餐廳: 鹿角巷
資訊:

$50一杯全部都係糖漿。上網訂完微甜甜過其他凍飲既正常甜,同你講係正常既因為係奶粉沖出嚟,跟住問佢如果奶粉沖出嚟係咪都係甜?佢話都係㗎。所以係冇得走甜嘅,但係訂單又有得俾人揀走甜。未試過飲一間嘢微甜係可以甜到咁。仲話呢啲係正常嘅,問題在於個客人身上邊。如果係咁既麻煩就喺訂單顯示返,其他舖頭都可以唔明點解呢間唔得。仲要同你講所有嘢都係正常,甜過其他正常甜都係正常。講話所有嘢都係正常嘅員工操一口不流利的廣東話。依家成杯都要扔。
$50一杯全部都係糖漿。
上網訂完微甜
甜過其他凍飲既正常甜,同你講係正常既
仲要同你講所有嘢都係正常,甜過其他正常甜都係正常。
講話所有嘢都係正常嘅員工操一口不流利的廣東話。
依家成杯都要扔。
外賣送餐
2023-08-01 394 瀏覽
行到iSquare附近,想飲嘢發現附近得一間鹿角巷嘅奶茶舖。咁唯有試吓佢啦。揀咗最簡單嘅珍珠奶茶,珍珠都幾煙靭茶味都幾出。不過可能附近得佢一間手搖店,等待嘅時間都會比較長。
2023-07-29
2023-07-31 233 瀏覽
今日去尖沙咀行市集之前去咗鹿角巷買咗杯珍珠奶茶,諗住一路行一路飲。珍珠奶茶我哋揀咗走甜,茶底幾好,茶味都好出,珍珠都幾煙靭QQ彈彈咁,係一般正正常常嘅珍珠奶茶。

2023-06-30 311 瀏覽
其實姐經常想做一個珍珠奶茶特輯的,可不是姐自負,香港內地的珍奶都喝很多了,對珍奶都有幾分眼光的,下星期去台灣再喝。環境:4在isquare 的對面,位置方便,店舖小小的,外觀標誌卻還是顯眼。服務:3慢呢,下單約15分鐘才調好,看上去單也不特別多啊。飲品:3小山綠奶茶加珍珠,微糖少冰($24)綠茶底的奶茶本來茶味就不夠突出的了,踫巧鹿角巷奶的比例高,奶與茶間的平衡和合理性被破壞了,縱然珍珠甜味是適中的,也很Q彈,卻不是一杯好的珍奶。
環境:4
服務:3
慢呢,下單約15分鐘才調好,看上去單也不特別多啊。
飲品:3
小山綠奶茶加珍珠,微糖少冰($24)
2022-11-15 493 瀏覽
今日咁啱經過尖沙咀,首先已經比店舖嘅logo吸引,我就點咗佢最出名嘅黑糖鮮奶。佢杯飲品鮮奶味十足而黑糖珍珠非常彈牙。甜度亦都剛剛好,適合鍾意甜度適中嘅大家。冰塊亦都唔會特別多。喺一間不錯嘅台式飲品店
  • 黑糖鹿丸鮮奶
2022-07-13 613 瀏覽
【可愛布甸狗飲料🍮鹿角巷】-係尖沙咀行街🛍經過見到鹿角巷同布甸狗聯乘出咗啲飲品🧋賣相好可愛😛隻杯仲有布甸狗圖案🐶即刻買咗杯嚟飲🤣-成間飲品店😝無論係招牌定餐牌都充滿著布甸狗🍮超可愛🥰😍鍾意布甸狗嘅一定要來朝聖‼️佢仲有出售布甸狗嘅周邊產品(例如飲管套裝同埋保溫杯)布甸狗粉絲千祈唔好錯過‼️⚠️不過活動去到⑧月①⓪日就完結‼️想試嘅朋友仔要留意日期📅⚠️-😋雪絨梨香烏龍茶🍐 $36賣相非常吸引😍奶蓋上面有用可可粉印成嘅布甸狗圖案😝布甸狗係到飲緊珍珠奶茶🧋十分可愛!個杯亦都印有戴着鹿角嘅布甸狗公仔🦌打卡一流😋味道方面😛會飲到淡淡嘅梨香🍐奶蓋都厚身而且幾幼滑😝不過芝士味可以再濃啲同埋烏龍茶咁夠香濃🫢仲有佢冇得揀甜度同少冰呢點有啲失望🥺同埋都幾細杯😢飲幾啖就KO咗好味指數:🌕🌕🌕🌖🌑打卡指數:🌕🌕🌕🌕🌕-總括嚟講,飲品味道一般🫢不過賣相好吸引😍大家可以過嚟打下卡📸-📍 鹿角巷 尖沙咀:尖沙咀彌敦道27-33號良士大廈地下F舖旺角:旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下3號舖💸人均消費:$36
【可愛布甸狗飲料🍮鹿角巷】

尖沙咀:尖沙咀彌敦道27-33號良士大廈地下F舖
旺角:旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下3號舖
💸人均消費:$36

2022-07-11
5 分鐘 (堂食)
2022-05-23 462 瀏覽
Pompompurin(Pudding dog) has arrived to The Alley and who could resist their pudding drink?Even the shop was decorated with Pompompurin instead of his usual hat, he had antlers instead.The drink came and despite its sweetness was fixed, it was not too sweet at all. It nailed the balance of the tea, milk and brown sugar and the pudding was a sweet touch to it to make the drink more relevant to the cute sanrio character.This drink is only available till 26/6 according to their menu and a new set o

Royal No. 9 Pompompurin Brown Sugar Deerioca Milk Tea
This drink is only available till 26/6 according to their menu and a new set of drinks will be available after that so go and try it before the promotion ends.
2022-05-20
10 分鐘 (堂食)
2022-05-21 352 瀏覽
作為布甸狗迷一定要去朝下聖先啦平時其實我唔多飲甜嘢凍嘢但因為要支持布甸狗所以就帶多個朋友去咁就可以飲多杯奶蓋、珍珠奶茶俾我嘅感覺一向都係甜但呢間又唔會wo桃果杯奶蓋真係大讚!!!睇住佢攞啲新鮮桃出嚟榨汁因此唔會太甜個奶蓋好夠咸香打得非常幼滑成件事好正可惜有唔少桃核碎片飲果陣要小心啲布甸珍珠奶茶就比上面果杯差啲個布甸似啫喱多而且都唔係好甜不過飲珍珠奶茶好似甜啲好wo啲珍珠唔會痴埋一齊好有咬口size亦不大不細剛剛好賣相真係吸引從今開始我可能飲多啲廢水了
作為布甸狗迷
一定要去朝下聖先啦

平時其實我唔多飲甜嘢凍嘢
但因為要支持布甸狗
所以就帶多個朋友去
咁就可以飲多杯

奶蓋、珍珠奶茶俾我嘅感覺一向都係甜
但呢間又唔會wo

桃果杯奶蓋真係大讚!!!
睇住佢攞啲新鮮桃出嚟榨汁

好有咬口

size亦不大不細剛剛好
賣相真係吸引

從今開始我可能飲多啲廢水了
雖然常飲台式茶飲,但倒是沒有飲過 鹿角巷最近見到他們店由5月11起有可愛的布甸狗,就去了飲囉!分兩個時段推出四款飲品,而且還會有精品。不過精品就要6月才正式發售 😊🧋 布甸九號黑糖鹿丸奶茶 ($46) - 可能太多人買?付好錢後要等30分鐘。杯子上印有布甸狗,很可愛啊 ૮ ・ﻌ・ა ♥這杯飲品一共有四層,最上層的是原個布甸🍮因為要讓布甸浮起來的關係,有一層是沙冰。然後才是奶茶和最底的黑糖珍珠,口感很煙韌。甜度是固定的,整體飲起來沒有很甜,只是冰了點囉!
雖然常飲台式茶飲,但倒是沒有飲過 鹿角巷
最近見到他們店由5月11起有可愛的布甸狗,就去了飲囉!
分兩個時段推出四款飲品,而且還會有精品。
不過精品就要6月才正式發售 😊

🧋 布甸九號黑糖鹿丸奶茶 ($46)
可能太多人買?付好錢後要等30分鐘。
杯子上印有布甸狗,很可愛啊 ૮ ・ﻌ・ა ♥
這杯飲品一共有四層,最上層的是原個布甸🍮
因為要讓布甸浮起來的關係,有一層是沙冰。
然後才是奶茶和最底的黑糖珍珠,口感很煙韌。
甜度是固定的,整體飲起來沒有很甜,只是冰了點囉!
布甸九號黑糖鹿丸奶茶
2022-05-15
30 分鐘 (堂食)
其他
2022-02-08 528 瀏覽
經開i-square , 見到依間曾經幾有名好多人排隊既飲品店。 熱度過去後 已經得小貓幾隻去幫襯。 吸引我既 唔係依間比較有名既黑糖珍珠鮮奶, 而係比較少店有既酸奶系列。 印象中有出售酸奶既店舖唔多 除左某酸x君外 , 也許仲有小部分店有既 但佔數較少同難見到。 飲厭左珍珠既人不妨可以試下酸奶系列,相對會比較健康今次叫左「原味紫米酸奶」($32) 。 店舖只允許甜度有所調整 而冰度則是固定。 今次就叫左少糖。 好快職員就整好左。 酸奶同紫米分明。 飲落去酸奶有啲似益力多味同乳酪味,易入口都對消化力有幫助。 加上紫米 口感更加一流。 不過感覺紫米多番小小會比較好

原味紫米酸奶
下午茶
原味紫米酸奶
2021-09-24 515 瀏覽
豬豬同朋友仔經過旺角 奶茶癮又起🥺就準備買杯奶茶嚟歎下😝鹿角巷裝修都係偏文青🖼️ 個紅磚牆就可以攞住杯奶茶嚟影相打卡📸另外亦都有位置比客人坐低休息🪑 鹿角巷嘅奶茶都係偏細杯 最啱用嚟過下奶茶癮😋性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐽黑糖鹿丸鮮奶 $28招牌嘅黑糖鹿丸鮮奶的而且確比珍珠奶茶好飲啲😋奶味超級濃厚🐄 仲有靚靚黑糖掛壁😝 嗌咗微糖再攪勻啲黑糖嚟飲 甜度啱啱好👍 黑糖軟軟糯糯有少少咬口 整體唔錯!🧋🐽珍珠奶茶 $22奶茶香滑 但奶味會偏重 半糖配埋黑糖珍珠甜度適中👌

性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🐽黑糖鹿丸鮮奶 $28

🐽珍珠奶茶 $22
奶茶香滑 但奶味會偏重 半糖配埋黑糖珍珠甜度適中👌
2021-09-06 412 瀏覽
想飲奶茶的我 又在尖沙咀找到這家鹿角巷馬上試一試非常狹窄的小店,店面招牌很eye catching,就在I square對面店面前方道路很狹窄,等候的時間非常悶熱,當天剛好下雨,那就不是很舒服了服務算是正常的,店員算是友善鹿丸噗哩哩$36含有法式布蕾的珍奶,奶底用上明治很是creamy好喝,布蕾好像仙草一樣順滑不過珍珠就太煙韌了,怎咬也咬不動,而且少甜也很甜,杯裝份量也少,cp值頗低附近選擇多,未必會回訪
想飲奶茶的我 又在尖沙咀找到這家鹿角巷
馬上試一試

服務算是正常的,店員算是友善

鹿丸噗哩哩$36

附近選擇多,未必會回訪
2021-08-01 409 瀏覽
好耐之前飲過一次都好好味 今次路過再試試佢其他飲品😋🧋鹿丸滑捋捋 $36即係珍珠奶茶加奶蓋😍奶蓋香滑好好味😋如果多啲就更好😝不過本身個杯都好細😕所以奶蓋嘅比例都係正常🥲奶茶因為叫左少甜 味道確實爭啲比較淡😅不過落單時staff都有提過👍🏻建議飲返全糖🥸茶味較淡唔係好飲得出😂 珍珠都煙韌味道OK嘅相信全糖會更加好味 不過呢杯嘢價錢都唔平🥲而且好細杯 性價比較低😢

好耐之前飲過一次都好好味 今次路過再試試佢其他飲品😋

🧋鹿丸滑捋捋 $36

2021-04-22 644 瀏覽
今日有同事發起飲珍珠奶茶,介紹這間奶茶好飲,而且還可以緬懷一下Oppa(都是貪食的藉口)我們經過戶x送平台購買,果然係比現場買貴點。我們點了:熱帶百香果綠茶$32 - 有珍珠同椰果口感煙韌,百香果味清香,整體上清新好飲,適合不喜歡飲奶之人鹿丸滑捋捋$44 - 其實係珍珠奶茶,再加上芝士,整體味道好香滑,但茶味就欠香濃。黑糖鹿丸鮮奶$36 - 奶味好香滑,珍珠有咬口,喜歡奶味重的人會中意盆栽奶茶$34 - 這杯飲品好有玩味,自己將orea碎舖上奶茶面,然後插上薄荷葉,扮盆栽好得意飲落有朱古力味,好飲但珍珠略甜,糖度減少少會更好。
(都是貪食的藉口
)我們經過戶x送平台購買,果然係比現場買貴點。
我們點了:

飲落有朱古力味,好飲
但珍珠略甜,糖度減少少會更好。
2021-04-22
2021-03-23 387 瀏覽
好耐無飲過珍珠奶茶啦今日黎到尖沙咀食飯 食完飯見有d想食甜品突然醒起尖沙咀有鹿角行!見咁耐無飲過 一於去買番杯!原來而家買鹿角行已經唔再需要排隊~黑糖珍珠奶少糖因為佢會將d黑糖茶係杯側邊我驚太甜 所以叫佢落少d~等左五分鐘就有得飲飲一啖 就搞混d奶同黑糖珍珠呢個配搭真係一流😭佢個奶好好味~珍珠都非常煙韌最驚d珍珠奶茶d珍珠又稔又唔好味浪費我既quota🤣不過呢杯真係值得我浪費今日既quota啊!少糖啱啱好 減少番d罪惡感🤣
好耐無飲過珍珠奶茶啦
今日黎到尖沙咀食飯 食完飯見有d想食甜品
突然醒起尖沙咀有鹿角行!
見咁耐無飲過 一於去買番杯!

原來而家買鹿角行已經唔再需要排隊~
黑糖珍珠奶少糖
因為佢會將d黑糖茶係杯側邊
我驚太甜 所以叫佢落少d~

等左五分鐘就有得飲
飲一啖 就搞混d奶同黑糖珍珠
呢個配搭真係一流😭
佢個奶好好味~
珍珠都非常煙韌
最驚d珍珠奶茶d珍珠又稔又唔好味
浪費我既quota🤣
不過呢杯真係值得我浪費今日既quota啊!
少糖啱啱好 減少番d罪惡感🤣