2010-05-19 72 瀏覽
近日經過地鐵站,見到新產品rose杞子桂圓茶咪買嚟試下可惜味道確實麻麻地丫,又唔好飲喎~又淡... 得rose 味飲不出有桂圓呀~ 新品種仲要係18元... 真係貴丫
近日經過地鐵站,見到新產品rose杞子桂圓茶咪買嚟試下

飲不出有桂圓呀~ 新品種仲要係18元... 真係貴丫
2010-05-11
夜晚10點幾仲係銅鑼灣, 想食宵夜, 但好多間糖水店都已經去過, 諗起地鐵既鴻福堂, 行過去仲未關, 就叫左個紅豆沙佢係即刻係個雪櫃拎d包好晒既糖水出黎, 一睇: 呆, 完全冇諗過堂食係要食叮熱既糖水拎黎既時候都算係咁, 佢搵左個杯裝起佢, 仲好細心咁有埋個碟同tissue杯身好高, 搞到食到落下面既時候吳知點好講埋野食本身先, 非常水汪汪, 完全吳起沙, 同埋料吳多, 勉強先撈倒d紅豆同蓮子上黎影相。就咁睇, 大家都估倒食味會係點啦……如果你話係紅豆湯仲講得過去, 好失望開到成街都係, 非常多人買, d野食既quality真係好麻麻, 點解仲有咁多人幫襯? 之前食佢既龜靈膏, 都吳好得去邊相同其他食評可以去我個bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/food_talk2008/

杯身好高, 搞到食到落下面既時候吳知點好

相同其他食評可以去我個blog

$14 (宵夜)
2008-06-01 56 瀏覽
山楂草莓汁(唔記得係草莓or紅莓)好味,好解渴士多啤梨味又鮮甜(又唔會過甜),阿師兄果然冇介紹錯!好似$18一支,其實貴左少少連我地韓國人師傅都話『I will buy it next time』
好似$18一支,其實貴左少少

• 山楂草莓汁
2008-06-01 87 瀏覽
朋友話我少湯水, 之前俾左張湯劵我試飲. 今日就到期啦, 所以同阿細黎一齊飲碗湯~~我地揀左"花膠響螺煲竹絲雞", o係o個度飲埋先走. 姐姐幫我地將個湯倒落佢地既湯杯, 好細心咁俾左兩隻膠"更"我地. 個湯俾我想像中濃, 都幾似阿媽d老火湯, 我覺得唔錯. 佢d湯劵大約$300十張, 用中銀信用卡買仲會送多一張, 我都諗緊買唔買番一set得閒飲下呢~