2017-08-28 226 瀏覽
家人生日,本身訂左位,但唔知點解成家人要分開倆張檯囖,完全無左聚會的感覺,已經系五開心架啦,服務也一般,座位頂手頂腳,冷氣系五夠涼的,仲有,如果好肚餓千其五好去e間野食,個燒盧超級慢,唔知系咪間野玩戰略,五肚餓都等到顛,野食選擇也不多,甜品好難食,衛生情況也一般,見到隔離檯對情侶已經食完走左,但個盧系無清洗的,凈系執左張燒紙就算,總之我同我老公果晚系無點食,d燒肉五唔香也無味,牛肉又鞋,試食過最不滿意的。
2017-08-12 190 瀏覽
Book左檯,就好快入,三文魚刺身唔錯,係新鮮,接近魚腩部分,推薦一口和牛,雖然我地人少一次唔可以叫太多,燒都需要時間就冇法牛肉粒食到飽,但係好味👍🏼服務態度都算好,幫手換紙很主動,不過⋯⋯換完紙之後就有一段時間冇嘢上⋯⋯可能漏單啦,放題加人多表示理解,不過值得一試既來來去去我地都係只叫左果幾款,如果加40就好多野食啦,但係我地冇加,總得來講,啊,係啦,個柚子茶好好飲😋😋😋,味道唔錯,不過燒完就要自己加調味啦196(加完一)覺得這個價錢和質素還有種類,算是不錯的
196(加完一)覺得這個價錢和質素還有種類,算是不錯的
  • 一口和牛
  • 刺身
  • 柚子茶
2017-08-09 234 瀏覽
旺角食市林立,最近都好好胃口,就同朋友去食日式燒肉放題😂😂一到門口見到大大個牌,令我想起在日本旅遊時嘅感覺。入到餐廳,坐位都幾闊,唔會好似其他放題店咁坐到好迫😎三文魚,馬刀魚都新鮮,馬刀魚爽脆鮮甜👏🏻👏🏻我同朋友都唔大食,份量啱啱好,特別推介一口和牛粒及鹽燒牛舌👍🏻👍🏻叫左3次😹另外可追加三文魚腩,睇相都知好肥美🤤🤤🤤師傅刀法值得一讚☺️最後,食燒烤點小得梅酒👏🏻👏🏻👏🏻完美配合🥃大大推介🥃🥃🥃🥃
旺角食市林立,最近都好好胃口,就同朋友去食日式燒肉放題😂😂

一到門口見到大大個牌,令我想起在日本旅遊時嘅感覺。

入到餐廳,坐位都幾闊,唔會好似其他放題店咁坐到好迫😎

三文魚,馬刀魚都新鮮,馬刀魚爽脆鮮甜👏🏻👏🏻

另外可追加三文魚腩,睇相都知好肥美🤤🤤🤤
師傅刀法值得一讚☺️

最後,食燒烤點小得梅酒👏🏻👏🏻👏🏻完美配合🥃
大大推介🥃🥃🥃🥃

2017-08-03
  • 一口和牛
  • 虎蝦
2017-08-07 141 瀏覽
我同男朋友都幾鍾意食放題,所以間唔中都會一齊去食下嘅。 因為我主要都係食刺身,平時出去就咁食都幾貴,幾肉赤。都係放題好d la。除咗就咁食刺身,佢哋都有得食燒肉ga,咁樣就滿足咗我男朋友呢個食肉獸啦haha。因為我唔多食肉,出街唔係好就到對方。天婦羅 都唔會好厚粉,而且都幾好食。我最鍾意就係南瓜同埋個蕃薯啦~咁食到最尾當然要食雪糕啦。其實呢間燒肉放題最令我深刻嘅就有自家製即煲涼茶,咁樣食多啲燒肉都唔怕熱氣啦! 啱曬我哋呢啲無飯主婦呀。
我同男朋友都幾鍾意食放題,所以間唔中都會一齊去食下嘅。

咁食到最尾當然要食雪糕啦。

2017-08-05 155 瀏覽
生日正日來到旺角鳴橋,之前每次經過都覺得這裡很陣香味傳出,終於可以來品嚐一下~讓人有一種放輕鬆腳步的感覺呢....餐廳有播放輕快的音樂,讓人置身於日本一樣...有點想念日本了.....其實已經很餓,8時了,要快點order但選擇太多要慢慢來...密集恐懼症發作了但這張紙非常好用,我第一次見,完全不黏肉!!怕太熱氣點了是日涼茶 - 羅漢果很好飲~很大壺呢~不是蝦細隻,是帶子太大隻😂擺放讓人不想破壞有和牛、雞翼,香腸,牛肉。牛舌好吃到不停食~口感爽爽的~ 而我個人最愛食雞翼😋一隻會幫我們剪開一半,很貼心的服務哦~把肉汁都停留在紙上~不會浪費一般日式燒烤晚餐都400-600元,這裡一人200多,而且不會被趕走可以慢慢坐,太舒服了

讓人有一種放輕鬆腳步的感覺呢....

其實已經很餓,8時了,要快點order
但選擇太多要慢慢來...

密集恐懼症發作了
但這張紙非常好用,我第一次見,完全不黏肉!!

怕太熱氣點了是日涼茶 - 羅漢果
很好飲~很大壺呢~

不是蝦細隻,是帶子太大隻😂

擺放讓人不想破壞

把肉汁都停留在紙上~不會浪費

2017-08-03
慶祝紀念
生日
2017-07-30 137 瀏覽
#日式燒肉放題🥓✔️👅:7/10😳 門面細細 質素過關!✏️ 燒海鮮🍢:虎蝦🦐 帆立貝 三文魚 墨魚軟骨 牛油蒜蓉青口 法式香草龍利柳等 仲有其他好似芝士麻吉燒🧀✏️ 燒肉🔥:一口和牛好Juicy🤗 芝士豚拖羅幾特別 仲有法式香草羊架😱 雞軟骨未見過可以自己燒🙈 都唔錯😁✏️ 刺身🍣:三文魚都幾新鮮 帶子 甜蝦 鮑片等都幾鮮甜 質素好過一般放題👍✏️ 天婦羅🍤:炸得香口唔油膩🤤 推介蝦、地瓜🍠同南瓜、一口紫薯💜 餃子bb好正❤️✏️ 甜品/飲品🍰:雪米糍 Tiramisu 胡麻 綠茶雪糕啦 但tiramisu個人覺得麻麻🙄 嘢飲有自家製涼茶 C&C蘋果/提子汽水 柚子蜜 等
#日式燒肉放題🥓
✔️👅:7/10
😳 門面細細 質素過關!
✏️ 燒海鮮🍢:
✏️ 燒肉🔥:
✏️ 刺身🍣:
✏️ 天婦羅🍤:
✏️ 甜品/飲品🍰:
2017-07-28 105 瀏覽
好友相聚,想一起大快朵頤,當然離不開放題。今天與友人去九龍區食飯,旺角油麻地都好多放題餐廳,之前聽另一個朋友介紹過油麻地呢間有燒肉,有刺身,唔洗考慮,一於試下。店內裝修簡約,地方都尚算整潔,$178 任飲任食,都算好平。食物款式多,我地加多$40升級,因為有特大帆立貝同牛肋肉,好吸引。首先友人好快手地點了個刺身併盤,好鮮甜,完全冇雪味,馬刀貝爽口,三文魚肥美,帶子都好鮮甜。之後點了個牛肉豬肉併盤,我地主打點佢地嘅推介,牛肋肉,真係好好食,肉汁好多,而且肥瘦適中,另外不得不提豬背肋,爽口,有少少似豬頸肉,但比豬頸肉更加有豬肉香味,燒完之後又唔會好肥膩,仲陣陣肉香味。另外叫咗虎蝦,燒完好香,好爽,唔會啲肉淋晒,新鮮,青口同帆立貝佢地加咗大量蒜蓉,食落更加香口。仲有,佢地嘅天婦羅,真係好食,薄炸粉,唔會食到成口炸粉,地瓜南瓜都好甜。鮮肉及刺身新鮮,炸物做得好食嘅放題,真心抵讚。

鮮肉及刺身新鮮,炸物做得好食嘅放題,真心抵讚。

2017-07-27
2017-07-27 111 瀏覽
朋友想食吃燒肉,睇完OPENRICE就選了鳴橋燒肉料理。地方很易找,不用訂座也能食到。這裡用彩色點菜紙,前菜,刺身,燒肉同主食都有很多選擇,加40 元可以追加燒海鮮。如此抵食,當然要加海鮮啦!刺身方面:點了三文魚刺身,帶子同甜蝦。不過不失,質感不錯但鮮味不足。前菜點了蟹子沙津和螺肉。沙津好食,份量大份。主食點了天婦羅,有蝦天婦羅,蕃薯天婦羅,還有迷你燒蕃薯。迷你蕃薯超好吃,忍不下多點了兩碟。食過前菜就吃燒肉,點了多春魚,牛肉,牛舌,三文魚骨,帶子。牛舌很入味。還有日式年糕,煙煙靱韌很好食。最後點個芝麻雪糕,好很芝麻香。食如此多的份量也是每人二百七十幾,算抵食!

前菜點了蟹子沙津和螺肉。

沙津好食,份量大份。

主食點了天婦羅,有蝦天婦羅,蕃薯天婦羅,還有迷你燒蕃薯。

迷你蕃薯超好吃,忍不下多點了兩碟。

食過前菜就吃燒肉,點了多春魚,牛肉,牛舌,三文魚骨,帶子。

牛舌很入味。

還有日式年糕,煙煙靱韌很好食。

最後點個芝麻雪糕,好很芝麻香。

食如此多的份量也是每人二百七十幾,算抵食!
2017-04-25
2017-07-25 3925 瀏覽
行開 太子 唔想又食樓上Cafe 特別想食燒肉同刺食 燒肉好怕多煙 又怕燒焦 換個個鐵架又好唔環保喎不過今次多左張 牛油紙 就無有怕【三文魚骨湯】頭盤開胃湯 超中意濃厚味魚湯 😌 不過就唔係好認得出係三文魚嘅味道🤔【刺身】大刺身蝦 只要like 佢地個Facebook 就有👍 成隻手掌咁長🙌🏻帶子 唔係到到有 而且有鮮味無雪味 馬刀貝 超好食 好爽口鮑片 我就麻麻地 男友就喜歡(章魚 北寄貝 三文魚 甜蝦)總括都幾好質素 如果擺設方面再進一步就更好啦【海鮮燒物】 虎蝦 大大隻 燒完食 啖啖肉帆立貝 放爐邊慢慢燒 好鮮味多春魚 用左油紙 終於唔會散呀 法式香草龍利柳 入口油份充分 唔錯的選擇蒜蓉牛油青口 慢慢燒 牛油味 加甜了 青口的味道【肉類燒物】法式香草羊架 必吃 真係勁鬆軟 又厚身 蛋白質又高一口和牛 鹽燒牛肋肉 鹽燒/地獄牛舌 七味牛柳肉 話明燒肉放題當然要食牛架啦 一口和牛就最得我歡心 牛肋肉嘅質素尚算不錯 牛舌就比較有啲乾 香草雞太腳 唔洗 拆骨的雞肉係正的 而且肉汁豐厚 鹽燒豚背肋 芝味豚拖羅 切得薄薄地 比較上呢就考驗到大家燒肉啦功夫【炸物】超甜一囗蕃薯 令人喜出望外
行開 太子 唔想又食樓上Cafe 特別想食燒肉同刺食

【肉類燒物】
法式香草羊架 必吃 真係勁鬆軟 又厚身 蛋白質又高
香草雞太腳 唔洗 拆骨的雞肉係正的 而且肉汁豐厚
【炸物】
超甜一囗蕃薯 令人喜出望外 外層薄而脆 食起來 一點也不油 甜度可以再高小小
海老天婦羅 大大隻炸蝦天婦羅 外層亦都非常之薄 值得嘉許
【自家煲涼茶】食完啲熱氣嘅燒肉 又唔想飲高糖分嘅汽水 可以選擇自家製嘅涼茶 又唔會太甜但係呢又可以下火 足足飲咗三杯

晩市 $208+$40 升級放題優惠
15 分鐘 (堂食)
2017-07-25 103 瀏覽
我和friends好久沒有一起去食飯啦,今次就選擇了日本放題。食得多都唔駛擔心埋單貴!食物種類豐富,每一個類別都會有一張菜單。刺身、壽司、燒烤、一品料理、小食、炸物等甚麼都有得吃。 首先魚翁撒網點了多款刺身, 種類都算多,包括三文魚、新鮮甜蝦、北海道帶子等,而且幾新鮮,雪味又不重,當然最愛的甜蝦及三文魚一再encore。最怕放題啲刺身唔新鮮,好易肚痾…我最重要食甜蝦,幾鮮甜,帶子都鮮甜,不過如果係原粒上,唔切粒,口感更佳 烤雞翼和豚肉的水準也非常高,不會油、不會鹹, 有用特別醬汁烤製, 尤其是牛舌非常爽口,牛舌味道很濃,又不會韌, 我們encore了兩次, 吃到第二輪才拍照。 燒爐上放上牛油紙,肉類和海鮮燒起上呢唔黐底,又乾淨。 前菜蟹子沙律和枝豆。枝豆比一般放題好吃,有充分調過味,值得一試。以前吃過有些枝豆很散,這個也不會有這問題呢蟹子沙律新鮮,沙律醬算多,不會太乾身,作為前菜一流。另外芝士豆腐在其他餐廳比較少見,燒過後流心芝士好好食。 甜品有黑芝麻, 綠茶雪糕, 我仲選擇咗 American Cheesecake, 好味!第一次嘗試,種類也多,重點欣賞侍應,雖然

食物種類豐富,每一個類別都會有一張菜單。刺身壽司、燒烤、一品料理、小食、炸物等甚麼都有得吃。

首先魚翁撒網點了多款刺身, 種類都算多,包括三文魚、新鮮甜蝦、北海道帶子等,而且幾新鮮,雪味又不重,當然最愛的甜蝦及三文魚一再encore。最怕放題刺身唔新鮮,好易肚痾…我最重要食甜蝦,幾鮮甜,帶子都鮮甜,不過如果係原粒上,唔切粒,口感更佳

燒爐上放上牛油紙,肉類和海鮮燒起上呢唔黐底,又乾淨。

另外芝士豆腐在其他餐廳比較少見,燒過後流心芝士好好食。

第一次嘗試,種類也多,重點欣賞侍應,雖然人多,但態度十分好,親切有禮,出菜也很快,地方適中,座位坐得舒適, 值得一讚是店員沒有漏單,上菜速度也很快,食品有水準!價錢又不是太貴, 合乎性價比。
2017-06-29
2017-07-23 162 瀏覽
有人同我講呢間燒肉店係好平,就很好奇去睇睇究竟可以有幾抵食。可能未正式到午飯時間,人未係好多,所以都坐得幾鬆動~ 而職員也很親切的招待~拿起點菜紙,以午餐來講選擇都算足的~爐頭放置了一張烤紙,感覺很衛生,但燒的時候可能要用多少少時間才熟。先點了多春魚和虎蝦,多春魚入面的春頗多,而虎蝦啖啖肉很鮮味。然後有鹽燒牛舌、雞軟骨和一口和牛~雞軟骨嗰舊骨都幾大粒,咬落卜卜脆,而牛舌同埋和牛食落非常 Juicy。

拿起點菜紙,以午餐來講選擇都算足的~

然後有鹽燒牛舌、雞軟骨和一口和牛~

2017-07-14
2017-07-22 127 瀏覽
今日好想食燒肉放題..呢間又有刺身又有得燒肉..一舉兩得..係砵蘭街既小店..好有日本風味..一坐低見到個爐好深..鋪左張紙係面..好特別..叫左蝦同埋肉類..淨係豚肉都好多款..每次order都唔會黎好多..唔夠再叫..唔怕浪費..蝦好新鮮..勁爽口彈牙..好正👍🏽肉類都係高質素..薄薄地..食完一塊又一塊..另外刺身都好新鮮..一round 都唔夠..三文魚夠厚夠甜..甜蝦帶子北寄貝.仲有枝豆螺肉..炸物都唔少得..新鮮炸起..雖然熱氣..但都停唔到口..

2017-07-22 103 瀏覽
今日朋友帶我黎呢間餐廳食燒肉放題..係朗豪坊附近..都好易搵..店鋪細細..但好有日本小店風味..好肚餓..食放題例牌叫左刺身先..種類唔算好多..都勝在夠新鮮..三文魚帶子甜蝦都夠鮮甜..叫完一round再一round..然後就開爐燒..同其他燒肉唔同..佢有塊牛油紙鋪係鑊面..就算焦左都好快換到新既.幾好..肉類都好新鮮..款類好多..連一口牛都有..我最鐘意果d一口香腸..有黑椒同蒜香..燒完肉汁都鎖住左..咬落去好juicy..細細條又易入口👍🏽另外都有叫炸天婦羅..餃子等食物.都係熱辣辣即炸..係有水準既放題..價錢都合理..可以有下一次

2017-07-20
2017-07-21 106 瀏覽
好耐未食過燒肉,今次黎到油麻地食。地鐵站一出,行一兩分鐘就到...好近呀! 雖然夏天食燒肉,店內冷氣充足..唔會話食到成身汗 好多款食物,唔止係燒肉 仲有刺身 炸物 甜品 小食 連飯都有呀.. 我地今次book左8點 每位$208 仲加左$40蚊'升級' 好抵呀 可以食到虎蝦帆立貝😍😍 仲有羊架個啲架 $40真係好抵 刺身 好新鮮 無漏單食放題好梗要!我地仲encore左3次 炸物&天婦羅 😍😍 餃子好好味 天婦羅蝦唔會厚粉,啖啖都是肉,仲叫左有甜薯 天婦羅南瓜同蕃薯(我們都是澱粉既fans) 😂到燒肉時間喇 佢配埋啲燒肉醬料..甜甜地 好開胃 好好味 仲有啲一口腸 有黑椒同蒜香!兩隻都好好味 但我比較鍾意黑椒 味道辣辣地 有張牛油紙放係底 再係上面渣啲油 我覺得呢個設計好好...唔會食到啲炭屎...又唔洗成日剷走炭屎.. 燒到咁上下,店員仲過黎幫手換走張紙..好快就搞掂 可以繼續虎蝦時間 我地encore...再encore 好新鮮同大隻真係 唔會係啲死蝦味 點埋啲日式醬料 更甜👍🏻👍🏻唔小心倒瀉左水.. 店員好快幫手清理枱面同地下. 好好服務👍🏻👍🏻 同埋我地掛住傾計 傾到過哂
刺身 好新鮮 無漏單
放題好梗要!我地仲encore左3次

唔小心倒瀉左水.. 店員好快幫手清理枱面同地下. 好好服務👍🏻👍🏻 同埋我地掛住傾計 傾到過哂時..店員都無話要趕人走 有人情味
2017-07-20
2017-07-21 79 瀏覽
難得可以同朋友食飯 係旺角中心點附近搵食 就見到呢間燒肉店 餐廳裡面唔大唔細 坐落去都幾舒服 而且發現爐頭上有張類似牛油紙 食物擺上去燒 唔會痴住個盤 而且好容易燒 燒得太耐唔會有舊窿左既黑色野我地叫左刺身 天婦羅 番薯 牛肉豬肉 台灣腸等等 三文魚刺身都幾新鮮 食落口有少少溶既感動 炸蝦脆口新鮮 牛肉同豬肉都幾薄 唔洗一陣燒完可以食得 特別腸仔唔係一般廚師腸或者芝士腸 係黑椒腸.有台灣的味道順便講講 職員行動都幾迅速 溜單既情況即時跟進.同埋每碟上台食物份量比得岩岩好 份量唔會太多 而且唔會咁容易浪費食物👍🏻
有台灣的味道
順便講講 職員行動都幾迅速 溜單既情況即時跟進