2024-09-09 46 瀏覽
8號風球,唔洗趕住返工,去了教育路麥當勞,樓上地方很大,座位很多,不過客人也多。早晨全餐$37豬柳juicy,  炒蛋都ok, 有果jam可以搽包。轉McCafe Coconut latte加$8 咖啡拉花很美,咖啡帶點椰子味,又很好喝。Have a gooood morning 豐富早餐也很經濟。
早晨全餐$37
豬柳juicy,  炒蛋都ok, 有果jam可以搽包。
轉McCafe Coconut latte加$8
咖啡拉花很美,咖啡帶點椰子味,又很好喝。
Have a gooood morning
豐富早餐也很經濟。
2024-07-27 35 瀏覽
四年一度嘅奧運開幕,今年係法國主場,撞啱香港點半鐘先開始~諗住踩足全程睇到五點~點知去到兩點幾嘅時候感覺到….為何夜深總是餓🙈喺呢個到喉唔到肺嘅情況下,覺得杯麵真係滿足唔到我,亦都係喺呢個冇乜得點揀嘅情況下,唯有揀最穩陣嘅老麥~喺網上平台見到老麥有好多唔同嘅食物組合,有啲兩人餐都幾抵食,不過最值得推介嘅就有個三人餐,CP值極高~$180送埋上門,首先有六件麥炸雞,唔知係咪真係好肚餓,啖啖肉脆脆哋又都唔錯,加埋個雙層芝士孖寶同埋芝士安格斯~仲有呢個紫菜粉配Shake Shake薯條~即刻將腸胃入面嘅寂寞即時驅走~同埋佢出咗杯酸芒果梳打,真係一定要嗌,飲完真係精神為之一震,繼續頂到點埋個奧運聖火同聽埋Céline Dion唱歌~惦啊👍

打風想起麥當勞,在風不大時,到這間麥當勞買了三重芝士安格斯漢堡套餐,配KitKat酥皮朱古力批。Kitkat朱古力酥皮批單是名字已吸引,包裝紙也很精美。拿到回家吃,酥皮香脆,內裡朱古力還是流心,味道香濃,算是不錯。至於三重芝士安格斯漢堡,很可惜不像預期了。芝士味不夠濃,只塗上很少的芝士醬。芝士條外皮早預料不會很脆,因沾上醬汁,但實情醬汁不多,內裡應半溶的芝士已凝固,沒有拉絲效果。另外,安格斯漢堡扒較乾,沒有肉汁,但牛肉味還算有的。漢堡的質量,可能因為當日客人較多吧。當日買外賣需要等至少半小時,所以塗芝士醬較快手隨意,漢堡扒煎得沒那麼好,之前在其他分店吃過安格斯漢堡也不會這樣子。
打風想起麥當勞,在風不大時,到這間麥當勞
買了三重芝士安格斯漢堡套餐,配KitKat酥皮朱古力批。

Kitkat酥皮朱古力批

三重芝士安格斯漢堡
三重芝士安格斯漢堡

2023-09-01
30 分鐘 (外賣自取)
午餐
Kitkat酥皮朱古力批
2023-03-04 140 瀏覽
平時好少食麥當勞咁啱見到佢出咗新包,係鹽酥雞味就即刻沖去試吓可能係啲雞血煮嘅時候,滲咗出嚟,嚇死我以為未熟整體味道都唔錯,唔會話好鹹,又唔會話無味感覺上還好 有少少咸
平時好少食麥當勞

咁啱見到佢出咗新包,係鹽酥雞味
就即刻沖去試吓

可能係啲雞血煮嘅時候,滲咗出嚟,嚇死我以為未熟
整體味道都唔錯,唔會話好鹹,又唔會話無味

感覺上還好 有少少咸
2022-11-16 99 瀏覽
平日同朋友係元朗食完晚飯,口痕想食雪糕做飯後甜品🍦 諗起最近McDonald’s 推出咗期間限定紫薯系列雪糕,分別有紫薯新地筒同OREO曲奇紫薯新地~OREO曲奇紫薯新地係雪糕加Oreo碎,而紫薯新地筒可以揀淨色或者扭紋~ 新地同新地筒售價都係$7,依架食新地筒越嚟越貴🙈 我地叫咗紫薯味新地筒,食落有驚喜!佢既紫薯味幾濃郁,無假甜既味道,意想不到地幾好食!👍🏻 鐘意紫薯味既朋友仔可以去試吓~ 值得一讚嘅係職員吱雪糕吱得幾靚~🤭
紫薯新地筒
2022-11-14
紫薯新地筒
2022-04-06 110 瀏覽
今日麥當勞嘅新野鹽酥麥炸雞,香芋吉士批同蘆薈冬瓜茶。鹽酥麥炸雞食落比較膩既感覺,個人覺得原味好食啲。最正係香芋吉士批,入邊有啲芋頭粒加吉士,甜甜鹹鹹咁好好味另外蘆薈冬瓜茶唔會太甜,又有咬口,好飲!

另外蘆薈冬瓜茶唔會太甜,又有咬口,好飲!
2020-09-30 288 瀏覽
繼麥炸雞,麥當勞新出蜜糖BBQ麥炸雞🍗。我向來喜歡K字頭的炸雞,但聽到蜜糖兩字,覺得頗吸引,於是去嚐嚐。我叫了一個原味x蜜糖BBQ麥炸雞桶,還加配兩杯汽水🥤及炸薯格。為等待桶從另一間分店傳送過來,我們先吃炸薯格。由於新鮮出爐,薯格熱烘烘,香脆可口,加上以黑椒作調味,特別惹味。經店員細心安排,終於送來雞桶。麥炸雞原味的炸皮香脆,蜜糖BBQ味甜香惹味,兩種味道的雞肉都十分嫰滑,充滿肉汁,一點也不乾。最重要的是,這間分店能做到即叫即做,食物溫度夠熱,使食物的美味度保持100分水準。

2020-06-18 105 瀏覽
晚上成10點幾,路過麥記見到麥炸雞餐有優惠就食一下啦。麥當勞的麥炸雞食落普普通通,炸皮係脆的,但係肉就無乜味,乾乾地又無乜汁咁。不過入去麥當勞食炸雞,又唔會期望食到生炸雞脾呀,韓國炸雞咁的級數,真係一分錢一分貨的,成個餐三十幾蚊又唔會期望太高。麥炸雞的口感同味道,我就會形容為放大左的脆香雞翼,本身鍾意食的應該會鍾意食埋麥炸雞。薯條呢個時間食,遇唔正新鮮炸起,所以都係好普通咁,正常薯條有啲就淋左軟身,有部份就硬內淋,乾乾地。
晚上成10點幾,路過麥記見到麥炸雞餐有優惠就食一下啦。

麥炸雞套餐
麥炸雞
2020-06-17
宵夜
2020-03-21 103 瀏覽
本人同男朋友都有同一個喜好,就係中用麥當勞🍔做宵夜 特別係假期請一晚 一路食一路睇戲 一路打機 永遠都介唔到麥當勞既有脆內軟又多汁既雞翼❤️薯條更加唔洗講 太中意啦!再加埋全世界最好飲既可樂 ! 無得頂!
2019-08-05 155 瀏覽
自從巨無霸無左22蚊餐之後,都好耐無再食過佢喇。叫外賣套餐包好多款包,就叫下巨無霸啦。一如m記作風,同餐牌既圖文不符🙈🙈不過味道呢親係一貫既味道,最鐘意就係有酸瓜,連埋兩塊漢堡扒食都唔會太濟。
自從巨無霸無左22蚊餐之後,都好耐無再食過佢喇。

2019-07-10 75 瀏覽
上次錯過了榴槤麥旋風,這次出的芒果味不知道為甚麼會搭榴槤出麥旋風,雖然覺得伏但身為榴槤愛好者沒試過總有點不舒服的感覺,就試試看了。$25一杯,加多球榴槤要加$15,加兩球總數就要$55,基於這地球上大概不會有榴槤製品比榴槤本身好吃,所以我就只要了基礎版的。買的時候可以選要芒果、原味或是扭紋雪糕,當然選芒果啊。又一杯沒旋風的麥旋風,讓顧客能品嚐芒果雪糕和各種濃度的榴槤結合的口感——才怪!要顧客自行攪拌麥旋風,可不可以退回工錢給我?至於芒果雪糕跟榴槤結合的味道,出乎意料地正常,不過芒果味和榴槤味會互相蓋過對方就是了,所以到後來就是單純的芒果雪榚,有點空虛,愛榴槤的人就要多加一兩球榴槤了。結論就是,喜歡榴槤的人又沒吃過榴槤麥旋風且錢銀比較鬆動的可以試試看,吃過的或堅持錢要放在正確的事物上的就不用了。$25略貴、多加一兩球榴槤蓉更貴,而且整杯麥旋風就兩樣材料沒有其他讓口感更立體的東西,這$25單純就是材料費沒半點設計的巧思和製作上的用心。這種賣得貴又可以回家DIY而且難度又很低的東西實在是沒必要刻意花錢買,喜歡榴槤的人自己直接把榴槤放冰格,做百分百榴槤雪糕更爽快。當然要是人懶或者無法承受原味榴

買的時候可以選要芒果、原味或是扭紋雪糕,當然選芒果啊。

榴槤芒果麥旋風

當然要是人懶或者無法承受原味榴槤的人試試看也沒所謂,它的價格雖不吸引但也是合理價,而且味道很正常,不要期待它有超出價格的內涵就是了。
2019-04-30 73 瀏覽
📸#tagnshare連鎖店篇.一個字好靚💙香港熱返咁多真係要食返個新地筒五蚊滿足#but有點過咸無左牛奶味幸好我偏好鹽味item🌊再等下款味🤭-🙋🏻‍♀️高妹小編.- 👇🏻地址👇🏻.Hong Kong McDonald’s .
📸#tagnshare連鎖店篇
一個字好靚💙
香港熱返咁多真係要食返個新地筒
五蚊滿足
#but有點過咸無左牛奶味
幸好我偏好鹽味item🌊
再等下款味🤭
🙋🏻‍♀️高妹小編
- 👇🏻地址👇🏻.
Hong Kong McDonald’s .
2019-01-20 81 瀏覽
阿華田麥旋風 $16是我太久沒吃過麥旋風嗎?從前的麥旋風好像是會把杯中的雪糕放到機器攪動這次吃並沒有這個步驟啊何來旋風?另外 這只是加幾粒阿華田糖放到雪糕上便賣貴$10元很不值!不會再吃!
阿華田麥旋風 $16
是我太久沒吃過麥旋風嗎?
從前的麥旋風好像是會把杯中的雪糕放到機器攪動
這次吃並沒有這個步驟啊
何來旋風?
另外 這只是加幾粒阿華田糖放到雪糕上
便賣貴$10元
很不值!
不會再吃!
2018-12-08 128 瀏覽
對上一次食已經係初中時候係紅磡麥當勞甜品站當時朱古力脆皮新地筒裡面既雪糕淨係得雲呢拿味同埋仲有彩虹新地筒紅色、青色同橙色哈哈記得好清楚3、4蚊就已經食到等左咁多年終於出番今次雪糕仲可以揀朱古力味朱古力味仲好濃添咬落d脆皮脆卜卜好過癮打孖上食兩杯好開心因為太多人為之瘋狂搞到全香港m記都無晒貨售罄左超過兩星期又要再等過所以每次一食就要食兩支因為唔知幾時又會停售 嗚嗚可唔可以強烈要求以後都有同埋每間m記都有啊
對上一次食已經係初中時候

可唔可以強烈要求以後都有

同埋每間m記都有啊

外賣自取
  • 朱古力脆皮雪糕
員工服務態度差,經常沒有新口味雪糕🍦賣,每天每次都是下午賣完雪糕🍦,沒有雪糕賣!沒有雪糕🍦賣!沒有雪糕🍦我真的不知道,是不是不想賣雪糕🍦,服務態度差。我個人估計應該是全香港最差勁👎的麥當勞。不過我覺得元朗居民不幸運,最差的麥當勞在元朗。
我個人估計應該是全香港最差勁👎的麥當勞。
不過我覺得元朗居民不幸運,最差的麥當勞在元朗。