜亦無失望。不過麵底真係少得可憐,竟然連個小碗都裝唔滿🙄真心不能理解都唔知點解要用甘大個碗上🤷🏻♀️擂沙湯丸:看圖自行解讀
蒸白鱔: 正常發揮,依樣無好咸整體不錯。
擂沙湯丸:看圖自行解讀