2019-04-12 178 瀏覽
友人係食肉獸,所以就黎呢間燒肉放題試下喇環境為古舊的日本風點左一推肉😍本身已經有胡椒粉等調味料醃制,唔使再點醬油已經好入味。最鍾意食鹽燒雞翼同蒜香香腸,雞翼已經切開咗一半方便食用👍🏼有淡淡的嘅鹽香味味道唔錯。有濃烈嘅蒜香味,我同友人都好鍾意食😝加$40就可以食到更多嘅美食,特別推介帶子,大大粒又新鮮🙆🏼‍♀️另外我哋仲點左刺身,刺身溫度略嫌唔夠凍😝,不過馬刀貝好有驚喜好爽口👍🏼如果鍾意食肉嘅朋友呢度都係一個唔錯嘅選擇,食肉可以食到飽又有海鮮可以燒!

友人係食肉獸,所以就黎呢間燒肉放題試下喇

環境為古舊的日本風

有濃烈嘅蒜香味,我同友人都好鍾意食😝

另外我哋仲點左刺身刺身溫度略嫌唔夠凍😝,不過馬刀貝好有驚喜好爽口👍🏼

如果鍾意食肉嘅朋友呢度都係一個唔錯嘅選擇,食肉可以食到飽
又有海鮮可以燒!
2019-04-08 201 瀏覽
今日突如其來想食燒烤,所以約朋友來試試位於旺角的「鳴橋燒肉料理」!一入到去,就感覺很舒服,地方很清潔乾淨,環境很寬敞很舒服!法式香草羊架:羊架大大件,肉質淋,油脂分佈均勻,小吃多滋味!刺身的選擇都好多,數量足,唔會雪到好冰,都好新鮮。我至愛是三文魚同帶子刺身!,芝士豚拖羅: 拖羅肥美甘香,肉質軟滑,配上淡淡的芝士味,配搭很好!吃多幾片都不覺得膩!除了不同甜品可供選擇外,還有任飲各式汽水飲品,很滿足呢!

除了不同甜品可供選擇外,還有任飲各式汽水飲品,很滿足呢!
午餐
2019-04-03 287 瀏覽
雖然下星期準備飛日本,但今天突然燒肉癮起,下班後臨時來到了鳴橋燒肉一解我對燒肉相思之苦XD我們沒有訂位,但因為我們很早到,很幸運的有位子!走進去的時候還聽到有日本人跟韓國人,感覺應該蠻地道才會吸引到日本人在香港也吃日本燒肉吧,哈哈!吃肉前先來個刺身嘛,個人覺得甜蝦很好吃,真的甜!店家很貼心的烤盤上墊了牛油紙,好讓肉不會黏住烤盤!個人非常喜歡這個和牛粒,烤完放到咀邊就已經聞到很香的牛味,吃下去更是不得了呢!!剛吃完一粒就決定要再來一份了,哈哈!七味豚拖羅本來我沒有很喜歡吃豚肉,但這個真心不錯,有點烤肥牛的感覺?(笑)好香好香好香的羊架,淡淡的酥味我最喜歡,略嫌邊邊的肥膏太多,本人太胖不敢吃太多XD三文魚頭湯魚味很重但不會腥,最喜歡這樣小小一碗的,不會光喝湯就飽了~這一餐真的非常之滿足,下次想烤肉時一定再來!!
雖然下星期準備飛日本,但今天突然燒肉癮起,
下班後臨時來到了鳴橋燒肉一解我對燒肉相思之
苦XD

我們沒有訂位,但因為我們很早到,很幸運的有位子!
走進去的時候還聽到有日本人跟韓國人,
感覺應該蠻地道才會吸引到日本人在香港也吃日本燒肉吧,哈哈!

吃肉前先來個刺身嘛,個人覺得甜蝦很好吃,真的甜!

店家很貼心的烤盤上墊了牛油紙,好讓肉不會黏住烤盤!
個人非常喜歡這個和牛粒,烤完放到咀邊就已經聞到很香的牛味,
吃下去更是不得了呢!!剛吃完一粒就決定要再來一份了,哈哈!

七味豚拖羅
本來我沒有很喜歡吃豚肉,但這個真心不錯,
有點烤肥牛的感覺?(笑)

好香好香好香的羊架,淡淡的酥味我最喜歡,
略嫌邊邊的肥膏太多,本人太胖不敢吃太多XD

三文魚頭湯
魚味很重但不會腥,最喜歡這樣小小一碗的,
不會光喝湯就飽了~

這一餐真的非常之滿足,下次想烤肉時一定再來!!
2019-04-02 228 瀏覽
為咗同朋友食餞別飯,揀咗呢間朋友提議嘅燒肉放題餐廳。去之前我都略略睇過有咩食,知道佢除咗燒肉,仲有刺身同炸天婦羅等小食,所以都幾期待。印象中都等咗一陣先有得入座,不過當時朋友未到齊,所以都無咩所謂。入座後,餐廳燈光偏黃,有種日本餐廳感覺。不過座位之間嘅空間唔太闊落,印象中我地一行6個人只係得一個爐用,所以最後我選擇飯來張口,有咩肉要燒就留返朋友幫手燒haha。我地大概叫咗以下食物:雞軟骨、鹽燒牛舌、一口和牛、雞翼、黑椒一口腸、蒜香一口腸、枝豆、蟹籽沙律、海老天婦羅等。剌身就叫咗三文魚同甜蝦個類。雞軟骨都唔錯,都容易燒得香。一口腸都惹味,但我地唔小心叫得太多,愈食愈覺得係懲罰haha。同埋稍嫌有點油。枝豆就係朋友點嘅,基本上得佢食,佢又係叫得太多,不過好彩佢清得哂。蟹籽沙律幾清爽入味,我地成班人都食完又食。天婦羅就有點遜色,唔係炸得好出色,味道都唔夠新鮮。刺身都有同樣問題,感覺唔夠新鮮。厚度就一般,唔係厚切。雪米糍都係任叫,有芒果味,芋頭味。兩款都好味,個人鍾意芋頭味多啲。綠茶雪糕都唔錯,綠茶味再突出啲會好啲。
為咗同朋友食餞別飯,揀咗呢間朋友提議嘅燒肉放題餐廳。
去之前我都略略睇過有咩食,知道佢除咗燒肉,
仲有刺身同炸天婦羅等小食,所以都幾期待。

印象中都等咗一陣先有得入座,
不過當時朋友未到齊,所以都無咩所謂。

入座後,餐廳燈光偏黃,有種日本餐廳感覺。

剌身就叫咗三文魚同甜蝦個類。

雞軟骨都唔錯,都容易燒得香。
蟹籽沙律幾清爽入味,我地成班人都食完又食。
天婦羅就有點遜色,唔係炸得好出色,味道都唔夠新鮮。
刺身都有同樣問題,感覺唔夠新鮮。厚度就一般,唔係厚切。

2018-11-09
20 分鐘 (堂食)
2019-03-29 239 瀏覽
朋友生日,約食烤肉放題,作為食肉獸既我當然拍手叫好啦!約咗8:30pm,見未齊人就劃下叫餐紙先!同一般放題一樣,分類點餐,除咗肉類,仲有刺身、自家製涼茶同是日甜品選擇,種類都幾多。因為有人遲到,所以叫咗刺身食住等。刺身非常新鮮,值得一提嘅係北寄貝非常鮮甜,食完要即刻再order!肉類方面,肉質鮮嫩多汁,質素好高,不知不覺就食咗好多,特別係牛舌,reorder 咗三次!仲有羊架、一口和牛、龍利柳同多春魚都非常美味!估唔到仲有天婦羅,南瓜,番薯,唔會炸到好油膩,唔錯唔錯!甜品方面,有一口雪米糍(香芋頭)、抹茶或芝麻味雪糕,同精選自家製甜品選擇,問店員今日精選甜品有乜嘢,佢話一口芝士蛋糕,出於好奇我哋都叫咗試吓,估唔到都幾好味,芝士味唔算太濃,所以唔會話好”溜”,size細細,就算已經食肉食到好飽,依然可以食得晒!二百幾蚊一位真係非常抵食,對我哋呢班大食友嚟講, 90分鐘真係唔多夠😂!

仲有羊架、一口和牛、龍利柳同多春魚都非常美味!

估唔到仲有天婦羅,南瓜,番薯,唔會炸到好油膩,
唔錯唔錯!

2019-03-26 180 瀏覽
有朋友介紹旺角砵蘭街有間温情小店,食燒烤放題。我們就四個人相約同行。店舖不算很大,約八至十張枱,野食其實比大集團的放題會少,都有魚生、烤肉、天婦羅、海鮮、和食等等。魚生主要有三文魚,八瓜魚,帶子,甜蝦,北寄貝樣樣都有,魚生新鮮,邊等烤肉邊食刺身最好不過。烤肉方面,推薦羊架,羊架大大隻,燒起上來大部份脂肪溶化,老闆娘提了我們不用全熟,我們大約燒了二十五分鐘,肉還嫩,羊帶點羶味最正。牛舌也不得不吃,而且仲有兩款,鹽燒及地獄,牛舌彈牙,點了燒汁,更是美味。牛助肉及一口和牛也不錯,燒起上來牛肉味濃,不自禁地大口大口地吃。海鮮有海蝦,多春魚,帆立貝,香草龍琍柳,樣樣都新鮮,蝦也彈牙,我最愛多春魚。天婦羅是即炸的,地瓜南瓜也很好。蝦可以不用試。要提一提甜品,雖然不是太多選擇,但綠茶及芝麻雪糕好濃郁,朋友食完再食。

天婦羅是即炸的,地瓜南瓜也很好。蝦可以不用試。

• 一口和牛
  • 法式香草羊架
  • 多春魚
2019-03-24 76 瀏覽
很久沒吃日式燒肉,於是上網看到這家鳴橋燒肉料理好像蠻吸引的,所以就先訂位來吃吃看囉!烤肉前當然要先來一個份刺身冷盤來開開胃嘛,雖然款式不是說很多,但都是蠻新鮮的!我們的第一盤肉來囉~上菜速度算很快喔!店員說最好是先烤和牛粒,那我們當然乖乖跟著做~想不到這個和牛粒烤起來這麼香,吃起來牛味蠻重的,讓人整個食欲大開!除了牛肉我們還有加錢做升級皇牌放題,為的就是要吃虎蝦跟帆立貝!!兩款也是意外的大隻,吃下去啖啖肉就是爽!!另外還有兩款我個人是蠻喜歡的就是蒜香一口腸跟雞軟骨,這個一口腸烤出來真的非常之香,而雞軟骨偏硬一點點,是我喜歡的口感!!吃完一大堆肉,最後當然要來一個香香的芝麻雪糕作句號嘛,可惜時間到了,不然我會再點個幾杯喔,哈哈!下次再來吧!
所以就先訂位來吃吃看囉!

烤肉前當然要先來一個份刺身冷盤來開開胃嘛,
雖然款式不是說很多,但都是蠻新鮮的!

我們的第一盤肉來囉~上菜速度算很快喔!
店員說最好是先烤和牛粒,那我們當然乖乖跟著做~
想不到這個和牛粒烤起來這麼香,
吃起來牛味蠻重的,讓人整個食欲大開!

除了牛肉我們還有加錢做升級皇牌放題
為的就是要吃虎蝦跟帆立貝!!
兩款也是意外的大隻,吃下去啖啖肉就是爽!!

另外還有兩款我個人是蠻喜歡的就是蒜香一口腸跟雞軟骨,
這個一口腸烤出來真的非常之香,
而雞軟骨偏硬一點點,是我喜歡的口感!!

吃完一大堆肉,最後當然要來一個香香的芝麻雪糕作句號嘛,
可惜時間到了,不然我會再點個幾杯喔,哈哈!下次再來吧!
2019-03-21 160 瀏覽
好少行過砵蘭街,都唔知原來有燒肉放題,價錢好扺。 感覺唔錯,決定試下。除左肉類,仲有好多其他選擇,刺身,炸物,蔬菜,甜品,真的不錯!因為見到加$40可以升級皇牌放題,感覺好抵,決定試試!先黎海鮮,有鮑魚、帶子、墨魚仔、虎蝦等,好新鮮,好爽口,燒完都唔會乾,正!肉類有不同既牛類、豬類、雞類,選擇超級多,而且款款色澤都好有光澤,仲加左不同的調味粉,好似七味粉、芝士粉私,好美味,好吸引!值得一提既係爐用牛油紙隔油唔痴抵,好細心!炸物唔會太厚粉,正!

值得一提既係爐用牛油紙隔油唔痴抵,好細心!

炸物唔會太厚粉,正!
午餐
2019-03-21 116 瀏覽
是夜約左三五知己聚舊,朋友建議食日式燒肉,於是選了這間位於砵蘭街的店,由油麻地地鐵站行過來只需數分鐘。餐廳並不是什麼大型連鎖店,感覺是家族式經營,因此價格也比較親民,晚間任飲任食只需$218,還有啤酒任飲。加$40還有刺身任食,三文魚、帶子,鮑片、馬刀背、北寄貝...刺身非常新鮮,沒有雪藏味。燒肉種類也繁多,由於我們升級了,還有香草羊架和虎蝦。牛舌十分爽口,即使燒久了也不韌。香草羊架,超級羶,喜羊的朋友和我吃得津津有味,驚喜十足。一口和牛也是不錯選擇,形狀大小剛剛好。這裡還有另一特別之處,就是在爐上放了一張類似米紙的紙張,作用就是燒食物時不會黏底,燒久了店員還主動幫我們換張新的。另外還有自家製涼茶,清熱解毒,十分貼心。

燒肉種類也繁多,由於我們升級了,還有香草羊架和虎蝦。

牛舌十分爽口,即使燒久了也不韌。
香草羊架,超級羶,喜羊的朋友和我吃得津津有味,驚喜十足。
一口和牛也是不錯選擇,形狀大小剛剛好。

另外還有自家製涼茶,清熱解毒,十分貼心。

2019-03-20 109 瀏覽
今晚跟幾位朋友聚會,每個朋友都住東南西北,就決定取中間點旺角,在旺角一定是選放題,朋友介紹我們這間嗚橋燒肉專門店,就決定預早訂位。今晚約了八點半,不算太多人,店內環境不像其它大集團般那麼大,是小店經營,我們點了皇牌放題$218+升級放題$40,升級放題可點較高質的肉類、刺身,雖然是小店經營,但點餐紙上的食物種類很多。我們先點刺身,三文魚、馬刀貝、北寄貝、甜蝦、帶子都是必點的,我們每款都點了人頭份量,幸好餐廳出來的份量不算太大件,最怕外面有些餐廳會給大大件的刺身,未到燒肉已吃飽刺身,個人較喜歡帶子,鮮甜而不會有腥味,上面點綴了一些蟹子,帶出口感,不錯👍🏽!燒肉方面牛舌、牛肋肉、羊架都是必吃,牛舌薄薄一片、輕輕煎一會入口爽,沾上餐廳提供的燒肉汁簡直絕配。海鮮必點虎蝦、帆立貝,虎蝦顏色靚,蝦頭還有蝦膏,帆立貝味鮮,無得頂。總評:旺角區數一數二日式燒肉放題!價錢不會太貴,性價比極高!

2019-03-16 74 瀏覽
牛肋肉未解凍就上枱,無牛味,有筋難咬;一口牛相對較好一點,但牛肉味不足。羊架可以,有椒鹽味。刺身新鮮美味,只是鮮帶子切太薄,一隻帶子切4-6片,影響質感及入口味道。

2019-03-11 148 瀏覽
出開旺角,又唔想去D好多人但又趕人走的餐廳食晏,友人話不如行去砵蘭街睇下,發現有間燒肉放題,原來除左放題仲有set lunch, 不過我地唔趕時間,所以揀左燒肉放題。餐廳唔大,但人流不少,好多人都食set lunch, 下次都試下。加 $40 仲可以升級食物,二話不說就加左。刺身雖然唔係冰震,但都好新鮮,選擇都唔少,有三文魚、馬刀貝、甜蝦,帶子,北寄貝,鮑片等等,值回票價。 燒海鮮都好吸引。小小墨魚的好爽口,又juicy帆立貝肉質鮮甜,厚肉大粒虎蝦大大隻,肉質爽口彈牙,鮮味十足。燒肉選擇多,又夠惹味。特別係芝士豚拖羅,香口薄切,好味。飲品甜品炸物蔬菜飯烏冬應有盡有~餐廳雖少,但五臟俱全~

加 $40 仲可以升級食物,二話不說就加左。

刺身雖然唔係冰震,但都好新鮮,選擇都唔少,
有三文魚、馬刀貝、甜蝦,帶子,北寄貝,鮑片等等,值回票價。

燒海鮮都好吸引。
小小墨魚的好爽口,又juicy
帆立貝肉質鮮甜,厚肉大粒
虎蝦大大隻,肉質爽口彈牙,鮮味十足。

燒肉選擇多,又夠惹味。
特別係芝士豚拖羅,香口薄切,好味。

飲品甜品炸物蔬菜飯烏冬應有盡有~

餐廳雖少,但五臟俱全~
2019-03-11 137 瀏覽
下雨天真係好討厭,但又約左朋友去旺角食lunch, 想揾個可以坐得耐D的地方。路徑砵蘭街,見到一間門口掛住紅燈籠的燒肉店,睇一睇餐牌,就有店員出黎講解,原來可以食午餐/燒肉放題。眼見場雨都無咁快落完,就揀左燒肉放題。$168/位,星期六加$10/位,仲有得加$40 食埋刺身,再加10%服務費,$240/位。一入座,店員就會拿牛油紙及幫個爐加油,因為要8分鐘個爐先燒得紅,又唔會燶到痴住D黑色野,一個幾貼心的安排。食物選擇很多,燒物有海鮮、有牛、有豬、有羊、有雞、有蔬菜。熟食有天婦羅、有飯、有烏冬,仲有甜品。肉類醃得好夠味,唔駛點燒肉汁都已經好惹味。雞翼一開二,咁樣比較易熟。蔬菜有雞脾菇同翠玉瓜,好juicy天婦羅即炸即食,炸粉唔厚,食唔停。總括黎講,又唔係咁多人,食物跟得足,漏單情況少,又可以避左場雨,非常好。

肉類醃得好夠味,唔駛點燒肉汁都已經好惹味。
雞翼一開二,咁樣比較易熟。
蔬菜有雞脾菇同翠玉瓜,好juicy
天婦羅即炸即食,炸粉唔厚,食唔停。

2019-03-09 181 瀏覽
食嘅嘢勁差勁油膩,兩個鐘的進餐時間,一個鐘已經last order, 個半鐘仲要不停趕人走,仲要sell加四十蚊的食物亦無甚驚喜可言。最最最恐怖係臨走竟然竟然只係換走張紙就俾下個客?!即係我岩岩食果餐用緊唔知第幾手既鐵板?唔係掛😡失望之極性價比低的餐廳。最慘落完單既綠茶雪糕臨尾上錯芝麻味雪糕都算了,個侍應仲要睇都唔睇死撐係我地落錯單?最尾換俾我地既口氣好似我地寫錯咁,我同我朋友都唔鍾意食芝麻味,無可能落錯,就算錯都會來兩個相同囉,勁飽但係受氣都受飽哂
  • 沒有推介,十分難食
2019-02-22 269 瀏覽
部分肉好多筋 完全咬唔開態度又差 入去就想你加40 升級這個價錢你去食其他放題既燒肉都好食過佢牛舌上到黎係爛曬 完全看唔到舌既形狀肉既質素參差 龍脷柳叫幾多都係黎2塊仔選擇又少 星期四去食 唔見話好多人一定唔會再去
部分肉好多筋 完全咬唔開
態度又差 入去就想你加40 升級